Furt calificat

Sentinţă penală 237/2018 din 10.07.2018


Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş emis în dosar nr., înregistrat la Judecătoria Caransebeş sub nr.  au fost trimişi în judecată inculpaţii PAM, FAN, CFM ( cercetaţi în stare de arest preventiv) pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin.1, 229 alin. 1 lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) şi art. 41 alin.1 Cod Penal,  inculpatul minor FRS –minor, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin.1, 229 alin 1 lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) Cod Penal, cu aplicarea art. 113 alin. 3 Cod penal şi inculpaţii VAN, şi BMN ( toţi trei cercetaţi în stare de control judiciar) pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art.48 alin.1 rap la art. 228 alin.1, 229 alin, lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) Cod Penal.

S-a reţinut în rechizitoriu că în data de... în jurul orelor 04:00, inculpaţii CFM,  PAM, FAN si FRS, s-au deplasat cu autoturismul marea Ford Focus cu nr. de înmatriculare, condus de inc. BMM, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie au patruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. … si în timp ce inc. VNA asigura paza locului faptei, iar inculpatul BM îi aştepta în maşină pt. a demara în trombă, au sustras din incinta magazinului mai sus menţionat nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci si casa de bani, creând un prejudiciu de aproximativ 5000 lei.

Starea de fapt se susţine cu următoarele mijloace de probă-proces verbal de depistare: proces verbal de efectuare percheziţie autoturism, proces verbal de cercetare la fata locului,  planşe fotografice, declaraţii martori, proces verbal de vizionare imagini, proces verbal de conducere in teren, declaraţii suspecţi, declaraţii inculpaţi, proces verbal percheziţie corporala, dovada predare bunuri, declaraţie persoana vătămata, raport investigaţii.

Prin ordonanţele din data de …, inculpaţii PAM, FAN, CFM, FRS, VAN şi BMM au fost reţinuţi, pentru săvârşirea infracţiunii mai sus menţionate pentru o perioada de 24 ore, începând cu date de 13.01.2018, ora 19.00, pana la data de 14.0L2018, ora 19.00 şi depuşi la Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă din cadrul IPJ CS.

Prin încheierea Judecătoriei Caransebeş nr. …din …., s-a dispus arestarea preventiva a inculpaţilor PAM, FAN, CFM pe o perioada de 30 zile începând cu data de 14.01.2018 si pana la data de 12.02.2018.

Cu privire la inculpaţii FRS, VAN si BMM, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile, începând cu data de 14.01.2018 si pana la data de 14.03.2018.

Măsurile preventive au fost verificate înainte de  expirarea termenului legal şi au fost menţinute până în prezent.

Prin Încheierea de Cameră Preliminară nr. din dosar nr./208/2018/a1, în baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. s-a  constatat  legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş privind inculpaţii  PAM, FAN, CFM pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin.1, 229 alin. 1 lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) şi art. 41 alin.1 Cod Penal, a inculpatului minor FRS - pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin.1, 229 alin 1 lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) Cod Penal, cu aplicarea art. 113 alin. 3 Cod penal  şi a inculpaţilor VAN şi BMM - pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de  complicitate la infracţiunea de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art.48 alin.1 rap la art. 228 alin.1, 229 alin, lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) Cod Penal.

S-a dispus începerea judecăţii privind inculpaţii PAM, FAN, CFM, FRS, VAN şi BMM.

Persoana  vătămată  SC X SRL prin administrator s-a constituit parte civilă cu suma de 2300 lei, întrucât din totalul prejudiciului de 5000 lei a recuperat suma de 2700 lei.

Suma de 2300 lei reprezintă contravaloarea casei de marcat şi a rafturilor distruse de inculpaţi cu ocazia sustragerii bunurilor din magazinul său.

Inculpaţii au recunoscut săvârşirea faptelor şi dintre aceştia doar inculpaţii PAM, FAN şi CFM au mai comis fapte penale şi sunt recidivişti.

 La dosar au fost administrate probele din faza de  urmărire penală ( necontestate de părţi), au fost audiaţi inculpaţii, care s-au prevalat de procedura simplificată prev. de art. 374 alin. 4 şi 375 CPP, s-a întocmit referat de evaluare de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul H pentru inculpatul minor,  ;ia  fost solicitat cazierul judiciar al acestora.

