OBIECT : art. 30, 31 din Codul familiei
Judecătoria a admis acţiunea reclamantei şi a constatat contribuţia exclusivă a acesteia la achiziţionarea imobilului în litigiu.
Prin Sentinţa civilă nr. 1125/2007 a Judecătoriei Caransebeş, irevocabilă prin neapelare la data de 20.07.2007, s-a dispus desfacerea căsătoriei încheiate între reclamantă şi pârât la data de 08.06.2001 la Primăria comunei Obreja, din vina pârâtului, reclamanta urmând a-şi relua numele avut anterior încheierii căsătoriei, s-a încredinţat mamei spre creştere şi educare minorul rezultat din căsătorie, tatăl fiind obligat la plata unei pensii de întreţinere de 97 lei.
Potrivit contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 278/2005 de BNP, reclamanta a achiziţionat la data de 1 martie 2005 imobilul aflat în litigiu de la numiţii V.G.şi V.E. cu preţul de 300 euro, echivalentul a 10.930.000 rol.
Din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză rezultă că apartamentul în cauză a fost achiziţionat de reclamantă cu un ajutor financiar din partea părinţilor săi, după ce s-a despărţit de pârât, acesta neavând nici o contribuţie la achiziţionarea imobilului, ba, mai mult decât atât, nici nu a locuit vreodată cu reclamanta în acest apartament.
Faţă de considerentele prezentate mai sus, în baza art. 30, 31, 36 Cod familie, art. 673 ind 1 şi următoarele Cod procedură civilă, constatând că deşi imobilul a fost achiziţionat în timpul căsătoriei prin contribuţia exclusivă a reclamantei, la data cumpărării părţile erau separate în fapt, instanţa a admis acţiunea reclamantei.
Curtea de Apel Suceava
Modalitatea de exercitare a drepturilor şi obligaţiilor părinteşti cu privire la bunurile copilului pe perioada instituirii plasamentului.
Judecătoria Făurei
Modalităţi de desfacere a căsătoriei şi efectele acesteia conform noului cod civil
Tribunalul Iași
Punere sub interdicție; nulitatea procedurii în faţa instanţei de fond pentru lipsa reprezentării legale a intimatei-pârâte, cu privire la care se solicită punerea sub interdicție; art. 938, alin. 3, teza a II-a C. pr. civilă; art. 167 NCC
Judecătoria Bistrița
Curatela este o măsură de ocrotire a persoanelor adulte capabile şi se referă la acte de administrare a bunurilor sau de apărare a intereselor acestora şi nu la acte de dispoziţie.
Curtea de Apel Galați
Criterii de încredinţare a minorilor când sunt doi sau mai mulţi fraţi.