Violul (art.218 ncp)

Sentinţă penală 409 din 29.03.2019


SENTINŢA PENALĂ NR. ...

Şedinţa publică din data de ...... 2019

Completul compus din

PREŞEDINTE: 

GREFIER:

Constată că la data de 23.05.2018 s-a înregistrat la Judecătoria O. rechizitoriul din data de 23.05.2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria O., emis în dosar nr. …, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei …, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe în forma coautoratului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 alin.2 Codul Penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal, lipsirea de libertate în mod ilegal în forma coautoratului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal și trei infracțiuni de viol în forma coautoratului, fapte prevăzute și pedepsite de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 din Codul penal, a inculpatului …, în stare de arest preventiv, , pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal în forma coautoratului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin.1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal și viol în forma coautoratului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.1 din Codul penal, a inculpatului  … pentru săvârșirea infracțiunii de viol în forma coautoratului, faptă prevăzută de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal şi a inculpatului … pentru săvârșirea infracțiunii de viol în forma coautoratului, faptă prevăzută de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal.

În esenţă, prin actul de sesizare al instanţei s-a reţinut  că, în perioada 11.04.2018, ora 06.00-12.04.2018, ora 06.30, inculpata … împreună cu martora …(pentru aceasta din urmă a fost retrasă plângerea prealabilă depusă) au agresat-o fizic de mai multe ori pe persoana vătămată … prin loviri cu palmele peste cap și față, trageri de păr respectiv loviri cu pumnul în piept atât în apartamentul inculpatei .. din O., str. … jud. Bihor, cât și în mașina inculpatului … în timp ce se plimbau prin oraș, dar și în O., pe malul Crișului Repede, la baraj în cartierul I. respectiv în localitatea B.(la crater), iar prin aceasta, i-au produs persoanei vătămate leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale. Se mai reţine că, în perioada 11.04.2018, ora 06.00-12.04.2018, ora 06.30, inculpata … împreună cu inculpatul … au lipsit de libertate în mod ilegal persoana vătămată …, ținând-o cu forța în apartamentul inculpatei … din O., str. … jud. Bihor respectiv plimbând-o cu mașina inculpatului … în diferite locații din O., B. și Oş., de unde nu au lăsat-o să plece, deși persoana vătămată în mod insistent spunea că dorește să plece acasă. În data de 11.04.2018, în jurul orelor 07.00-09.00, în timp ce se aflau în O., cartier I. pe malul Crișului Repede la baraj, inculpata … a prins-o de păr pe … și a constrâns-o să îngenuncheze și să-i facă sex oral inculpatului …, lucru care s-a și întâmplat, inculpatul … profitând de constrângerea exercitată de inculpata … asupra persoanei vătămate ...

De asemenea se mai reţine prin actul de sesizare că, în data de 11.04.2018, în jurul orei 15.00, în timp ce se aflau în O., în apartamentul inculpatei … din O., str. … jud. Bihor, inculpatul …, profitând de constrângerea exercitată de inculpata … asupra persoanei vătămate … prin prinderea de păr și obligarea acesteia să-i facă sex oral inculpatului …, a întreținut un act sexual oral cu persoana vătămată …, iar în data de 11.04.2018, în jurul orelor 22.00-23.30, în timp ce se aflau în localitatea B., la crater, inculpatul …, profitând de constrângerea exercitată de inculpata … asupra persoanei vătămate … prin obligarea acesteia să îngenuncheze și să-i facă sex oral inculpatului …, a întreținut un act sexual oral cu persoana vătămată ...

Prin încheierea nr…  judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi s-a dispus începerea judecăţii în cauză. 

După începerea judecăţii, inculpaţii au solicitat aplicarea procedurii judecăţii în cazul recunoaşterii învinuirii, prev. de art. 375  Cod procedură penală, declarând că recunosc învinuirile aduse.

Instanţa a admis cererile inculpaţilor  … şi  … şi a respins cererile inculpaţilor … şi  … privind judecarea cauzei potrivit procedurii recunoaşterii învinuirii pentru motivele arătate mai jos.

Examinând probele administrate în faza de urmărire penală, coroborate cu  declaraţiile inculpaţilor din faza de cercetare judecătorească, instanţa reţine în fapt următoarele:

La data de 12.04.2018 se înregistrează la Poliția Municipiului O., plângerea penală prelabilă a numitei …, prin care reclamă faptul că în perioada 11.04.2018 ora 06.00- 12.04.2018 ora 06.30 a fost agresată fizic în localitatea Fughiu, după care a fost lipsită de libertate în mod ilegal fiind plimbată în diferite locații din O., B. și Oş., în acest timp fiind din nou agresată fizic în mod repetat și constrânsă prin violență și amenințare să întrețină relații sexuale normale și orale cu un număr de trei bărbați, acțiuni care au avut ca urmare producerea unor leziuni corporale.

Fiind audiată în cursul urmăririi penale, persoana vătămată … a declarat faptul că în data de 10.04.2018  pe la ora 15.00, după o discuție prealabilă cu … a mers la aceasta acasă pe … unde a rămas până la ora 20.00 timp în care … a gătit paste, au mâncat împreună, au vorbit despre relații și altele. În jurul orei 18.00 la apartament a ajuns și …, iar fetele au început să consume alcool, respectiv coniac Alexandrion, cam 3-4 pahare fiecare în cantitate totală de aproximativ 250 ml. A devenit mai veselă, apoi … i-a dat ceva cu ce să se îmbrace pentru a pleca împreună în oraș. În timpul în care se pregăteau de plecat în oraș, … a întrebat-o dacă nu vrea să lucreze să facă masaj, persoana vătămată a întrebat-o în ce constă masajul și aceasta i-a răspuns că masaj erotic și trebuie să lucreze de seara până dimineața, persoana vătămată răspunzând că se mai gândește.

Au luat sticla de băutură cu ele și s-au plimbat cu mașina cu … prin oraș și ea a spus că nu dorește să vină și … cu ei în oraș, așa că  … și … au sunat un alt băiat pe nume … să iasă cu ei la plimbare și l-au luat din cartierul V.. După ce s-au mai plimbat prin oraș, … și … au spus că nu mai au combustibil în mașină și să facă ea (persoana vătămată) rost de 200 de lei, ea a răspuns că nu are de unde,  iar … i-a zis să meargă cu un anume bărbat să facă rost de bani, că el ar fi dispus să le dea bani dacă îi face sex oral. … a refuzat categoric și a zis că nu se ocupă cu așa ceva, în niciun caz. … a mai insistat dar a refuzat și atunci i-a reproșat că nu este de gașcă, că îi strică toate combinațiile. Atunci a înțeles că ea de fapt nu îi este prietenă ci vrea să se ocupe de astfel de lucruri.

S-a gândit cum ar putea să scape de ei și le-a zis că încearcă să facă rost de acei bani de la altcineva și l-a sunat pe fostul ei prieten cu gândul că va rămâne la el, acesta nu i-a răspuns și le-a spus să meargă într-o locație că are de la cine să ceară bani, dar nu au fost de acord … zicând că nu o duce acolo că nu o să îi facă rost de bani. După alte discuții le-a zis că mai are ea ceva bani în portofelul care rămăsese la … acasă, așa că au mers după el și … sau … au urcat după el și au luat banii, aproximativ 20 de lei, după care au alimentat înr-o benzinărie Mol. După aceea … a sunat-o pe o prietenă de-a ei pe nume … pe care persoana vătămată nu o cunoștea și au luat-o și pe ea din cartierul V.. Au intrat la un magazin de unde au cumpărat pâine și alte fursecuri și au mers cu toții să prăjească pe malul Crișului în localitatea Fughiu deoarece ei aveau mici și grătar în mașină. Era deja beată și când au ajuns, … a luat-o de mână și s-au îndepărtat de ceilalți, au început să se sărute și i-a făcut sex oral. S-au întors apoi, a mai consumat alcool, era deja beată, au mâncat și din nou au plecat și au făcut sex normal. Își amintește doar că a stat pe pătură cu … și …, era cam ora 24.00, băieții au stins focul și s-au urcat în mașină. Își mai amintește că a avut o discuție cu … în legătură cu … și a spus că nu a avut nimic cu el doar au discutat pe Facebook și chiar i-a arătat conversațiile avute cu el când s-au cunoscut din care rezulta că … îi făcea avansuri dar nu s-a întâmplat nimic între ei, și … i-ar fi zis să stea liniștită că o crede.

