Contestaţie la executare

Sentinţă penală 392 din 03.03.2014


S-a luat în examinare cauza penală având ca obiect contestaţie la executare, acţiune formulată de petentul ..., fiul lui …, născut la data de …, CNP …, deţinut în prezent în Penitenciarul Tulcea.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică se prezintă petentul, aflat în stare de deţinere, personal şi asistat de avocat din oficiu ......

Procedura de citare este legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care,

Cercetând actele şi lucrările dosarului, instanţa constată depusă la dosarul cauzei, prin registratura instanţei, din partea petentului, o notă, prin care acesta aduce la cunoştinţa instanţei că cererea de contestaţie la executarea pedepsei ce face obiectul prezentului dosar nu a fost formulată de el. (fila 12)

Reprezentantul convenţional al petentului învederează instanţei că, luând legătura cu petentul, acesta i-a comunicat că înţelege să îşi retragă cererea.

La solicitarea instanţei, petentul arată că el nu a formulat nicio cerere şi că cererea ce face obiectul prezentului dosar nu îi aparţine.

Faţă de cele învederate de petent personal, reprezentantul convenţional al acestuia solicită instanţei să ia act de voinţa părţii, manifestată în sensul retragerii cererii. Totodată, arată că a fost desemnat în calitate de avocat din oficiu pentru petent.

Reprezentantul Ministerului Public, având cuvântul, solicită instanţei să respingă cererea ce face obiectul prezentului dosar.

Petentul, având ultimul cuvântul solicită instanţei să ia act de faptul că nu a formulat nicio cerere.

Faţă de actele şi lucrările dosarului şi având în vedere concluziile părţii prezente, personal şi prin reprezentantul său convenţional, precum şi pe cele ale reprezentantului Parchetului, instanţa reţine cauza spre soluţionare.

INSTANŢA

Contestaţia la executare dedusă judecăţii nu este formulată, semnată ori însuşită de către cel indicat ca şi contestator, ceea ce echivalează cu o lipsă a cererii. Nefiind formulată cererea de către CC, ci de o altă persoană, aceasta din urmă nu avea calitatea să procedeze de maniera indicată, nefiind una dintre persoanele care, în mod legal, ar fi putut formula contestaţie la executare.