Deși art. 453 C.pr.civ. instituie obligația părții care a pierdut procesul să plătească părții care a câștigat cheltuielile de judecată, această obligație are drept temei culpa procesuală.
În speță, nu se poate reține culpa procesuală a reclamantului ci, dimpotrivă, culpa procesuală a pârâtului menționat, prezentul demers judiciar fiind generat de existența unor nereguli în modalitatea de emitere a actelor contestate, conform celor expuse.
Astfel, o parte din neregulile semnalate de reclamant în baza sesizării Inspectoratului Regional în Construcţii Sud-Est – Inspectoratul Judeţean în Construcţii C s-au confirmat pe parcursul cercetării judecătorești, potrivit celor expuse, iar aprecierea instanței în sensul că nu se impune sancțiunea nulității nu poate fi imputată reclamantului sub forma obligării acestuia la plata cheltuielilor de judecată tocmai față de pârâtul emitent.
Curtea de Apel Timișoara
Cerere de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate. Inadmisibilitate. Lipsa încheierii. Consecinţe
Tribunalul Mureș
obligaţia de a face
Curtea de Apel Suceava
Hotărâre de constatare a perimării cererii. Recurs. Existenţa la dosar a unei cereri de amânare a judecăţii. Soluţie.
Curtea de Apel Galați
Limitele judecăţii în raport de obiectul acţiunii.
Curtea de Apel Târgu Mureș
a) Acord de recunoaştere a vinovăţiei. Extinderea urmăririi penale pentru alte acte materiale în cadrul procedurii speciale a sesizării cu acordul de recunoaștere a vinovăției. Consecinţe.b) Scopul termenului de 5 zile reglementat de art. 484 alin.1 CPP