Din analiza probelor de la dosar, instanţa reţine în fapt următoarele:

La data de, Poliţia oraş a fost sesizată prin SNUAU 112 de către numitul BSAD despre faptul că persoane necunoscute au spart magazinul alimentar S.C. X S.R.L, de unde nu sustras mai multe bunuri.

Din actele de urmărire penala administrate în cauză rezultă următoarele:

În seara zilei de 12.01.2018, inculpaţii PAM, FAN, CFM FRS şi VAN s-au înţeles să se întâlnească în oraşul V pentru a stabili detalii legate de sustragerea unor bunuri, pe care să le vândă şi să facă rost dc bani.

În aceste condiţii, după ce au stabilit detaliile cu privire la zona de unde urmează să sustragă bunuri, inculpatul VAN, 1-a contactat telefonic pe inculpatul BMM, solicitându-i să coboare în faţa blocului, ocazie cu care 1-a rugat să meargă cu el şi ceilalţi inculpaţi să-i ducă cu maşina într-o zonă limitrofa pentru a sustrage bunuri, lucru cu care inc. BMM a fost de acord, astfel că a luat autoturismul marca , cu nr. de înmatriculare, de culoare roşu, ce aparţine tatălui său, după care i-au luat şi pe inculpaţii PAM, FAN, CFM, FRS, care aveau asupra lor cagule şi mănuşi.

Ajunşi în oraşul O, inculpaţii au intrat pe străzi lăturalnice, oprind autoturismul mai sus menţionat lângă magazinul SC. X SRL situat pe strada din O, iar înainte de a coborî din autoturism, inculpaţii PAM, FAN, CFM, FRS s-au mascat cu cagule şi tricouri pentru a nu fi identificaţi, punându-şi totodată mănuşi pentru a nu lăsa amprente, după care au luat o rangă din autoturism, cu ajutorul căreia au spart uşa de acces a magazinului, pătrunzând în interior. În acest timp, inculpatul VAN a rămas in afara magazinului pentru a-i atenţiona pe ceilalţi inculpaţi în cazul în care ar fi fost descoperiţi, iar inculpatul BMM a rămas la volanul autoturismului pentru a demara în trombă cu bunurile sustrase.

În acest fel inculpaţii au sustras mai multe pachete de ţigarete de diferite mărci în valoare de 2700 lei, precum şi casa de bani, creând un prejudiciu prin activitatea infracţionala de  5000 lei, societăţii SC X SRL. Cu bunurile asupra lor, inculpaţii au urcat în autoturismul cu care au venit şi au plecat spre domiciliu, însă de aceasta dată, autoturismul a fost condus de către VAN care a precizat ca are mai multa experienţă şi este nevoie să conducă cu viteză pentru a putea părăsi cât mai urgent locul săvârşirii faptei.

În toata aceasta perioada, inculpaţii au fost văzuţi de martorii TCA, BSAD şi DD, care locuiesc în proximitatea locului săvârşirii faptei şi care au anunţat dc îndată organele de poliţie, astfel că autoturismul marca cu numărul de înmatriculare a fost dat în consemn.

Ulterior, în jurul orelor 05:00, la ieşirea din localitatea H, în staţia PECO Lukoil, autoturismul mai sus menţionat a fost oprit de organele de poliţie, fiind condus de BMM, iar in interior se mai aflau alte cinci persoane de sex masculin, precum şi bunurile sustrase, cu excepţia casei de bani care a fost aruncată pe traseu de inculpaţi întrucât era goală, fiind găsită de lucrătorii de poliţie la indicaţiile inculpaţilor.

S-a procedat la legitimarea persoanelor aflate în autoturism, însă aceştia nu au putut prezenta niciun .document de identitate, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Poliţiei oraş H, fiind identificaţi .

În continuare i s-a solicitat conducătorului auto să deschidă portierele şi portbagajul  autoturismului, ocazie cu care acesta a dat curs solicitării, constatându-se că în interiorul autoturismului cu care se deplasau susnumiţii, într-o faţă de pernă care se afla în spatele scaunului dreapta faţă, acoperit cu o geacă de culoare închisă, au fost găsite mai multe pachete de ţigarete de diferite mărci respectiv:

-Marlboro scurt-35 pachete, Marloboro lung - 19 pachete, Winston - 40 pachete, Winston Slim - 39 pachete, Pall Mall negru - 10 pachete, Kent Classic - 10 pachete şi Camel - 10 pachete, în valoare de 2700  lei.

