În cauza, instanta a retinut ca în dimineata de 10.08.2008, utilizând cheile de contact pentru a-l folosi temporar, inculpatul Z.I. a luat fara drept autoturismul partii vatamate S.D. si l-a condus pe drumurile publice, fara a poseda permis de conducere si având în sânge cu o îmbibatie alcoolica de 1,85 gr %o .
În baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 raportat la art. 74 lit.a si c - 76 lit.d din Codul penal l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa de 4 ( patru ) luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.
În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195 din 2002 raportat la art. 74 lit. a si c – 76 lit.d din Codul penal l-a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 5 ( cinci) luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibatie alcoolica peste limita legala.
În baza art. 208 alin. 1 si 4 – 209 alin. 1 lit. i din Codul penal raportat la art. 74 lit.a,b si c – 76 lit. d din Codul penal l-a condamnat pe acelasi inculpat la pedeapsa de 6 ( sase ) luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de furt calificat.
În baza art. 33 lit.a – 34 alin. 1 lit.b din Codul penal a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 ( sase) luni închisoare.
În baza art. 71 Cod penal si art. 3 Protocolul 1 CEDO a interzis inculpatului exercitiul drepturilor prevazute de art. 64 lit.a cu exceptia dreptului de a participa la alegerile legislative si lit. b din Codul penal pe durata executarii pedepsei.
În baza art. 81–82 Cod penal a dispus pentru inculpat suspendarea – conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ( doi) ani si 6 ( sase) luni.
A pus în vedere inculpatului prevederile art. 359 Cod procedura penala.
În baza art. 71 alin.5 Cod penal a suspendat executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii executarii pedepsei principale fata de inculpat.
A luat act ca partea vatamata S. D. nu a avut pretentii civile de la inculpat.
În baza art. 191 alin. 1 si art. 349 Cod procedura penala a obligat pe inculpat la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care 200 lei reprezentând onorariul cu asistenta juridica acordata din oficiu, avansat din fondurile Ministerului de Justitie.
Tribunalul Botoșani
Revocare suspendare executare pedeapsă sub supraveghere. Nerespectarea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere
Curtea de Apel Oradea
DREPT PENAL. Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
Judecătoria Sibiu
Nerespectare a hotărarii judecatoresti in formă continuată
Tribunalul București
Anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Neaplicarea dispoziţiilor art.85 Cod penal unei pedepse pronunţate anterior. Faptă săvârşită în termenul de încercare al suspendării condiţionate, suspendare care nu a fost anulată. Greşita rev...
Tribunalul Iași
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Despăgubiri; revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civile; subiectul pasiv al obligaţiei de plată; domeniul de aplicare a dispoziţiilor art. 84 C.pen.