Reziliere contract, evacuare

Hotărâre 41 din 30.01.2018


ROMÂNIA,

JUDECĂTORIA INEU, JUDEŢUL ARAD OPERATOR 2826

DOSAR NR….2017

SENTINŢA CIVILĂ NR…

Şedinţa publică din 30 ianuarie 2018

Instanţa constituită din:

Preşedinte :

Grefier :

S-a luat în examinare cererea formulată de reclamanţii Oraşul Ineu prin Primarul Oraşului Ineu şi Consiliul Local al Oraşului Ineu, în contradictoriu cu pârâţii J.P.M. şi J.S., pentru reziliere contract, evacuare.

Procedura de citare legal îndeplinită.

La apelul nominal nu se prezintă nimeni.

S-a expus referatul cauzei, după care instanţa constată că este competentă general, material şi teritorial să judece prezenta cauză în temeiul art.94 pct.1 lit.d, k ,art.107 Cod proc.civ.

Cererea este scutită de plata taxei judiciare de timbru, în conformitate cu prevederile art.30 din OUG 80/2013.

Pârâţii au depus întâmpinare la data de 04 ianuarie 2018, în cadrul căreia pârâtul J.S. a invocat excepţia lipsei calităţii procesual pasive susţinută prin aceea că nu este parte în contractul de închiriere pe care reclamantul îşi întemeiază pretenţiile.

Prin aceiaşi întâmpinare, au invocat ca fiind intervenită prescrierea dreptului la acţiune privind pretenţiile reclamanţilor aferente perioadei martie 2014-0ctombrie 2014.

Reclamanţii au depus răspuns la întâmpinare la data de 15 ianuarie 2018.

Instanţa constată că în probaţiune s-a solicitat încuviinţarea probei cu înscrisuri, fiind solicitată judecarea cauzei şi în lipsă.

Instanţa estimează cercetarea procesului la un singur termen de judecată.

În conformitate cu prevederile art.248 c.pr.civilă, faţă de excepţia lipsei calităţii procesual pasive invocată de pârâtul J.S., raportat la susţinerile pârâtului cu privire la această excepţie, instanţa reţine că potrivit contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, nr. ...2013 pe care se întemeiază pretenţiile reclamanţilor, respectiv art.A ,,obiectul contractului,,s-a stipulat că pe lângă pârâta J.P.M., locuinţa este folosită şi de pârâtul J.S., astfel că raportat la prevederile art.36 din c.pr.civilă, excepţia este neîntemeiată şi instanţa o respinge.

În ceea ce priveşte excepţia prescrierii dreptului la acţiune privind pretenţiile reclamanţilor aferente perioadei martie 2014-octombrie 2014, instanţa o califică ca fiind apărare de fond.

În temeiul art.258 alin.1 C.pr.civ., încuviinţează proba cu înscrisurile depuse la dosar fiind pertinentă, concludentă şi utilă soluţionării prezentei cauze, fiind necesară pentru a se analiza susţinerile părţilor.

Constatând că nu mai sunt alte cereri de formulat şi probe de administrat, fiind solicitată judecata şi în lipsă, instanţa declară cercetarea procesului încheiată şi reţine cauza spre soluţionare pe baza probelor de la dosar.

I N S T A N Ţ A,

După deliberare, constată că prin cererea înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de 27 noiembrie 2017, reclamanţii Oraşul Ineu, cu sediul în Ineu, str. Republicii, nr. 5, jud. Arad prin Primarul Oraşului Ineu şi Consiliul Local al Oraşului Ineu, cu sediul în  Ineu, str. Republicii, nr. 5, jud. Arad, au solicitat în  contradictoriu cu pârâţii J.P.M., CNP ... şi J.S., ambii cu domiciliul …, cu reşedinţa în …, a se dispune rezilierea contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, nr. …2013, din culpa pârâţilor, în conformitate cu prevederile literei D, alin.3, lit. b), teza 1 din contract, respectiv pentru faptul că pârâţii nu au achitat chiria cel puţin 3 luni consecutive.

De asemenea, au solicitat a se dispune obligarea  pârâţilor la plata sumei de 5.214 lei cu titlu de chirie, conform contractului de închiriere nr....2013 pentru perioada aferentă lunilor februarie 2014-octombrie 2017, conform notei de plată şi a facturilor anexate precum şi la plata sumei de 8.765,54 lei cu titlu de penalităţi convenţionale, conform literei B alin. 2  din acelaşi contract.