Fiind întrebaţi despre provenienţa acestor bunuri, inculpaţii au precizat făptul că în noaptea dc 12/13.01.2018, le-au sustras prin pătrunderea prin efracţie în incinta unui magazin agro-alimentar de pe raza oraşului O.

Din declaraţia numitului CV, rezultă că în noaptea de 12/13.01.2018, autori necunoscuţi au pătruns prin efracţie în magazinul alimentar SC X SRL, pe care îl administrează, situat pe raza oraşului O, iar din interior au sustras mai multe pachete de ţigarete precum si sertarul în care se aflau depozitaţi bani, valoarea prejudiciului cauzat fiind în suma de 5000 lei. Totodată a luat la cunoştinţă ca au fost identificaţi autorii faptei în persoana inculpaţilor : PAM, FAN, CFM, FRS, VAN şi BMM.

De asemenea, numitul CV a declarat că a recuperat o parte din prejudiciul creat societăţii pe care o administrează, respectiv suma de 2700 Iei, ce reprezintă valoarea pachetelor de ţigări recuperate de la inculpaţi, astfel că se constituie parte civila în procesul penal cu suma de 2300 lei faţă de inculpaţi, reprezentând contravaloarea casei de marcat şi a rafturilor distruse cu ocazia sustragerii bunurilor din magazinul său, solicitând totodată ca aceştia sa fie traşi la răspundere penală pentru fapta comisă.

Având în vedere probele  de la dosar, instanţa constată că inculpaţii se fac vinovaţi de săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul din prezenta cauză.

Astfel, fapta comisa de inc. PAM constând în aceea că la data de 13.01.2013, în jurul orelor 04,00, împreună cu inculpaţii FAN, CFM şi FRS, s-au deplasat cu autoturismul marca condus de inc. BMM, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie, în timp ce inc. VAN asigura paza locului faptei, au pătruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. O, de unde au sustras un nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci şi casa de bani, creând un prejudiciu în sumă de 5000 lei, întruneşte clementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de  art. 228 alin. l, 229 alin 1, lit. (b),(c) şi (d) C. pen,, cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) şi art. 41 alin.l Cod Penal.

Fapta comisă de inc. FAN constând în aceea că la data de 13.01.2018, îu jurul orelor 04,00, împreună cu inculpaţii PAM, CFM şi FRS, s-au deplasat cu autoturismul marca condus de inc. BMM, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie, în timp ce inc. AN asigura paza locului faptei, au pătruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. O, de unde nu sustras un nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci şi casa de bani, creând un prejudiciu în sumă de 5000 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. l, 229 alin 1 lit. (b), (c) şi (d) C. pen cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) şi art. 41 alin. 1 Cod Penal.

 Fapta comisă de inc. CFM constând în aceea că la data de 13.01.2018, în jurul orelor 04.00, împreună cu inculpaţii PAM, FAN şi FRS, s-au deplasat cu autoturismul marca condus de inc. BMM, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie, în timp ce inc. VAN asigura paza locului faptei, au pătruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. O, de unde au sustras un nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci şi casa de bani, creând un prejudiciu în sumă de 5000 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de  art. 228 alin. l, 229 alin 1, lit. (b), (c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) şi art. 41 alin. I Cod Penal.

Fapta comisă de inc. FRS constând în aceea că la data de 13.01.2018, în jurul orelor 04,00, împreună cu inculpaţii PAM, FAN şi CFM, s-au deplasat cu autoturismul marca condus de inc. BMM, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie, în timp ce inc. VAN asigura paza locului faptei, au pătruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. O, de unde au sustras un nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci şi casa de bani, creând un prejudiciu în sumă de 5000 iei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de  art. 228 alin,l, 229 alin 1, lit. (b), (c) si (d) C. pen., cu aplic, art. 77 lit. (a) Cod Penal si art 113 alin. 3 din Cod Penal.

