Temei de drept: Codul muncii, art. 94 alin. 2 și art. 96 alin. 1, 2, 5
Este nefondată susținerea, conform căreia din dispozițiile art. 88 Codul muncii rezultă că de executarea contractului de muncă temporară răspunde numai utilizatorul, organizarea lui internă fiind un atribut exclusiv al acestuia.
Împrejurarea că salariatul temporar se subordonează utilizatorului-beneficiar și execută sarcinile trasate de acesta, nu înlătură calitatea de angajator a agentului de muncă temporară, calitate ce decurge cu toate drepturile și obligațiile din contractul de muncă temporară încheiat cu salariatul temporar.
Salariul lucrătorului temporar se negociază, potrivit art. 94 alin. 2 și art. 96 alin. 2 Codul muncii, de părțile contractului de muncă temporară și se plătește de agentul de muncă temporară, potrivit art. 96 alin. 1 Codul muncii.
Împrejurarea că utilizatorul care a plătit salariul se subrogă, potrivit art. 96 alin. 5 Codul muncii, pentru sumele plătite, în drepturile salariatului temporar împotriva agentului de muncă temporară, confirmă faptul că obligația de plată a salariului către salariatul temporar este în sarcina agentului de muncă temporară.
Curtea de Apel Constanța
Cerere grefieri arhivari pentru aplicarea coeficientilor de multiplicare prevazuti de OG nr. 8/2007 pentru grefierii de sedinta.
Curtea de Apel Alba Iulia
Cadre medicale. Spor 100% pentru condiţii periculoase.
Curtea de Apel Galați
Inaplicabilitatea unui acord de mediere, încuviinţat de instanţa de judecată, prin care au fost stabilite, de către angajator în favoarea salariaţilor, unele sporuri salariale
Tribunalul Galați
Inadmisibilitatea angajarii răspunderii funcţionarului public pe calea dreptului comun daca nu s-a emis un ordin sau o dispoziţie de imputare în sarcina sa.
Tribunalul Vâlcea
Conflicte de muncă.Drepturi salariale