Nu își mai amintește nimic, unde a fost, ce a făcut doar s-a trezit dimineața pe la ora 06.00 întinsă pe pardoseală în apartamentul … și aceasta o trăgea de păr și îi dădea palme peste față împreună cu …. … zbiera la ea și o lovea în mod repetat și îi zicea că i-a făcut probleme că a zbierat în apartament și vecinii au chemat poliția. Când s-a trezit era îmbrăcată cu blugii și avea bady-ul scos din pantaloni. … a prins-o de mână și a ridicat-o de jos, atunci a observat că … era și el prezent dar nu s-a atins de ea. A început să strige și să plângă spunându-le să o lase să plece acasă că nu o interesează nimic doar să plece, chiar a zis că le lasă lor telefonul și poșeta ei. Își amintește că și-a văzut telefonul pe jos în acea cameră. … a zis să o scoată afară și … a bruscat-o de mână, crede că de mâna stângă și a scos-o în casa scării desculță zicând că o duce acasă, apoi a bruscat-o din nou și a tras-o de mână până la mașină, a început să plângă.

După ce au coborât și ceilalți, … a crezut că va fi dusă acasă, dar nu au luat-o spre zona în care locuiește ci au mers pe malul Crișului, unde este calea ferată în V.. A oprit mașina și … a tras de ea și a aruncat-o în genunchi în iarbă, l-a tras pe … spre ea, i-a tras pantalonii jos, a prins-o de păr, a împis-o spre penisul lui … și i-a zis:” Hai dacă l-ai vrut pe …, acum suge-i pula!”. Atât ea cât și … s-au împotrivit, i-a zis că nu vrea, să o lase în pace, dar … a tras-o de păr, a împins-o și mai tare până i-a atins lui … penisul cu buzele, moment în care el nu s-a mai împotrivit, deși nu avea erecție. … a bruscat-o și a lovit-o, iar ea de frică a introdus penisul în gură de 2-3 ori, forțată de …, iar … și … se uitau fără să intervină. … i-a zis să se ridice și a băgat-o din nou în mașină, aproximativ în jurul orei 07.30-08.00.

… a pornit mașina și a dus persoana vătămată la B. unde, din nou, … a aruncat-o pe iarbă, s-a urcat peste ea și a început să o lovească peste față și cap cu mâinile cu putere, iar … a lovit-o și ea cu piciorul în piciorul ei și în zona abdominală în partea dreaptă. Era disperată, plângea și o ruga să o lase, să nu o mai lovească. S-a ridicat de pe ea apoi a împins-o la mașină și a dat cu capul în stâlpul de la mașină, după care a lovit-o din nou și a băgat-o în mașină. Au pornit de acolo fără să zică unde merg, ea stătea pe bancheta din spate în partea dreaptă, … în mijloc și a lovit-o de câteva ori, a strâns-o cu putere de față zicându-i să tacă din gură pentru că plângea și urla. La un moment dat, au ajuns în V. și … s-a dat jos zicând că merge acasă și s-a uitat la ea și le-a zis lui … și … că speră să nu aibă probleme pentru ce s-a întâmplat.

Din V. au mers din nou la B., unde … a tras-o din mașină și a agresat-o fizic, în timp ce plângea a întrebat-o de ce îi face asta și … a răspuns că vrea să audă tot adevărul și să recunoască că îl iubește pe … și o va lăsa în pace. I-a răspuns că nu îl iubește, nu are ce să recunoască, atunci iar a început să o lovească peste față și a împins-o peste … care era întins pe pătură, apoi a ridicat-o, a tras-o de păr, a prins-o de gât și i-a zis că o să o terorizeze cât vrea ea și nu o s-o lase să plece că se jură pe fata ei. Persoana vătămată a rugat-o pe inculpată să o ducă acasă că a bătut-o destul, dar aceasta i-a zis că până nu recunoaște nu o lasă. A vrut să se îndepătreze de acolo pe camp, dar … a fugit după ea, a tras-o înapoi și a urcat-o în mașină. … a lovit-o și a tras-o de gât zicând că o omoară dacă nu tace, a mușcat-o de mână și a prins-o cu dinții de obraz dar nu a strâns foarte tare. Au prins-o și … și … de bady și i l-au rupt încât i se vedea sutienul. … s-a întors spre ea din față și i-a dat puternic cu pumnul în piept și i-a reproșat că ar fi făcut sex oral cu … noaptea trecută.

… i-a zis lui … să o ducă la tatăl său în Oş. să îi zică că o să ajungă pe la poliție din cauză că a bătut-o pe persoana vătămată. În timp ce … și … au intrat în curte, … a rămas în mașină cu … și l-a rugat din nou să o ducă acasă iar el i-a zis să tacă din gură că nu o duce nicăieri și o să își ia bătaie din nou. Întrucât era plină de sânge la gură și îi curgea sânge întruna pentru că avea buzele sparte, … i-a dat dintr-o sticlă posibil vodcă, și i-a zis să se clătească să nu se infecteze.

S-au întors în oraș și din zona localului Ziga-Zaga l-au luat în mașină și pe prietenul … și au plecat spre casa lui …. Când au ajuns în fața blocului i-a zis … să o lase să plece acasă, iar ea i-a răspuns să urce în apartament că o s-o lase să plece când vrea ea. S-a poziționat în spatele ei și i-a zis:”Hai mișcă, mișcă!„ și a condus-o în apartament. Au urcat și … cu prietenul ei dar nu au stat mult și au rămas doar …, … și … și era cam ora 13.00. … s-a dus la baie și s-a spălat de sânge și a rugat-o din nou pe … să o lase să plece acasă că se simte rău și ea i-a pus să mănânce. A mai rugat-o de câteva ori să o lase să plece dar nu a vrut, apoi i-a zis să meargă împreună în cameră și să se pună să doarmă. A rugat-o să o înțeleagă că trebuie să plece că mama ei nu știe nimic de ea și sigur este îngrijorată dar … a zis că nu o interesează și să se pună să doarmă. I-a zis că nu poate dormi și a adus un pahar cu vodcă și a obligat-o să bea, nu a vrut și a împins-o dând cu capul de perete. A zis că aduce șase băieți la ea acasă cu care … să facă sex, iar seara o va duce să îi facă rost de 1000 de lei. A rugat-o să termine că nu o să facă asta, … s-a enervat și a început să o lovească și să o înjure.

După ce s-a trezit, … și … au vorbit ceva în maghiară, iar … s-a dus în bucătărie și a adus un cuțit și … mișca cuțitul în fața persoanei vătămate, râzând ca să o sperie, aceasta a început să strige iar … a prins-o tare de gură și i-a dat cu telefonul în dinți, a lăsat-o, apoi a sunat pe cineva, un bărbat și i-a zis să vină la ea că are o prietenă pentru el, iar acel bărbat a zis că o să ajungă într-o oră. Înainte de a ajunge acel bărbat, … a obligat-o să se dezbrace și a lovit-o din nou. După ce a ajuns acel bărbat, … a obligat-o să își dea jos și sutienul zicând că altfel îl rupe de pe ea, după care i-a mai aplicat o palmă și în fața acelui bărbat, timp în care a ajuns acolo și …. … i-a zis să facă sex cu amândoi, … a zis că el nu vrea, iar persoana vătămată a început din nou să plângă, s-a ridicat și a vrut să fugă, dar … a zis că dacă nu stă o va face să doarmă și i-a arătat o perfuzie și o sticlă din plastic plină și avea și o sticluță mică și seringă, amenințând-o că îi face injecție.

Văzând acestea s-a întors în pat, unde acel bărbat … stătea întins în pat, … a împins-o peste el, a pus-o să îl dezbrace, a lovit-o tare peste față și a obligat-o să îi facă sex oral prinzând-o de față și zicându-i că trebuie să facă cum zice ea.

De frică, persoana vătămată s-a conformat și a început să îi facă sex oral lui …, uneori se mai oprea, dar … zbiera la ea. La un moment dat, au mers în hol unde au continuat, după care acel bărbat a zis să meargă în baie unde a continuat oralul până la finalizare. În timpul în care se afla în baie cu acel bărbat, i-a zis acestuia să îi dea telefonul să o contacteze pe mama sa că nu mai suportă să stea acolo, iar el i-a răspuns că o să-i scrie dar telefonul nu era cu el în baie.

