Materia: Drept procesual penal. Proceduri speciale.
Temei de drept: art. 478 şi urm. Cod de procedură penală.
Acordul de recunoaștere a vinovăției este supus cenzurii instanţei, care verifică atât îndeplinirea condiţiilor de fond cât şi a celor de formă, cât şi temeinicia acordului, aspect ce se desprinde din coroborarea art. 484 Cod de procedură penală şi art. 485 Cod de procedură penală (acesta din urmă făcând referire expresă atât la verificarea condiţiilor prevăzute de art. 480 Cod de procedură penală – art. 482 Cod de procedură penală, cât şi la „blândeţea” soluţiei cu privire la care s-a ajuns la un acord, raportat la gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului).
Prin urmare, soluţia respingerii acordului de recunoaştere a vinovăţiei poate avea la bază fie motive de nelegalitate (nerespectarea prevederilor art. 480 Cod de procedură penală – art. 482 Cod de procedură penală sau soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat este nelegală), fie motive de netemeinicie (soluţia agreată este prea blândă raportat la gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului).
Tribunalul Satu Mare
Camera preliminară. Cereri şi excepţii. Provocare (poliţienească), condiţii. Investigator sub acoperire, condiţii de autorizare, calitatea de ofiţer al poliţiei judiciare.
Curtea de Apel Suceava
Legea nr. 10/2001. Reclamanţi cu domiciliul în străinătate. Limitele mandatului. Art. 67 Cod procedură civilă.
Curtea de Apel Iași
Recurs formulat împotriva unei încheieri pronunţate de judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului, conform art. 6 din Legea nr. 26/1990. Condiţia interesului în promovarea căii de atac
Judecătoria Iași
Revizuire. Inadmisibilitate
Tribunalul Maramureș
Puterea de lucru judecat are o dublă ipostază procesuală: pe de o parte este o prezumţie legală, iuris et de iure (art. 1200 pct. 4 Cod civil 1864, art. 1202 alin. 2 Cod civil 1864), iar pe de altă parte este o excepţie de fond, peremptorie şi absolută