Constituirea unui grup infractional organizat

Sentinţă penală 37 din 27.04.2017


T R I B U N A L U L

Constată că prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Sibiu din data de 24.11.2016 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor :

1. H.F.R., fiul lui V.F. și M., născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal;

- trafic de droguri de risc, în formă continuată (50 de acte materiale: 2 acte materiale constând în comercializarea de droguri de risc către investigatorul sub acoperire;  4 acte materiale constând în oferirea de droguri de risc spre consum martorului M.A.M. şi 1 act material constând în comercializarea de cannabis către acelaşi martor; 1 act material constând în oferirea de cannabis martorului S.F.; 4 acte materiale constând în oferirea de cannabis martorului T.V.; 13 acte materiale constând în comercializarea de cannabis martorului F.O.F.; 10 acte materiale constând în vânzarea de cannabis martorului N.D.A.; 1 act material constând în oferirea de cannabis în vederea consumului către martorul I.T.N. şi 10 acte materiale constând în comercializarea de cannabis în mod repetat martorului I.T.N. şi 3 acte materiale constând în comercializarea de cannabis în mod repetat martorului P.M.L.) prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal;

2. V.G.D., fiul lui D. și M.G., născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal;

- trafic de droguri de risc, în formă continuată ( 26 de acte materiale), prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal;

3. M.S.A., zis S., fiul lui S.O. și S.L., născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal;

- deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep,

- trafic de droguri de risc, în formă continuată (constând în cultivarea – inculpatul deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona ____________; transportarea, procurarea - 8 acte materiale; oferirea - 10 acte materiale şi vânzarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu - 329 de acte materiale),  prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal;

3. J.B.A., zis J., fiul lui A.G. și M. născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal;

- trafic de droguri de risc, în formă continuată (constând în procurarea - 5 acte materiale, distribuirea, punerea în vânzare, oferirea - 6 acte materiale şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu - 98 de acte materiale), prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal;

4. P.P.L., fiul lui I. și I., născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal;

 - trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată (cel puţin 10 acte materiale), cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen. şi

- deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen.

5. L.M., fiul lui A. și D., născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep,

- constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal;

- trafic de droguri de risc, în formă continuată ( constând în cultivarea - deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona _________; transportarea de droguri de risc/respectiv a plantelor de cannabis recoltate de la cultura deţinută în _____________;  procurarea de droguri de risc şi oferirea de droguri de risc în vederea consumului), prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen.

6. Ț.I. fiul lui I. și E., născut la data de _________, în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în mun. Sibiu, Str. _________ nr.__ sc. __ et.__ ap. __, posesor al C.I. seria SB, nr. ________, eliberată de S.P.C Sibiu la data de _________, CNP ____________, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal;

- trafic de droguri de risc, în formă continuată (10 de acte materiale), prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal;

În expunerea actului de sesizare s-au reţinut în fapt, următoarele :

În cursul anului 2015 la nivelul mun. Sibiu s-a constituit o grupare din fac parte inculpaţii H.F.R.,  V.G.D.,  J.B.A., zis ”J.” şi  M.S.A., zis ”S.”, având ca scop desfăşurarea de activităţi pe linia traficului de droguri de risc, activităţi pe care au căutat să le extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie.

Colaborarea între inculpaţii H.F.R., V.G.D.,  J.B.A., zis ”J.” şi M.S.A., zis ”S.”, a început la sfârşitul anului 2014 - începutul anului 2015 şi a dus astfel la structurarea grupării infracţionale, în scopul comercializării pe raza mun. Sibiu a drogurilor de risc, activitate pe care inculpaţii au căutat să o extindă atât din prisma surselor de aprovizionare, cât şi a identificării clienţilor/atragerii de noi persoane în cercul consumatorilor.

În structura grupului au mai intervenit de-a lungul timpului modificări, în sensul că din aprilie 2016 inculpatul H.R.F. a rupt legăturile cu membrii grupării şi nu s-a mai implicat în activitatea infracţională, însă au apărut alte persoane care au aderat la grupul infracţional.

Astfel, la scurt timp, grupul infracţional a atras noi membri, care aveau deja preocupări pe linia traficului de droguri şi substanţe psihoactive (cum este cazul numiţilor B.D.C. şi P.P.L.) sau care au început să aibă astfel de preocupări, interesaţi fiind de acelaşi scop al obţinerii de beneficii din comercializarea drogurilor de risc într-un mod cât mai eficient şi sigur (cum este cazul inculpatului Ţ.I.) sau de procurarea într-un mod cât mai sigur de „marfă” atât pentru consumul propriu cât şi pentru a oferi altor consumatori din anturaj (cum este cazul inculpatului L.M.).

Din probele administrate în cauză au rezultat date privind implicarea directă în traficul de droguri de risc sub forma procurării, distribuirii, oferirii şi comercializării a inculpaţilor H.F.R.,  V.G.D., J.B.A., zis ”J.”, şi  M.S.A., zis ”S.”şi  L.M., care la diferite date curpinse în intervalul în care a activat grupul, din primăvara anului 2015 până în septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, au oferit şi au comercializat droguri de risc, în speţă cannabis, mai multor consumatori de pe raza mun. Sibiu.

Totodată în cauză au rezultat date privind aderarea la gruparea constituită de persoanele mai sus menţionate a inculpaţilor B.D.C. zis „S.” şi P.P.L. ( ambii cercetaţi penal în trecut tot pentru comiterea de infracţiuni pe linia traficului de droguri), aceştia sprijinind membrii grupării în activităţile de procurare a drogurilor de risc şi în identificarea de clienţi/consumatori cărora să le fie comercializate drogurile.

De asemenea, din probele administrate a rezultat că persoanele cercetate în cauză se aprovizionează cu droguri de risc fie din culturi proprii (cum este cazul numiţilor M. S. şi L.M. care deţin mai multe culturi de cannabis în zona _________) fie de la numitul T.I., cu privire la care există indicii că în mod repetat, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, îi aprovizionează cu droguri de risc pe numiţii J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., zis ”S.”, L.M., B.D.C. şi P.P.L..

Probele administrate în cauză (declaraţiile martorilor, procese verbale de investigaţii, procese verbale întocmite de investigatori cu ocazia procurărilor autorizate de droguri, procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor telefonice interceptate în cauză) relevă faptul că inculpaţii acţionau într-un mod extrem de precaut în efectuarea acestor operaţiuni de procurare, oferire, comercializare şi distribuire a drogurilor de mare risc, comercializând drogurile numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urma a se realiza tranzacţia, evitând comercializarea către consumatori noi fără o „recomandare” prealabilă din partea celorlalţi aflaţi deja din cercul său.

În urma punerii în aplicare a mandatelor de supraveghere emise în cauză de Tribunalul Sibiu, respectiv din exploatarea datelor obţinute astfel şi din activităţile investigative desfăşurate s-au stabilit legăturile/interconexiunile dintre membrii grupării, a fost stabilit modul de operare al acestora, locaţiile folosite, sursele de aprovizionare cu droguri de risc şi au fost identificaţi o parte din consumatorii cărora membrii grupării le-au comercializat droguri.

Astfel, aşa cum a rezultat din convorbirile telefonice cu consumatorii în vederea vânzării drogurilor rezumându-se la stabilirea întâlnirii în acest sens, neaceptând vreo referire la scopul întâlnirii cum se poate oberva din interceptările autorizate în cauză şi declarţiile martorilor. Discuțiile telefonice purtate sunt de obicei scurte, fără referiri directe ori expresii care să conducă la dezvăluirea intențiilor infracționale ori a locațiilor unde sunt ascunse substanțele interzise. De asemenea, pentru conspirativitate folosesc rețelele sociale de pe Internet, îndeosebi ”Facebook” sau alte aplicaţii (bbm de exemplu) unde pot conversa în siguranță prin mesaje scrise.

S-au redat exemplificativ câteva din discuţiile în care inculpaţii le cer consumatorilor să nu comunice în mod normal prin discuţii telefonice, ci să folosească diverse aplicaţii:

J.B.A. este deosebit de precaut în activitatea desfășurată, evitând să discute la telefon cu privire la efectuarea tranzacțiilor, elocventă fiind discuția din data de 17.04.2016, de la ora 14:55:43, în care interlocutorul, aflat la postul telefonic cu numărul _________ (abonament: M.P.A., Adresa: Str. ________ Nr.___, Cnp: __________) îi transmite faptul că ”Îţi scriu pe Yahoo,  pe Facebook, pe pula mea”.

De asemenea în data de 6 septembrie 2016 au loc mai multe discuţii pe bbm între inculpatul V. şi inculpatul J., acesta din urmă întrebându-l pe V. dacă „I-au zis lui Ş. să facă bbm?”. Tot la acceaşi dată, vorbind despre un alt consumator -  A. - inc. V. îi transmite inc. J. „ A. îşi face el bbm k n am timp sa i fac k nu merge nuj ce cacat tre sa l instaleze iar”.

 De altfel această aplicaţie bbm era folosită frecvent de inculpaţi în activitatea infracţională. În urma percheziţiei informatice efectuate asupra sistemelor şi mediilor de stocare ridicate de la inculpatul V.G.D., au fost identificate convorbiri purtate de acesta pe bbm cu inculpatul J.B.A. din care rezultă că, în perioada în care acesta era plecat din ţară, îi coordona pe ceilalţi membri ai grupării direcţionându-i spre clienţii interesaţi de achiziţionarea de droguri de risc, indicându-le locaţiile unde să se întâlnească, stabilind preţul şi cantitatea ce urma a fi comercializată şi solicitându-le membrilor grupări şi chiar unor consumatori să-i trimită o parte din suma obţinută din aceste tranzacţii prin sisteme de transfer rapid de bani, gen Western Union.

Din probele administrate a rezultat faptul că, pe perioada cât inculpatul J.B.A. a fost plecat din țară (în cursul lunilor aprilie şi septembrie 2016), de distribuirea substanțelor interzise s-au ocupat atât inculpatul V.G.D., cât şi inculpatul M.S.A.. Acesta din urmă a folosit în activitatea infracțională autoturismul marca Opel Corsa, de culoare albastră cu numărul de înmatriculare __ / ____ /____, tranzacțiile având loc de cele mai multe ori în interiorul autoturismului anterior menționat. Sus-numitul era deosebit de precaut în activitatea infracțională, luându-și măsuri de verificare cu ocazia efectuării tranzacțiilor, pentru a nu fi descoperit și tras la răspundere. De asemenea, acesta le transmitea consumatorilor să-l contacteze doar prin intermediul rețelelor de socializare pentru achiziționarea de substanțe, ulterior deplasându-se cu autoturismul cu numărul de înmatriculare __ / ____ /____ la întâlnirile cu consumatorii.

De asemenea, din probele administrate în cauză rezultă că inculpaţii colaborează între ei, se orientează de la unii la alţii în funcţie de necesităţile de aprovizionare şi îşi direcţionează reciproc clienţii, în raport de momentele în care au marfă pe stoc. Astfel, în aprilie 2016 inculpatul P.P.L. îi pune în contact pe ceilalţi membri ai grupării cu inculpatul T.I., iar din aprilie până în septembrie 2016 inculpatul T.I. îi aprovizionează în mod constant cu droguri de risc pe membrii grupării. Contactele telefonice cu inculpatul T.I. erau păstrate de inc. P.P.L. ( 11 convorbiri telefonice cu inc. T.I.) şi M.S.A.( 42 de convorbiri telefonice cu inc. T.I.), iar deplasările la _________ la domiciliul inc. Ţ. erau efectuate de regulă cu autoturismele celor doi, fiind însoţiţi de ceilalţi membri ai  grupării.

De asemenea, o altă sursă de aprovizionare o reprezintă culturile de cannabis pe care inculpaţii L.M. şi M.S.A. le deţin în zona ___________, în cursul lunii septembrie cei doi recoltând plante de cannabis de la cel puţin una dintre aceste culturi,  transportându-le cu autoturismul inculpatului L. la Sibiu, drogurile fiiind deţinute atât pentru consumul propriu, cât şi pentru oferirea către ceilalţi mambri ai grupării sau alţi consumatori din anturajul lor. 

Din activităţile de supraveghere operativă a mai rezultat că membrii grupării se ajută reciproc în activităţile de comercializare a drogurilor de risc, asigurându-şi unii altora transportul la locaţiile unde aveau stabilite întâlnirile cu clienţii (cum este cazul inc. M.S.A. care l-a transportat frecvent cu autoturismul său pe inc. J.B.A. la locul unde se aflau clienţii şi l-a însoţit la efectuarea tranzacţiilor, cazul inc. V.G.D. care l-a transporta şi el pe inc. J. la diferite întâlniri cu clienţii cărora le comercializa drogurile de risc, asistând la efectuarea vânzărilor).

Din procesele verbale de redare a convorbirilor purtate de membrii grupării, din activităţile de supraveghere operativă a inculpaţilor, din declaraţiile inculpaţilor şi ale martorilor audiaţi în cauză, din hărţile relaţionale privind apelurile telefonice şi privind transferurile de bani prin intermediul Western Union, din datele rezultate în urma percheziţiilor informatice, din analiza înscrisurilor ridicate de la inculpatul V.G.D., rezultă interconexiunile dintre membrii grupării, faptul că aceştia au desfăşurat în timp o activitate bine pusă la punct pe linia traficului de droguri, activitate de pe urma căreia au obţinut beneficii materiale importante.

Astfel, aşa cum rezultă din analiza transferurilor efectuate prin intermediul Western Union, numai în cursul celor două luni în care a fost plecat din ţară –aprilie şi septembrie  2016,  inculpatul J.B.A. a primit suma de ________ RON și ____ EURO de la unii membri ai grupării infracționale ( inculpaţii M. şi V. care au vândut în 2016 marfa distribuită de „J.”). Totodată din analiza înscrisurilor ridicate de la inculpatul V.G.D. reiese că în aprilie 2016 acesta a obţinut venituri însemnate din vânzarea şi oferirea drogurilor de risc. Astfel din însemnările acestuia se poate constata că numai la data de 10.04.2016 inculpatul comercializase cantitatea de 215 grame de cannabis obţinând suma de ________ lei.

În cauză au fost efectuate prin intermediul investigatorului sub acoperire „N.A.”  mai multe procurări autorizate de droguri de risc de la persoanele cercetate.

1. În data de 12.05.2015 investigatorul sub acoperire a efectuat o procurare autorizată de droguri, întâlnindu-se cu suspectul H.F.R. în zona străzii _______ din mun. Sibiu, unde acesta i-a comercializat contra sumei de ____ de lei cantitatea de aproximativ un gram de cannabis, care se prezenta sub formă de masă vegetală de culoare verde-oliv cu miros specific.

În Raportul de constatare tehnico-ştiinţică nr. ________ din 22.05.2015 întocmit de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR – DCCO Bucureşti se arată că în proba înaintată (fragmente vegetale - inflorescenţe – de culoare verde-oliv procurare de la suspectul H.F.R.) s-a pus în evidenţă delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC), proba fiind constituită din 0,67 grame cannabis, drog de risc ce face parte din tabelul nr. III anexă la Legea nr. 143/2000.

2. În data de 19.05.2015 investigatorul sub acoperire „N.A.”  a efectuat o nouă procurare autorizată de droguri, întâlnindu-se cu suspecţii H.F.R. şi V.G.D. într-o parcare din apropierea Hotelului H.. din mun. Sibiu, unde suspectul H.F.R. i-a comercializat investoigatorului contra sumei de 60 de lei cantitatea de aproximativ un gram de cannabis, care se prezenta sub formă de masă vegetală de culoare verde-oliv cu miros specific.

Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. _______ din 24.07.2015, înaintat de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR – DCCO Bucureşti la data de 3.09.2015 se arată că proba înaintată (0,77 grame fragmente vegetale – procurate în data de 19.05.2015 de la suspecţii H.F.R. şi V.G.D.) este constituită din cannabis, drog de risc ce face parte din tabelul nr. III anexă la Legea nr. 143/2000.

3. În seara zilei de 03.02.2016 investigatorul sub acoperire „N.A.”  aflându-se în zona Hotelului Parc din mun. Sibiu a cumpărat de la suspectul V.G.D., o cantitate de masă vegetală de culoare verde-oliv, despre care acesta din urmă a precizat că este cannabis.

Înainte de a se întâlni cu investigatorul sub acoperire, V.G.D., CNP... a luat legătura telefonic cu o persoană de sex masculin, identificată ulterior în persoana numitului J.B.A., întrebându-l dacă se pot întâlni ”la o poveste”, afirmând că se află pe strada Școala de Înot.

În perioada imediat următoare, conform activităților de supraveghere tehnică efectuate în cauză, a rezultat că V.G.D. s-a întâlnit personal cu J.B.A. şi M.S.A., iar în urma acestei întâlniri i-a vândut investigatorului sub acoperire cantitatea de 10 grame cannabis, la prețul de 70 lei/gram.

Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 265651 din 8.03.2016, înaintat de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR – DCCO Bucureşti se arată că proba înaintată (9,80 grame fragmente vegetale ambalate în două folii de material plastic , lipite la capăt prin ardere – procurate în data de 3.02.2016 de la numiţii V.G.D., M.S.A. şi J.B.A.) este constituită din 8,80 de grame cannabis, drog de risc ce face parte din tabelul nr. III anexă la Legea nr. 143/2000.

4.  În data de 23.02.2016 investigatorul sub acoperire „N.A.” a efectuat o nouă procurare autorizată de droguri de risc. Astfel, acesta s-a întâlnit în zona Hotelului P.. din mun. Sibiu cu numitul V.G.D., a urcat în autoturismul condus de acesta, cu numărul de înmatriculare SB 22 .., ocazie cu care cel din urmă i-a comunicat investigatorului faptul că poate să-i vândă cantitatea de 3 grame de ”iarbă” la prețul de 70 de lei/gram.

În acest sens, investigatorul acoperit, „N.A.” i-a înmânat numitului V.G.D. suma de 100 de lei, urmând ca în momentul în care cel din urmă se va întoarce cu cele 3 grame să-i înmâneze diferența de 110 de lei. Numitul V.G.D., a luat suma de 100 de lei şi a luat legătura cu J.B.A., la postul telefonic cu numărul _________, stabilind o întâlnire cu acesta.