Au revenit în cameră, … între timp plecase, și s-au așezat pe pat unde din nou l-a rugat pe acel bărbat să o contacteze pe mama ei, … a auzit discuția și a lovit-o spunând că nimeni nu o va scăpa de acolo. … a vorbit pe Facebook pe video cu un bărbat, punând-o pe persoana vătămată să îl salute, și-a acoperit sânii cu mâinile, dar … a tras-o de mâini să o vadă acel bărbat, a lovit-o în timp ce avea camera pe ea și a obligat-o să bea vodcă. 

După ce a închis, inculpata a procedat la fel, apelând un alt bărbat. După acele conversații s-a urcat peste ea în pat, a strâns-o de mâini, a scuipat-o, a lovit-o și a înjurat-o. A vorbit ceva în maghiară cu acel bărbat … și el a mers în bucătărie și a adus un cuțit pe care i l-a dat ... Aceasta l-a plimbat cu lama pe piciorul ei zicând că dacă trebuie o omoară că tatăl ei e bazat și nu o să facă pușcărie pentru ea. Persoana vătămată pângea și zbiera de frică iar … a luat cuțitul, … a prins-o tare de gură și a lovit-o zicându-i să tacă. Când persoana vătămată a spus că vrea să meargă la baie, … i-a zis să își facă nevoie în cameră, iar când a insistat, a luat-o de păr și a tras-o până în baie, stând lângă ea ca să își facă nevoile și i-a dat cu apă pe față pentru că era de sânge. După ce au revenit în cameră … îi tot zicea ba să stea în picioare ba să stea jos. Când a vrut să se îmbrace nu a lăsat-o, rămânând așa dezbrăcată până pe a ora 20.30.

Pe la ora 19.30 a ajuns la apartament și … pe care l-a rugat să o ajute, dar acesta a zis că nu are ce să facă și să nu mai comenteze cu ... … a obligat-o să se îmbrace cu un maieu de-al ei și i-a zis că merg în oraș și că trebuie să îi producă 1000 de lei. S-au urcat toți în mașină și au mers în zona în care locuiește … care s-a dus să se întâlnească cu un unchi, iar …, acel bărbat … și persoana vătămată s-au așezat pe iarbă. … a împins-o tare pe iarbă astfel încât aceasta a dat cu capul și a pălmuit-o din nou. Au mers într-un parc în Sînmartin, apoi au dus-o în B. exact în același loc unde o dusese și anterior, s-au dat cu toții jos din mașină și … a împins-o pe persoana vătămată  și a căzut în genunchi în fața lui … și i-a zis :”Acum trebuie să îi sugi pula la …!”, i-a zis lui … să se dezbrace, acesta s-a dezbrăcat, iar ea fiind îngenunchiată, de frică să nu fie din nou bătută de … care stătea amenințător lângă ea, a introdus penisul lui … în gură de două ori după care acesta a zis că nu mai dorește și s-a îmbrăcat.

… și … au rămas în mașină, moment în care persoana vătămată i-a zis lui … că vrea să fugă dar acesta i-a zis să stea cuminte că nu are unde. Au urcat toți în mașină apoi au venit spre oraș unde, în zona V., l-au lăsat pe acel bărbat și ei, respectiv persoana vătămată, …, … și … au plecat la bloc la …. Când au ajuns, … a prins-o de mână și a împins-o spre scara bolcului, a tras-o de mână pe scări și a deschis ușa împingând-o în casă, a prins-o din nou de gât, a lovit-o, a tras-o de păr, a început să îi curgă sânge din buze și s-a dus la baie să se spele. … le-a spus să se pună să doarmă cu ei în cameră pe o saltea, inițial așa au făcut, apoi … i-a zis … că mută salteua în hol și așa au făcut.

 În timp ce stăteau întinși, i-a zis lui … să ia telefonul să o sune pe mama sa, dar acesta a ignorat-o, s-a urcat peste ea și i-a zis să îi facă sex oral, persoana vătămată i-a  zis că nu vrea însă el a prins-o de mâini și i-a spus să facă cum zice el, adică și oral și normal că altfel o trezește pe … și iar o va bate, iar ea de frică a făcut cu acesta sex oral, apoi normal și după ce au terminat o partidă, la aproximativ 10 minute au mai făcut o partidă de sex normal până la finalizare. După aceasta, … i-a pus o compresă cu apă rece pe față că era umflată și a asigurat-o că o ajută să scape dimineață când pleacă și el la serviciu. A adormit într-un final și s-a trezit pe la ora 06.00 când a observat că se trezise și … și ... … a vorbit cu … să o lase să plece, acesta a fost de acord doar că înainte i-a zis să își aranjeze părul și a dat-o cu fond de ten zicând că de la ea din casă nu merge așa nearanjată. A plecat de acolo împreună cu băieții cărora le-a zis să o lase în parcul Olosig, unde l-a întâlnit pe fostul prieten care i-a dat telefonul să o sune pe mama sa și împreună cu aceasta au mers la medicina legală, urgență și la poliție unde au reclamat cele întâmplate.

De asemenea, persoana vătămată a mai precizat că în timpul în care s-a aflat în acel apartament, atât ea cât și … erau foarte atenți, ba se atenționau reciproc ca ușa de la intrare să fie în permanență asigurată cu cheia și aceasta să fie la unul dintre ei.

După vizualizarea mai multor fotografii din bazele de date ale poliției, persoana vătămată i-a recunoscut pe agresori ca fiind …- …, …- …, …-…, …- … și … ca fiind ...

În data de 16.05.2018 cu ocazia reaudierii persoanei vătămate, … și-a menținut declarația dată anterior în fața organelor de urmărire penală, făcând următoarele completări:

 La un moment dat, după ce … a plecat de la …, aceasta a luat un pahar cu vodcă și a forțat-o pe persoana vătămată să bea, i l-a întins, ea i-a zis că nu îi trebuie să o lase în pace, a împins-o și persoana vătămată a dat cu capul în perete, din nou a început să plângă și tot o înteba pe inculpată când o va lasa acasă, însă aceasta i-a răspuns că o va lăsa când o să vrea ea, după care a obligat-o să deschidă gura și i-a turnat băutură în gură.

La un moment dat, în timp ce … dormea, … i-a zis că dacă îl trezește pe … și el vrea să o ducă acasă o lasă să plece altfel nu o lasă și ea presupunea că ușa era închisă pentru că nu a văzut cheile în ușa, deși nu a încercat-o și nici nu a văzut când au închis-o după ... Oricum și dacă ușa ar fi fost deschisă ea nu ar fi reușit să iasă pentru că … o supraveghea tot timpul și nici nu a lăsat-o să iasă din cameră, a însoțit-o și la baie unde a intrat cu ea.

În timp ce se afla în baie cu … l-a rugat să o contacteze pe mama sa, dar acesta a zis că nu are telefonul la el, iar la un moment dat în timp ce se aflau în cameră, … i-a scris mesaj pe facebook cu adresa la care să vină să o caute iar pe urmă i-a zis că mama persoanei vătămate l-a blocat și nu s-a expediat mesajul, dar crede că el a blocat-o.

De asemenea, în timp ce se aflau în apartament, i-a cerut telefonul și la … să o contacteze pe mama sa dar acesta a spus că nu are baterie.

La întrebarea organului de cercetare penală de ce crede că a obligat-o … să facă sex cu băieții, persoana vătămată a răspuns că crede că din răzbunare pentru că zicea că s-ar fi dat la … și voia să o umliească.

La întrebarea av. … din ce moment nu a mai avut telefonul, persoana vătămată a răspuns că ultima oară l-a văzut pe jos în cameră pe la ora 06.00 în data de 11.04 și de atunci nu mai intrat în posesia lui până când a lăsat-o să meargă acasă când i l-a dat și i-a zis că nu mai are cartela în el.

În data de 12.04.2018, cu ocazia depunerii plângerii, persoana vătămată a fost condusă la Serviciul Județean de Medicină Legală unde a fost consulată și i s-au prelevat probe biologice de sânge, urină și secreție vaginală.

Conform raportului de expertiză medico-legală nr. 1320/II i c/76 din 12.04.2018, persoana vătămată …, la data examinării, nu prezintă leziuni posttraumatice de dată recentă în sfera genital, prezintă o deflorare veche care nu se poate data prin mijloace medico-legale,  în secreția vaginală nu s-au pus în evidență  prezența de spermatozoizi,  pe cap, trunchi și membre prezintă leziuni postraumatice descrise în examinarea medico-legală ce pot data din 11.04.2018,  leziunile s-au produs prin lovire cu sau de corpuri contondente dure, comprimare și zgâriere cu degetele,acestea necesitând pentru vindecare 6-7 (șase-șapte) zile de îngrijiri medicale, iar rezultatul buletinului de analiză toxicologic este negativ pentru prezența în sânge sau urină a unor substanțe cu potențial psihotrop.

