Ordonanta de plata.perimare

Sentinţă civilă 59 din 06.08.2014


Asupra cererii înaintate de creditoarea S.C. GN  S.R.L,  s-a solicitat instantei ca prin hotararea judecatoreasca ce o va pronunta sa  dispună emiterea unei ordonanţe de plată împotriva debitoarei S.C.  R  S.R.L, pentru suma de .... lei, rezultând din factura .....

În fapt, între creditoarea S.C. GN  S.R.L şi debitoarea S.C.  R S.R.L s-au desfăşurat raporturi  comerciale de natură contractuală, contract încheiat prin acordul ambelor părţi.

În drept, au fost invocate prevederile Ordonanţei Guvernului nr.5/2001, aprobată prin Legea 295/2002, art. 7 Cod pr.civilă.

La termenul de judecata din data de 11.12.2012, cererea promovata de creditoarea S.C. GN  S.R.L a fost suspendata in temeiul art. 1551 Cod pr. civila , pentru neîndeplinirea obligaţiei creditoarei de a preciza sediul debitoarei.

Cauza a fost repusă pe rol,  la cererea creditoarei, în urma măsurii suspendării soluţionării ei pentru motivul mai sus invocat.

Din verificarea actelor de la dosar, rezultă că ultimul act de procedură a fost îndeplinit la data de 11.12.2012, moment de la care  cauza a fost suspendată, data de la care  dosarul a rămas în nelucrare mai mult de un an din vina părţii.

Văzând că în conformitate cu dispoziţiile art. 248 alin 1 Cod procedură civilă orice cerere de chemare în judecată se perimă de drept chiar şi în contra incapabililor, dacă a rămas în nelucrare timp de un an, iar potrivit art. 253 ind.1 cod procedură civilă, perimarea se poate constata şi din oficiu.

Având în vedere că în cauza de faţă nu s-a mai îndeplinit nici un act de procedură, în vederea judecării pricinii, de mai mult de un an  de zile , urmează ca  instanţa sa constate intemeiata exceptia de perimare a prezentei cereri deduse judecatii cu consecinta  constatarii perimarii acţiunii de faţă.