Ulterior, V.G.D., aflat la volanul autoturismului marca Dacia Logan, cu numărul de înmatriculare __/__/_____, s-a deplasat în zona străzii .... din mun. Sibiu, unde s-a întâlnit cu J.B.A. apoi s-a deplasat singur în zona Hotelului P... pentru a se întâlni cu investigatorul autorizat.

În jurul orei 17:03, V.G.D. a oprit în zona Hotelului P.. şi i-a înmânat investigatorului cele 3 grame de ”iarbă”, iar acesta i-a remis diferența de bani, respectiv 110 de lei. După primirea diferenței de bani, numitul V.G.D. s-a deplasat în zona străzii .., unde s-a întâlnit cu J.B.A., remițându-i diferența de bani.

Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. ____________ din 26.02.2016, înaintat de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR – Brigada Cluj-Napoca se arată că proba înaintată ( grame fragmente vegetale ambalate în folie sub forma a trei punguţe – procurate în data de 23.02.2016 de la inculpaţii V.G.D. şi J.B.A.) este constituită din 2,6 grame cannabis, drog de risc ce face parte din tabelul nr. III anexă la Legea nr. 143/2000.

Cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de fiecare dintre inculpaţi în cadrul grupării şi rolul care le revenea acestora, din probele administrate în cauză au rezultat următoarele:

1. Cu privire la inculpatul H.F.R., din probele administrate în cauză rezultă că din primăvara anului 2015 până în aprilie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a fost implicat în mod repetat în activităţi pe linia traficului de droguri de risc, constând în procurarea şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu, rolul inculpatului în cadrul grupării fiind acela de a identifica consumatori şi de a le comercializa drogurile procurate de ceilalţi membri ai grupării.

Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul H.F.R. comercializa droguri de risc către persoane din cercul propriu de consumatori ( o parte din ei colegi de facultate sau de serviciu), fiind aprovizionat de inculpatul J.B. cu cannabis, fie direct, fie prin intermediul inculpatului V.G.D.. 

 Din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, declaraţiile inculpatului H.F.R. şi datele rezultate în urma exploatării mandatelor de supraveghere emise în cauză a rezultat faptul că inculpatul H.F.R., acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat în mod repetat în activităţi pe linia traficului de droguri de risc, constând în procurarea, oferirea şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu - peste 50 de acte materiale comise din primavara anului 2015 – primavara anului 2016  - respectiv:

i-a vandut de doua ori cannabis investigatorului sub acoperire: in data de 12.05.2015  i-a comercializat contra sumei de 100 de lei cantitatea de aproximativ un gram de cannabis, iar in data data de 19.05.2015 i-a comercializat investigatorului contra sumei de 60 de lei cantitatea de aproximativ un gram de cannabis;

i-a oferit martorului M.A.M. de aproximativ 4-5 ori catitati de cananbis ce variau intre 0,5 - 0,7 grame, iar in luna februarie 2016 i-a comercializat cantitatea de 2 grame de cannabis in schimbul pretului de 100 de lei;

in cursul anului 2015 i-a oferit spre consum diverse cantitati de cannabis martorului S.F., odata si in vara anului 2015 la festivalul A...organizat pe Aerodromul .. si de mai multe ori cand mergeau impreuna  la diverse petreceri sau la fotbal;

i-a oferit de aproximativ 4 ori cannabis in vederea consumului martorului T.V.,

i-a vandut de aproximativ 13 ori cannabis martorului F.O.F., cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

i-a vandut de aproximativ 10 ori cannabis martorului N.D.A.,cu preturi cuprinse intre 50-60 de lei pe gram;

i-a oferit in toamna anului 2015 cannabis in vederea consumului martorului I.T.N., iar din acea perioada pina in primavara anului 2016 i-a comercializat de aproximativ 10-12 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

i-a vandut martorului P.M.L. de 3 sau 4 ori cantitatati de cannabis ce variau intre 1 si 2 grame cu pretul de 50 sau 60 de lei pentru un gram;

infracţiunea de trafic de droguri în formă continuată fiind săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat. 

Astfel, în cadrul grupării acestuia îi revenea rolul de a identifica clienţi, de a atrage noi consumatori cărora să le fie vândută “marfa” procurată de la J.B., căruia de altfel îi reveneau toţi banii obţinuţi de inculpatul H.F.R. în urma vânzării.

În schimbul acestei activităţi desfăşurate, inculpatul H.R.F. obţinea gratuit diverse cantităţi de cannabis, pe care le folosea pentru consumul său propriu. 

Şi din exploatatarea mandatelor de supraveghere emise în cauză a rezultat că inculpatul H.F.R. avea strânse legături cu inculpaţii V.G.D. şi J.B.A., de la care se aproviziona, precum şi faptul că atunci când nu dispunea de „marfă” îşi direcţiona clienţii către ceilalţi membri ai grupării.

Relevantă în acest sens este discuţia din data de 13.07.2015, la ora 14:03:30, H.F.R. aflat la postul telefonic cu numarul ________ primeşte un mesaj de la postul telefonic ___________ (cartelă prepaid) cu conţinutul ”Hai la o berica prietene :), ce lucrii?”. Acesta îi răspunde ”Ba fra nu prea pot sa ies acum ca mi s-a stricat frigiderul si trebuie sa ajunga unii sa-l repare.. Momentan stau aiurea ca nu demult m-am trezit si eu. Iti dau un semn mai incolo putin daca nu..”

Ulterior fiind contactat de aceeași persoană, întrucât nu avea ”marfă”, H.F.R. îi transmite acestuia numărul de contact al numitului V.G.D., după cum urmează ”G.V. ______________”.

De altfel, în declaraţia dată în calitate de inculpat, H.R.F. recunoaşte în totalitate acuzaţiile aduse, precizând că a comercializat/oferit spre consum cannabis consumatorilor din cercul său propriu, aratând următoarele: „Marfa o procuram de la J. iar când nu mă puteam vedea cu acesta luam marfa de la V.G., care la rândul lui o procura tot de la J..”

De asemenea, inculpatul precizează că cei cărora le-a comercializat droguri de risc „erau clienţii mei din aceea perioadă, din cercul meu de consumatori, fiind multe situaţii în care consumam ţigări de cannabis cu aceştia. Marfa o procuram de la J... şi în câteva cazuri, foarte puţine m-am aprovizionat de la Se. şi de la V.G.. Preţurile pe care le practicam erau stabilite de J şi erau de 50-60 lei pe gram. Eu de fapt vindeam drogurile pentru J., căruia îi dădeam toţi banii primiţi de la clienţi, iar în schimb eu primeam marfă gratis (din 1 gram cât îmi dădea J. ţineam pentru consum  circa 0,3 grame, iar la client îi dădeam 0,7 grame). Ştiu că mai vindeau droguri pentru J., M.S. şi V.G. însă nu cunosc înţelegerile dintre ei.”

2. Cu privire la inculpatul V.G.D., din probele administrate în cauză rezultă că din primăvara anului 2015 – septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat în mod repetat în activităţi pe linia traficului de droguri de risc, constând în procurarea, oferirea şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu - 26 de acte materiale comise  - după cum urmează:

a fost implicat in vânzările de cannabis din data de 12.05.2015; 19.05.2015, 3.02.2016 si 23.02.2016 către investigatorul sub acoperire;

în vara anului 2015 i-a vândut martorului M.R.I., în doua împrejurări diferite, cantitatea totală de 3 grame de cannabis;

in vara anului 2015 i-a vândut cannabis martorului C.S.R., de circa 3 ori, in total cantitatea de 3 grame;

i-a vândut de 3-4 ori cannabis martorului F.O.F., cu pretul de 50 de lei pe gram;

a comercializat droguri de risc, pe perioada cât inculpatul J. era plecat din tara, martorilor Ş.C.C. – în două împrejurări diferite, în cursul lunii septembrie 2016 i-a vândut cantitatea totală de 4 grame cannabis cu preţul de 60 de lei pe gram şi C.L.M. – i-a comercializat cantitatea de un gram în cursul lunii septembrie 2016, precum şi următoarelor persoane pe care le ştia doar după numele mic sau poreclă:

unui băiat A. din zona Pieţei Cibin căruia i-a vândut de trei ori, o dată în septembrie 2016 şi de două ori în aprilie 2016, cantităţi de regulă de un gram de cannabis cu preţul de  60 de lei gramul;

unui băiat din Turnişor i-a comercializat de două ori, în cursul lunii aprilie 2016, cantităţi de un gram două de cannabis cu preţul de 60 de lei pe gram;

unui băiat din Cisnădie i-a vândut în aprilie 2016 cantitatea de 3 grame cu preţul de 60 de lei, acesta urmând să-i achite preţul lui J. când va veni în ţară;

unui băiat J., poreclit O. i-a vândut în cursul lunii septembrie 2016 de trei ori cantităţi de câte un gram de cannabis, cu preţul de 60 de lei pe gram;

unui băiat cu care inculpatul J. i-a stabilit o întâlnire în zona hotelului R. i-a vândut în cursul lunii septembrie 2016 cantitatea de 3 grame cu preţul de 60 de lei,

persoane ce se regăsesc pe înscrisurile ridicate din posesia inculpatului V.G.D., în care se face referire la vânzările realizate către acestea ( vol. 4 filele nr. 34-40 ), precum şi cu privire gramajul şi preţul cu care era comercializat cannabisul sau în discuţiile purtate de inculpatul vladu cu inculpatul J. prin intermediul aplicaţiei „bbm” ( vol. 4 filele nr.193 - 218),

infracţiunea de trafic de droguri în formă continuată fiind săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, rolul inculpatului în cadrul grupării fiind acela de a identifica consumatori şi de a le comercializa drogurile procurate de la ceilalţi membri ai grupării.

Din probele administrate reiese că inculpatul V.G.D. era aprovizionat cu cannabis de inculpatul J.B.A. şi că acestuia îi revenea în cadrul grupării atât rolul de a identifica consumatori/clienţi, cât şi de a-i transporta în principal pe „J.” şi în unele situaţii pe „S.” (în mai puţine situaţii, de regulă acesta deplasându-se cu maşina personală)  la diferite locaţii  de pe raza mun. Sibiu, unde cei doi îşi fixau întâlnirile cu clienţii cărora le vindeau drogurile de risc.

Inculpatul recunoaşte că „Din primăvara anului 2015 până în prezent am comercializat droguri - cannabis mai multor persoane. … J.B. este cel care ne făcea rost de marfă, dar nu cunosc care era sursa lui de aprovizionare şi ştiu că acesta se ocupa şi de comercializarea de droguri”

„În luna aprilie 2015 J. a fost plecat din ţară şi m-a lăsat pe mine să-i vând marfa, circa 100 grame de cannabis, iar eu îi trimiteam banii obţinuţi din comercializarea drogurilor prin servicii de transfer rapid de bani.”

„Alte servicii pe care le-am făcut pentru J. a fost să-i asigur transportul în diferite locaţii unde îşi stabilea întâlniri cu clineţii cărora le vindea droguri. Şi pentru S. am făcut astfel de servicii dar pentru o perioadă mai scurtă de circa o săptămână, în rest acesta se deplasa cu maşina personală, un Opel corsa de culoare albastră. Din câte ştiu S. nu vindea pentru J., acesta avea clienţii lui, cercul lui de consumatori. S. se aproviziona de la J. dar este posibil să fi avut şi alte surse.”

Din înscrisurile ridicate de la inculpatul V.G.D. cu ocazia percheziţiei domiciliare reiese că acesta avea propriul cerc de consumatori(A., S., B., un băiat din T., unul din C., ş.a)  cărora le distribuia sau comercializa droguri de risc în cantităţi destul de mari, obţinând astfel în mod facil sume mari de bani din această activitate ilicită. Astfel din însemnările acestuia reiese că numai la data de 10.04.2016 inculpatul comercializase cantitatea de 215 grame de cannabis obţinând suma de _________. (vol. 4 filele nr. 34-40)

În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data de 3.10.2016 asupra imobilului folosit de inculpatul G.V.D., au fost identificate pe o hârtie de culoare maro mai multe resturi de ţigarete confecţionate artizanal, probele ridicate fiind înaintate în vederea analizelor de laborator.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _________/06.10.2016 întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la probele ridicate în data de 03.10.2016 cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la locuința inculpatului V.G.D., s-au stabilit următoarele concluzii:

Probele înaintate sunt constituite din:

Proba nr. 3a: 4 filtre de țigarete pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

Proba nr. 3b: 0,1 grame materie (cenușă) în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

Probele menționate au fost consumate în procesul analizelor chimice de laborator.

3. Cu privire la inculpatul M.S.A., zis ”S.”, din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză coroborate cu datele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere a reieşit că, din cursul anului 2015 până în septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat în mod repetat în efectuarea fără drept a mai multor operaţiuni pe linia traficului de droguri de risc, constând în cultivarea (deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona ____________), procurarea (8 acte materiale), transportarea ( atât a cantităţilor de cannabis procurate de la inc. Ţ., cât şi a plantelor de cannabis recoltate din plantaţia la care s-a deplasat împreună cu inc. L... în cursul lunii septembrie 2016),  oferirea (10 acte materiale) şi vânzarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu (cel puţin 329 de acte materiale comise din cursul anului 2015 până în septembrie 2016), respectiv:

a fost implicat impreuna cu inc. J.B.A. si V.G.D. în vânzarea de cannabis din data de 3.02.2016 către investigatorul sub acoperire, cand i-au comercializat cantitatea de 10 grame de canabis cu pretul de 700 de lei;

i-a comercializat martorei C.D., de aproximativ 8-10 ori cannabis cu pretul de 60 de lei pe gram;

impreuna cu inc. J.B.A. i-a comercializat martorului  M.D., de 30 de ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram,

impreuna cu inc. J.B.A.  i-a comercializat martorului C.H., prin intermediul martorului  M.D., de 10 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram;

i-a vandut martorului D.G. de aproximativ 10 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

i-a vandut martorului M.P.A. de aproximativ 5-6  ori cannabis cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

impreuna cu inculpatul J.B.A. i-a vandut cannabis in peste 15 imprejurari diferite martorului M.R.I., cu pretul de 60 de lei pentru un gram;

i-a vandut droguri de risc de aproximativ 200-300 de ori martorului U.D.S,, cu pretul de 70 de lei pentru o bila , iarba fiind ambalata in pungulite de platic rasucite la capat;

in perioada cat inc. J.B. era plecat din tara s-a ocupat impreuna cu inc. V.G.D. de comercializarea de droguri de risc catre martorii C.L.M. si S.C.C.

in perioada mai 2015-septembrie 2016 i-a vandut martorului B.A. de aproximativ 30 de ori cannabis cu preţul de 50 de lei pe gram, ultima vanzare avand loc in data de 28 sau 29 septembrie 2016;

din cursul anului 2015 până în septembrie 2016 i-a comercializat martorului A. W., în mod repetat, în aproximativ 20-25 de împrejurări, diferite cantităţi de cannabis cu preţuri cuprinse între 30-40 de lei jumatate de gram sau 60 de lei gramul;

impreuna cu inc. J.B.A. i-a oferit cannabis in vederea consumului martorului T.V., in timp ce se aflau la o petrecere in localul B.F.P.;

in perioada iunie-septembrie 2016 i-a oferit martorei  D.I.A. în 6 împrejurări diferite tigari cu cannabis in vederea consumului;

i-a oferit cannabis spre cosum martorului B.M., la solicitarea acestuia din urma care era curios sa vada cum e sa fumezi iarba;

i-a oferit martorului T.M. zis T. in doua imprejurari cannabis fara sa-i ceara bani, drogurile consumandu-le impreuna;

i-a oferit o tigara cu cannabis inc. S.S.C. cand se intorceau de la Poiana Sibiului si a mai oferit cannabis consumatorior care luau parte la intalnirile organizate  in locuinta fratilor S.,

in perioada aprilie – august 2016 a procurat droguri de risc de la inc. T.I. efectuand mai multe deplasari la locuina acestuia din ________ pentru a se aproviziona cu cannabis – in 26.04.2016 impreuna cu inc. P.P.L. si J.B.A., in 21.07.2016 impreuna cu J.B.A. si L.M., in  11.08.2016  impreuna cu inc. P.P.L. si J.B.A., in 18.08.2016 impreuna cu inc. B.D.C., tot in cursul lunii august 2016 s-a mai deplasat de doua ori la Poiana Sibiului impreuna cu inc. J. si cu martorul M.D. cei doi inculpati cumparand cantitatea de 20 de grame de cannabis de la inc. T.I., iar tot in vara anului 2016 s-a deplasat impreuna cu inc. S.S.C. cumparand de la inc. T.I. cantitatea de aproximativ 5 grame cannabis.

a cultivat si a intretinut impreuna cu inc. L.M. cel putin o cultura de cannabis, in zona ________, culegând o parte din plantele de cannabis si transportandu-le cu masina inc. L. M. la Sibiu, in vederea prelucrarii „mărfii” si pregatirii pentru consum.

Declaraţiile martorilor cu privire la efectuarea acestor operaţiuni de către inculpat, respectiv de procurare, deţinere în vederea distribuirii, oferire, comercializare de droguri de mare risc se coroborează cu datele rezultate din  interceptarea convorbirilor şi comunicărilor telefonice efectuate de inculpat, în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă, date ce se regăsesc în procesele de redare aferente, rezultând faptul că infracţiunea de trafic de droguri în formă continuată a fost săvârşită de inculpatul M.S.A. în cadrul unui grup infracţional organizat, rolul inculpatului în cadrul grupării fiind acela de a procura droguri de risc ( fie de la ceilalţi membri ai grupării, fie din surse proprii - culturi), a identifica consumatori şi a crea un cerc de clienţi format din persoane de încredere pentru membrii grupării şi de a le comercializa drogurile procurate.

S-a stabilit în activitatea de trafic de droguri, inculpatul utilizează, autoturismul marca Opel Corsa, de culoare albastră, cu numărul de înmatriculare ___/___/_____, de cele mai multe ori, drogurile fiind comercializate din interiorul autoturismului.

Din declaraţiile inculpaţilor P.P.L., H.R.F. şi V.G.D., rezultă că inculpatul M. S. se aproviziona cu cannabis atât de la inculpatul J.B., dar avea şi surse proprii, şi de asemenea avea proprii clienţi, un cerc propriu de consumatori, vânzările de droguri efectuându-le în diferite locaţii din oraş, de regulă deplasându-se în zona în care locuia clientul.