Cu ocazia citirii actului de sesizare al instanţei, inculpaţii nu au contestat probele administrate în cursul urmăririi penale şi au dorit să beneficieze de procedura privind recunoaşterea învinuirii, ocazie cu care instanţa a procedat la audierea inculpaţilor. Întrucât din declaraţiile inculpaţilor rezulta că doar inculpatul  … recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa şi s-au respins cererile celorlalţi inculpaţi pentru a beneficia de procedura recunoaşterii învinuirii, apărătotii inculpaţilor au contestat probele administrate în cursul urmăririi penale, astfel au solicitat şi audierea persoanei vătămate atât pe latură penală, cât şi pe latură civilă.

Instanţa, având în vedere că la momentul citirii actului de sesizare a instanţei nu au fost contestate probele de către părţi şi având în vedere că instanţa nu a apreciat că se impune reaudierea persoanei vătămate, neexistând nelămuriri cu privire la declaraţia acesteia şi cu privire la starea de fapt reţinută, instanţa a respins cererea privind reaudierea persoanei vătămate pentru dovedirea laturii penale a cauzei.

În ceea ce priveşte latura civilă a cauzei, instanţa apreciază că nu era oportună expunerea persoanei vătămate la noi suferinţe şi starea psihică a acesteia putea fi relatată şi de către mama persoanei vătămate, astfel că instanţa a respins cererea privind audierea peroanei vătămate pe latură civilă şi a dispus audierea mamei acesteia.

În cauză a fost audiat în cursul urmăririi penale martorul …  a cărui declarație se coroborează cu cea a persoanei vătămate  în sensul că persoana vătămată a făcut sex cu el de bunăvoie, acesta mai menționează că în acea seară … i-a făcut de mai multe ori avansuri la …, a observat-o pe … că era geloasă, iar după ce au ajuns în apartamentul …, la un moment dat aceasta s-a enervat foarte tare pe … și a început să o lovească cu palma peste față de mai multe ori și tot o prindea de gură. … a început să plângă și să îi ceară … să o lase să plece acasă, … o refuza mereu și i-a zis … că nu pleacă de acolo până nu vine garda (poliția) după ea.

O lovea mereu cu palmele peste cap și față. La un moment dat a căzut jos iar … s-a urcat peste ea și a lovit-o în continuare, ea plângea și chiar striga, fiind în jur de 06.00 dimineața, data de 11.04.2018. … i-a zis iar … să o lase să plece acasă, ba chiar a reușit să iasă de câteva ori până pe casa scării. … a fugit după ea și a adus-o înapoi în casă și … a continuat să o lovească, iar la un moment dat, din cauza scandalului, vecinul de desupra a bătut în podea. … a lovit-o din nou pe acest motiv, a prins-o de gură și a tras-o de păr. În acest timp … i-a cerut din nou … să o lase să plece acasă. … a tras-o apoi afară din apartament, desculță, a dus-o afară și a băgat-o în mașină până au coborât ceilalți.

Au urcat toți în mașină, … la volan, … în dreapta, iar ceilalți pe bancheta din spate. … tot insista să o ducă acasă, iar … se mai întorcea, striga la ea și îi mai dădea câte o palmă. … chiar a vrut să sară din mașină, moment în care a prins-o … și a tras-o înapoi între ei. Deși nu știa unde vor merge nu i-a întrebat și au ajuns la un moment dat pe malul Crișului Repede, la baraj în I.. Au coborât din mașină, … cu … au tras-o din mașină pe … iar … o întreba mereu dacă îi place de …, iar … îi spune că nu dar … a început să o lovească, a prins-o de păr, a pus-o să îngenuncheze și i-a zis :” Noah, dacă îți place de …, atunci o să îl sugi!”. …plângea, îi spunea … să o lase să plece că nu vrea să facă așa ceva. Cât … era îngenunchiată, … a prins-o de păr și l-a pus pe … să se desfacă la pantaloni. Acesta nu a vrut inițial, dar la insistențele … a cedat și și-a scos penisul din chiloți. … l-a apucat de penis cu o mână și pe … cu o alta și a apropiat-o de penisul lui …, a obligat-o cu forța să introducă penisul în gură, lucru care s-a și întâmplat de 2-3 ori, apoi … s-a tras înapoi și a zis că nu mai poate face asta.

 În continuare … a lovit persoana vătămată, aceasta a căzut de mai multe ori pe jos și chiar a luat-o la fugă, dar … a fugit după ea, a prins-o și a continuat să o lovească. … plângea și îi cerea mereu să o lase acasă, … spunea că ea e șefa ei și o lasă când vrea ea, iar … s-a jurat că nu va spune nimic doar să o lase să plece acasă. Martorul crede că și … a lovit-o de câteva ori cu palma pe persoana vătămată. El nici nu mai putea să privească și i-a zis … de câteva ori să o lase în pace, dar nu a intervenit pentru că lui îi era oarecum frică de ...

De la baraj au mers din nou în B. unde … a împins-o pe … în iarbă și din nou a agresat-o fizic, a auzit-o pe acesta rugând-o pe … de mai multe ori să o lase acasă. După acestea au plecat spre O., și … i-a zis să îl lase acasă pentru că nu mai putea să asiste la ce îi făcea …. Era în jur de 08.00 dimineața când a ajuns acasă, iar când s-a trezit pe la ora 12.00 l-a apelat pe … și acesta i-a zis că sunt la … acasă, inclusiv ...

În jurul orei 14.00 a mers la … acasă și i-a dus la … un pachet de țigări, ocazie cu care a asistat cum … a obligat-o pe … să îi facă sex oral unui alt băiat poreclit ..., prinzând-o de cap și de păr și zicându-i: “Hai suge-l și pe el !” iar persoana vătămată s-a conformat zicând că face și asta numai să nu mai fie bătută. Au început în camera apoi au continuat în hol și în baie. A plecat de acolo în jurul orei 15.50, iar a doua zi a vorbit cu … la telefon care i-a povestit că a fost acolo și … cu care … a făcut sex oral, după care au lăsat-o să plece.

Cu ocazia citirii actului de sesizare al instanţei, inculpaţii nu au contestat probele administrate în cursul urmăririi penale şi au dorit să beneficieze de procedura privind recunoaşterea învinuirii, ocazie cu care instanţa a procedat la audierea inculpaţilor. Întrucât din declaraţiile inculpaţilor rezulta că doar inculpatul  … recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa şi s-au respins cererile celorlalţi inculpaţi pentru a beneficia de procedura recunoaşterii învinuirii, apărătotii inculpaţilor au contestat probele administrate în cursul urmăririi penale, astfel au solicitat şi audierea martorilor din cursul urmăririi penale.

Instanţa, având în vedere că la momentul citirii actului de sesizare a instanţei nu au fost contestate probele de către părţi şi având în vedere că instanţa nu a apreciat că se impune reaudierea martorului …, neexistând nelămuriri cu privire la declaraţia acestuia şi cu privire la starea de fapt reţinută, instanţa a respins cererea privind reaudierea martorului.

Martorul … (față de care persoana vătămată și-a retras plângerea prealabilă) audiată fiind în cursul urmăririi penale, confirmă cele descrise anterior de persoana vătămată și matorul … declarând că … a fost agresată fizic prin tragere de păr și nenumărate lovituri cu palmele peste cap și față de …, în apartamentul ei de pe str…., iar aceasta i-a zis de mai multe ori să o lase să plece acasă, ba mai mult în dimineața zilei de 11.04.2018, … a reușit să iasă de câteva ori până în casa scării, dar … a adus-o cu forța în apartament trăgând-o de păr.

Martora mai precizează că … a agresat-o în acea dimineață între orele 04.00-07.00, timp în care persoana vătămată plângea și zbiera, astfel încât la un moment dat au auzit vecinii și au bătut în calorifer. … a tras-o din casă desculță și a dus-o în mașină zicând că o duce acasă, dar după ce au coborât și ceilalți din apartament, s-au urcat în mașină și … a condus până în I., la baraj unde … a tras-o pe … din mașină, a pălmuit-o și a obligat-o să îngenuncheze și să îi facă sex oral la …, respectiv i-a zis acestuia să se descheie la pantaloni, cu o mână l-a prins de penis și cu cealaltă a prins-o de cap pe … și a obligat-o să introducă penisul în gură, lucru care s-a și întâmplat de două ori, după care … a zis că nu mai vrea. În acele momente … avea gura plină de sânge de la loviturile primite și avea buzele umflate.