Mai solicită obligarea la plata chiriei până la data eliberării efective a locuinţei, conform prevederilor art.1831 alin.2 Cod Civil şi a clauzei prevăzute la litera E din contract, respectiv obligarea aceloraşi pârâţi şi la plata de daune interese constând în actualizarea sumelor pe care le datorează cu rata inflaţiei şi dobânda de referinţă stabilită de Banca Naţională a României, în temeiul art. 1017 C.pr.civ.

Prin aceiaşi acţiune, au solicitat evacuarea pârâţilor din imobilul obiect al contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, nr… din 22.08.2013, respectiv locuinţa situată în ….

Cu cheltuieli de judecată.

În fapt, reclamanţii arată că s-a încheiat cu pârâţii contractul de închiriere locuinţe pentru tineri nr. … din 22.08.2013, respectiv locuinţa situată în …, în cuprinsul căruia la litera D, alineat 3 litera b), teza 1 se prevede:, ,,rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit se face:…b) la cererea proprietarului, atunci când: - chiriaşul nu a achitat chiria cel puţin 3 luni consecutive”, or pârâţii nu au achitat chiria pentru o perioadă de mai mult de 3 luni consecutive, nefiind achitată chiria aferentă lunilor: februarie 2014-octombrie 2017, conform notei de plată şi a facturilor emise, fapt ce duce la rezilierea contractului de închiriere potrivit prevederilor contractuale.

Mai învederează că pârâţii sunt obligaţi la plata chiriei potrivit prevederilor literei B din contract, dar şi la  plata unor penalităţi convenţionale de întârziere în cuantum de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere potrivit prevederilor literei B, alin 2 din acelaşi contract, dar datorează şi dobânda legală potrivit prevederilor art. 1017 C.pr.civ.

În susţinerea cererii, reiterează prevederile art.1535 alin.1 Cod civil, aplicabile în  speţă, respectiv ,, În cazul în care suma de bani nu este plătită la scadenţă, creditorul  are dreptul la daune moratorii de la scadenţa până la momentul plăţii în cuantumul convenit de părţi sau, în lipsă, în cel prevăzut de lege, fără a trebui să dovedească vreun prejudiciu. În acest caz, debitorul nu are dreptul să facă dovada că prejudiciul suferit de creditor ca urmare a  întârzierii plăţii ar fi mai mic ”.

Astfel, pentru o acoperire integrală a prejudiciului, atât daune interese, cât şi lucrum cessans,  se impune actualizarea sumelor cu rata inflaţiei şi cu dobânda legală, de la data scadenţei, până la momentul plăţii efective.

De asemenea, solicită a se avea în vedere că în urma rezilierii contractului de închiriere datorită neplăţii a 3 rate consecutive cu titlu de chirie, pârâţii ocupă imobilul fără drept, fapt pentru care solicită a se dispune evacuarea acestora din locuinţă, care potrivit  clauzei de la litera E din contract dar şi prevederilor art.1831 alin.2 Cod civil, pârâţii datorează plata chiriei până la data eliberării efective a locuinţei.

Pentru cele expuse, solicită admiterea acţiunii aşa cum a fost formulată.

În drept, şi-au întemeiat cererea pe dispoziţiile art.194, art. 1017 C.pr.civilă, art. 1535 şi art. 1831 C.civ.

S-a solicitat judecarea cauzei şi în lipsă, potrivit prevederilor art. 223 C.pr.civilă.

Pentru soluţionarea cauzei s-au depus la dosar următoarele înscrisuri: facturi fiscale – fila 5-28, nota de plată – fila 29-33, dovadă confirmare de primire – fila 34, adresa nr. 17349/17.07.2017 – fila 35, nota de plată – fila 36, contractul de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii nr. ...2013 – fila 38-41, fişă de calcul – fila 42, proces verbal de predare-primire a locuinţei – fila 43.

Pârâţii J.P.M. şi J.S., au depus întâmpinare la data de 04 ianuarie.

În principal, pârâtul J.S. a invocat excepţia lipsei calităţii procesual pasive în ceea ce priveşte chemarea sa în judecată ca şi pârât , excepţie respinsă la termenul din 30.01 2018.