Totodată, din activităţile de supraveghere operativă şi din convorbirile telefonice purtate de inculpaţi, interceptate autorizat în cauză, reiese că în vara anului 2016 inculpatul M.S. s-a aprovizionat frecvent de la inculpatul T.I. (cu care a purtat 42 de convorbiri telefonice în intervalul suspus autorizării – vol. 1 f. nr. 168).

De asemenea, din activităţiile de supraveghere operativă a rezultat că inculpatul M.S.A., zis ”S.”, împreună cu inculpatul L.M. deţin cel puţin o cultură de plante de cannabis în zona _______, la care s-au deplasat în data de 6.09.2016 şi 29.09.2016, pentru a îngriji, respectiv recolta o parte din plantele de cannabis ( vol. 5 f. nr. 96 -109 şi f. nr. 126-138).

Faptul că inculpaţii L.M. şi M.S.A. îşi procură o parte din drogurile de risc din culturi proprii este confirmat şi faptul că la imobilele foloiste de aceştia, au fost identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare bunurile foloiste la cultivarea, îngrijirea şi recoltarea plantelor dee canabis ( la imobilul folosit d einculpatul M. fiind identificate o pereche de mănuși pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) şi Semințe de Cannabis, iar la locuinţa inculpatului L.M. fiind identificată o forfecuță pe în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC).

 Din probele administrate în cauză după efectuarea percheziţiilor domiciliare a mai rezultat faptul că inculpatul M.S.A., zis ”S.”, a deţinut droguri de risc atât în vederea comercializării sau oferirii altor persoane, cât şi pentru consumul propriu, aspect confirmat de:

- buletinul de analiză toxicologică nr. ____/______/___ al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu din 14.10.2016 din care rezultă că în ceea ce-l priveşte pe acest inculpat rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide şi MDMA; 

- faptul că de la locuinţa inculpatului, cu ocazia percheziţiei domiciliare, au fost ridicate droguri de risc şi dispozitive de mărunţit folosite în consumul de cannabis, ce prezentau urme de fragmente vegetale;

- adresa nr. 1475708 din 6.10.2016 a Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul BCCO Cluj Napoca în care se precizează că în probele înaintate cu privire la inculpatul M.S.A. s-a pus în evidenţă Cannabis şi Alprazolam substanţe ce fac parte din tabelul –anexă nr. III di Legea 143/2000  ( respective: cele două folii cu pastile Xanax, din care una cu 10 pastile, iar cealaltă cu 7 pastile, precum şi două fragmente de pastilă - Proba 1a şi 1 b conţin substanţă activă Alprazolam; dispozitivele metalice pentru mărunţire, ce prezintă urme de materie vegetală uscată, -  Proba 3 şi 13c2  pe cele două grindere  s-a pus în evidenţă Tetrahidrocanabinnol (THC); fragmentele vegetale mărunţite  de culoare vere olive  - Proba 13c1- sunt constituite din 0,1 grame cannabis); 

- declaraţiile inculpatului P.P.L. şi ale martorilor B.F.B. şi Ţ.M., din care rezultă că în seara zilei de 2.10.2016 inculpatul M.S.A. împreună cu inculpaţii L.M.şi P.P.L., precum şi cu prietena acestuia din urmă au consumat cannabis acasă la inculpatul M.S.A..

De altfel în declaraţia dată inculpatul recunoaşte că este consumator de cannabis şi că „Am început să vând droguri de risc de prin luna martie-aprilie 2016, iar marfa mi-o procuram de la inculpaţii V.G.D. şi de la T.I., cu care m-a pus în legătură inculpatul P.P.L.. … Eu aveam clienţii mei, dintr-un cerc propriu de consumatori, iar J.B.A. avea clienţii lui. M-a mai rugat să-l ajut să se deplaseze prin oraş la diferite locaţii unde avea stabilite întâlnirile cu clienţii lui şi l-am ajutat aşa ca între prieteni, dar nu am primit bani de la el pentru asta.„

În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data de 3.10.2015 la imobilul folosit de inculpatul M.S.A. au fost identificate mai multe bunuri, instrumente folosite în consumul de droguri, recipiente, fragmente vegetale şi comprimate de Xanax, probele ridicate fiind înaintate în vederea efecttuării analizelor de laborator.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _________/_______ întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la probele ridicate în data de 03.10.2016 cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la locuința inculpatului M.S.A., s-au stabilit următoarele concluzii:

Probele înaintate sunt constituite din:

.......

Probele rămase în urma efectuării analizelor de laborator, au fost predate pe bază de dovadă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.G.P.R.

4. Cu privire la inculpatul L.M., din probele administrate în cauză rezultă că acesta a aderat în primăvara anului 2016 la grupul infracţional, precum şi faptul că acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a fost implicat din primăvara anului 2016 până în septembrie 2016, în mod repetat,  în activităţi pe linia traficului de droguri de risc, constând în:

- cultivarea (deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona Valea Hartibaciului – Agnita),

- procurarea de cannabis atât de la inculpatul T.I. în mod direct (când i-a însoţit pe ceilalţi mebri ai grupării la Poiana Sibiului) sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi care se aprovizionau de la inculpatul T.I. (cum s-a intamplat in zilele de 11.08.2016, 18.08.2016 de exemplu când inculpatul L.M.s-a intalnit ulterior cu acestia la locuinta lui M.S., pentru a intra in posesia drogurilor de risc cu care membrii grupării se aprovizionaseră),  - transportarea (în cursul lunii septembrie 2016 a transportat o parte din plantele de cannabis recoltate de la cultura pe care o îngrijea în zona _________). De altfel, cu ocazia  controlului efectuat de organele de urmărire penală asupra autoturismul inculpatului fiind identificate fragmente vegetale din plantele de cannabis transportate) şi

-  deţinerea de droguri de risc atât pentru consumul propriu, cât şi în vederea oferirii altor persoane (cum este cazul martorului B.A. căruia inculpatul i-a oferit o ţigară cu cannabis, pe care cei doi au consumat-o împreună sau altor consumatori împreună cu care obişnuia „să fumeze” cum ar fi inculpaţii P.P.L., M.S.A., martora B.F.B., R.D.).

In urma completarii declaratie data in calitate de inculpat de L.M.si de martorul B.A. a rezultat ca inculpatul i-a oferit acestuia droguri de risc in vederea consumului in timp ce ambii se aflau in Olanda, tara in care consumul de cannabis este legal, astfel ca acest act material al infractiunii de trafic de droguri de risc sub forma oferirii nu se va retine in sarcina inculpatului.

In schimb din decalaratiile inculpatului P.P.L., B.F.B., M.S.A. si L.M., reiese ca acestia obisnuiau sa fumeze cannabis impreuna, drogurile de risc fiind oferite in unele situatii de inculpatul L.M.. De altfel, chiar inculpatul recunoaste ca din plantele recoltate de la cultura pe care o detinea in zona _______ si-a facut ţigări si i-a oferit si inculpatului M.. De asemnea, inculpatul P.P.L., în completarea declaraţiei arată că „Eu mai consumam împreună cu L. M., cu R.D., cu care mă întâlneam prin oraş şi fumam împreună cannabis, fie adus de mine, fie de ei, depinde cine avea „iarbă”. Ne ofeream unul altuia în fucnţie de cum aveam „marfă”. Nu de fiecare dată când ne întâlneam fumam iarbă.„

De asemenea, inculpatul L.M.şi-a procurat şi a deţinut droguri de risc atât în vederea oferirii altor persoane, cât şi pentru consumul propriu, aspect confirmat de:

- buletinul de analiză toxicologică nr. ____/________/___ al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu din 11.10.2016 din care rezultă că în ceea ce-l priveşte pe acest inculpat rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide şi MDMA;

- faptul că de la locuinţa inculpatului, cu ocazia percheziţiei domiciliare, au fost identificate fragmente vegetale de culoare verde olive cu aspect de cannabis şi dispozitive folosite în consumul de cannabis;

- adresa nr. ________ din 6.10.2016 a Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul BCCO Cluj Napoca în care se precizează că în probele înaintate cu privire la inculpatul L.M.s-a pus în evidenţă Cannabis şi Tetrahidroanabinnol (THC) substanţă psihotropă biosintetizată din planta de Cannabis ce face parte din tabelul –anexă nr. III di Legea 143/2000;

- declaraţiile inculpatului P.P.L. şi ale martorilor B.F.B. şi Ţ.M., din care rezultă că în seara zilei de 2.10.2016 inculpatul L.M.împreună cu inculpaţii M.S.A. şi P.P.L., precum şi cu prietena acestuia din urmă au consumat cannabis acasă la inculpatul M.S.A..

- declaraţia inculpatului L.M. care recunoaşte faptul că de la sfârşitul anului 2015, în timp ce lucra în Germania, cu ocazia unor deplasări în Olanda a început să consume droguri (cannabis) pe care şi le procura din magazine autorizate. De asemenea inculpatul arată că şi la revenire în ţară a continuat să consume droguri de risc.

Cu privire la rolul inculpatului L.M. în cadrul grupării s-a reţinut faptul că  acesta a aderat in cursul anului 2016 la gruparea infractională, sprijinindu-i pe membrii grupării în activitatea de procurare a drogurilor de risc ( deplasându-se cu aceştia de mai multe ori la inc. T.I. de unde inculpaţii se aprovizionau cu cannabis, dar şi împreună cu inc. M. la cultura proprie de cannabis de unde au recoltat o parte din plante, atât pentru consum propriu cât şi pentru a le oferi persoanelor împreună cu care obişnuiau să „fumeze”) şi asigurându-le în unele situaţii transportul la diferite locaţii din oraş unde inculpaţii aveau stabilite întâlnirile cu clienţii cărora le comercializau droguri de risc.

Inculpatul L.M.s-a deplasat de mai multe ori împreună cu ceilalţi membri ai grupării în loc. ________, la inculpatul T.I. ( de ex. in data de 21.07.2016 impreuna cu inculpaţii M. si J., in data de 26.04.2016 împreună cu M., J. si P.P.L., în data de 15.07.2016 probabil – după cum rezultă din discuţiile de pe facebook),  pentru a se aproviziona cu droguri de risc, iar in cazul în care nu a putut sa-i insoteasca s-a intalnit ulterior cu acestia la locuinta lui M.S., pentru a intra in posesia drogurilor de risc cu care membrii grupării se aprovizionasera (cum s-a intamplat in zilele de 11.08.2016, 18.08.2016 de ex. filele nr. ).

După acele deplasari in __________ si aprovizionarea cu marfa de la T.I., inculpatul L.M.l-a insosit in oras de cateva ori pe inculpatul M.S. comercializand împreuna droguri de risc in diferite zone din oras, in functie de locurile de intalnire stabilite cu consumatorii.

Astfel, pe la jumatatatea lunii septembrie 2016, cand inc. M.S.i-a comercializat droguri de risc martorului M.D., deplasarea la locul stabilit cu clientul s-a efectuat cu autoturismul inc. L.M., iar vânzarea a fost efectuata în interiorul masinii,  martorul urcând in autoturism, pe bancheta din spate, dându-i banii inculpatului M. si primind de la acesta cannabisul, in timp ce inculpatul L.M. asista la efectuarea tranzactiei.

Inculpatul L.M. era în contact cu ceilalţi membri ai grupării, având şi un grup de discuţii pe facebook pentru a comunica în siguraţă ( vol. 4 f. nr. 187 ), fiind în legături mai strânse cu inculpaţii P.P.L., împreuna cu care obişnuia să consume cannabis, şi M.S.A., cu acesta din urmă fiind indicii că ar deţine mai multe culturi cu plante de cannabis situate in zona __________.

Astfel, în urma supravegherilor operative din data 06.09.2016 şi 29.09.2016 s-a stabilit că inculpaţii L.M. şi M.S.A., zis ”S.”, s-au deplasat cu autoturismului marca Dacia Logan, de culoare albastră, cu numărul de înmatriculare __ __ ___, condus de L.M. pe DJ 106, în direcția Agnita, la locaţiile unde existau indicii că cei doi deţin culturile cu plante de cannabis.

În data de 6.09.2016 au îngrijit o cultură de cannabis de aproximativ 20 de plante, aflate în diferite stadii de dezvoltare, situată în partea dreaptă a DJ 106, pe malul râului Hârtibaciu şi au verificat probabil celelalte culturi.

 De asemenea, in data de 29.09.2016 cei doi inculpaţi L.M.si M.S.A. s-au deplasat din nou in zona, pentru a îngriji culturile situate in zona __________ şi au recoltat o parte din plantele de cannabis de la una dintre culturi, situată în partea dreaptă a DJ 106, pe malul râului Hârtibaciu ( indicată de inculpatul L.M. organelor de cercetare penală în urma conducerii în teren).

 În urma activităţilor de supraveghere operativă şi investigaţiilor efectuate de organele de urmărire penală au fost identificate în zona _______, două culturi de cannabis, o cultură de cannabis de aproximativ 20 de plante, situată în partea dreaptă a DJ 106, pe malul râului _________, şi o cultură de 14 plante situată în zona D.J. 106, între localitățile _______ și _________, cu privire la aceasta din urmă nereieşind în cauză suficiente date că ar fi fost deţinută şi îngrijită de cei doi inculpaţi M.S.A. şi L.M..

Au fost prelevate probe din cele două culturi cu plante de cannabis ( în data de 26.09.2016 din 

cultură de 20 plante aflată pe malul râului _______, între localitățile _______ și _______, şi înaintate spre analiză Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca.

De asemenea au fost înaintate spre analiză probe prelevate în urma controlului efectuiat asupra autovehiculului pe care inc. L.M. l-a folosit pentru a se deplasa la cultură şi a transporta o parte din plantele recoltate, în interiorul autoturismului fiind identificate fragmente vegetale cu aspect de cannabis.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _______/_______ întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la fragmentele vegetale (inflorescențe și frunzulițe) de culoare verde-oliv prelevate în data de 26.09.2016 dintr-o cultură de 20 plante aflată pe malul râului _______, între localitățile _______ și _______, în proba înaintată, constituită din 1,1 grame, s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _______/_______ întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la fragmentele vegetale (inflorescență) de culoare verde-oliv prelevate în data de 30.09.2016 dintr-o cultură de 14 plante situată în zona D.J. 106, între localitățile _______ și _______, în proba înaintată, constituită din 0,9 grame, s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _______/_______ întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la fragmentele vegetale (inflorescențe) ridicate în data de 03.10.2016 cu ocazia conducerii în teren a inculpatului L.M. care s-a deplasat la o cultură de cannabis amplasată pe partea dreaptă a DJ 106 pe un deal, s-au stabilit următoarele concluzii:

Proba înaintată este constituită din 43,6 grame Cannabis. În aceasta s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. 1475778/25.10.2016 întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la fragmentele vegetale mărunțite ridicate în data de 13.10.2016 din autoturismul marca Dacia Logan, cu numărul de înmatriculare __/____/_______, folosit de inculpatul L.M., s-au stabilit următoarele concluzii:

Proba înaintată este constituită din 0,0328 grame fragmente vegetale care conțin Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data de 3.10.2016 la imobilul folosit de inculpatul L.M.au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri folosite în consumul de droguri, un cântar, precum şi fragmente vegetale, ce par a fi cannabis, probele fiind înaintate în vederea analizelor de laborator.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. 1475709/14.10.2016 întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la probele ridicate în data de 03.10.2016 cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la locuința inculpatului L.M., s-au stabilit următoarele concluzii:

Probele înaintate sunt constituite din:

-Proba nr. 1: o pipă în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 2: o cutiuță pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr.3: 0,7 grame fragmente vegetale care conțin Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 4: un cântar electronic pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 5: o forfecuță pe în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 6: 0,5 grame Cannabis.

Probele rămase în urma efectuării analizelor de laborator, au fost predate pe bază de dovadă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.G.P.R.

5. Cu privire la inculpatul P.P.L. din probele administrate în cauză rezultă că în primăvara anului 2016 acesta a aderat la gruparea infracţională, sprijinind membrii grupării în activităţile de procurare a drogurilor de risc prin punerea acestora în legătură cu inculpatul T.I., despre care ştia că vinde cannabis la preţuri avantajoase (35 de lei gramul) şi care a devenit una din sursele importante de aprovizionare cu droguri de risc a membrilor grupării.

Din exploatarea mandatelor de supraveghere emise în cauză şi în urma supravegherilor operative a rezultat faptul că inculpatul P.P.L. se aproviziona cu droguri de la inculpatul T.I., pe care l-a contactat telefonic frecvent în vara anului 2016, chiar la ore destul de înaintate, discuţiile purtate cu acesta fiind scurte şi codificate. 

De asemenea, în urma activităţilor de supraveghere operativă s-a stabilit că inculpatul P.P.L. împreună cu alţi membri ai grupării J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., Zis ”S.”, L.M.Şi B. D. C. au efectuat mai multe deplasări la Poiana Sibiului la inculpatul T.I., pentru a se aproviziona cu cannabis:

- în data de 26.04.2016 suspecţii J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., Zis ”S.” şi P.P.L., s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului cu autoturismul nr. __/____/_______ unde s-au întâlnit cu suspectul T.I..

- în data de 11.08.2016 suspecţii J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., zis ”S.” şi P.P.L. (care a fost luat de ceilalţi suspecţi din loc. Săcel), s-au deplasat în loc. _______ cu autoturismul nr. __/____/_____ unde s-au întâlnit cu suspectul T.I..

- 18.08.2016 suspecţii M.S.A., zis ”S.” şi  P.P.L., s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului cu autoturismul nr. __/____/_______ unde s-au întâlnit cu suspectul T.I..

Din declaraţia martorei B.F.B., prietena suspectului, rezultă că aceasta împreună cu suspectul P.P.L. sunt consumatori de cannabis şi că şi-au procurat în mod repetat pe parcursul anului 2016 droguri de risc de la inculpatul T.I., care le comercializa cannabis cu 35 de lei gramul. De asemenea, martora mai precizează că ea, împreună cu inculpatul P.P.L. au consumat droguri chiar în seara zilei de 2 octombrie, împreună cu M.S.A. şi L.M., dintr-o ţigară cu cannabis pusă la dispoziţie de unul dintre aceştia din urmă.

Astfel, din probele administrate – declaraţii martoră B.F.B., declaraţie dată în calitate de martor de S.S., declaraţii date de inculpatul P.P.L., reiese faptul că inculpatul P.P.L. în perioada aprilie  –  august 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi-a procurat în mod repetat droguri de risc de la inculpatul T.I. în cel putin cinci imprejurări, nu doar pentru consumul propriu, dar şi pentru a le oferi spre consum prietenei sale, B.F.B., în cel puţin trei împrejurări, când au fost împreună la ________, la inculpatul T.I., de unde inculpatul Pascu a cumpărat diferite cantităţi de cannabis, pe care ulterior l-au consumat împreună.

