Organele fiscale puteau proceda la estimarea unui prejudiciu în cazul (a) unei absențe totale a unei evidenţe fiscale (b) în situaţia în care inculpatul ar fi refuzat să o prezinte organelor de control (c) în situaţia în care evidenţa fiscală este incompletă ori (d) în situaţia în care ar fi suficiente indicii care să conducă la presupunerea că inculpatul practica în mod constant, în vederea sustragerii de la plata TVA-ului, netaxarea curselor efectuate.
Întrucât există documentele justificative şi evidenţele contabile ale contribuabilului, întrucât acestea sunt corecte şi complete, neexistând alte date care să ridice dubii în privinţa veridicităţii lor, se impune luarea în considerare a acestora la stabilirea bazei de impunere, iar nu recurgerea la metoda estimării, cum în mod eronat s-a procedat.
Tribunalul București
Evaziune fiscală. Condmanare. Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
Tribunalul Bacău
Apel - infracţiune de evaziune fiscală
Tribunalul Brașov
Evaziune fisdcala. Art. 9 alin. 1 lit. f din Legea nr. 241/2005
Tribunalul Mureș
Evaziunea fiscală. Dezincriminarea faptei prevăzute de art. 6 din Legea nr. 241/2005
Tribunalul Călărași
evaziune fiscală în formă continuată - omisiunea în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, prevăzută de art. 9 alin.1 lit. b din Legea 241/2005