Au mai arătat pârâţii că sunt de acord cu admiterea acţiunii în ceea ce priveşte rezilierea contractului de închiriere pentru neplata chiriei, respectiv solicită respingerea acţiunii în ceea ce priveşte obligarea acestora la plata sumei de 5.214 lei reprezentând chirie aferentă lunilor februarie 2014-octombrie 2017.

În privinţa capătului de cerere privind obligarea pârâţilor la plata sumei de 5.214 lei cu titlu de chirie decurgând din contractul de închiriere nr. ...2013, aferentă lunilor februarie 2014-octombrie 2017 şi implicit cererile accesorii, dacă se întemeiază pe procedura ordonanţei de plată, astfel cum învederează reclamanţii, se impune să fie respinse de către instanţă pentru neîndeplinirea procedurii prealabile – respectiv nu a fost comunicată somaţia de plată prin executor sau scrisoare recomandată cu conţinut declarat, iar creanţa nu este certă, lichidă şi exigibilă.

Din nota de plată depusă de reclamanţi, rezultă că pentru luna februarie 2014 a plătit chiria integral, iar pentru luna martie 2014 a plătit doar o parte, în cuantum de 16 lei , astfel că perioada de neplată a chiriei începe cu luna martie 2014.

Pârâţii înţeleg să invoce prescripţia dreptului material la acţiune pentru pretenţiile referitoare la debit şi penalităţi pentru chiria aferentă lunilor martie 2014-octombrie 2014, raportat la prevederile art. 2517 c.civil, care prevede că termenul de prescripţie este de 3 ani, iar în cazul prestaţiilor succesive, începe să curgă de la data la care prestaţiile devin exigibile, pentru fiecare în parte – art. 1526 c.civil.

Potrivit literei B din contractul de închiriere, chiria lunară este în cuantum de 92 lei şi se achită până la data de 30 a lunii pentru care se face plata, astfel că devine exigibilă începând cu luna următoare celei pentru care se datorează.

Întrucât reclamanţii au introdus acţiunea în data de 27 noiembrie 2017, prescripţia dreptului material la acţiune este întreruptă doar pentru chiriile datorate începând cu luna noiembrie 2014.

Potrivit literei B din contractul de închiriere, orice modificare a cuantumului chiriei se va comunica în scris cu 30 de zile înainte de termenul scadent la plată – această prevedere contractuală având rolul de a da posibilitatea locatarului să decidă încetarea contractului în condiţiile majorării chiriei.

Din facturile depuse la dosarul cauzei, rezultă că nivelul chiriei este cel din contract, respectiv 92 lei, doar până în luna decembrie 2016, iar începând cu luna ianuarie 2017, chiria este majorată unilateral de reclamanţi la 268 lei, menţinându-se astfel până în luna iulie 2017, iar din luna august 2017 până în octombrie 2017 este de 113 lei.

Întrucât pârâţii nu au fost anunţaţi de majorarea chiriei conform clauzelor contractuale, consideră că se impune rezilierea contractului începând cu data de 01 ianuarie 2017, respectiv data majorării chiriei, astfel încât chiria datorată ar fi doar pentru perioada noiembrie 2014-decembrie 2016, respectiv 92 lei*26 luni, respectiv suma de 2.392 lei, întrucât nu există un acord de voinţă decât pentru un cuantum al chiriei de 92 lei.

Pârâţii solicită respingerea capătului de cerere privind obligarea acestora la plata sumei de 8.765,54 lei reprezentând penalităţi convenţionale, deoarece cuantumul acestor penalităţi încalcă legea părţilor, respectiv prevederile clauzei prevăzută la litera B din contract, aliniat ultim, care prevede că penalităţile nu pot depăşi totalul chiriei restante.

Consideră pârâţii că dispoziţiile contractului sunt imperative pentru părţi, astfel că se impune respingerea acestui capăt de cerere .

În ceea ce priveşte capătul de cerere privind obligarea pârâţilor la plata de daune interese constând în actualizarea sumelor datorate cu dobânda de referinţă stabilită de BNR, pârâţii solicită respingerea acestuia, întrucât temeiul invocat de către reclamanţi aparţine procedurii speciale a ordonanţei de plată, iar în speţă, nu s-a făcut dovada comunicării somaţiei prin executor sau prin recomandată cu conţinut declarat, creanţa nefiind certă şi lichidă.