De asemenea, din declaraţia martorului S.S. ( care declară că de la sfârşitul anului 2015 a început să-şi procure cannabis de la inc. P.P.L.) rezultă că inculpatul P.P.L. i-a vândut cannabis lui S.S. în două împrejurări: o data cantitatea de 1 gram cu pretul de 50 de lei, iar in data de 25 sau 26 septembrie 2016 cantitatea de 2 grame cu pretul de 100 lei.

Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpatul P.P.L. a deţinut droguri de risc atât în vederea comercializării sau oferirii altor persoane, cât şi pentru consumul propriu, aspect confirmat de:

- analizele asupra probelor biologice recoltate de la inculpat, în buletinul toxicologic transmis de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Sibiu se precizează că în ceea ce-l priveşte pe inculpatul P.P.L. rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide

- faptul că la locaţiile folosite de către inculpatul P.P.L. au fost identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în data de 3.10.2016 mai multe cantităţi de droguri de risc  - cannabis - sub formă de fragmente de masă vegetală, muguri şi frunze, cu privire la care acesta a afirmat că le deţinea împreună cu prietena sa, în vederea consumului.

- faptul că în probele care au fost înaintate Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Cluj Napoca s-a pus în evidenţă Cannabis şi Tetrahidroanabinnol (THC) substanţă psihotropă biosintetizată din planta de Cannabis ce face parte din tabelul –anexă nr. III di Legea 143/2000.

- declaraţiile inculpatului P.P.L. şi ale martorilor B.F.B. şi Ţ.M., din care rezultă că în seara zilei de 2.10.2016 inculpatul M.S.A. împreună cu inculpaţii L.M.şi P.P.L., precum şi cu prietena acestuia din urmă au consumat cannabis acasă la inculpatul M.S.A..

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. __________/_________ întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la probele ridicate în data de 03.10.2016 cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la locuințele folosite de inculpatul P.P.L., s-au stabilit următoarele concluzii:

Probele înaintate sunt constituite din:

Proba nr. 1a: 0,5 grame Cannabis;

Proba nr. 1b: 3,5 grame Cannabis;

Proba nr. 2a: 1,3 grame Cannabis;

Proba nr. 2b: 0,1 grame Cannabis;

Proba nr. 2c: 2,3 grame Semințe de Cannabis pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

Proba nr. 3a: 5,4 grame fragmente vegetale care conțin Tetrahidrocannabinol (THC);

Proba nr. 3b: 2,7 grame Cannabis;

Proba nr. 4: 3,2 grame Semințe de Cannabis pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

Proba nr. 5: 0,3 grame Cannabis;

Probele rămase în urma efectuării analizelor de laborator, au fost predate pe bază de dovadă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.G.P.R.

6. Cu privire la inculpatul T.I. din probele administrate în cauză rezultă că din cursul lunii aprilie 2016 pana in septembrie 2016 acesta a sprijinit gruparea infracţională, revenindu-i rolul de a aprovizona membrii grupării cu droguri de risc.

Astfel din exploatarea mandatelor de supraveghere emise în cauză şi în urma supravegherilor operative a rezultat faptul că suspectul T.I. este contactat frecvent telefonic de membrii grupării M.S.A. şi P.P.L., chiar la ore destul de înaintate, discuţiile fiind scurte şi codificate.

De altfel, din declaraţia inculpatului P.P.L. coroborată cu datele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere rezultă că el este cel care în primăvara anului 2016  i-a pus în legătură pe ceilalţi membri ai grupării cu suspectul T.I., despre care ştia că vinde cannabis la preţuri avantajoase (35 de lei gramul).

De asemenea, din exploatarea mandatelor de supraveghere emise în cauză şi în urma supravegherilor operative a rezultat faptul că inculpatul T.I. este contactat frecvent telefonic de membrii grupării M.S.A. şi P.P.L., chiar la ore destul de înaintate, discuţiile fiind scurte şi codificate.  Redăm exemplificativ câteva astfel de discuţii cu membrii grupării:

În data de 09.07.2016, ora 22:05:54, T.I. este contactat de M.S.A. de pe postul telefonic cu numărul 0757.349.324 (cartelă prepayd), afirmând că la acea oră pleacă din Sibiu și trece pe la acesta, în Poiana Sibiului, totodată T.I. afirmând că este acasă.

De asemenea, în ziua următoare, respectiv 10.07.2016, la ora 23:55:11 T.I. este contactat de M.S.A. de la postul telefonic cu numărul ____________ (cartelă prepayd), în pofida orei înaintate stabilind ca acesta din urmă să-l viziteze în localitatea Poiana Sibiului, scopul fiind acela de a se aproviziona cu cannabis.

În data de 17.07.2016 la oara 23:56:45 suspectul M.S.A., îl contactează pe suspectul T.I., spunându-i acestuia „Deranjez, nu?...eu eram. Am vrut să trec pe acolo pe la o poveste”, iar Ţ. îi spune „Haide, hai!”. După aceasă discuţie M.S.A. se deplasează în ____________, la locuinţa numitului T.I., aşa cum rezultă din convorbirile purtate.

Deplasările în _________ sunt efectuate cu autoturismul marca Opel Corsa, cu numărul de înmatriculare __/____/_______, utilizat de M.S.A., cât şi cu diferite autoturisme taxi, conduse de persoane de încredere din anturajul infracţional.

De asemenea, cu ocazia supravegherii operative din data de 21.07.2016, a reieşit că M.S.A., J.B.A. şi S.S.C. plecând de la adresa din Sibiu, str. _______, nr. ___ (unde locuiesc fraţii Stoica) s-au deplasat cu autoturismul marca Opel Corsa, cu numărul de înmatriculare __/____/_______ în localitatea __________, iar la ora 19:29 au avut discuţii pentru aproximativ 30 de secunde cu numitul T.I., aflat în apropierea imobilului cu nr. ___.

Pe parcursul supravegherii operative, persoanele suspecte au avut un comportament suspicios, iar autoturismul condus de M.S.A. a trecut pe culoarea roşie a semaforului ori a intrat pe sensuri interzise, tocmai pentru a nu fi urmăriţi.

Totodată, numitul P.P.L. are întâlniri cu numitul T.I. în localitatea ___________, aspecte reieşite din discuţia din data de 19.07.2016, ora 16:13:20, când primul afirmă că „trece la o poveste”.

Convorbiri telefonice de interes în soluționarea cauzei sunt purtate de T.I. și cu alte persoane din anturajul lui M.S.A., respectiv cu numitul P.P.L., utilizator al postului telefonic cu numărul 0771.249.883. Din conținutul acestora reiese că persoanele respective se cunosc destul de bine și se vizitează, exemplificativă fiind discuția din data de 04.07.2016, ora 15:38:33, când P.P.L. afirmă că este la București apoi merge la mare, urmând ca la întoarcere să-l viziteze pe T.I. în localitatea Poiana Sibiului. În perioada următoare, mai precis în data de 08.07.2016 P.P.L. se deplasează la acesta în localitatea de domiciliu, conform discuției purtate la ora 18:30:20, în care T.I. afirmă că îl așteaptă la ”magazinul ăsta-n poduri”.

În acest sens, în data de 18.08.2016, la ora 20:30:21, T.I., este contactat de persoana cercetată P.P.L., aflată la postul telefonic cu numărul 0771249883, T.I. transmițându-i faptul că ”uite, te tot aștept” și ”păi ia, d-apăi nu mai sta după drum, că no, vezi tu cum trebă, no...și la toată lumea”. Totodată îi transmite faptul că ”mâine vine băiatul ăla cu maşina aia albastră”, fâcând referire la numitul M.S.A., zis ”S.”, care utilizează autoturismul marca Opel, de culoare albastră, cu numărul de înmatriculare __/____/_______.

Ulterior, în data de 20.08.2016, la ora 17:10:28, T.I., este contactat de numitul M.S.A., aflat la postul telefonic cu numărul _____________, cel din urmă transmițându-i ”vreau să trec pe la dumitale, no. Ești acasă?”.

În aceeași zi, la ora 19:40:18, M.S.A., îl contactează din nou pe T.I. și îi transmite că ”acu vreau să plec de acasă încolo, no”.

Numitul T.I. îl întreabă dacă știe ”ăialanți ce fac?” și îi transmite să le dea câte un semn deoarece nu au cu ce veni, fiind evident că acesta cunoştea legăturile infracţionale dintre membrii grupării.

Ulterior, membrii grupării J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., zis ”Seba”, L.M. şi P.P.L., au efectuat mai multe deplasări la Poiana Sibiului la inculpatul T.I., pentru a se aproviziona cu cannabis.

Astfel, din probele administrate în cauză – declaraţiile martorilor B.F.B., C.D., M.D.,  C.H., declaratiile inculpatilor P.P.L., B.D.C., S.S. si S.S.C., date care au reieşit din coroborarea aspectelor declarate de martori cu cele rezultate din exploatatrea mandatelor de supraveghere emise în cauză şi  în urma activităţilor de supraveghere operativă – a reieşit ca membrii grupării s-au aprovizionat cu diferite cantităţi de cannabis de la inc. T.I. care le-a vândut acestora droguri de risc de cel putin 10 ori, în următoarele împrejurări:

-în data de 26.04.2016 inculpatii J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., zis ”S.” şi P.P.L., s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului cu autoturismul nr. __/____/_______ unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I. de la care au cumparat fiecare cate  5 grame de cannabis;

-21.07.2016 inculpatii J.B.A., zis ”J.”, M.S.A., zis ”S.” şi L.M. s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I., de la care şi-au procurat cannabis;

-în data de 11.08.2016 inculpatii J.B.A., zis ”J”, M.S.A., zis ”S.” şi P.P.L. (care a fost luat de ceilalţi inculpati din loc. Săcel), s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului cu autoturismul nr. __/____/_______ unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I., de la care s-au aprovizionat cu cannabis.

-18.08.2016 inculpatii M.S.A., zis ”S.” şi P.P.L., s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului cu autoturismul nr. __/____/_______ unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I., de la care şi-au procurat cannabis;

-inculpatul P.P.L. s-a mai deplasat incepand cu primavara anului 2016 de 3 ori la Poiana Sibiului, insotit de prietena sa B.F.B. a, cumparand prima data 5 grame, apoi de fiecare data cate 4-5 grame de cannabis cu pretul de 35 lei pe gram.

- tot in cursul lunii august 2016 inc. J.B.A. s-a mai deplasat de doua ori la Poiana Sibiului impreuna cu inc. M. si cu martorul M.D., cei doi inculpati cumparand cantitatea de cate 20 de grame  de cannabis fiecare de la inc. T.I..

-tot in vara anului 2016 inc. M.S.A. s-a deplasat impreuna cu inc. S.S.C. la Poiana Sibiului cumparand de la inc. T. cantitatea de aproximativ 5 grame cannabis.

Din declaraţia martorei B.F.B., prietena inculpatului P.P.L., rezultă că aceasta împreună cu suspectul P.P.L. sunt consumatori de cannabis şi că şi-au procurat în mod repetat pe parcursul anului 2016 droguri de risc de la inculpatul T.I., care le comercializa cannabis cu 35 de lei gramul. 

Cu ocazia efectuării percheziţiei imobiliare în data de 3.10.2016 la locuinţa folosită de inculpatul T.I. s-a identificat un cântar cu urme de fragmente vegetale, ce par a fi urme de plante de cannabis.

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _________/__________ întocmit de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor Cluj-Napoca, cu privire la proba ridicată cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în data de 03.10.2016 la locuința inculpatului T.I., s-a stabilit că aceasta este constituită dintr-un cântar electronic pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

  7. Cu privire la inculpatul J.B.A., zis”J.”, din probele administrate în cauză s-a stabilit că din cursul anului 2015 şi până în septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul J.B.A., zis ”J.”, a fost implicat în mod repetat în efectuarea fără drept a mai multor operaţiuni pe linia traficului de droguri de risc, constând în procurarea ( 5 acte materiale), distribuirea, punerea în vânzare, oferirea ( cel puţin 6 acte materiale) şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu (cel puţin 98 de acte materiale), săvârşind peste 109 acte materiale, respectiv:

din primavara anului 2015 pana in septembrie 2016 a distribuit in mod repetat diverse cantitati de cannabis inculpatilor H.F.R., V.G.D., M.S.A. şi S.S. in vederea punerii drogurilor de risc în vânzare de către aceştia;

 in perioada aprilie – august 2016 a procurat droguri de risc de la inc. T.I. efectuand mai multe deplasari la locuina acestuia din Poiana Sibiului pentru a se aproviziona cu cannabis – in 26.04.2016 impreuna cu inc. P. si M.S., in 21.07.2016 impreuna cu M.S. si L.M., in  11.08.2016 impreuna cu inc. P. si M.S., in 18.08.2016 impreuna cu M.S.si B.D. C., tot in cursul lunii august 2016 s-a mai deplasat de doua ori la Poiana Sibiului împreuna cu inc. M. si cu martorul M.D. cei doi inculpati cumpărând cantitatea de 20 de grame de cannabis de la inc. T.I..

a fost implicat în vânzarea de cannabis din data de 3.02.2016 şi cea din data de 23.02.2016 către investigatorul sub acoperire, el fiind cel care i-a distribuit inculpatului V.G.D. drogurile de risc pe care acesta le-a vândut investigatorului: cantitatea de 10 grame in schimbul sumei de 700 de lei in data de 3.02.2016 si cantitatea de 3 grame cu pretul de 210 lei in data de 23.02.2016;

-impreuna cu inc. M.S.A. i-a comercializat martorului  M.D., de 30 de ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram,

-i-a vândut martorului Man R.I. prima data cantitatea de un gram de cannabis in toamna anului 2015, iar de atunci si pana in toamna anului 2016, impreuna cu inculpatul M.S.A.  i-a comercializat martorului de peste 15 ori cannabis cu pretul de 60 de lei pentru un gram;

-impreuna cu inc. M.S.A. i-a comercializat martorului C.H., prin intermediul martorului  M.D., de 10 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram;

-i-a vandut cannabis martorului S.C.C. de la inceputul anului 2015 si pina in toamna acestui an, comercializandu-i  de aproximativ 30 de ori cate un gram de cannabis cu pretul de 50 de lei;

-i-a vandut martorului C.L.M. in 10 imprejurari diferite cannabis cu pretul de 50 de lei gramul;

-i-a vandut droguri de risc inc. S.S., prin intermediul inc. V.G.D. si i-a oferit droguri de risc inc. S.S. si celorlalti consumatori care luau parte la intalnirile organizate la locuinta fratilor S., drogurile care s econsumau la aescte intalniri provenind de regula de la inc. J. sau M., dar si de la S.S.,

a oferit diverse cantităţi de cannabis în vederea consumului unor persoane din cercul său de prieteni:

-i-a oferit cannabis in vederea consumului de 3 ori martorului  M.R.I., cu ocazia participarii la anumite ocazii, petreceri in cursul anului 2016;

-i-a oferit cannabis martorului M.P.  pentru prima data gratis, fumand impreuna, apoi i-a vandut de peste 10 ori cannabis la pretul de 50 de lei gramul, ultima data in cursul lunii august 2016;

-i-a oferit martorului T.M. zis T. in doua imprejurari cannabis fara sa-i ceara bani, drogurile consumandu-le impreuna;

-impreuna cu inc. M.S.A. i-a oferit in vederea consumului cannabis martorului T.V..

După cum rezultă din datele obţinute în urma exploatării mandatelor de supraveghere emise în cauză coroborate cu declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, infracţiunea de trafic de droguri în formă continuată a fost săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, rolul inculpatului în cadrul grupării fiind acela de a procura drogurile de risc, fie din propriile culturi, fie din surse externe, a-i aproviziona şi pe ceilalţi membri ai grupării, cărora le distribuia drogurile de risc în vederea punerii în vânzare, coordonându-le activităţile, a păstra contactul cu consumatorii şi a comercializa împreună cu ceilalţi membri ai grupării drogurile de risc. 

8. Cu privire la inculpatul B.D.C. zis „S.” din probele administrate în cauză a reieşit că, din cursul din cursul lunii iulie 2016, după ce s-a eliberat din penitenciar, a intrat în anturajul suspectului M.S.A., existând indicii că a aderat la gruparea infracţională din care făcea parte acesta, sprijinindu-i pe membrii grupării în activităţile de procurarea a drogurilor de risc şi identificarea de consumatori cărora să le fie comercializate drogurile.

În urma efectuării percheziţiei domiciliare şi transmiterii concluziilor provizorii după efectuarea analizelor de laborator cu privire la urmele de substanţă identificate pe  obiectele ridicate din locuinţa inculpatului au rezultat indicii cu privire la faptul că B.D.C. a deţinut droguri de risc pentru consumul propriu.

Astfel, cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locuinţa acestuia au fost ridicate mai multe instrumente utilizate în consumul de droguri ( cinci dispozitive de fumat, tip pipă, o punguliţă cu seminţe ce par a aparţine genului cannabis; două dispozitive de mărunţit, tip grinder), iar în adresa nr. _________ din 6.10.2016 a Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R. – B.C.C.O. Cluj Napoca se precizează că pe unul dintre dispozitivele de fumat, tip pipă, şi pe cele două dispozitive de mărunţit (tip grinder) se observă urme de materie pe care s-a pus în evidenţă Tetrahidroanabinnol (THC) substanţă psihotropă biosintetizată din planta de Cannabis ce face parte din tabelul –anexă nr. III di Legea 143/2000. 

Inculpatul B.D.C. a negat acuzaţiile aduse, în declaraţia data în calitate de inculpat arătând următoarele:

„Precizez că eu m-am eliberat din penitenciar în luna iulie 2016, după ce am executat o pedeapsă tot pentru infracţiuni legate de consumul de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive. Înainte de a fi încarcerat eram consumator de astfel de substanţe, însă pe durata executării pedepsei în penitenciar am reuşit să mă las de consumul de droguri. De când m-am eliberat din penitenciar, am locuit în imobilul aparţinând mamei mele, situat la adresa str._______, nr. ___, din mun. Sibiu. Am locuit acolo împreună cu fratele meu, B.B.A., care din câte ştiu, era consumator de droguri. De altfel, acele dispozitive de fumat, tip pipă, şi griderele metalice ridicate cu ocazia percheziţiei de la locuinţa noastră îi aparţineau lui. Cu privire la acea punguliţă cu seminţe de cannabis nu cunosc care era provenienţa ei, nu ştiam de existenţa ei în locuinţa noastră.