Fapta comisă de inc. VAN constând în aceea că la data de 13.01.2018, în jurul orelor 04,00, a asigurat paza locului faptei în timp ce inculpaţii PAM, FAN, CFM şi FRS, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie, au pătruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. O, de unde au sustras un nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci şi casa de bani, creând un prejudiciu în sumă de 5000 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat, faptă prev. şi ped. deart. 48 alin. 1 rap la art. 228 alin. l, 229 alin 1, lit. (b), (c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) Cod Penal.

Fapta comisă de inc. BMM constând în aceea că la data de 13.01.2018, în jurul orelor 04,00, cunoscând faptul că urmează să fie comisă o infracţiune de furt calificat, a condus autoturismul în care se aflau inculpaţii PAM, FAN, CFM, FRS şi VAN, care, ajunşi la magazinul SC X SRL din or O, purtând cagule pe faţă şi prin efracţie, în timp ce inc. VAN asigura paza locului faptei, au pătruns în incinta magazinului alimentar SC X SRL cu punct de lucru în or. O, de unde au sustras un nr. de 162 pachete de ţigarete de diferite mărci şi casa de bani, creând un prejudiciu în sumă de 5000 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat, faptă prev. şi ped. de  art.48 alin. l rap la art. 228 alin. l, 229 alin 1, lit. (b), (c) şi (d) C, pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) şi (d) Cod Penal.

Aceştia au comis infracţiunile cu intenţie directă prev. de art. 16 alin. 3 lit. a CP, întrucât au prevăzut rezultatul faptelor şi au urmărit producerea lui.

Ţinând seama de  criteriile de individualizare  prev. de art.  74 CP ( vârsta inculpaţilor, nivelul de şcolarizare, situaţia familială şi socială, împrejurările şi modul de comitere a infracţiunilor, mijloacele folosite, consecinţele infracţiunii, menţiunile din  cazierul judiciar, dar şi recunoaşterea faptelor de către inculpaţi,  iar pentru inculpatul minor de concluziile referatului de evaluare întocmit de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul H), instanţa  apreciază că pentru realizarea scopului preventiv-educativ al pedepselor şi corijarea efectivă a inculpaţilor,  se impun a fi aplicate următoarele sancţiuni penale pentru aceştia.

Astfel,  în baza art.  228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b, c, d CP cu aplicarea art. 77 lit. a şi d şi art. 41 alin. 1 CP şi cu aplicarea art.  375 şi 396 alin. 10 CPP, va condamna inculpatul  PAM,  la pedeapsa de  1 an şi 4 luni închisoare.

În baza art. 96 alin. 4 şi 5 CP va revoca  pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere aplicată prin sentinţa penală nr.  1154/01.11.2017 din dosar nr. 2461/2017 a Judecătoriei D.

În baza art. 43 CP va adăuga la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni cu suspendare sub supraveghere a Judecătoriei D pedeapsa din prezenta  cauză, urmând ca în final, inculpatul să execute pedeapsa de  4 ani închisoare în regim de detenţie.

În baza art. 72 Cod penal, va deduce din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestului  preventiv  începând cu data de 13.01.2018 orele 19,00 la zi.

În baza art. 399 al. 1 Cod pr. penală, va menţine măsura arestării preventive a inculpatului.

 În baza art.  228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b, c, d CP cu aplicarea art. 77 lit. a şi d şi art. 41 alin. 1 CP şi cu aplicarea art.  375 şi 396 alin. 10 CPP, va condamna inculpatul  FAN, la pedeapsa de  1 an şi 4 luni închisoare.

În baza art. 104  alin. 2 CP va revoca liberarea condiţionată dispusă prin Sentinţa penală nr. 718/06.06.2017 a Judecătoriei B.

În baza art. 43 CP va adăuga la restul de 631 zile pedeapsa din prezenta  cauză, urmând ca în final, inculpatul să execute pedeapsa de  1 an, 4 luni şi 631 zile  în regim de detenţie.

În baza art. 72 Cod penal, va deduce din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestului  preventiv  începând cu data de 13.01.2018 orele 19,00 la zi.

În baza art. 399 al. 1 Cod pr. penală, va menţine măsura arestării preventive a inculpatului.