Pe de altă parte, arată pârâţii că actualizarea sumelor datorate cu dobânda legală nu mai poate fi cerută, în condiţiile în care părţile au stabilit cuantumul penalităţilor prin contract, iar daunele interese reprezentând dobânda legală nu pot fi cerute în cazul unor obligaţii având ca obiect plata unor sume de bani.

În drept, pârâţii şi-au întemeiat cererea pe dispoziţiile art. 205 c.pr.civilă.

Prin răspunsul la întâmpinare depus la data de 15 ianuarie 2018, reclamanţii au solicitat admiterea acţiunii astfel cum a fost formulată.

Reclamanţii au arătat că potrivit prevederilor literei D, alineat 3 litera b), teza 1 se prevede:, ,,rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit se face:…b) la cererea proprietarului, atunci când: - chiriaşul nu a achitat chiria cel puţin 3 luni consecutive”, or pârâţii nu au achitat chiria pentru o perioadă de mai mult de 3 luni consecutive, ori în speţă, pârâţii nu au achitat chiria pentru o perioadă de mai mult de 3 luni consecutive, respectiv pentru lunile februarie 2014-octombrie 2017, conform notei de plată şi a facturilor emise, fapt ce duce la rezilierea contractului de închiriere potrivit prevederilor contractuale şi a principiului „ pacta sunt servanda „ .

Mai învederează că, pârâţii sunt obligaţi la plata chiriei potrivit prevederilor literei B din contract, dar şi la  plata unor penalităţi convenţionale de întârziere în cuantum de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere potrivit prevederilor literei B, alin 2 din acelaşi contract, dar datorează şi dobânda legală potrivit prevederilor art. 1017 C.pr.civ.

Reclamanţii reiterează prevederile art.1535 alin.1 Cod civil, aplicabile în  speţă, respectiv ,, În cazul în care suma de bani nu este plătită la scadenţă, creditorul are dreptul la daune moratorii de la scadenţa până la momentul plăţii în cuantumul convenit de părţi sau, în lipsă, în cel prevăzut de lege, fără a trebui să dovedească vreun prejudiciu. În acest caz, debitorul nu are dreptul să facă dovada că prejudiciul suferit de creditor ca urmare a  întârzierii plăţii ar fi mai mic ”.

Având în vedere faptul că în urma rezilierii contractului de închiriere datorită neplăţii a 3 rate consecutive cu titlu de chirie, pârâţii ocupă imobilul fără vreun drept, reclamanţii solicită evacuarea acestora din locuinţă, deopotrivă cu admiterea acţiunii astfel cum a fost formulată.

Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa reţine următoarele:

În fapt, între reclamantul Consiliul Local al Oraşului Ineu, în calitate de proprietar şi pârâta J.P.M., în calitate de chiriaş, s-a încheiat contractul de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii nr....2013 (filele 38-41) având ca obiect locuinţa situată în ....

Imobilul a fost predat chiriaşului la data de 22.08.2013, conform procesului-verbal de predare primire, iar potrivit art.A ,,obiectul contractului,,s-a stipulat că pe lângă pârâta J.P.M., locuinţa este folosită şi de pârâtul J.S., în calitate de soţ.

Termenul de închiriere a fost stabilit la 5 ani, cuantumul chiriei fiind stabilit la suma de 92 lei lunar plătibilă până la data de 30 a lunii pentru care se face plata, cuantumul chiriei fiind modificat în conformitate cu prevederile Legii nr.152/1998, respectiv HG  nr.962/2001.

 Conform notei de plată şi facturilor depuse la dosar de către reclamantă, rezultă că pârâţii figurează cu restanţe la plata chiriei  respectiv februarie 2014 cu 37,72 lei accesorii, luna martie 2014 cu 23,46 lei accesorii respectiv  pentru perioada aprilie 2014-octombrie 2017 cu obligaţie principală şi accesorii, în total cu suma de 13.979,54 lei, filele 5-33 dosar.

Reclamanţii au notificat pârâţii cu privire la plata restanţelor precum şi al rezilierii contractului ca urmare a neplăţii chiriei pe o perioadă de trei luni consecutiv, fila 85 dosar, fără ca pârâţii să dea curs solicitării reclamanţilor.

În drept, art. 1817 C.civ.,,Atunci când, fără justificare, una dintre părţile contractului de locaţiune nu îşi execută obligaţiile născute din acest contract, cealaltă parte are dreptul de a rezilia locaţiunea, cu daune-interese, dacă este cazul, potrivit legii.