De când m-am eliberat din penitenciar încerc să mă menţin, să nu mai consum droguri, iar dacă am intrat în contact cu persoane cunoscute cu preocupări pe linia traficului de droguri a fost doar datorită anturajului şi unor relaţii de prietenie preexistente.”

9. Cu privire la inculpaţii S.S. şi S.S.C., din probele administrate în cauză ulterior punerii în mişcare a acţiunii penale faţă de ceilalţi inculpaţi– declaraţii inculpaţi P.P.L., J.B.A. şi M.S.A., declaraţii martori B.F.B., A.L., M.D., declaraţii date în calitate de martori de S. S. şi S.S.C., proces verbal întocmit cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare la imobilul unde locuiau fără forme legale fraţii S.S. şi S.S.C., raport de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 1475710 din 14.10.2016 înainta de Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R. – B.C.C.O. Cluj Napoca, procese verbale întocmite în urma exploatării mandatelor de supraveghere emise în cauză – au rezultat următoarele:

- inculpaţii S.S. şi S.S.C. au pus la dispoziţie locuinţa lor situată pe str. Rotarilor nr. 21 din mun. Sibiu, în vederea consumul ilicit de droguri, organizând periodic, din cursul anului 2015 şi până în septembrie 2016, întâlniri cu alţi consumatori din cercul lor de prieteni, în camera de zi a imobilului (cum ar fi inc. P.P.L., M.S.A., J.B.A. şi martorii B.F.B., A. L., M.D.), unde consumau de regulă cannabis, drogurile consumate împreună provenind fie de la participanţii la aceste întâlniri, fie de la S.S.;

- inculpaţii S.S. şi S.S.C. au deţinut droguri de risc - cannabis în vederea consumului propriu – astfel ambii fraţi recunosc că sunt consumatori de cannabis, iar în susbstanţele şi pe instrumentele utilizate în consumul de droguri ridicate de la aceştia cu ocazia percheziţiei domiciliare s-a pus în evidenţă Cannabis şi Tetrahidroanabinnol (THC), substanţă psihotropă biosintetizată din planta de Cannabis ce face parte din tabelul –anexă nr. III di Legea 143/2000.

- inculpatul S.S. a procurat şi distribuit droguri de risc, atât sub forma oferirii – cum este cazul cantităţii de aprox. 1 gram de cannabis pe care i-a dat-o martorului Ardeljan Laza în data de 30.09.2016 fără a-i cere bani în schimb şi a cantităţii de cannabis oferită în cursul lunii octombrie 2016 martorei B.F.B., cât şi comercializării – respectiv i-a vândut în cursul anului 2016 de aproximativ 6 ori droguri de risc martorei B.F.B., de 5 ori i-a comercializat cantităţi de câte un gram de cannabis, iar o data cantitatea de două grame de cannbis, cu preţul de 60 de lei pe gram;  i-a vândut în cursul lunii septembrie 2016 martorului A.L. de 2 ori câte două grame de cannabis, cu preţul de 50 de lei pe gram. De asemenea, din declaraţiile inculpaţilor V., M., P. şi J. reiese că şi inculpatul S.S. avea preocupări pe linia traficului de droguri, ocupându-se cu vânzarea sau oferirea de droguri de risc atât către unii din membrii grupării cât şi către alte persoane din cercul său de consumatori. 

Având în vedere circumstanţele speţei s-a apreciat ca necesară examinarea fizică  a inculpaţilor H.F.R.,  V.G.D.,  M.S.A., zis ”S.”, L.M., P.P.L. şi T.I., în modalitatea prelevării probelor biologice, pentru a asigura buna desfăşurare a urmăririi penale, respectiv pentru stabilirea consmului de droguri de risc/mare risc.

Inculpatii H.F.R.,  V.G.D.,  M.S.A., zis ”S.”, L.M., P.P.L. şi T.I. şi-au exprimat la data de 3.10.2016 consimţământul scris cu privire la efectuarea examinării fizice, în cauză prin adresa de la aceeaşi a fost dispusă efectuarea examinărilor fizice de către personal medical de specialitate, aceştia fiind conduşi în acest sens la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu unde au fost efectuate prelevările de probe biologice.

Din buletinele de analiză toxicologică întocmite de Serviciul Medico-Legal Judeţean Sibiu a rezultat că în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii M.S.A. şi L.M.rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide şi MDMA; iar pentru inculpatul P.P.L. rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide, iar cu privire la inculpaţii H.F.R., V.G.D. şi T.I. în probele recoltate de la aceştia nu s-au pus în evidenţă substanţe aflate sub control naţional. 

Prin ordonanţa din data de 31.10.2016 s-a dispus, în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată, evaluarea inculpaţilor P.P.L., M.S.A. şi L.M. de către Centrul de Prevenire , Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, în scopul includerii acestora în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

În urma evaluării inculpaţilor P.P.L., M.S.A. şi L.M. de către specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu a reieşit faptul că aceşti inculpaţi sunt consumatori mai vechi de cannabis, prin fumat, iar în concluziile raporturilor de evaluare întocmite de CPECA Sibiu, s-a recomandat includerea acestor inculpaţi în circuitul de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri. 

În cursul urmăririi penale s-au administrat următoarele mijloace de probă:

-proces - verbal de sesizare din oficiu (f. nr. 2 vol. 1);

-acte de urmărire penală (f. nr. 3- 27 vol. 1 );

-procese verbale de investigaţii privind activităţile pe linia traficului de droguri desfăşurate de către inculpaţi şi procese-verbale privind posturile telefonice folosite de către inculpaţi (f. nr. 112 – 168 vol. 1);

-proces-verbal de conducere în teren a inculpatului L.M.şi planşă fotografică (f. nr. 160 – 166 vol. 1);

-acte prin care a fost autorizată de instanţă interceptarea şi înregistrarea convorbirilor şi comunicărilor telefonice efectuate de inculpaţi precum şi supravegherea acestora în mediul ambiental şi localizarea prin mijloace tehnice (f. nr. 187 – 447 vol. 1 );

-acte privind cumpărarea autorizată din data de 12.05.2015 - ordonanţe autorizare investigator şi colaborator, proces verbal privind activitatea desfăşurată de investigator şi colaborator, cumpărarea propriu zisă (f. nr. 28-65 vol. 1);

-proces-verbal însoţit de planşe fotografice privind procurarea autorizată din data de 19.05.2015, respectiv rezultatul analizelor de laborator(f. nr. 66 – 80 vol. 1);

-proces-verbal însoţit de planşe fotografice privind procurarea autorizată de canabis de la inculpaţi, din data de  3.02.2016 respectiv rezultatul analizelor de laborator(f. nr. 81 – 93 vol. 1);

-proces-verbal însoţit de planşe fotografice privind procurarea autorizată de canabis de la inculpaţi, din data de  23.02.2016 respectiv rezultatul analizelor de laborator (f. nr. 94 – 111 vol. 1);

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul H.F.R. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 2; f. nr. 1-154)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul V.G.D. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 2; f. nr. 155-267)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul M.S.A. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 2; f. nr. 268-531)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul J.B.A. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 3; f. nr. 1-321)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul P.P.L. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 3; f. nr. 322-351)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul S.S.C. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 3; f. nr. 352-366)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul T.I. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 3; f. nr. 367-390)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul S.S. interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 3; f. nr. 391-399)

-procese verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor efectuate de inculpatul L.M.interceptate în baza mandatelor de supraveghere emise de instanţă (vol. 3; f. nr. 400-411)

-procese verbale de percheziţie domiciliară la imobilele folosite de către inculpaţi, unde au fost găsite diferite cantităţi de cannabis, precum şi grindere, cântare şi alte instrumente folosite de inculpaţi în activitatea infracţională pe linia traficului de droguri (f. nr. 1-136 vol. 4 )

-proces verbal de control al autoturismului folosit de inculpatul L.M. şi planşa fotografică (f. nr. 77-94 vol. 4);

-acte privind măsurile asiguratorii aplicate în cauză (f. nr. 137-159 vol. 4)

- proces-verbal de percheziţii informatice asupra mediilor de stocare ridicate de la inculpaţi însoţit de suport optic şi raportul encase în format digital (f. nr. 160 -348 vol. 4);

-ordonanţe şi procese-verbale de restituire a bunurilor  (f. nr. 349-369 vol. 4)

-măsuri preventive (f.nr. 370-473 vol. 4)

-date financiare (f. nr. 1 -26 vol. 5)

-procese verbale de redare a activităţilor persoanelor cercetate în mediu ambiental rezultate în urma supravegherii operative (f. nr. 27-144 vol. 5);

-ordonanţe şi rapoarte de constatare tehnico-ştiinţifică înaintate de Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul din cadrul B.C.C.O. Cluj Napoca (f. nr. 145-295 vol. 5).

-proces-verbal cu privire la probele rămase după efectuarea analizelor de laborator şi dovezi de depunere a acestora în camera de corpuri delicte (f. nr. 296-313 vol. 5)

-declaraţiile martorilor (f. nr. 1-116 vol. 6):

•B.F.B. – prietena inc. P.P.L.

-a consumat cu acesta in repetate randuri marijuana, ea aproape zilnic.

-a fost in 2016 de trei ori in loc. _____________ la T.I. (recunoscut din planșa fotografică) de la care P.P.L. a cumparat cannabis cu 35 lei/gram. A cumparat prima dată 5 grame cu 175 lei, apoi tot 4-5 grame, observând la Ț. o găleată alba, plină cu cannabis

-detalii despre grup, a fumat aseară cannabis împreună cu S., acasă la el, fiind și P.P. și M.L.

-a cumpărat în cursul anului 2016 de aproximativ 6 ori cannabis de la numitul S.S., cu preţul de 60 de lei pe gram. De obicei cumpăra câte un gram, dar a fost şi o situaţie în care a cumpărat 2 grame. S.S. i-a oferit spre consum cannabis de mai multe ori, în locuinţa acestuia de pe str. __________, nr. 21, din mun. Sibiu. Ultima dată când i-a oferit cannabis să consume a fost în urmă cu aprox. 2-3 săptămâni, după ce ceilalţi prieteni de-ai săi au fost arestaţi pentru trafic de droguri. Martora l-a vizitat pe numitul S.S. la locuinţa sa de pe str. Rotarilor, iar acesta i-a oferit cannabis în vederea consumului, însă martora l-a refuzat; Cu privire la numitul S.S.C. precizează că acesta nu i-a comercializat droguri şi nu-şi aminteşte ca acesta să fi consumat cannabis împreună cu ei, atunci când se întâlneau la locuinţa celor doi fraţi Stoica.

•B.G.E. – prietena lui S.S., îi recunoaște pe J., S. și P.P. fiind prieteni cu S.S.;

•M.R.I. – este consumator, îl cunoaște pe J.B.A. de 5 ani și au consumat împreună cannabis de circa 3 ori la petreceri, adus de J.. Ultima dată a fumat cannabis cu J. la Airfield, observându-l acolo și pe M.S.A.;

•P.M. – taximetrist . Îi recunoaște pe J., S., S.S.

-J. îl solicita să efectueze curse pentru el prin oraș, constând în deplasarea la diferite adrese sau locuri din oraș unde se întâlnea cu diferite persoane, el așteptând la volan.

•D.G.

-a cumpărat cannabis de aproximativ 10 ori de la M.S.A., prețul de 50 de lei/gram, contactul stabilindu-l pe ”Facebook” sau pe telefon. Drogurile erau distribuite din autoturismul acestuia __-__-____.

-îl recunoaște pe J.Bogdan și P.P.L., dar nu a cumpărat de la aceștia.

•N.D.A.

-a procurat în aproximativ 10 rânduri cannabis de la numitul H.R. la prețuri între 50 și 60 de lei pe gram. Discuțiile cu acesta din urmă erau codificate, fiind folosit termenul de ”stick”, capacitatea de 1 GB însemnând echivalentul unui gram de cannabis.

•M.P.A.

-Îl cunoaște pe numitul J.B.A. de la care a cumpărat de peste 10 ori la prețul de 50 de lei/gram. În luna august 2016 acesta a plecat în Malta lăsându-l în locul lui să distribuie pe numitul M.S.A., de la care a cumpărat la același preț de circa 5-6 ori. Aceștia veneau la întâlnirile cu martorul cu autoturismul marca __________, cu numărul de înmatriculare __-__-_____, anterior purtând discuții codificate pe rețeaua de socializare ”Facebook”;

-știe despre H.R.F. că era în relații de prietenie cu J.B.A.;

-detalii despre componența grupului;

•F.O.F.

-L-a cunoscut pe numitul H.R.F., consumând cannabis cu acesta la o cabană, participând și numitul V.G. și C.R.. Au mai consumat împreună în două sau trei rânduri, iar apoi numitul H.R. s-a oferit să comercializeze cannabis la prețul de 50 de lei/gram. Astfel, martorul a cumpărat de la numitul H.R. de peste 13 ori cannabis, sumele de bani fiind puse la comun cu V.G. și C.R.. Ulterior, numitul Vl.G. s-a oferit să-i vândă martorului cannabis la prețul de 50 de lei/gram, făcând acest lucru în 3-4 rânduri.

-Martorul a purtat discuții codificate prin intermediul telefonului cu cei de la care urma să cumpere;

•B.A.

-îl recunoaște pe numitul J.B., M.S., S.S., S.S., P.P.L., L.M.și B.D.C., fiind prieten cu toți de mai sus. Știe despre aceștia că erau consumatori, dar nu a cumpărat cannabis de la ei;

-o singură dată a fumat cannabis adus de către numitul L.M.;

•M.R.I.

-l-a cunoscut pe numitul J.B. în urmă cu un an, intrând în contact cu acesta pe rețeaua de socializare ”Facebook” la recomandarea unui prieten. J.B. s-a oferit să îi vândă cannabis, la prima întâlnire venind cu M.S., recunoscut în planșa fotografică prezentată. Tranzacția s-a realizat din autoturism, prețul fiind de 60 de lei/gram. A cumpărat cannabis de la cei doi de aproximativ 15 ori, în prealabil corespondând prin intermediul rețelei de socializare ”Facebook”. Când aceștia nu răspundeau la mesaje, însemna că nu au marfă, iar după ce J. și M. se aprovizionau îl contactau pe martor.

-Pe numitul V.G.D. îl cunoaște de peste 3 ani, iar la o întâlnire stabilită pe ”Facebook” cu J. a venit împreună cu acesta la volanul autoturismului marca Dacia Logan regim taxi, având terminația la numărul de înmatriculare ________. Astfel, a aflat despre implicarea lui Vladu în traficul de droguri, ulterior cumpărând de la acesta în două rânduri, în urma unor discuții telefonice. Martorul arată că V. era doar un intermediar, procurând la rândul său cannabisul de la numiții J. sau M.. De altfel, pe cei trei i-a observat în dese rânduri prin oraș, dar și în timpul desfășurării festivalului ”Airfield”;

•B.E.A.

-Îi recunoaște pe numiții J.B., H. R., M.S., S.S., B.D.C., știind că sunt consumatori de droguri;

-Nu a văzut cantități mari de la aceștia, dar a asistat când numiții J., M. și H. au consumat împreună cannabis;

-s-a deplasat în două rânduri cu autoturismul său în localitatea __________ la inițiativa lui J., acesta mergea și se întâlnea cu o persoană pe care nu o cunoaște, afirmând că cere bani împrumut;

-punctează relația de prietenie dintre J. și M.;

•C.H.

-știe despre J. și M. că aveau preocupări în a comercializa cannabis și etnobotanice din autoturismul __________; într-o situație l-a abordat pe M. și i-a cerut acestuia să-i furnizeze cannabis, acesta din urmă afirmând că nu are marfă și îl va contacta ulterior;

-îl cunoaște pe M.D. care avea ”intrare” la M. și J., prin intermediul acestuia cumpărând de la cei doi de 10 ori cannabis și de 20 de ori etnobotanice. M. D. știa că pe cei îi aprovizionează cu marfă o persoană mai în vârstă, deoarece într-o situație cei doi au afirmat că această persoană în vârstă nu are marfă, fiind supărați că au mers cu mașina 50 km degeaba;

-i-a observat pe J., M. și B.D.C. în autoturismul _____________, în fața unei spălătorii, cei trei fumând cannabis; a discutat cu Banea despre perioada petrecută de acesta din urmă în închisoare;

•M.A.M. – căruia inculpatul H.R.F. i-a oferit de mai multe ori spre consum cannbis, de cele mai multe ori gratis, în virtutea relaţiilor dintre ei – cei doi fiind colegi, iar o dată inculpatul H.R.F. i-a vândut 2 grame de cannabis cu preţul de 1000 lei.  Martorul confirmă legăturile infracţionale dintre inculpaţii H.R. şi V.G., precum şi faptul că discuţiile dintre ei se purtau mai mult pe facebook;

•D.I.A. – care afirmă că a consumat o singură dată marijuana în 2013 din curiozitate, însă din iunie 2016 de când a început să se întâlnească cu inculpatul M.S.A. a început să consume des astfel de substanţe. Martora declară că M.S. i-a oferit în iunie 2016 o ţigară cu cannabis în timp ce se aflau în autotuirismul inculpatului, iar de atunci până în septembrie 2016 inculpatul M.S.A. i-a mai oferit spre consum în 5-6 rânduri ţigări cu cannabis.

•B.M. – confirmă legăturile infracţionale dintre inculpaţii M.S.A., J.B.A. şi L.M., cei trei fiind fumători de „iarbă“. Declară că a fost o situaţie în care, de curiozitate, a vrut să fumeze şi el, iar Seba i-a oferit o cantitate de „iarbă“ pe care o avea într-o punguliţă transparentă pe masa din dormitor.  De asemnea, martorul mai face referire la o deplasare pe care a făcut-o împreună cu J. şi M. până la _____________ de unde aceştia l-au luat pe inculpatul P.P.L..