Martorul mai declară că după ce … i-a făcut sex oral lui … acesta s-a dus să se spele deoarece era cu sânge pe penis. După acest episod au dus-o în B., la locul numit crater, unde din nou … a tras-o jos din mașină, a împins-o în iarbă, s-a urcat peste ea și a lovit-o de mai multe ori. De acolo … i-a zis la … să o ducă în Oş., la părinții ei. Martorul … a intrat cu … în curte și … i-a zis tatălui ei că are o fată în mașină pe care a bătut-o pentru …, acesta i-a replicat că este proastă apoi au plecat din nou în B. unde … a procedat la fel, adică a scos-o pe … din mașină și a agresat-o fizic.

La un moment dat în timp ce erau în mașină, în mers, fiind și … de față, … a încercat să sară deschizând ușa, dar martorul a tras de ea să se așeze. Pe … l-au lăsat acasă după prima deplasare în B., iar în Oş. și apoi din nou în B. au fost …, …, … și persoana vătămată. La întoarcerea din B., din zona centrului l-au luat în mașină și pe un prieten de-ai …și au mers la … acasă. Ajunși în fața blocului, … a scos-o din mașină, a prins-o de gură și a forțat-o să intre în apartament. În tot acest timp, … plângea, zbiera și i-a zis … de mai multe ori să o lase să plece acasă, dar aceasta i-a răspuns: ”De aicea nu te las până nu vine garda să te ia! ”. La plecare, după aproximativ zece minute după ce ajunsese, … i-a dat telefonul … zicându-i că nu pleacă fără el și să șteargă convorbirile cu ea. Martorul a luat telefonul, dar în aceeași zi după amiaza l-a dus înapoi împreună cu mama sa, căreia îi povestise cele petrecute, dar nu a urcat ci l-a lăsat pe roata mașinii lui … spunându-le unde l-a lăsat. Tot împreună cu mama sa au anunțat poliția că este o persoană sechestrată în acel apartament și împreună cu aceștia au mers și le-au indicat locul. Polițiștii au pătruns în casă folosind cheile proprietarului dar nu era nimeni înăuntru. … a mai declarat că sâmbăta după eveniment s-a întâlnit întâmplător cu …, care i-a povestit că după ce a plecat ea a mai bătut-o pe … și a obligat-o să-i facă sex oral lui ...

Cu ocazia citirii actului de sesizare al instanţei, inculpaţii nu au contestat probele administrate în cursul urmăririi penale şi au dorit să beneficieze de procedura privind recunoaşterea învinuirii, ocazie cu care instanţa a procedat la audierea inculpaţilor. Întrucât din declaraţiile inculpaţilor rezulta că doar inculpatul  … recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa şi s-au respins cererile celorlalţi inculpaţi pentru a beneficia de procedura recunoaşterii învinuirii, apărătotii inculpaţilor au contestat probele administrate în cursul urmăririi penale, astfel au solicitat şi audierea martorilor din cursul urmăririi penale.

Instanţa, având în vedere că la momentul citirii actului de sesizare a instanţei nu au fost contestate probele de către părţi şi având în vedere că instanţa nu a apreciat că se impune reaudierea martorei …, neexistând nelămuriri cu privire la declaraţia acestuia şi cu privire la starea de fapt reţinută, instanţa a respins cererea privind reaudierea martorei.

În declarația de martor din cursul urmăririi penale, inculpatul …, arată faptul că s-a dus la apartamentul … în ziua de 11.04.2018, după-amiaza, după ce a ieșit de la muncă, a sunat la interfon iar când a ajuns sus ușa era deschisă, înăuntru în camera se aflau …, …, un alt băiat din cartier … și … care era dezbrăcată până la chiloți. Imediat a observat că era umflată la față și avea vânătăi pe picioare. A întrebat ce s-a întâmplat și … i-a zis că s-a dat la bărbatul ei și i-a dat ea,,ceaiul”.

… i-a zis lui …: “ Vezi că amu seara și tu o fuți!”, el i-a răspuns că nu vrea, reproșându-i că nu vede cum arată și să o lase să plece acasă, iar … a replicat că așa merită curvele ca ea că s-a dat la bărbatul ei. … se uita la el insistent ca și cum ar fi vrut să îi zică să o lase să plece dar nu avea curajaul să spună căci a văzut-o că era foarte speriată. I-a mai zis o data la … să o lase să plece dar ea nu a zis nimic. La un moment dat, în timp ce … și … erau în bucătărie, … a început să plângă și i-a zis că … a bătut-o și a obligat-o să îi facă sex oral la …, a plimbat-o în diferite locații și nu a vrut să o lase acasă.  Martorul mai precizează că în acea zi a primit un mesaj de la … prin care i-a zis că este la … și să le ducă băutură, dar i-a mai scris după aceea mesaje și chiar a sunat-o de două ori însă avea telefonul închis. … l-a rugat să îi dea telefonul să o sune pe mama sa, să îi spună adresa, să știe unde să vină după ea, dar acesta i-a zis că nu are baterie și să stea liniștită că o va lăsa să meargă acasă. După ce au revenit în camera, … a mai rugat-o pe … de câteva ori să o lase acasă, dar aceasta a ignorat-o, apoi a lăsat-o să se îmbrace și … a zis să meargă în oraș la plimbare, din oraș au plecat în B., unde … a scos-o pe … din mașină, aceasta a început să plângă și i-a zis să nu o mai lovească. … I-a zis lui … să coboare și el și să se desfacă la pantaloni, el a zis că nu vrea, dar a insistat și i-a zis …: “Hai treci în genunchi și suge-i pula și la …!”, … a zis că nu dar … a strigat la ea și a amenințat-o că o bate din nou. … și-a dat pantalonii jos și, în declarația de martor a zis că doar au simulat că îi face sex oral, însă, fiind audiat în calitate de suspect, acesta a recunoscut că a introdus penisul în gura persoanei vătămate de 2-3 ori după care el a spus că nu mai vrea, fapt ce reiese și din declarația persoanei vătămate și a lui … dată în calitate de suspect.

După acest act, în timp ce … și … au rămas în mașină, ceilalți s-au plimbat puțin pe câmp și … i-a zis lui … că vrea să fugă să scape de … dar acesta i-a zis că oricum nu are unde să fugă noaptea pe câmp și să stea liniștită că va vorbi el cu … să o lase să plece după ce se trezește din beție. Ajunși în oraș, în zona Plastor, l-au lăsat pe … și ei au mers la … acasă, unde, în fața blocului, … a scos-o forțat din mașină pe …, a ținut-o de mână și adus-o sus. … a închis ușa cu cheia pe care a pus-o în buzunar zicând că vrea să doarmă. Le-a spus celor doi să se pună să doarmă pe saltea în aceeași încapere, s-au așezat și după puțin timp au mutat salteaua în hol unde martorul declară că a întreținut relații sexuale orale și normale cu persoana vătămată, dar au fost cu consimțământul acesteia fără să fie bruscată. În declarația de suspect admite faptul că este posibil ca … să fi acceptat sperând că doar așa o va ajuta să scape de acolo, dar … declară că oricum o ducea cu el dimineață. Acesta mai declară că în acea noapte i-a pus comprese pe față pentru că era umflată și dimineața au lăsat-o în zona Parcului Olosig.

Cu privire la infracțiunea de viol, faptă prev. de art. 218 alin. 1 Cod penal pentru care s-a dispus efectuarea în continuare față de suspectul … s-a  dispus clasarea cauzei, întrucât nu există probe că acest act sexual, în apartamentul inculpatei …, s-a săvârșit prin constrângere, fiind astfel incident cazul de împiedicare a exercitării acțiunii penale prevăzut de art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală.