Art.1535 C.civ.,,În cazul în care o sumă de bani nu este plătită la scadenţă, creditorul are dreptul la daune moratorii, de la scadenţă până în momentul plăţii, în cuantumul convenit de părţi sau, în lipsă, în cel prevăzut de lege, fără a trebui să dovedească vreun prejudiciu. În acest caz, debitorul nu are dreptul să facă dovada că prejudiciul suferit de creditor ca urmare a întârzierii plăţii ar fi mai mic. Dacă, înainte de scadenţă, debitorul datora dobânzi mai mari decât dobânda legală, daunele moratorii sunt datorate la nivelul aplicabil înainte de scadenţă. Dacă nu sunt datorate dobânzi moratorii mai mari decât dobânda legală, creditorul are dreptul, în afara dobânzii legale, la daune-interese pentru repararea integrală a prejudiciului suferit.,,

Art.1270 C.civ.,,Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.,,

Art.1796 alin.1 lit.b şi d C.civ.,stipulează că locatarul este obligat să plătească chiria în cuantumul şi la termenul stabilit prin contract şi să restituie bunul la încetarea, din orice cauză, a contractului de locaţiune.

În contractul de închiriere la litera D alin.3 lit.b părţile au prevăzut rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit la cererea proprietarului, atunci când chiriaşul nu a achitat chiria cel puţin 3 luni consecutive, iar potrivit literei B alin.3 din contract, neplata chiriei la termen atrage o penalizare de 0,1% asupra sumei datorate, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu prima zi în care suma a devenit exigibilă, fără ca majorarea să poată depăşi totalul chiriei restante.

În ceea ce priveşte apărările invocate de pârâţi în cadrul întâmpinării, potrivit art. 2517 c.civil, termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Art. 2526 c.civil arată că atunci când este vorba de prestaţii succesive, prescripţia dreptului la acţiune începe să curgă de la data la care fiecare prestaţie devine exigibilă, iar dacă prestaţiile alcătuiesc un tot unitar, de la data la care ultima prestaţie devine exigibilă.

Ori, aşa cum rezultă din înscrisurile de la dosar, pârâţii figurează cu debite aferente contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii nr....2013 pentru perioada februarie 2014 - octombrie 2017, în total cu suma de 13.979,54 lei.

Potrivit literei B din contractul de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii nr....2013, chiria lunară este în cuantum de 92 lei şi se achită până la data de 30 a lunii pentru care se face plata, astfel că devine exigibilă începând cu luna următoare celei pentru care se datorează.

Întrucât cererea reclamanţilor a fost formulată la data de 27.11.2017, nefiind făcută dovada incidenţei unui motiv de suspendare sau întrerupere a cursului prescripţiei, prevăzute la art.2532 c.civil, respectiv art.2537 c.civil, în raport de prevederile art. 2526 c.civil respectiv art. 2517 c.civil sunt întemeiate susţinerile acestora relativ la intervenţie prescrierii dreptului la acţiune privind pretenţiile aferente perioadei martie 2014-octombrie 2014, reprezentând chirie şi accesorii în perioada februarie 2014-octombrie 2014.

Cu privire la fondul cauzei, raportat la prevederile legale de mai sus, respectiv principiul forţei obligatorii a contractului, întrucât pârâţii nu au achitat chiria prevăzută în contract pe o perioadă de 3 luni consecutive, apare ca întemeiate pretenţiile reclamanţilor având ca obiect rezilierea contractului de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii cu nr....2013, din culpa pârâţilor, în conformitate cu prevederile literei D, alin.3, lit.b), teza 1 din contract, precum şi obligarea  pârâţilor la plata chiriei pentru perioada aferentă lunilor octombrie 2014-octombrie 2017 respectiv la plata cu titlu de penalităţi convenţionale în sumă de 0,5% asupra sumelor datorate, stabilite conform literei B alin.2  din acelaşi contract, aferente perioadei octombrie 2014-octombrie 2017.

