Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Moinesti la data de 23.02.2016 sub nr. …….., reclamatul C L. D. F. F. A. in contradictoriu cu C. J. B. si C. G. a solicitat instanţei ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună modificarea titlului de proprietate nr. ……./22.08.1994 in sensul radierii suprafeţei de 2500 mp teren arabil situat in sat A., com A., jud B., tarlaua 12, parcela 188/54, întrucât aceasta suprafaţa a fost trecuta eronat in titlul de proprietate emis pe numele lui C. V G. si C. C., fiind in realitate o suprafaţa de teren ce aparţine numitei C. M.
În motivare, reclamantul arata ca aceasta suprafaţa de teren a fost trecuta in mod eronat in titlul de proprietate nr…….., întrucât după cum rezulta din actul de vânzare nr……/03.08.1945 acest teren (identificat in actul de proprietate la poziţia nr.1) aparţinea lui O. V., domiciliat in com S., jud B.
Nu a fost precizat temeiul de drept al cererii.
În dovedire, reclamanţii au depus înscrisuri.
Pârâta C. J. B. a depus întâmpinare prin care a arătat că în conformitate cu prevederile art. 36 din Regulamentul aprobat prin H.G. nr. 890/2005, validează dreptul de proprietate şi eliberează titlurile de proprietate doar pe baza documentaţiilor întocmite de către comisiile locale, care cuprind anexele validate, fişele tehnice, planurile parcelare, procesele-verbale de punere în posesie şi schiţele terenurilor. neschimbate.
Paratul C. G. a depus la dosarul cauzei o adresa prin care arata ca cedează suprafaţa de 2500 mp pentru a fi repartizata moştenitorilor legali.
Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa reţine următoarele:
La data de 22.08.1994 a fost emis titlul de proprietate nr. …… în favoarea numitei C. C. in calitate de moştenitoare a defunctului C. V. G. pentru suprafaţa totala de 1 ha 0710 mp pe raza comunei M.
In titlul respectiv este cuprinsa si suprafaţa de 2500 mp, teren arabil situat in sat A., com. A., tarlaua 12, parcela 188/54, cu vecinii: N A. Gh.; E- T. M., S- P. V., V- DE 188/59.
Conform actului de vânzare nr. 1693/03.08.1945 acest tern aparţine lui O. V., domiciliat in com. S., jud. B.
Dispoziţiile Legii nr. 18/1991 trebuie înţelese nu numai în sensul că în cadrul acestei proceduri se înfăptuieşte activitatea de emitere a titlului de proprietate, ci şi procedura de modificare, de înlocuire sau desfiinţare, după caz, a titlului de proprietate, atunci când acesta nu este în concordanţă cu situaţia de fapt. Chiar dacă este vorba de o simplă rectificare a titlului, dat fiind ca acesta a intrat în circuitul civil, cele două comisii nu mai pot reveni asupra actului emis ce conţine anumite erori, acest lucru fiind de competenţa exclusivă a instanţei, art.58 din Legea nr. 18/1991 prevăzând că pe baza hotărârii judecătoreşti, comisia judeţeană, care a emis titlul de proprietate, îl va modifica, îl va înlocui sau îl va desfiinţa.
Având în vedere că reclamantul a probat existenţa unei erori materiale la emiterea titlului, finalitatea acţiunii constă în corectarea erorilor intervenite, în sens formal, fără afectarea substanţei sau întinderii însuşi a dreptului reclamat, instanţa va admite acţiunea şi va dispune modificarea titlului de proprietate nr. ……./22.08.1994 emis pe numele C. C., moştenitoare a defunctului C. V. G., in sensul radierii suprafeţei de 2500 mp teren arabil situat in sat A., com. A., jud. B., tarlaua 12, parcela 188/54.
Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata.
Tribunalul Tulcea
Înstituire măsură plasament
Judecătoria Moinești
Cerere pentru exercitarea drepturilor părinteşti
Tribunalul Gorj
Anulare act administrativ
Tribunalul Botoșani
Alte modificări ale pedepsei (art.585 NCPP)
Judecătoria Novaci
Curatelă