Cereri - ordin de protecție

Sentinţă penală 11 din 21.01.2019


Prin cererea inregistrată sub nr. (...) din (...) pentru confirmarea ordinului de protecție formulată de (...) în conformitate cu prevederile art.22 ind.7 din Legea 217/2003 pentru petenta (...) si intimatul (...)

In motivarea cererii se arată că la data de (...), in jurul oprelor (...), organele de politie din cadrul (...) au fost sesizate prin SNUAU 112, de către numita (...), cu privire la faptul că, in jurul orei (...), tatăl său, (...) a agresat-o fizic pe mama sa, (...)

Se mai sustine că la faţa locului s-a deplasat un echipaj de politie, care, a constatat că numitul (...), fiind sub influenta băuturilor alcoolice, in timp ce se afla la domiciliul conjugal din (...), a lovit-o pe sotia sa, (...), cu pumnii si picioarele, cauzandu-i leziuni traumatice.

Numitul (...) a fost incătusat şi condus la sediul politiei, unde i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de violentă in familie, prev. de art. 199 alin. 1 cod penal rap.la art. 193 alin. 1 cod penal, in cauza a fost emis ordin de protectie provizoriu, prin care s-a dispus părăsirea temporară a locuintei comune de către intimat.

Desi legal citat, intimatul nu a formulat intampinare.

In cauză s-a administrat proba cu înscrisuri.

Analizând actele și lucrările dosarului instanța reține următoarele:

Prin ordinul de protecție provizoriu nr.(...) întocmit de (...) s-a dispus obligarea numitului (...) la părăsirea temporară a locuinței sale, situată în (...) urmare sesizării formulată de soția acestuia (...), pe care sus-numitul a lovit-o la data de (...), provocându-i leziuni în zona feței și a mâinilor.

Respectivul ordin a fost confirmat de către procuror la data de (...), orele (...) Prin adresa nr.(...) a (...) s-a solicitat instanței emiterea ordinului de protecție în condițiile prevăzute de Legea nr.217/2003.

La termenul de judecată din (...) s-a prezentat numita (...), care prezenta evidente urme de lovituri în zona feței, respectiv echimoze și care nu a putut vorbi cu voce tare întrucât fusese agresată și în zona gâtului. Instanța i-a recomandat să se prezinte la (...) pentru efectuarea unui control medical și, față de situația acesteia a dispus și desemnarea unui apărător din oficiu, motiv pentru care, având în vedere și cererea intimatului a fost acordat termen de judecată la (...)

La respectivul termen părțile nu s-au prezentat iar din cele relatate de apărătorul din oficiu al intimatului, din zvon public, părțile s-au împăcat.

În atare condiții instanța constată totala lipsă de interes a petentei, care, deși a suferit leziuni traumatice a preferat să nu mai continuie solicitarea de emitere a ordinului de protecție, motiv pentru care instanța va respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordinului de protecție. Onorariile apărătorilor din oficiu vor fi avansate din fondurile (...) către (....)