Cuprins pe materii: Contencios Administrativ.
Index alfabetic: Contencios Administrativ.
Aparate electronice fiscale.
DECIZIA CIVILĂ NR. 704/21.06.2017
Petenta .......... a formulat, în contradictoriu cu ......... plângere împotriva procesului-verbal seria ......, solicitând anularea actului şi exonerarea de la executarea sancţiunii amenzii.
În drept, nu au fost indicate dispoziţiile legale aplicabile.
Intimata, înştiinţată potrivit dispoziţiilor art. 201 alin. 1 C.proc.civ., a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea plângerii.
În drept, au fost invocate dispoziţiile OG nr. 2/2001, ale OUG nr. 28/1999 şi ale HG nr. 520/2013.
În cauză a fost încuviinţată şi administrată proba cu înscrisuri.
Prin sentința civilă nr. 5632/25.07.2016 Judecătoria Galaţi a admis plângerea contravenţională formulată, a anulat procesul-verbal de contravenție seria ....... şi a exonerat petenta de la plata amenzii contravenţionale, în cuantum de ... lei şi a înlăturat sancţiunea complementară a suspendării activităţii.
Împotriva acestei sentinţe a declarat apel intimata ..........solicitând schimbarea sentinţei apelate şi respingerea plângerii formulate.
Tribunalul constată următoarele:
În cuprinsul procesului verbal contestat s-a reţinut generic că persoana fizică autorizată nu era dotată cu aparat de marcat electronic fiscal, deşi presta servicii în folosul persoanelor fizice, fără a se preciza în concret natura activităţii desfăşurate şi în ce constau serviciile prestate în folosul persoanelor fizice astfel încât instanţa să aibă posibilitatea unei verificări efective a temeiniciei situaţiei reţinute, respectiv de a stabili şi în ce măsură această obligaţie revenea sau nu intimatei petente.
Se are în vedere, în acest sens, că procesul verbal de contravenţie nu poate fi completat cu probe extrinseci în ceea ce priveşte stabilirea situaţiei de fapt încadrată drept contravenţie de către agentul constatator.
Apelul va fi respins ca nefondat.
Judecătoria Săveni
Plângere contravenţională
Tribunalul Gorj
Calea de atac poate fi exercitată doar de părțile din dosar, mandatarul uneia dintre părți nu poate formula apel în nume propriu ci doar în numele și pentru mandantul său
Tribunalul Gorj
Acţiune în constatare
Curtea de Apel București
Litigii cu profesioniştii – suspendare art. 155 ind.1 C.proc.civ.-secret de serviciu.
Tribunalul Galați
Daune morale. Răspunderea publicaţiei pentru mesajele postate de către cititori