Potrivit prevederilor art. 555 alin.1 c. civil ,,Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi şi dispune de un bun în mod exclusiv, absolut şi perpetuu, în limitele stabilite de lege.,,

De asemenea, conform art. 1831 C.civ.,, Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriaşului se face în baza unei hotărâri judecătoreşti. Chiriaşul este obligat la plata chiriei prevăzute în contract până la data eliberării efective a locuinţei, precum şi la repararea prejudiciilor de orice natură cauzate locatorului până la acea dată.,,

Instanţa, raportat la aceste prevederi legale precum şi a clauzei prevăzute la litera E din contractul antemenţionat, constată ca fiind întemeiate şi pretenţiile reclamanţilor privind obligarea pârâţilor la plata chiriei până la data eliberării efective a locuinţei.

Totodată, în conformitate cu prevederile art.1535 alin.1 c.civil, pentru o justă despăgubire, respectiv pentru acoperirea integrală a prejudiciului, se justifică pretenţiile reclamanţilor privind plata de daune interese constând în actualizarea sumelor pe care le datorează cu rata inflaţiei şi dobânda de referinţă stabilită de BNR.

Întrucât imobilul obiect al contractului de închiriere este deţinut de pârâţi fără drept, apare ca întemeiat şi capătul de cerere privind evacuarea pârâţilor din locuinţa situată în ....

Pentru considerentele expuse, în temeiul art.1270, art.1830 alin.1, art.1831, art.1535 alin.1 Cod civil, instanţa urmează a se admite în parte acţiunea în sensul că va dispune rezilierea contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii încheiat între părţi,  cu nr.... din 22.08.2013, va obliga pârâţii la plata chiriei restante, conform contractului de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu nr.... din 22.08.2013, pentru perioada aferentă lunilor octombrie 2014-octombrie 2017, concomitent cu obligarea pârâţilor la plata penalităţilor convenţionale, conform contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, nr. ... din 22.08.2013, calculate  conform prevederilor lit.B, alin.2 din contractul de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu nr.... din 22.08.2013, pentru perioada aferentă lunilor octombrie 2014-octombrie 2017.

De asemenea, va obliga pârâţii la plata chiriei până la data eliberării efective a locuinţei obiect al contractului de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu nr.... din 22.08.2013, actualizată cu rata dobânzii de referinţă stabilită de Banca Naţională a României şi rata inflaţiei precum şi la plata de daune interese constând în actualizarea sumelor datorate reclamanţilor cu titlu de chirie şi penalităţi, cu rata inflaţiei şi dobânda de referinţă stabilită de Banca Naţională a României,  de la data scadenţei acestora, până la data plăţii efective.

În fine, va dispune evacuarea pârâţilor din locuinţa situată în ....

Se vor respinge restul pretenţiilor.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE:

Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii Oraşul Ineu, cu sediul în ..., reprezentat legal de Primarul Oraşului Ineu, dl. A.C.I. CIF …, Cont … deschis la Trezoreria oraşului Ineu, şi Consiliul Local Ineu, cu sediul în ..., în contradictoriu cu pârâţii J.P.M., CNP ... şi J.S., ambii cu domiciliul în ..., cu reşedinţa în ..., pentru reziliere contract, evacuare.

Dispune rezilierea contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii încheiat între părţi,  cu nr.... din 22.08.2013.

Obligă pârâţii la plata chiriei restante, conform contractului de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu nr.... din 22.08.2013, pentru perioada aferentă lunilor octombrie 2014-octombrie 2017.

Obligă pârâţii la plata penalităţilor convenţionale, conform contractului de închiriere locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, nr. ... din 22.08.2013, calculate  conform prevederilor lit.B, alin.2 din contractul de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu nr.... din 22.08.2013, pentru perioada aferentă lunilor octombrie 2014-octombrie 2017.

Obligă pârâţii la plata chiriei până la data eliberării efective a locuinţei obiect al contractului de închiriere locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu nr.... din 22.08.2013,  actualizată cu rata dobânzii de referinţă stabilită de Banca Naţională a României şi rata inflaţiei.

Obligă pârâţii la plata de daune interese constând în actualizarea sumelor datorate reclamanţilor cu titlu de chirie şi penalităţi, cu rata inflaţiei şi dobânda de referinţă stabilită de Banca Naţională a României,  de la data scadenţei acestora, până la data plăţii efective.

Dispune evacuarea pârâţilor din locuinţa situată în ....

Respinge restul pretenţiilor.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. În cazul exercitării căii de atac, cererea de apel se depune la Judecătoria Ineu

Pronunţată în şedinţa publică din 30.01.2018.

Preşedinte, Grefier