•Ş.C.C. – căruia de la începutul anului 2015 inculpatul J.B.A. i-a comercializat de aproximativ 30 de ori cannabis şi etnobotanice, cu preţul de 50 de lei gramul. Martorul precizează că atunci când J. era plecat din ţară sau din localitate, cei care îi livrau drogurile erau inculpaţii V.G.D. şi M.S.A.. De asemenea, declară că inculpaţii foloseau în corspondenţa cu consumatorii aplicaţia de smartphone „BBM“, pe care J. i-a sugerat să şi-o instaleze şi el pe telefon întrucât e „sigură“, temându-se să nu-i fie interceptat telefonul.

•C. L. M. -  care a cumpărat de aproximativ 10 ori cannabis de la inculpatul J.B.A., cu suma de 50 lei/gramul. Martorul precizează că inc. J. era mai tot timpul împreună cu inc. M.S.A., despre care ştie că se ocupa la rândul lui cu comercializarea de cannabis şi substanţe cu efecte psihoactive. Discuţiile cu inculpaţii se purtau codificat, iar de multe ori folosind aplicaţia Messenger a reţelei de socializare facebook. Martorul mai declară că în perioadele în care J. era plecat din ţară de comercializarea drogurilor se ocupau inculpaţii M.S.A. şi V.G.D.;

•U.D.S. – care a cumpărat de-a lungul timpului de la inculpatul M.S.A. etnobotanice şi „iarbă“ – cannabis, de aproximativ 200-300 de ori, plătind preţul de 70 de lei pentru o „bilă“ (punguliţă de plastic răsucită la capăt, în care se aflau etnobotanice sau „iarbă“). Martorul mai declară că inculpatul J. , zis J., era mai tot timpul cu S., însă J. rămânea în maşină la tranzacţii.

•Ţ. M. zis „Ţ.“ – acesta i-a cunoscut pe inculpaţii H.F.R., V.G.D., J.B.A., M.S.A., ştia că sunt consumatori de cannabis, iar inculpaţii J. şi M. i-au oferit şi lui spre cosnsum cannabis, fiecare inculpat în câte două rânduri, fără a-i cere bani în schimb, drogurile consumându-le împreună.

•C.D. – care a cumpărat de-a lungul timpului de la inculpatul M.S.A. cannabis, de aproximativ 8-10 ori, plătind preţul de 60 de lei pentru un gram. Martorul mai declară că inculpatul M.S.A. era de regulă însoţit de inculpatul J..

•S.F. – căruia inculpatul H.R.F. i-a oferit în cursul anului 2015 de mai multe ori spre consum cannbis, fără a-i cere vreodată bani, în virtutea relaţiilor de prietenie dintre ei;

•M.D.  – care a cumpărat de-a lungul timpului cannabis de la inculpatul M.S.A. şi J.B.A., de aproximativ 30 de ori, plătind preţul de 50 de lei pentru un gram. Martorul mai declară că inculpaţii J.B.A. şi M.S.A. erau mai tot timpul împreună, că de multe ori când cumpăra droguri de la cei doi, aceştia veneau cu maşina lui S., iar el intra pe bancheta din spate primea drogurile şi lăsa banii în maşină. De asemenea, martorul mai declară că i-a însoţit de două ori pe inculpaţii J.B.A. şi M.S.A. până la J., unde cei doi au cumpărat cantitatea de aproximativ 20 de grame de cannabis de la un bătrân, de la care i-au zis că se aprovizionează.  Când J. era plecat din ţară martorul se aproviziona cu cannabis de la inc. M., care la una dintre întâlniri a venit cu maşina inculpatului L.M., un autoturism Dacia Logan, martorul a urcat în maşină, pe bancheta din spate a primit drogurile şi i-a dat banii şui Seba, inculpatul L.M. asistând la efectuarea tranzacţiei.

•I.T.N. – declară că în toamna anului 2015 l-a cunoscut pe inculpatul H.F.R. la locul de muncă, fiind colegi, şi a aflat că acesta este consumator de cannabis în timp c ese aflau într-un local din Sibiu, iar inculpatul şi-a făcut un joint, oferindu-i şi lui câteva fumuri. Ulterior, inculpatul H.F.R. a afirmat că îi poate face rost de cannabis cu preţul de 50 de lei pe gram.  În aceste condiţii martorul a început să cumpere cannabis de la inculpatul H.F.R., de regulă câte un gram la aproximativ două săptămâni. De cele mai multe ori se întâlnea cu inculpatul în zona staţiei OMV de pe J.. Martorul precizează că de-a lungul timpului inculpatul H.R.F. i-a comercializat de aproximativ 10-12 ori cannabis, cu preţul de 50 de lei gramul, ultima dată fiind în primăvara anului 2016.

•T.V. – declară că inc. H.F.R. i-a oferit cannabis de două ori, cu ocazia unor petreceri care au avut loc în localurile Jnschi şi Jnschi, însă nu i-a oferit bani în schimb.

Prin intermediul lui H.F.R. l-a cunoscut pe „J“ apoi pe M.S., despre inculpaţii M.S.şi J.B.A. declară că i-au oferit cannabis o singur dată cu ocazia unei petreceri la care au luat parte cu toţii în localul Jnschi.

•D.A.D. – declară că îl cunoaşte pe inculpatul L.M., despre care ştie că în urmă cu jumătate de an a fost plecat în Germania, iar după ce a revenit în ţară i-a povestit că a fost şi în Olanda unde a consumat prăjituri cu cannabis. În acest context martorul l-a contactat telefonic pe inculpatul L.şi l-a întrebat dacă poate să-i facă rost de „ceva bun“ referindu-se la respectivele prăjituri cu cannabis, însă inc. L.M.l-a refuzat.

•B.A. – care declară că în primăvara anului 2015 a aflat de la diferite persoane din oraş că inculpaţii J.B.A. şi M.S.A. comercializează cannabis cu preţul de 50 de lei gramul. Martorul mai precizează că în mai 2015 a luat legătura cu inc. M.S.A. cu care a ajuns la o înţelegere ca acesta să-i vândă cannabis când are nevoie. În perioada 2015-2016 s-a aprovizionat cu cannabis în mod constant,  de circa două ori pe săptămână, de la inculpatul M.S.A.. Întâlnirile cu inculpatul aveau loc după discuţii pe facebook, în care stabileau locul,  de multe ori „S.” fiind însoţit de inculpatul J.B.A.. Martorul declară că, deşi ştia că şi J. avea cannabis de vânzare nu a cumpărat niciodată de la acesta, fiindcă nu se cunoştea aşa bine cu el. Ultima dată când martorul a cumpărat cannabis de la inc. M.S.A. a fost în 28 sau 29 septembrie 2016, întâlnirea cu inculpatul având loc în zona din spatele oficiului poştal de pe str. ____________, în apropierea locuinţei sale. Martorul apreciază că a cumpărat cannabis de la „S.” de aproximativ 30 de ori, dar menţionează că au fost şi situaţii când acesta i-a oferit iarbă gratis. 

-declaraţiile date de suspecţi/inculpaţi în cauză şi  fişe de cazier judiciar (f. nr. 117-352 vol. 6 );

Cu privire la încadrarea juridică a faptelor inculpaţilor, s-a reţinut că :

În cursul anului 2015 la nivelul mun. Sibiu,  în zona ____________, s-a constituit o grupare din făceau parte inculpaţii H.F.R.,  V.G.D., J.B.A., zis ”J.” şi  M.S.A., zis ”S.”, având ca scop desfăşurarea de activităţi pe linia traficului de droguri de risc.

Colaborarea între inculpaţii H.F.R., V.G.D.,  J.B.A., zis ”J.” şi M.S.A., zis ”S.”, a început la sfârşitul anului 2014 - începutul anului 2015 şi a dus astfel la structurarea grupării infracţionale, în scopul comercializării pe raza mun. Sibiu a drogurilor de risc, activitate pe care inculpaţii au căutat să o extindă atât din prisma surselor de aprovizionare, a modalităţilor de distribuţie, cât şi a identificării clienţilor/atragerii de noi persoane în cercul consumatorilor.

În structura grupului au mai intervenit de-a lungul timpului modificări, în sensul că din aprilie 2016 inculpatul H.R.F. a rupt legăturile cu membrii grupării şi nu s-a mai implicat în activitatea infracţională, însă la scurt timp, grupul infracţional a atras noi membri, care aveau deja preocupări pe linia traficului de droguri şi substanţe psihoactive ( cum este cazul inculpatului P.P.L.) sau care au început să aibă astfel de preocupări, interesaţi fiind de acelaşi scop al obţinerii de beneficii din comercializarea drogurilor de risc într-un mod cât mai eficient şi sigur (cum este cazul inculpatului T.I.) sau de procurarea într-un mod cât mai sigur de „marfă” atât pentru consumul propriu cât şi pentru a oferi altor consumatori din anturaj (cum este cazul inculpatului L.M.).

Din probele administrate în cauză au rezultat date privind implicarea directă în traficul de droguri de risc sub forma procurării, distribuirii, oferirii şi comercializării a inculpaţilor H.F.R.,  V.G.D., J.B.A., zis ”J.”, şi  M.S.A., zis ”S.”, care la diferite date cuprinse în intervalul în care a activat grupul, din primăvara anului 2015 până în septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat, au oferit şi au comercializat droguri de risc, în speţă cannabis, mai multor consumatori de pe raza mun. Sibiu.

Totodată în cauză au rezultat date privind aderarea la gruparea constituită de persoanele mai sus menţionate a inculpaţilor P.P.L. şi L.M.,  aceştia sprijinind membrii grupării în activităţile de procurare a drogurilor de risc şi a inculpatului T.I., cu privire la care există indicii că în mod repetat, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, îi aprovizionează cu droguri de risc pe ceilalţi membri ai grupării.

Astfel, aceste fapte ale inculpaţilor H.F.R.,  V.G.D., J.B.A., Zis ”J.”, şi  M.S.A., zis ”S.”, P.P.L., L.M.Şi T.I. care s-au constituit într-o asociere infracţională organizată ce a acţionat în mod coordonat în perioada 2015 – toamna anului 2016, în vederea obţinerii de beneficii materiale ilicite din traficul de droguri de risc, acţiunile membrilor grupării succedându-se şi completându-se reciproc,  întrunesc, pentru fiecare inculpat, atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 367 alin. 1 şi 3 Cod Penal.

Faptele inculpatului H.F.R. care, din primăvara anului 2015 până în aprilie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a desfăşurat o activitate în formă continuată pe linia traficului de droguri de risc, concretizată în procurarea, oferirea şi comercializarea de droguri de risc (în speţă cannabis) către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu, inculpatul săvârşind peste 50 de acte materiale, constând în:

vânzarea de cannabis investigatorului sub acoperire, în două împrejurări diferite: in data de 12.05.2015  cantitatea de aproximativ un gram de cannabis cu preţul de 100 de lei, iar in data data de 19.05.2015 cantitatea de aproximativ un gram de cannabis contra sumei de 60 de lei;

oferirea în aproximativ 4-5 împrejurări diferite a unor cantitati de cananbis ce variau intre 0,5 - 0,7 grame martorului M.A.M., iar in luna februarie 2016 vânzarea  către acelaşi martor a cantităţii de 2 grame de cannabis in schimbul pretului de 100 de lei;

oferirea de cannabis în vederea consumului martorului S.F., odata în vara anului 2015 la festivalul A.. organizat pe Aerodromul .. si de mai multe ori cand mergeau impreuna la diverse petreceri sau la fotbal în cursul anului 2015;

oferirea în aproximativ 4 împrejurări de cannabis în vederea consumului martorului T.V.,

vânzarea de aproximativ 13 ori de cannabis martorului F.O.F., cu preţul de 50 de lei pentru un gram;

vânzarea de aproximativ 10 ori de cannabis martorului N.D.A., cu preţuri cuprinse intre 50-60 de lei pe gram;

oferirea în toamna anului 2015 de cannabis în vederea consumului martorului I.T.N., iar din acea perioada pina in primavara anului 2016 vânzarea de cannabis către acelaşi martor, în aproximativ 10-12 împrejurări cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

vânzarea în 3 sau 4 împrejurări martorului P.M.L. de cantitatati de cannabis ce variau intre 1 si 2 grame cu pretul de 50 sau 60 de lei pentru un gram;

întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Faptele inculpatului V.G.D., care, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, din primăvara anului 2015până în septembrie 2016 a desfăşurat o activitate în formă continuată pe linia traficului de droguri de risc, concretizată în procurarea de droguri de risc de la inculpatul J.B.A., oferirea de droguri de risc inculpaţilor M.S.A. şi S.S., în perioada cât inculpatul J.B.A. era plecat din ţară, conform indicaţiilor date de acesta din urmă, şi vânzarea de droguri de risc către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu – săvârşind cel puţin 26 de acte materiale, după cum urmează:

a comercializat droguri de risc, pe perioada cât inculpatul J.B.A. era plecat din ţară, martorului Ş.C.C. căruia în două împrejurări diferite, în cursul lunii septembrie 2016, i-a vândut cantitatea totală de 4 grame cannabis cu preţul de 60 de lei pe gram şi martorului C.L.M. căruia i-a comercializat cantitatea de un gram în cursul lunii septembrie 2016, precum şi următoarelor persoane pe care le ştia doar după numele mic sau poreclă:

unui băiat A. din zona ____________i-a vândut de trei ori, o dată în septembrie 2016 şi de două ori în aprilie 2016, cantităţi de regulă de un gram de cannabis cu preţul de  60 de lei gramul;

unui băiat din Turnişor i-a comercializat de două ori, în cursul lunii aprilie 2016, cantităţi de un gram două de cannabis cu preţul de 60 de lei pe gram;

unui băiat din Cisnădie i-a vândut în aprilie 2016 cantitatea de 3 grame cu preţul de 60 de lei, acesta urmând să-i achite preţul lui J. când va veni în ţară;

unui băiat J., poreclit O., i-a vândut în cursul lunii septembrie 2016 de trei ori cantităţi de câte un gram de cannabis, cu preţul de 60 de lei pe gram;

unui băiat cu care inculpatul J. i-a stabilit o întâlnire în zona hotelului R.. i-a vândut în cursul lunii septembrie 2016 cantitatea de 3 grame cu preţul de 60 de lei,

a fost implicat in vânzările de cannabis din data de 12.05.2015; 19.05.2015, 3.02.2016 si 23.02.2016 către investigatorul sub acoperire;

în vara anului 2015 i-a vândut martorului M.R.I., în două împrejurări diferite, cantitatea totală de 3 grame de cannabis;

în vara anului 2015 i-a vândut cannabis martorului C.S.R., de circa 3 ori, in total cantitatea de 3 grame;

i-a vândut de 3-4 ori cannabis martorului F.O.F., cu preţul de 50 de lei pe gram;

întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Faptele inculpatului M.S.A., zis ”S.”, care din cursul anului 2015 până în septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat în mod repetat în efectuarea fără drept a mai multor operaţiuni pe linia traficului de droguri de risc, constând în cultivarea (deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona ____________), procurarea (8 acte materiale), transportarea ( atât a cantităţilor de cannabis procurate de la inc. Ţ., cât şi a plantelor de cannabis recoltate din plantaţia la care s-a deplasat împreună cu inc. L. în cursul lunii septembrie 2016),  oferirea (10 acte materiale) şi vânzarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu (cel puţin 329 de acte materiale comise din cursul anului 2015 până în septembrie 2016), respectiv:

a fost implicat impreuna cu inc. J.B.A. si V.G.D. în vânzarea de cannabis din data de 3.02.2016 către investigatorul sub acoperire, cand i-au comercializat cantitatea de 10 grame de canabis cu pretul de 700 de lei;

i-a comercializat martorei C.D., de aproximativ 8-10 ori cannabis cu pretul de 60 de lei pe gram;

impreuna cu inc. J.B.A. i-a comercializat martorului  M.D., de 30 de ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram,

impreuna cu inc. J.B.A.  i-a comercializat martorului C.H., prin intermediul martorului  M.D., de 10 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram;

i-a vandut martorului D.G. de aproximativ 10 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

i-a vandut martorului M.P.A. de aproximativ 5-6  ori cannabis cu pretul de 50 de lei pentru un gram;

impreuna cu inculpatul J.B.A. i-a vandut cannabis in peste 15 imprejurari diferite martorului M. R. I., cu pretul de 60 de lei pentru un gram;

i-a vandut droguri de risc de aproximativ 200-300 de ori martorului U. D. S.,, cu pretul de 70 de lei pentru o bila , iarba fiind ambalata in pungulite de platic rasucite la capat;

in perioada cat inc. J.B. era plecat din tara s-a ocupat impreuna cu inc. V.G.D. de comercializarea de droguri de risc catre martorii C.L.M. si S.C.C.

in perioada mai 2015-septembrie 2016 i-a vandut martorului B.A. de aproximativ 30 de ori cannabis cu preţul de 50 de lei pe gram, ultima vanzare avand loc in data de 28 sau 29 septembrie 2016;

din cursul anului 2015 până în septembrie 2016 i-a comercializat martorului A. W., în mod repetat, în aproximativ 20-25 de împrejurări, diferite cantităţi de cannabis cu preţuri cuprinse între 30-40 de lei jumatate de gram sau 60 de lei gramul;

impreuna cu inc. J.B.A. i-a oferit cannabis in vederea consumului martorului T.V., in timp ce se aflau la o petrecere in localul ____________;

in perioada iunie-septembrie 2016 i-a oferit martorei  D.I.A. în 6 împrejurări diferite tigari cu cannabis in vederea consumului;

i-a oferit cannabis spre cosum martorului B.M., la solicitarea acestuia din urma care era curios sa vada cum e sa fumezi iarba;

Fapta inculpatului M.S.A. de a deţine droguri de risc pentru consumul propriu, având în vedere că de la locuinţa inculpatului, cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de 3.10.2016, au fost ridicate droguri de risc (Cannabis şi Alprazolam substanţe ce fac parte din tabelul – anexă nr. III din Legea 143/2000 şi dispozitive de mărunţit folosite în consumul de cannabis, pe care s-au pus în evindeţă în urma analizelor de laborator THC ) şi că din buletinul de analiză toxicologică nr. ____________ al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu din 14.10.2016 a reieşit că în ceea ce-l priveşte pe acest inculpat rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide,  întruneşte atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep, faptă săvârşită în consurs real cu infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal şi trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen.

