Evacuare

Sentinţă civilă 1703 din 31.08.2016


Sentinţa civilă nr. 1703/31.08.2016

Cuprins pe materii: Civil – evacuare –art.1039 Cod procedură civilă

Prin cererea de chemare în judecată, reclamantele au solicitat evacuarea pârâtului din imobilul situat în situat în Mun. T, str. V, nr., jud. G, invocând în acest sens existenţa unui drept de proprietate şi de folosinţă asupra imobilului, în baza contractului de donaţie autentificat prin încheierea nr. 2316 din 11.06.2015.

Instanţa reţine că, prin contractul de donaţie încheiat la data de 11.06.2015, reclamanta Ilie Tatiana a donat fiicei sale, reclamantei T M-V, nuda proprietate asupra imobilului situat în Mun. T, str. V nr. , jud. G.

Potrivit art.1034 cpc „dispoziţiile prezentului titlu se aplică în litigiile privind evacuarea din imobilele folosite sau, după caz, ocupate fără drept de către foştii locatar sau alte persoane.”

Prin ocupant se înţelege orice persoană, alte decât proprietarul sau locatarul, care ocupă în fapt imobilul cu sau fără permisiunea ori îngăduinţa proprietarului.

Conform dispoz.art.1039 cpc „atunci când proprietarul unui imobil doreşte să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără nici un drept, în termen de 5 zile de la primirea notificării.”

La data de 18.07.2016 pârâtul a fost notificat, prin intermediul executorului judecătoresc, cu privire la evacuarea imobilului, în termen de 5 zile de la primirea notificării.

Din contractul de donaţie depus la dosarul cauzei, reclamantele au arătat că deţin un drept de proprietate şi de folosinţă a imobilului în cauză, iar pârâtul nu a făcut dovada unui drept de proprietate.

Aşadar, rezultă că pârâtul ocupă fără drept acest imobil,  motiv pentru care instanţa urmează să admită acţiunea şi să dispună evacuarea pârâtului din imobilul situat în T, str. V, nr., judeţul G.

Având în vedere că pârâtul este cel care a pierdut procesul, instanţa urmează să-l oblige pe acesta la plata către reclamante a sumei de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată ( 100 de lei taxă de timbru şi 300 de lei onorariu avocat).

Domenii speta