Inculpatul, …, audiat fiind în cursul cercetării judecătoreşti a declarant că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa. Inculpatul arată că a fost chemat de către … şi … să meargă la … acasă, el nu ştia că … este încă la … acasă, desi cu o zi înainte primise mesaje de pe telefonul … să meargă şi el la …, însă inculpatul nu a avut timp. În momentul în care inculpatul … a ajuns la apartamentul …, a văzut-o pe … în chiloţi, a văzut că în prezenţa sa … o lovea pe …, îi reproşa … că s-a dat la … şi îi spunea că … este o curvă întrucât s-a culcat şi cu ... A văzut că … a băut alcool numai de frica ... A văzut că … o trăgea de cap pe …, iar … îi cerea acesteia să o lase acasă, cu toate acestea cu toţii s-au urcat în maşină şi s-au dus să se plimbe prin oraş. Între timp ce … o lovea pe …, … nu zicea nimic. De obicei … făcea ce zice …, dar când îl apuca nu asculta de ea. În momentul în care … o forţat-o pe … să îi facă sex oral, initial el a refuzat, după care crezând că o va lovi dacă nu îi face sex oral, inculpatul a fost de accord, inculpatul ştia că … nu vrea să îi facă sex oral, dar cu toate acestea a fost de accord. … s-a atins doar cu buzele de penisul său, după care inculpatul a pus că nu mai vrea. La un moment dat … i-a spus când au rămas singuri că vrea să fugă însă inculpatul i-a spus că nu are unde să fugă pentru că este întuneric, dar i-a promis persoanei vătămate că dimineaţa o va duce acasă. Apoi s-au dus în apartamentul …, iar dimineaţa, când … s-a trezit din beţie, inculpatul … a întrebat-o dacă îşi aminteşte de cele întâmplate, i-a cerut inculpatei să o lase pe … să meargă acasă, … a chemat-o pe … la ea, a machiat-o după care inculpatul … şi … au dus-o pe persoana vătămată  în parcul de lângă strada Lacul Roşu, … a vrut să rămână acolo. Consideră că … a făcut ceea ce a făcut cu …, din gelozie.

Din declaraţia mamei  persoanei vătămate rezultă că a luat legătura cu inculpatul, acesta scria cu privier la persoana vătămată “să moară” şi punea emotion cum că râdea. În momentul în care mama persoanei vătămate se conversa cu …, acesta era în pat cu persoana vătămată şi persoanei vătămate îi zicea că nu are baterie la telefon.

Instanţa a admis cererea inculpatului …, de judecare conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii, apreciind că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege în acest sens.

De asemenea, declarația de suspect al lui … se coroborează cu declarația persoanei vătămate, a martorului … și declarațiile lui …, acesta și-a recunoscut fapta în cursul urmăririi penale, declarând faptul că atunci când el a ajuns la …acasă, … era …, … a lovit-o și i-a zis :“Hai du-te ce mai stai, du-te și suge-i pula la …!”, … a zis că face și asta numai să nu o mai lovească, s-a urcat peste el și l-a descheiat la pantaloni, i-a făcut sex oral cam 10 minute timp în care în încăpere era …, … și … care s-a întors cu spatele pentru că  … i-a zis că îi este rușine.

Apoi, deoarce îi era jenă de ceilalți, i-a zis … că merg în hol unde au continuat oralul deoarece … se plimba pe acolo și îi putea vedea. În timp ce erau în hol, … a început să plângă, l-a luat în brațe și l-a rugat să o ajute să plece de acolo, dar el i-a răspuns că nu o poate ajuta. Au plecat împreună în baie unde au continuat oralul până la finalizare, și … i-a zis să ia legătura cu mama sa pe facebook să îi dea adresa unde să vină după ea, dar nu avea telefonul acolo așa că i-a scris acesteia după ce au plecat în cameră însă nu știe din ce motiv mesajul nu a fost expediat. După ce au ieșit din baie … a vrut să se îmbrace dar … nu a lăsat-o, apoi a ajuns și … și … i-a zis să facă sex și cu el dar acesta a refuzat.

Au plecat apoi în B. unde … a obligat-o pe … să îngenuncheze să îi facă sex oral lui …, lucru care s-a și întâmplat introducând penisul în gură de 2-3 ori după care … a zis că nu mai dorește. Acesta a mai declarat că … a lovit-o pe … de mai multe ori în prezența lui și chiar i-a zis acesteia să nu o mai lovească și în timp ce se aflau în apartament, … i-a zis de două ori să o lase acasă, acesta i-a răspuns că o lasă pe la 7-8 fără să precizeze dacă seara sau dimineața.

Suspectul a mai declarat că, la început, atunci când … i-a făcut sex oral, nu și-a dat seama că ea face acest lucru obligată de …, credea că sunt prietene, dar pe parcurs văzând-o pe … cum se comportă și-a dat seama că … o teroriza pe … și acesteia din urmă îi era frică de ea.

Acesta a mai declarat că după o săptămână de la cele petrecute, a fost sunat și chiar s-a întâlnit cu … și … care i-au zis că urmează să fie chemat la poliție și să nu spună adevărul, ba chiar i-au zis ce să mintă, el le-a spus că așa va zice dar odată chemat la poliție a declarat tot adevărul.

Inculpatul …, audiat fiind în cursul cercetării judecătoreşti a declarant că doreşte să beneficieze de procedura privind recunoaşterea învinuirii, însă audiat fiind a arătat că a văzut-o pe … că o loveşte de câteva ori pe …, i-a spus că o loveşte pentru că este geloasă şi s-a dat la …. De câteva ori … a strigat la … să îi facă şi lui sex oral, initial nu a fost de accord, dar apoi … a fost de accord. Nu ştie dacă … i-a făcut sex oral de plăcere sau dacă i-a fost ftică de …, a văzut că … striga la …, dar în cele din urmă … a fost de accord. L-a implorat de mai multe ori să o ajute să scape de acolo, dar inculpatul i-a spus că nu are cum. De asemenea l-a luat în braţe şi i-a cerut să o anunţe pe mama sa unde este, dar inculpatul a spus că a fost blocat pe facebook de mama persoanei vătămate.

Inculpatul de asemenea arată că a văzut momentul în care … i-a făcut sex oral lui …, dar nu ştie dacă a fost obligată sau nu. A auzit-o de mai multe ori pe … spunând că vrea să plece acasă. A fost de acord ca … să îi facă sex oral întrucît credea că dacă nu va fi de accord, … o va mai lovi, astfel, dacă e de acod, o va lăsa să plece, practice consideră că s-a sacrificat. (fila 93 verso). Între timp ce … o lovea pe …, … râdea, uneori îi mai zicea să o lase în pace. El nu a plătit pentru serrviciile sexuale ale …

Instanţa a respins cererea inculpatului … de judecare a cauzei conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii deoarece acesta nu recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina lui sub aspectul laturii subiective, inculpatul a considerat că s-a sacrificat în momentul în care a acceptat ca … să îi facă sex oral, crezând că astfel … nu o va mai bate, de asemenea considerând că … a fost de acord să îi facă sex oral. 

Inculpata …, în cursul urmăririi penale, fiind audiată în calitate de suspect și inculpat, în prezența apărătorului ales, avocat …, a declarat că se prevalează de dreptul la tăcere.

Ca urmare a solicitării sale, la data de 22.05.2018, tot în cursul urmăririi penale, inculpata … a fost reaudiată, ocazie cu care a declarat că într-adevăr s-a bătut cu persoana vătămată atât în apartamentul ei, cât și la baraj în I., datorită faptului că aceasta din urmă i-a făcut avansuri iubitului ei.

De asemenea, aceasta nu a recunoscut că a obligat-o pe persoana vătămată să le facă sex oral celor trei bărbați și nici că persoana vătămată în mod repetat i-a solicitat să o lase să plece acasă.

Inculpata …, în cursul cercetării judecătoreşti a solicitat să beneficieze de procedura privind recunoaşterea învinuirii şi a arătat că nu doreşte să dea declaraţii detaliate cu privire la faptele reţinute în sarcina sa. De asemenea inculpata a declarant că cu persoana vătămată intenţiona să facă bani, întrucât … i-a spus că ştie o fată cu care poate să facă bani, respective pe …, aceasta şi-a întreţinut iubitul timp de un an şi jumătate din prostituţie. Inculpata arată că trăieşte din banii părinţilor şi nu poate să spună că se ocupă de aşaceva, dar a încercat şi ea să profite pe urma persoanei vătămate. A descris modul în care a cunoscut-o pe … şi situaţiile în care s-au întâlnit cele două. În seara incidentului i-a propus persoanei vătămate să facă sex oral contra sumei de 100 lei, initial nu a fost de accord, după care a spus că e de accord dar face doar cu prezervativ. Inculpata nu a  dorit să dea altă declaraţie cu acea ocazie, arătând doar că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa.