 În baza art.  228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b, c, d CP cu aplicarea art. 77 lit. a şi d şi art. 41 alin. 1 CP şi cu aplicarea art.  375 şi 396 alin. 10 CPP, va condamna inculpatul  CFM, la pedeapsa de  1 an şi 4 luni închisoare în regim de detenţie.

În baza art. 72 Cod penal, va deduce din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestului  preventiv  începând cu data de 13.01.2018 orele 19,00 la zi.

În baza art. 399 al. 1 Cod pr. penală, va menţine măsura arestării preventive a inculpatului.

În baza art.  48 alin. 1 rap. la art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b, c, d CP cu aplicarea art. 77 lit. a şi d CP şi cu aplicarea art.  375 şi 396 alin. 10 CPP, va condamna inculpatul  VAN, la pedeapsa de  1 an închisoare.

În baza art. 91 C. pen. va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.

În baza art. 93 alin. (1) C. pen. va obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul H, la datele fixate de acesta;

 b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. va impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

 În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului V sau în cadrul AJOFM H, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

În baza art. 91 alin. (4) C. pen. va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.

În baza art. 72 Cod penal, va deduce din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada reţinerii începând cu data de 13.01.2018 orele 19,00 până la data de 14.01.2018 orele 19,00.

În baza art. 399 CPP va revoca măsura controlului judiciar aplicată inculpatului din data  14.01.2018 până la 13.07.2018.

 În baza art.  48 alin. 1 rap. la art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. b, c, d CP cu aplicarea art. 77 lit. a şi d CP şi cu aplicarea art.  375 şi 396 alin. 10 CPP, va condamna inculpatul BMM, la pedeapsa de  1 an închisoare.

În baza art. 91 C. pen. va  dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.

În baza art. 93 alin. (1) C. pen. va obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, la datele fixate de acesta;

 b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

 În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului V sau în cadrul AJOFM H, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

În baza art. 91 alin. (4) C. pen. va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.

În baza art. 72 Cod penal, va deduce din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada reţinerii începând cu data de 13.01.2018 orele 19,00 până la data de 14.01.2018 orele 19,00.

În baza art. 399 CPP va revoca măsura controlului judiciar aplicată inculpatului din data  14.01.2018 până la 13.07.2018.

În baza art. 120 NCP va  aplica inculpatului FRS, măsura educativă a asistării zilnice sub coordonarea Serviciului de Probaţiune H, pe o durată de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. (b),(c) şi (d) C. pen., cu aplic. art. 77 lit. (a) Cod Penal, cu aplicarea art. 113 alin. 3 Cod penal şi art.  375 şi 396 alin. 10 CPP.

În baza art. 399 CPP va revoca măsura controlului judiciar aplicată inculpatului din data  14.01.2018 până la 13.07.2018.

În baza art. 19, 25 şi 397 CPP rap. la art. 1357 şi urm. CC, art. 1372 CC, va obliga inculpaţii majori şi inculpatul minor ( acesta din urmă în solidar şi cu părţile responsabile civilmente FMM şi  CE) la plata sumei de 2300 lei către partea civilă  SC X SRL prin administrator CVG, sumă reprezentând daune materiale.

În baza art. 112 alin. 1 lit. b CP va confisca de la inculpaţi în favoarea statului  două perechi de mănuşi de culoare neagră, o cagulă şi două obiecte metalice tip levier/rangă având următoarele caracteristici:  rangă metalică, formă hexagonală cu lungimea de 60 cm, obiect metalic tip levier având dimensiunea de 46 cm ce au fost folosite la săvârşirea faptei, dovadă de ridicare din 13.01.2018.

În baza art. 274 CPP va obliga pe fiecare inculpat, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente FMM şi  CE, la plata sumei de câte 1000 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul pentru avocatul din oficiu, pentru inculpaţii PAM, FAN, CFM, FRS,  VAN, se va suporta din fondurile Ministerului Justiţiei.

La soluţionarea laturii civile s-au avut în vedere probele din faza de urmărire penală şi declaraţiile inculpaţilor din faza de judecată care nu au contestat valoarea prejudiciului nerecuperat constând în  contravaloarea casei de marcat şi a rafturilor distruse de inculpaţi cu ocazia sustragerii bunurilor din  magazinul părţii civile.

Domenii speta