Fara titlu

Sentinţă penală 9 din 14.01.2009


Dosar nr. 2818/257/2008

R O M Â N I A

JUDECATORIA MEDIAS

SECTIE GENERALA

SENTINTA PENALA NR.9

Sedinta publica de la 14 ianuarie 2009

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lânga Judecatoria Medias din data de 15.10.2008  inculpatul :

G. R. a fost trimis în judecata pentru. comiterea  infractiunii de conducere pe drumurile publice având în sânge o îmbibatie alcoolica peste limita legala , prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 actualizata si republicata .

În fapt,s-a retinut ca în data de 27.08.2008 inculpatul a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice , în timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice ,peste limita legala .

Inculpatul a recunoscut  comiterea faptei .

Examinând actele si lucrarile dosarului , respectiv :

-procesul verbal de constatare ( f. 6 ) ;

-diagramele alcooltest ( f. 7 ) ;

-buletinele de examinare clinica si de analiza toxicologica alcoolemie ( f.8-10  si 11);

-adresa Serviciului Public Comunitar Regim Permise ( f. 20 ) ;

-declaratiile inculpatului ( f. 15-17,32 ) ;

-declaratiile martorului  ( f. 18 )

instanta retine urmatoarea stare de fapt :

În data de 27.08.2008 inculpatul a condus autoturismul marca VW Golf pe str. Balta din localitatea Dumbraveni, fiind  oprit de un echipaj al politiei rutiere pentru control si testat cu aparatul alcooltest .

La testul de respiratie aparatul a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat . În urma recoltarii probelor biologice a rezultat o alcoolemie de 1,30 g/l alcool pur în sânge .

Fapta  inculpatului de a conduce autoturismul pe drumurile publice  în timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala constituie infractiunea  prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 actualizata si republicata , pt. care instanta va stabili pedeapsa de 1 an si 2 luni  închisoare .

La individualizarea pedepsei  instanta a avut în vedere urmatoarele criterii :

-pericolul social concret  al infractiunii comise ;

-limitele de pedeapsa prevazute de legea speciala ;

-lipsa  antecedentelor penale

-comportamentul sincer si cooperarea inculpatului cu organele de cercetare penala .

În temeiul art. 71 alin. 2 C. pen. instanta va  interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II- a  si lit. b C. pen. pe durata executarii pedepsei principale .

Fiind îndeplinite conditiile prev. de art. 81 C. pen. instanta va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe o durata de 3 ani si 2 luni, termen de încercare stabilit în conditiile art. 82 C. pen.

În temeiul art. 359 C. pr. pen. instanta atrage atentia inculpatului asupra prev. art. 83 C. pen. referitoare la revocarea suspendarii conditionate.

Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei închisorii se va suspenda si executarea pedepsei accesorii , în baza art. 71 alin. ultim C. pen.

În temeiul art. 191 alin. 1 C. pr. pen. instanta va obliga inculpatul la plata cheltuielilor judiciare catre stat în suma de 550 de lei , din care 200 de lei reprezinta onorariu aparator din oficiu avansat din fondurile Ministerului Justitiei .