Faptele inculpatului J.B.A., zis ”J.”, care, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, din primăvara anului 2015 până în septembrie 2016 a desfăşurat o activitate în formă continuată pe linia traficului de droguri de risc, concretizată în în procurarea ( 5 acte materiale), distribuirea, punerea în vânzare, oferirea ( cel puţin 6 acte materiale) şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu ( cel puţin 98 de acte materiale), săvârşind cel puţin 109 acte materiale, respectiv:

din primavara anului 2015 pana in septembrie 2016 a distribuit in mod repetat diverse cantitati de cannabis inculpatilor H.F.R., V.G.D., M.S.A. şi S.S. in vederea punerii drogurilor de risc în vânzare de către aceştia;

 in perioada aprilie – august 2016 a procurat droguri de risc de la inc. T.I. efectuand mai multe deplasari la locuina acestuia din ____________ pentru a se aproviziona cu cannabis – in 26.04.2016 impreuna cu inc. P. si M.S., in 21.07.2016 impreuna cu M.S. si L.M., in  11.08.2016 impreuna cu inc. Pascu si M.S., in 18.08.2016 impreuna cu M.S.si B. D.C., tot in cursul lunii august 2016 s-a mai deplasat de doua ori la ____________ împreuna cu inc. M. si cu martorul M.D. cei doi inculpati cumpărând cantitatea de 20 de grame de cannabis de la inc. T.I..

a fost implicat în vânzarea de cannabis din data de 3.02.2016 şi cea din data de 23.02.2016 către investigatorul sub acoperire, el fiind cel care i-a distribuit inculpatului V.G.D. drogurile de risc pe care acesta le-a vândut investigatorului: cantitatea de 10 grame in schimbul sumei de 700 de lei in data de 3.02.2016 si cantitatea de 3 grame cu pretul de 210 lei in data de 23.02.2016;

-impreuna cu inc. M.S.A. i-a comercializat martorului  M.D., de 30 de ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram,

-i-a vândut martorului M.R.I. prima data cantitatea de un gram de cannabis in toamna anului 2015, iar de atunci si pana in toamna anului 2016, impreuna cu inculpatul M.S.A.  i-a comercializat martorului de peste 15 ori cannabis cu pretul de 60 de lei pentru un gram;

-impreuna cu inc. M.S.A. i-a comercializat martorului C.H., prin intermediul martorului  M.D., de 10 ori cannabis cu pretul de 50 de lei pe gram;

-i-a vandut cannabis martorului S.C.C. de la inceputul anului 2015 si pina in toamna acestui an, comercializandu-i  de aproximativ 30 de ori cate un gram de cannabis cu pretul de 50 de lei;

-i-a vandut martorului C.L.M. in 10 imprejurari diferite cannabis cu pretul de 50 de lei gramul;

-i-a vandut droguri de risc inc. S.S., prin intermediul inc. V.G.D. si i-a oferit droguri de risc inc. S.S. si celorlalti consumatori care luau parte la intalnirile organizate la locuinta fratilor S., drogurile care s econsumau la aescte intalniri provenind de regula de la inc. J. sau M., dar si de la S.S.,

a oferit diverse cantităţi de cannabis în vederea consumului unor persoane din cercul său de prieteni:

-i-a oferit cannabis in vederea consumului de 3 ori martorului  M.R.I., cu ocazia participarii la anumite ocazii, petreceri in cursul anului 2016;

-i-a oferit cannabis martorului M.P. pentru prima data gratis, fumand impreuna, apoi i-a vandut de peste 10 ori cannabis la pretul de 50 de lei gramul, ultima data in cursul lunii august 2016;

-i-a oferit martorului T.M. zis T. in doua imprejurari cannabis fara sa-i ceara bani, drogurile consumandu-le impreuna;

-impreuna cu inc. M.S.A. i-a oferit in vederea consumului cannabis martorului T.V..

întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Faptele inculpatului P.P.L., care în perioada aprilie – august 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi-a procurat în mod repetat droguri de risc de la inculpatul T.I. în cel putin cinci imprejurări, nu doar pentru consumul propriu, dar şi pentru a le oferi spre consum prietenei sale, B.F.B., căreia i-a oferit cannabis în cel puţin trei împrejurări, când au fost împreună la ____________, la inculpatul T.I., de unde inculpatul P. a cumpărat diferite cantităţi de cannabis, pe care ulterior l-au consumat împreună, precum şi de a-i vinde cannabis lui S.S. în două împrejurări: o data cantitatea de 1 gram cu pretul de 50 de lei, iar in data de 25 sau 26 septembrie 2016 cantitatea de 2 grame cu pretul de 100 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată (sub forma procurării - 5 acte materiale, oferirii de droguri de risc martorei B.F.B.  -  3 acte materiale şi sub forma vânzării de droguri de risc martorului S.S. – 2 acte materiale), prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen.

Fapta inculpatului P.P.L. de a deţine droguri de risc pentru consumul propriu, având în vedere că de la locuinţele folosite de acest inculpat, cu ocazia percheziţiilor domiciliare din data de 3.10.2016, au fost ridicate droguri de risc deţinute de inculpat în vederea consumului şi dispozitive de mărunţit folosite în consumul de cannabis, întruneşte atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep, faptă săvârşită în consurs real cu infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal şi trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen.

Faptele inculpatului L.M., care şi-a procurat şi a deţinut droguri de risc atât în vederea oferirii altor persoane, cât şi pentru consumul propriu, şi care acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat din primăvara anului 2016 până în septembrie 2016, în mod repetat,  în activităţi pe linia traficului de droguri de risc, constând în:

- cultivarea (deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona ____________),

- procurarea de cannabis atât de la inculpatul T.I. în mod direct (când i-a însoţit pe ceilalţi mebri ai grupării la ____________) sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi care se aprovizionau de la inculpatul T.I. (cum s-a intamplat in zilele de 11.08.2016, 18.08.2016 de exemplu când inculpatul L.M. s-a intalnit ulterior cu acestia la locuinta lui M.S., pentru a intra in posesia drogurilor de risc cu care membrii grupării se aprovizionaseră),  - transportarea (în cursul lunii septembrie 2016 a transportat o parte din plantele de cannabis recoltate de la cultura pe care o îngrijea în zona ____________). De altfel, cu ocazia  controlului efectuat de organele de urmărire penală asupra autoturismul inculpatului fiind identificate fragmente vegetale din plantele de cannabis transportate) şi

-  deţinerea de droguri de risc atât pentru consumul propriu, cât şi în vederea oferirii altor persoane (altor consumatori împreună cu care obişnuia „să fumeze” cum ar fi inculpaţii P.P.L., M.S.A., martora B.F.B., R.D.).

întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de  deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi trafic de droguri de risc, în formă continuată, infracţiune săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Faptele inculpatului T.I., care din cursul lunii aprilie 2016 pana in septembrie 2016 a sprijinit gruparea infracţională, fiind una din sursele principale de aprovizionare cu cannabis a membrilor grupării, cărora le-a vândut droguri de risc de cel putin 10 ori, în următoarele împrejurări:

-în data de 26.04.2016 inculpatii J.B.A., zis ”J”, M.S.A., zis ”Seba” şi P.P.L., s-au deplasat în loc. ____________cu autoturismul nr. ____________ unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I. de la care au cumparat fiecare cate  5 grame de cannabis;

-21.07.2016 inculpatii J.B.A., zis ”J”, M.S.A., zis ”S.” şi L.M. s-au deplasat în loc. Poiana Sibiului unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I., de la care şi-au procurat cannabis;

-în data de 11.08.2016 inculpatii J.B.A., zis ”J”, M.S.A., zis ”S.” şi P.P.L. (care a fost luat de ceilalţi inculpati din loc. ____________), s-au deplasat în loc. ____________cu autoturismul nr. ____________ unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I., de la care s-au aprovizionat cu cannabis.

-18.08.2016 inculpatii M.S.A., zis ”S.” şi P.P.L., s-au deplasat în loc. ____________ cu autoturismul nr. ____________ unde s-au întâlnit cu inculpatul T.I., de la care şi-au procurat cannabis;

-inculpatul P.P.L. s-a mai deplasat incepand cu primavara anului 2016 de 3 ori la Poiana Sibiului, insotit de prietena sa B.F.B., cumparand prima data 5 grame, apoi de fiecare data cate 4-5 grame de cannabis cu pretul de 35 lei pe gram.

- tot in cursul lunii august 2016 inc. J.B.A. s-a mai deplasat de doua ori la ____________ impreuna cu inc. M. si cu martorul M.D., cei doi inculpati cumparand cantitatea de cate 20 de grame  de cannabis fiecare de la inc. T.I..

-tot in vara anului 2016 inc. M.S.A. s-a deplasat impreuna cu inc. S.S.C. la ____________ cumparand de la inc. T. cantitatea de aproximativ 5 grame cannabis,

 întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii trafic de droguri de risc, în formă continuată, infracţiune săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

***

Prin încheierea din 09.01.2017, judecătorul de Cameră Preliminară  a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul şi a dispus începerea judecăţii.

La termenul de judecată din 22.02.2017, inculpaţii au declarat în faţa instanţei că doresc  să uzeze de procedura simplificată  a recunoaşterii  vinovăţiei, necontestând probele administrate în cursul urmăririi penale, instanţa încuviinţând aceste cereri de judecare a cauzei prin procedura simplificată, luându-se câte o declaraţie fiecărui inculpat în acest sens.

S-a administrat proba cu înscrisuri : referate de evaluare ale inculpaţilor, acte privind încadrarea în muncă a inculpatului H.F.R. (fila 5 vol.II), acte medicale privindu-l pe inculpatul Ţ. I.  (filele 8-21 vol.II), acte în circumstanţiere privind persoana  inculpaţilor (filele 22-32 vol.II), acte de studii ale inculpatul L.M. (filele 33-38 vol.II), scrisoare de recomandare pentru inculpatul P.P.L. (fila 41 vol.II) şi acte în circumstanţiere privind persoana acestuia, caracterizare a inculpatului H.F.R. (fila 85 vol.II), acte medicale privind pe inculpatul M.A.O. (filele 93-94 vol.II), contract individual de muncă V.G.D. (filele 95-98 vol.II), J.B.A. (filele 99-101 vol.II), ofertă de angajare P.P.L. (fila 102).

Reţine instanţa că întreg probatoriu administrat în cursul  urmăririi penale şi al judecăţii confirmă săvârşirea cu vinovăţie a faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată, fapte, pe care aceştia, de altfel le-au recunoscut.

În cauză au fost formulate cereri de schimbare a încadrării juridice a faptelor reţinute în rechizitoriu de către inculpaţii J.B.A. şi P.P.L. prin apărători aleşi.

Instanţa a respins aceste cereri cu următoarea motivare:

Atât inculpatul J. cât şi inculpatul P. au solicitat reţinerea cauzelor de reducere a pedepsei prevăzute de art. 367 alin. 5 din Codul penal, art. 15  din legea 143/2000, respectiv art. 19 din legea 682/2002. Instanţa a respins această solicitare a celor doi inculpaţi pe considerentul că la momentul denunţului, organul de urmărire penală avea cunoştinţă despre cele relatate de cei doi inculpaţi.

De asemenea a fost respinsă solicitarea inculpatului P. de schimbare a încadrării juridice în sensul reţinerii a cinci acte materiale de procurare  de droguri ca fiind deţinere de droguri pentru consum propriu, organul de urmărire penală reţinând în mod legal la încadrarea juridică care fapte ale inculpatului constituie trafic şi care constituie deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, instanţa neîmpărtăşind susţinerea inculpatului că în cauză a avut loc „o tranziţie a infracţiunilor de trafic de droguri în cumpărări în vederea consumului propriu”.

În consecinţă, reţine instanţa că, faptele inculpaţilor H.F.R., V.G.D., M.S.A., J.B.A., P.P.L., L.M. şi T.I., care s-au  constituit într-un grup organizat, acţionând în mod coordonat în perioada 2015 - toamna anului 2016 în vederea obţinerii de beneficii materiale ilicite din traficul de droguri de risc întrunesc pentru fiecare inculpat elementele constitutive ale  infracţiunii de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire sub orice formă a unui  grup infracţional organizat prevăzută şi pedepsită de art.367 alin.1 şi 3 Cod penal.

1) Faptele inculpatului H.F.R. care, din primăvara anului 2015 până în aprilie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a desfăşurat o activitate în formă continuată pe linia traficului de droguri de risc, concretizată în procurarea, oferirea şi comercializarea de droguri de risc (în speţă cannabis) către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu, inculpatul săvârşind peste 50 de acte materiale,  întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

2) Faptele inculpatului V.G.D., care, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, din primăvara anului 2015 până în septembrie 2016 a desfăşurat o activitate în formă continuată pe linia traficului de droguri de risc, concretizată în procurarea de droguri de risc de la inculpatul J.B.A., oferirea de droguri de risc inculpaţilor M.S.A. şi S.S., în perioada cât inculpatul J.B.A. era plecat din ţară, conform indicaţiilor date de acesta din urmă, şi vânzarea de droguri de risc către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu – săvârşind cel puţin 26 de acte materiale, întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

3) Faptele inculpatului M.S.A., zis ”S.”, care din cursul anului 2015 până în septembrie 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat în mod repetat în efectuarea fără drept a mai multor operaţiuni pe linia traficului de droguri de risc, constând în cultivarea (deţinând cel puţin o cultură de cannabis în zona ____________), procurarea (8 acte materiale), transportarea ( atât a cantităţilor de cannabis procurate de la inc. Ţoţu, cât şi a plantelor de cannabis recoltate din plantaţia la care s-a deplasat împreună cu inc. L. în cursul lunii septembrie 2016),  oferirea (10 acte materiale) şi vânzarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu (cel puţin 329 de acte materiale comise din cursul anului 2015 până în septembrie 2016), întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat.

Fapta inculpatului M.S.A. de a deţine droguri de risc pentru consumul propriu, având în vedere că de la locuinţa inculpatului, cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de 3.10.2016, au fost ridicate droguri de risc (Cannabis şi Alprazolam substanţe ce fac parte din tabelul – anexă nr. III din Legea 143/2000 şi dispozitive de mărunţit folosite în consumul de cannabis, pe care s-au pus în evindeţă în urma analizelor de laborator THC) şi că din buletinul de analiză toxicologică nr. ____________ al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Sibiu din 14.10.2016 a reieşit că în ceea ce-l priveşte pe acest inculpat rezultatul este pozitiv pentru Canabinoide,  întruneşte atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep, faptă săvârşită în consurs real cu infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal şi trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen.

  4) Faptele inculpatului J.B.A., care, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, din primăvara anului 2015 până în septembrie 2016 a desfăşurat o activitate în formă continuată pe linia traficului de droguri de risc, concretizată în în procurarea ( 5 acte materiale), distribuirea, punerea în vânzare, oferirea ( cel puţin 6 acte materiale) şi comercializarea de cannabis către diverşi consumatori de pe raza mun. Sibiu ( cel puţin 98 de acte materiale), săvârşind cel puţin 109 acte materiale,  întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

5) Faptele inculpatului P.P.L., care în perioada aprilie – august 2016, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi-a procurat în mod repetat droguri de risc de la inculpatul T.I. în cel putin cinci imprejurări, nu doar pentru consumul propriu, dar şi pentru a le oferi spre consum prietenei sale, B.F.B., căreia i-a oferit cannabis în cel puţin trei împrejurări, când au fost împreună la ____________, la inculpatul T.I., de unde inculpatul P. a cumpărat diferite cantităţi de cannabis, pe care ulterior l-au consumat împreună, precum şi de a-i vinde cannabis lui S.S. în două împrejurări: o data cantitatea de 1 gram cu pretul de 50 de lei, iar in data de 25 sau 26 septembrie 2016 cantitatea de 2 grame cu pretul de 100 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată (sub forma procurării - 5 acte materiale, oferirii de droguri de risc martorei B.F.B.  -  3 acte materiale şi sub forma vânzării de droguri de risc martorului S.S. – 2 acte materiale), prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen.

Fapta inculpatului P.P.L. de a deţine droguri de risc pentru consumul propriu, având în vedere că de la locuinţele folosite de acest inculpat, cu ocazia percheziţiilor domiciliare din data de 3.10.2016, au fost ridicate droguri de risc deţinute de inculpat în vederea consumului şi dispozitive de mărunţit folosite în consumul de cannabis, întruneşte atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep, faptă săvârşită în consurs real cu infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal şi trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen.

6) Faptele inculpatului L.M., care şi-a procurat şi a deţinut droguri de risc atât în vederea oferirii altor persoane, cât şi pentru consumul propriu, şi care acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a fost implicat din primăvara anului 2016 până în septembrie 2016, în mod repetat,  în activităţi pe linia traficului de droguri de risc, întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii de  deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi trafic de droguri de risc, în formă continuată, infracţiune săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

7) Faptele inculpatului T.I., care din cursul lunii aprilie 2016 pâna în septembrie 2016 a sprijinit gruparea infracţională, fiind una din sursele principale de aprovizionare cu cannabis a membrilor grupării, cărora le-a vândut droguri de risc de cel putin 10 ori,  întrunesc atât sub aspectul laturii subiective cât şi sub aspectul laturii obiective, elementele constitutive ale infracţiunii trafic de droguri de risc, în formă continuată, infracţiune săvârşită în cadrul unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

La individualizarea judiciară a pedepselor ce urmează  a fi aplicate fiecărui inculpat, va avea în vedere instanţa valoarea socială ocrotită de lege, scopul urmărit de inculpaţi şi rezultatul produs, iar, pe de altă parte, va face aplicarea art.396 alin.10 C.pr.pen. privitoare la reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, aplicând acestor inculpaţi o pedeapsă orientată spre minim, ţinând seama şi de situaţia familială a fiecăruia şi posibilităţile acestora de îndreptare.

În ce priveşte  modalitatea de executare a pedepsei aplicate acestor inculpaţi, va avea în vedere instanţa că niciunul dintre aceştia nu au antecedente penale şi nici nu au mai intrat vreodată în conflict cu legea penală (cu excepţia inculpatului P.P.L.).

În consecinţă, faţă de inculpaţii H.F.R., V.G.D., M.S.A., J.B.A., L.M. şi T.I. având în vedere şi acordul acestora de a presta o muncă în folosul comunităţii, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi chiar fără executarea efectivă a pedepsei, aceşti inculpaţi nu vor mai comite infracţiuni.