Cu privire la inculpata …, deşi aceasta menţionează faptul că solicită procedura recunoaşterii învinuirii şi recunoaşte comiterea faptelor, nu dă declaraţii detaliate cu privire la faptele reţinute în rechizitoriu şi având în vedere şi menţiunile care rezultă din declaraţia dată , în sensul că persoana vătămată ar practica prostituţia şi ar fi dorit să câştige bani pe seama persoanei vătămate, instanţa nu a avut convingerea că aceasta a recunoscut comiterea faptelor astfel cum au fost reţinute în rechizitoriu atât sub aspectul laturii obiective, cât şi sub aspectul laturii subiective, astfel că a respins cererea inculpatei de judecare a cauzei conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii deoarece.

Ulterior inculpata … a solicitat reaudierea sa, ocazie cu care a dat declaraţie detaliată, a recunoscut că a lovit-o pe … din gelozie, întrucât se dădea la …, recunoaşte că a lovit-o şi a pus-o să îi facă sex oral lui …, lui ... şi lui …, arată că nu ea i-a dat jost pantalonii lui …, acesta i-a dat de bună voie. Recunoaşte de asemenea că persoana vătămată i-a spus de mai multe ori că vrea să plece acasă, dar nu a lăsat-o. A întreţinut relaţii sexuale cu cei trei inculpaţi cam 3-4 minute. Inculpata a arătat că uneori ea i-a spus lui … pe unde urmează să se plimbe cu maşina, dar şi … avea iniţiativă. În momentul în care a îngenunchiat-o pe … să îi facă sex oral lui …, acesta din urmă nu zicea nimic, doar zâmbea, şi zâmbind s-a retras şi a spus că nu mai vrea. … putea să pună capăt situaţiei oricând, dar acesta tot timpul zâmbea, în momentul în care … a spus „ajunge”, inculpata i-a spus să o lase în pace, dar nu l-a ameninţat şi nu i-a spus altceva. Acesta a dat din umeri, … a intervenit o singură dată între ea şi …, în momentul în care au căzut una peste alta şi astfel le-a despărţit. Recunoşate că mama … a scris pe facebookul lui … şi după ce … i-a scris acesteia ceva şi inculpata i-a scris. Dimineaţa, după ce … a plecat de la ea s-a prezentat mama …, a pus că … a plecat şi că în toată această perioada a fost cu ea.

Instanţa cu ocazia soluţionării cauzei pe fond a admis cererea inculpatei … privind judecarea cauzei potrivit procedurii recunoaşterii învinuirii, întrucît aceasta a recunoscut detaliat comiterea faptelor şi cu toate că în declaraţia anterioară a lăsat impresia că persoana vătămată ar fi practicat prostituţia şi ar fi dorit să facă un ban pe urma acesteia, inculpata nu a făcut referire concret la relaţiile sexuale pe care … le-a avut cu …, … şi … în acel moment şi că în urma acestor acte sexuale inculpata …ar fi realizat vreun profit.

Cu ocazia audierii în calitate de suspect a numitului … acesta a declarat că într-adevăr în timp ce se aflau în apartamentul … după ce s-au întors de la grătare pe la 02.00-03.00 noaptea, … i-a făcut avansuri și … i-a dat câteva palme însă el a intervenit și le-a despărțit. Acesta mai declară că pe la 06.00 au fost cu toții la barajul din I. unde fetele au băut și au dansat, au mai dat câteva ture de oraș, apoi i-au lăsat acasă pe … și …, iar el, …, … despre care nu știe când a venit la … acasă, și … s-au întors acasă la …. … a dormit cu … în hol pe o saltea și dimineața a dus-o pe … în zona Parcului Olosig, unde a zis că merge la o verișoară.

La întrebarea organului de cercetare penală: “ A zis … către tine sau … în tot acest timp să o lasați să plece acasă?” suspectul a răspuns :„Nu a zis niciodată, ci a zis că mai vrea să stea cu noi”, la întrebarea :  „Ți-a făcut … sex oral ?” adresată tot de organul de cercetare penală, suspectul a răspuns :„ Nu mi-a făcut.”. La întrebarea adresată de avocat …  :„ A fost constânsă … în vreun fel, prin violență sau amenințare, să întrețină relații sexuale cu cineva? ”, suspectul a răspuns :„ Nu. Tot ce a făcut a făcut de bunăvoie. ”.

Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, tot în cursul urmăririi penale, … a declarat că își menține declarația data anterior în calitate de suspect.

Inculpatul … , audiat fiind în cursul cercetării judecătoreşti, a arătat că doreşte să beneficieze de procedura privind recunoaşterea învinuirii. A declarant că s-a plimbat cu … şi … prin oraş, .. i-a propus … să facă masaj erotic, … a spus că se mai gândeşte, când combustibilul era pe terminate … i-a spus … să facă rost de 200 lei pentru combustibil, ştie un anumit bărbat care ar fi dispus să plătească 200 lei pentru sex oral, însă … a refuzat. Când erau în apartament … şi … au făcut sex oral, mai apoi … a început să o bată pe .., i-a cerut lui să o scoată pe … din casă. Când a scos-o pe … din casă a venit …, … şi …, cu toţii s-au urcat în maşină, au ajus în Ioşia la baraj şi … a început din nou să o bată pe …. A început să o pălmuiască pe … şi să o tragă de păr, a îngenunchiat-o, după care i-a cerut lui să meargă până la ele şi să îşi dea jos pantalonii pentru ca … să îi facă sex oral. Inculpatul susţine că nu a fost de accord, însă … şi-a băgat mâna în patalonii lui , era la o distanţă de 50 cm de …, l-a prins de penis, l-a tras şi l-a băgat în gura …….doar l-a pupat pe penis, după care …a lovit-o din nou pe … şi a trântit-o de pământ, după care el şi-a tras pantalonii. El asculta de … pe motiv că era mai mare decât el, i-a spus … să o lase pe … în pace, dar … îi zicea să tacă din gură că altfel se desparte de el, iar el nu dorea acest lucru. Când au plecat de la B., … a încercat să sară din maşină de trei ori. Ulterior, când s-au întors din nou la B., … a încercat din nou să fugă, dar nu a lăsat-o …. Recunoaşte că au fost la tatăl inculpatei … şi el a rămas singur cu … în maşină, ocazie cu care … i-a cerut să o ducă acasă, el i-a spus că nu îşi permite să facă acest lucru, nu vrea să se certe cu …, dar poate să deschidă uşa şi să plece, va spune că a fugit, însă … nu a făcut acest lucru. Dimineaţa, … i-a spus să aducă un cuţit din bucătărie să o sperie pe …, iar inculpatul aşa a făcut şi s-a oprit cu cuţitul lângă uşă, după care … i-a cerut să îl ducă înapoi în bucătărie. A asistat şi când … a ameninţat-o pe … cu o perfuzie dacă nu îi face sex oral lui …. A văzut şi când … i-a spus lui … să aducă un cuţit din bucătărie, iar …a luat cuţitul şi l-a plimbat pe burta şi pe piciorul ... Recunoaşte că mama … i-a scris pe facebook însă … i-a luat telefonul şi a liniştit-o pe aceasta că fiica sa este bine.

Instanţa a respins cererea inculpatului … de judecare a cauzei conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii deoarece din declaraţia dată de acesta nu rezultă că recunoaşte comiterea faptelor astfel cum au fost reţinute în rechizitoriu.

Instanţa va înlătura apărările inculpatului în sensul că acesta a fost nevoit să facă cum îi zice … fiindu-i frică că aceasta o va părăsi, deoarece din probele administrate în cauză rezultă că acesta nu numai că făcea ceea ce îi zice …, mergea acolo unde îi zicea, dar acesta asista, chiar zâmbea la tot ceea ce se întâmplă în jur, şi acesta avea initiative unde să se deplaseze, ce bărbat să fie chemat în apartamentul …, acesta chiar o supraveghea pe persoana vătămată, mai ales atunci când au rămas singuri în faţa casei tatălui inculpatei …, acesta a mai şi bruscat-o şi a scos-o în stradă, o singură dată le-a despărţi pe cele două când au căzut una peste alta, inculpatul nu a încercat nici un moment să pună capăt acestei situţaii, aspect care rezultă din declaraţiile inculpaţilor, persoanei vătămate şi a martorilor audiaţi în cauză. În aceste condiţii instanţa apreciază că nu se impune a se reţine în sarcina acestuia complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate, astfel cum a solicitat apărarea ci coautorat la infracţiunea de lipsire de libertate.