În consecinţă,

1. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

H.F.R., fiul lui V.F. și M., născut la data de ____________în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, Str. ____________, nr.__, sc.__, et.__, ap.__, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria __ nr. ________ eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii superioare, fără antecedente penale, tehnician service IT la S.C. ____________S.R.L., C.N.P. ____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final,  2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. se va dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Se va atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

2. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

V.G.D., fiul lui D. și M.G., născut la data de ____________ în București, sector 3, domiciliat în Sibiu, Str. ____________, bl.__, sc.__, et.__, ap.__, jud.Sibiu şi fără forme legale în Sibiu, Str.I____________, bl.__ sc.__ et.__ ap.__, jud.Sibiu, posesor al C.I. seria __ nr. ____________ eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii superioare, fără antecedente penale,  operator la S.C. ____________ S.R.L.,  C.N.P. ____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final,  2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. se va dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Se va atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

3. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

M.S.A., zis S., fiul lui S.și S.L., născut la data de ____________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. ____________, nr. __, ap. __, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria SB nr. ... eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, fără antecedente penale, fără ocupaţie,  C.N.P. ____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an, urmând ca aceasta să execute în final,  3 ani închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. se va dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Se va atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

4. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

J.B.A., zis J., fiul lui A.G. și M., născut la data de ____________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. ____________, nr. __, posesor al C.I. seria __ nr. ____________ eliberată de S.P.C.L.E.P.  Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, fără antecedente penale, C.N.P. ____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final, 2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. se va dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Se va atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 13.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

5. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

L.M., fiul lui A. și D., născut la data de ________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. .., nr.__, sc.__, ap.__, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria  SB nr.________ eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, fără antecedente penale, CNP _____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an, urmând ca aceasta să execute în final,  3 ani închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. se va dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Se va atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

6. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

T.I., fiul lui I. și E., născut la data de ... în com. ____________, jud. Sibiu, domiciliat în com. _________, sat _________, nr. ____, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria __ nr. ___________ eliberată de S.P.C.L.E.P. __________, cetăţean român, căsătorit, stagiul militar satisfăcut, studii 8 clase, fără antecedente penale, CNP _____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final, 2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. se va dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Se va atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

Aceleaşi criterii de individualizare a pedepsei vor fi avute în vedere şi în privinţa inculpatului P.P.L., însă în privinţa acestuia, constată instanţa, că acesta a fost anterior condamnat definitiv la pedeapsa de 11 luni şi 10 zile închisoare (prin sentinţa penală nr..../05.08.2016 a Tribunalului .., definitivă prin deczia penală nr.../A/27.12.2016 a Curţii de Apel ...), cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei , fapt ce impune anularea acestei suspendări.

În consecinţă, în baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat inculpatul:

P.P.L., fiul lui I. și I., născut la data de _________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. _, nr.__, sc.__, et.__, ap.__, jud. Sibiu şi fără forme legale în Sibiu, str.__________, nr.___, jud.Sibiu, posesor al C.I. seria SB nr. ..4 eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, cu antecedente penale C.N.P. _____________________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va fi condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen va f condamnat acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Se va anula suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 11 luni şi 10 zile de închisoare, 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lita,b Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal aplicată aceluiaşi inculpat prin sentinţa penală nr. ____________ a Tribunalului Sibiu, definitivă la 27.12.2016 prin  decizia penală nr.  ____________ a Curţii de Apel Alba Iulia şi repune în individualitatea lor pedepsele componente de

-10 luni şi 20 de zile de închisoare, 1 an pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin. 1 din legea 143/2000, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. B Cod penal , art. 396 alin. 10 Cpp şi art. 78 al. 1 Cod penal;

- 2 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri  pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu aplicarea  art. 396 alin. 10 Cpp.  şi înlătură sporul de 20 de zile de închisoare.

Se va constata că infracţiunile comise în cauza de faţă sunt concurente cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. ______________ a Tribunalului Sibiu, definitivă la 27.12.2016 prin  decizia penală nr.  ______________ a Curţii de Apel Alba Iulia şi în consecinţă:

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. vor fi contopite pedepsele de:

-2 ani închisoare, 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen ,pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pentru infracţiunea iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat;

-2 ani închisoare, 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată;

 -1 an închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu,  aplicate prin prezenta hotărâre, cu pedepsele de:

-10 luni şi 20 de zile de închisoare, 1 an pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc

-2 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri  pentru consum propriu,

urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare,  sporită cu 1 an, două luni şi 6 zile, urmând ca aceasta să execute în final,  3 ani, 4 luni şi 6 zile de închisoare.

În baza art. 45 c.p. se va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza 72 c.p. se va scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, arestului preventiv şi a arestului la domiciliu începând cu data  de 03.10.2016 până la zi.

***

Se va menţine măsura preventivă a controlului  judiciar faţă de inculpaţii H.F.R., V.G.D., M.S.A., J.B.A., L.M.şi T.I..

Se va menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpatul P.P.L..

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 se va dispune prelevarea de probe biologice de la toţi cei şapte inculpaţi.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 vor fi informaţi inculpaţii că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

În baza art. 404 alin. 4 lit. c c.p.p. rap. la art. 249 c.p.p. se va menţine măsura sechestrului asigurator instituită prin ordonanţa procurorului din data de 12.10.2016 asupra autoturismului ________ cu nr. de înmatriculare ________, an de fabricaţie 2010, de culoare albastră, cu seria șasiu _________, folosit de inculpatul L.M., CNP ____________.

Deoarece autoturismul __________ cu nr. de înmatriculare __________, an fabricaţie 2001 aparţine mamei inculpatului M.S.A. (conform înscrisului de la fila 88 dosar), care a arătat că foloseşte acest autoturism şi pentru transportarea unui alt fiu- M.A.O. pentru tratament medical (depunând şi o decizie medicală asupra capacităţii de muncă în acest sens(fila 93 dosar), se va dispune ridicarea măsurii sechestrului asigurător instituită prin ordonanţa procurorului din data de 12.10.2016 asupra autoturismului marca _________ cu nr. de înmatriculare _________, an fabricaţie 2001, de culoare albastră, cu seria șasiu ______________, folosit de inculpatul M.S.A., CNP ___________, proprietatea numitei M.S.L. şi restituirea autoturismului către aceasta la data rămânerii definitive.

 În baza art. 112 lit. f c.p. se va dispune confiscarea cantităţilor de droguri rămase în urma analizelor de laborator, astfel:

-0,7 grame Cannabis (masă netă) rămasă din proba ce a făcut obiectul Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _____________

-0,5 grame Cannabis (masă netă) rămasă din proba ce a făcut obiectul Raportului de constatare tehnico-științifică nr. ________________

- Probele constituite din:

-Proba nr. 1a: 17 comprimate ce conțin ca substanță activă Alprazolam;

-Proba nr. 1b: 0,1 grame fragmente de comprimate ce conțin ca substanță activă Alprazolam;

-Proba nr. 2: 0,1 grame Cannabis în amestec cu Tutun;

-Proba nr. 3: un dispozitiv pentru mărunțit (grinder) în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 4: o pipă în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) și Nicotină;

-Proba nr. 5: 1,1 grame Semințe de Cannabis pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 7: o cutie în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 8: o cutie în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 9: o cutie (tabacheră) în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 10: o cutie dreptunghiulară în care se găsește o balanță și greutăți, pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 11: o pipă în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 12: o cutie s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 13a: o pereche de mănuși pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 13b: o borsetă pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 13c1: 0,1 grame Cannabis;

-Proba nr. 13c2: un dispozitiv pentru mărunțit (grinder) în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 13d: o cutie (tabachieră) în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 13e: un recipient în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 13f: o cutie în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 14: 0,1 grame fragmente vegetale care conțin Tetrahidrocannabinol (THC);

ALPRAZOLAM și CANNABIS (droguri de risc) fac parte din Tabelul-anexă nr. 3 al Legii 143/2000 republicată.

rămase în urma efectuării analizelor de laborator, ce au făcut obiectul Raportului de constatare tehnico-științifică nr. ______________  au fost predate pe bază de dovadă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.G.P.R.

- Probele constituite din:

-Proba nr. 1: o pipă în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 2: o cutiuță pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr.3: 0,7 grame fragmente vegetale care conțin Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 4: un cântar electronic pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 5: o forfecuță pe în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 6: 0,5 grame Cannabis.

rămase în urma efectuării analizelor de laborator, ce au făcut obiectul Raportului de constatare tehnico-științifică nr. _______________ au fost predate pe bază de dovadă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.G.P.R.

- Probele constituite din:

-Proba nr. 1a: 0,5 grame Cannabis;

-Proba nr. 1b: 3,5 grame Cannabis;

-Proba nr. 2a: 1,3 grame Cannabis;

-Proba nr. 2b: 0,1 grame Cannabis;

-Proba nr. 2c: 2,3 grame Semințe de Cannabis pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 3a: 5,4 grame fragmente vegetale care conțin Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 3b: 2,7 grame Cannabis;

-Proba nr. 4: 3,2 grame Semințe de Cannabis pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC);

-Proba nr. 5: 0,3 grame Cannabis;

rămase în urma efectuării analizelor de laborator, ce au făcut obiectul Raportului de constatare tehnico-științifică nr. ______________ au fost predate pe bază de dovadă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.G.P.R.

- 43,0 grame Cannabis rămasă din proba ce a făcut obiectul Raportului de constatare tehnico-științifică  nr. ____________________ .

În baza art. 112 alin. 6  c.p. se va dispune confiscarea de la inculpaţi a următoarelor sume de bani:

-2060 de lei obţinută de inculpatul H.F.R. în urma comercializării drogurilor de risc

-2370 de lei obţinută de inculpatul V.G.D. în urma comercializării drogurilor de risc

-17480 de lei obţinută de inculpatul M.S.A. în urma comercializării drogurilor de risc

-2730 de lei obţinută de inculpatul J.B.A. în urma comercializării drogurilor de risc precum şi a sumelor de 3839,06 RON și 200 EURO primite de inculpatul J.B.A., în urma comercializării de către inculpaţii M. şi V. a drogurilor de risc

-2900 de lei obţinută de inculpaţii M.S.A. şi J.B.A. în urma comercializării împreună de drogurilor de risc

-150 de lei obţinută de inculpatul P.P.L. în urma comercializării drogurilor de risc către martorul S.S..

-2625 de lei obţinută de inculpatul T.I. în urma comercializării drogurilor de risc

Dispune restituirea sumei de 2.725 lei către inculpatul T.I., reprezentând diferența dintre suma de 5350 lei asupra căreia s-a instituit sechestrul asigurator şi suma de 2.625 lei care a fost confiscată.

În baza art. 274 alin. 1,2 c.p.p. obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă totală 24.500 lei (din care de 20.719 lei în faza de urmărire penală), câte 3.500 lei fiecare inculpat.

Se va dispune comunicarea prezentei sentinţe Agenţiei Naţionale Antidrog.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

H O T Ă R Ă Ş T E :

Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor inculpatului J.B.A. din infracţiunile de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal în infracţiunile de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3  Cod Penal şi trafic de droguri de risc, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal; cu aplicarea dispoziţiilor art.367 alin.5 C.pen., art.15 din Legea nr.143/2000 sau ale art.19 din Legea nr.682/2002.

Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptelor inculpatului P.P.L. din infracţiunile  de  constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal; trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată (10 acte materiale), cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen. şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pr.pen. în infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1, 3 Cod Penal; trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată (5 acte materiale), cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen. şi  deţinere de droguri de risc pentru consum propriu (5 acte materiale), prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 rep., în formă continuată, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen., şi cu aplicarea art.15 din Legea nr.143/2000 şi art.367 alin.5 C.pen.

1. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă inculpatul:

H.F.R., fiul lui V.F. și M., născut la data de ____________ în mun. Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, Str.__________, nr.__, sc.__, et.__, ap.__, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria SB nr. ________ eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii superioare, fără antecedente penale, tehnician service IT la S.C. _________ S.R.L., C.N.P. __________________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final,  2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

2. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe inculpatul:

V.G.D., fiul lui D. și M.G., născut la data de ___________ în București, sector __, domiciliat în Sibiu, Str._________, bl.__, sc.__, et.4, ap.__, jud.Sibiu şi fără forme legale în Sibiu, Str.I_________, bl.__ sc.__ et.__ ap.__, jud.Sibiu, posesor al C.I. seria SB nr. ________ eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii superioare, fără antecedente penale,  operator la S.C. ___________ S.R.L.,  C.N.P. __________________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final,  2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

3. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe inculpatul:

M.S.A., zis S-, fiul lui S.O. și S.L., născut la data de ____________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. __________, nr. __, ap. __, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria __ nr. ____________ eliberată de S.P.C.L.E.P.  Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, fără antecedente penale, fără ocupaţie,  C.N.P. ____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an, urmând ca aceasta să execute în final,  3 ani închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

4. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe inculpatul:

J.B.A., zis J., fiul lui A.G. și M., născut la data de __________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. __________, nr. __, posesor al C.I. seria SB nr. _________ eliberată de S.P.C.L.E.P.  Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, fără antecedente penale, C.N.P. _______________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final, 2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 13.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

5. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe inculpatul:

L.M., fiul lui A. și D., născut la data de ________________ în Sibiu, jud. Sibiu, domiciliat în Sibiu, str. _________, nr.__, sc.__, ap.__, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria  SB nr._________ eliberată de S.P.C.L.E.P. Sibiu, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii medii, fără antecedente penale, CNP ____________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an, urmând ca aceasta să execute în final,  3 ani închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

6. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe inculpatul:

T.I., fiul lui I. și E., născut la data de ___________ în com. ___________, jud. Sibiu, domiciliat în com. __________-, sat __________, nr. __, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria __ nr. ______ eliberată de S.P.C.L.E.P. ___________, cetăţean român, căsătorit, stagiul militar satisfăcut, studii ...., fără antecedente penale, CNP _______________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni, urmând ca aceasta să execute în final, 2 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 c.p.

Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu la datele fixate de acesta;

b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Administraţia Domeniului Public Sibiu.

Atrage atenţia condamnatului asupra cauzelor de revocare a suspendării sub supraveghere prevăzute de art. 96 c.p.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 03.10.2016 până la data de 25.03.2017 inclusiv.

7. În baza art. 367 alin. 1 şi 3  c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe inculpatul:

P.P.L., fiul lui .., născut la data de ___________ în com. ___________, jud. Sibiu, domiciliat în com. __________-, sat __________, nr. __, jud. Sibiu, posesor al C.I. seria __ nr. ______ eliberată de S.P.C.L.E.P. ___________, cetăţean român, căsătorit, stagiul militar satisfăcut, studii ..., fără antecedente penale, CNP _______________,

la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii  de iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 2 alin. 1  din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de droguri de risc.

În baza art. 67 alin. 2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b  c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu reţinerea art. art.396 alin.10 C.pr.pen condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 11 luni şi 10 zile de închisoare, 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lita,b Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal aplicată aceluiaşi inculpat prin sentinţa penală nr. __________ a Tribunalului .., definitivă la 27.12.2016 prin  decizia penală nr.  __________ a Curţii de Apel ..şi repune în individualitatea lor pedepsele componente de

-10 luni şi 20 de zile de închisoare, 1 an pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc prevăzută de art. 2 alin. 1 din legea 143/2000, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. B Cod penal , art. 396 alin. 10 Cpp şi art. 78 al. 1 Cod penal;

- 2 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri  pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din legea 143/2000 cu aplicarea  art. 396 alin. 10 Cpp.  şi înlătură sporul de 20 de zile de închisoare.

Constată că infracţiunile comise în cauza de faţă sunt concurente cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. ___________ a Tribunalului Sibiu, definitivă la 27.12.2016 prin  decizia penală nr.  ____________ a Curţii de Apel Alba Iulia şi în consecinţă:

În baza art. 38 c.p. 39 alin. 1 lit. b c.p. contopeşte pedepsele de:

-2 ani închisoare, 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen ,pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pentru infracţiunea iniţiere sau  constituire a unui grup infracţional organizat;

-2 ani închisoare, 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată;

 -1 an închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu,  aplicate prin prezenta hotărâre, cu pedepsele de:

-10 luni şi 20 de zile de închisoare, 1 an pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc

-2 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri  pentru consum propriu,

urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare,  sporită cu 1 an, două luni şi 6 zile, urmând ca aceasta să execute în final,  3 ani, 4 luni şi 6 zile de închisoare.

În baza art. 45 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b c.p. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 45 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor  prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen.

În baza 72 c.p. scade din durata pedepsei pronunţate durata reţinerii, arestului preventiv şi a arestului la domiciliu începând cu data  de 03.10.2016 până la zi.

***

Menţine măsura preventivă a controlului  judiciar faţă de inculpaţii H.F.R., V.G.D., M.S.A., J.B.A., L.M.şi T.I..

Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpatul P.P.L..

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la toţi cei şapte inculpaţi.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpaţii că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

În baza art. 404 alin. 4 lit. c c.p.p. rap. la art. 249 c.p.p. menţine măsura sechestrului asigurator instituită prin ordonanţa procurorului din data de 12.10.2016 asupra autoturismului Dacia..cu nr. de înmatriculare ________, an de fabricaţie 2010, de culoare albastră, cu seria șasiu _______________, folosit de inculpatul L.M., CNP ______________.

Dispune ridicarea măsurii sechestrului asigurător instituită prin ordonanţa procurorului din data de 12.10.2016 asupra autoturismului marca ______________ cu nr. de înmatriculare ________, an fabricaţie 2001, de culoare albastră, cu seria șasiu ____________, folosit de inculpatul M.S.A., CNP ____________, proprietatea numitei M.S.L. şi restituirea autoturismului către aceasta la data rămânerii definitive.

 În baza art. 112 lit. f c.p. dispune confiscarea cantităţilor de droguri rămase în urma analizelor de laborator, astfel:

.....

În baza art. 112 alin. 6  c.p. dispune confiscarea de la inculpaţi a următoarelor sume de bani:

-......

Dispune restituirea sumei de 2.725 lei către inculpatul Ț.I., reprezentând diferența dintre suma de 5350 lei asupra căreia s-a instituit sechestrul asigurator şi suma de 2.625 lei care a fost confiscată.

În baza art. 274 alin. 1,2 c.p.p. obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă totală 24.500 lei (din care de 20.719 lei în faza de urmărire penală), câte 3.500 lei fiecare inculpat.

Se va dispune comunicarea prezentei sentinţe Agenţiei Naţionale Antidrog.

Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Pronunţată în şedinţă publică azi, 27.04.2017.

........