Instanţa de asemenea va înlătura apărarea inculpatului în sensul că nu a apucat să îşi dea seama că … îi va băga penisul în gura … şi că a fost luat prin surprindere. Astfel din declaraţia inculpatului rezultă că se afla la o distanţă de 50 cm de … şi … în momentul în care a băgat mâna în pantalonii săi şi l-a tras. Inculpatul avea timpul necesar pentru a reacţiona şi a se opune, mai ales că după descrierea sa, inculpata l-ar fi tras cu forţa, astfel reacţia automata a corpului este de a se apăra. De asemenea se constată că din declaraţia marorilor … şi …, respectiv declaraţia persoanei vătămate şi a inculpatei … rezultă că inculpatul de bună voie şi-a dat jos pantalonii. Având în vedere că persoana vătămată a apucat să bage penisul inculpatului de 2-3 ori în gură se apreciază că infracţiunea de viol este consumată şi nu se poate reţine tentative la infracţiunea de viol astfel cum a solicitat apărarea.

Aspectele descrise mai sus sunt întărite și de cuprinsul proceselor-verbale de redare a convorbirilor telefonice.

Starea de fapt descrisă mai sus rezultă din coroborarea următoarelor probe administrate în cursul urmăririi penale şi necontestate de către părţi, respectiv coroborarea acestora cu declaraţiile inculpaţilor din cursul cercetării judecătoreşti: plângerea persoanei vătămate, f.n. 63-65 dos.u.p.;  declarații persoană vătămată, f.n. 66-89 dos.u.p.; raportul de expertiză medico-legală ale persoanei vătămate, f.n. 93-98 dos.u.p.; declarații martor … , f.n.106-111 dos.u.p.; declarație martor … , f.n. 99-105 dos.u.p.; declarație martor … , f.n. 112-118 dos.u.p.; procese-verbale de redare rezumativă a notelor, f.n. 128-153 dos.u.p.; declarație suspect  …, f.n. 182-184 dos.u.p.;

- declarație suspect …, f.n. 179-181 dos.u.p.; declarație suspect …, f.n. 175-178 dos.u.p.; declarație suspect …, f.n. 172-174 dos.u.p.; declarație inculpat …, declarație inculpat …, declarație inculpat …, declarație inculpat ...

Fapta inculpatei … care, în perioada 11.04.2018, ora 06.00-12.04.2018, ora 06.30, împreună cu martora …(pentru aceasta din urmă a fost retrasă plângerea prealabilă depusă) au agresat-o fizic de mai multe ori pe persoana vătămată … prin loviri cu palmele peste cap și față, trageri de păr respectiv loviri cu pumnul în piept atât în apartamentul inculpatei … din …, jud. Bihor, cât și în mașina inculpatului … în timp ce se plimbau prin oraș, dar și în O., pe malul Crișului Repede, la baraj în cartierul I. respectiv în localitatea B.(la crater), iar prin aceasta, i-au produs persoanei vătămate leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lovire sau alte violențe în forma coautoratului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 alin.2 Codul Penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal.

Fapta inculpatei … constând în aceea că în perioada 11.04.2018, ora 06.00-12.04.2018, ora 06.30, împreună cu inculpatul … au lipsit de libertate în mod ilegal persoana vătămată …, ținând-o cu forța în apartamentul inculpatei … din … jud. Bihor respectiv plimbând-o cu mașina inculpatului … în diferite locații din O., B. și Oş., de unde nu au lăsat-o să plece, deși persoana vătămată în mod insistent spunea că dorește să plece acasă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal în forma coautoratului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal.

Fapta inculpatei … constând în aceea că în data de 11.04.2018, în jurul orelor 07.00-09.00, în timp ce se aflau în O., cartier I. pe malul Crișului Repede la baraj, a prins-o de păr pe … și a constrâns-o să îngenuncheze și să-i facă sex oral inculpatului …, lucru care s-a și întâmplat, în data de 11.04.2018, în jurul orei 15.00, în timp ce se aflau în O., în apartamentul inculpatei … din … jud. Bihor, a prins-o de păr pe … și a constrâns-o să-i facă sex oral inculpatului …, lucru care s-a și întâmplat, iar în data de 11.04.2018, în jurul orelor 22.00-23.30, în timp ce se aflau în localitatea B., la crater, a obligat-o pe … să îngenuncheze și să-i facă sex oral inculpatului …., persoana vătămată acceptând de frică, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de viol în forma coautoratului în formă continuată, prev. de 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, întrucât inculpata a reacţionat în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, aceasta intenţionând să se răzbune pe persoana vătămată deoarece aceasta se dădea la iubitul său.

Atfel, instaţa, în baza art. 386 Cod procedură penală, va schimbă încadrarea juridică reținută prin actul de sesizare în sarcina inculpatei … din o infracțiune de lovire sau alte violențe prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod penal, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod penal și trei infracțiuni de viol prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal în o infracțiune de lovire sau alte violențe prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod penal, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod penal și o infracţiune de viol în formă continuată, prev. de 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.

Constatând vinovăţia inculpatei …, aspecte care rezultă din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, instanţa, în baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 193 alin. (2) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală o va condamna la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 205 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală o va condamna pe aceeași inculpată la 1 an și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În baza art. 67 alin. (1) Cod penal instanţa va aplica inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) instanţa va aplica inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2), art. 35 alin. (1) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală o va condamna pe aceeași inculpată la 5 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol în formă continuată.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal va aplica inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) va aplica inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Faptele fiind săvârşite în concurs, instanţa, în baza art. 38 alin. (1), art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, va contopi pedepsele de 1 an închisoare, 1 an și 3 luni închisoare, respectiv 5 ani și 6 luni închisoare și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 6 luni închisoare la care se va adăuga sporul fix și obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte, respectiv 9 luni închisoare, urmând ca în final inculpata să execute pedeapsa de 6 ani și 3 luni închisoare, în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal, va aplica inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 45 alin. (4) raportat la art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal va aplica inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei rezultante.

La individualizarea pedepselor instanţa a avut în vedere criteriile de individualizare ale pedepselor, faptul că inculpata a fost autorul moral al acestor infracţiuni, aceasta a coordonat activitatea tuturor inculpaţilor, contribuţia acesteia la comiterea faptelor, suferinţa fizică şi psihică la care a fost expusă persoana vătămată timp de 24 h, iar pe de altă parte s-a ţinut cont de faptul că inculpata a solicitat aplicarea procedurii privind recunoaşterea învinuirii şi faptul că nu este cunoscută cu antecedente penale, astfel că limitele de pedeapsă au fost reduse cu 1/3. Instanţa apreciază că singura formă de executare posibilă este cea cu privare de libertate, având în vedere gravitatea faptelor şi cuantumul pedepsei rezultante.

Instanţa apreciază că se impune menţinerea inculpatei în stare de arest la domiciliu având în vedere gravitatea faptei reţinute în sarcina sa, astfel, în baza art. 399 alin. (1) Cod procedură penală va menține măsura arestului la domiciliu a inculpatei … dispusă prin încheierea nr. … a Tribunalului Bihor.

În baza art. 404 alin. (4) lit. a) Cod procedură penală și art. 72 alin. (1) Cod penal va deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu de la 03.05.2018 la zi.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpata …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

Fapta inculpatului … constând în aceea că în perioada 11.04.2018, ora 06.00-12.04.2018, ora 06.30, împreună cu inculpata … au lipsit de libertate în mod ilegal persoana vătămată …, ținând-o cu forța în apartamentul inculpatei … din … jud. Bihor respectiv plimbând-o cu mașina inculpatului … în diferite locații din O., B. și Oş., de unde nu au lăsat-o să plece, deși persoana vătămată în mod insistent spunea că dorește să plece acasă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal în forma coautoratului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Codul penal, nicidecum activitatea sa nu poate fi apreciată ca fiind complicitate la lipsire de libertate, având în vedere că acesta însuşi a efectuat acte de natură a lipsi persoana vătămată de libertate.

Fapta inculpatului … constând în aceea că în data de 11.04.2018, în jurul orelor 07.00-09.00, în timp ce se aflau în O., cartier I. pe malul Crișului Repede la baraj, profitând de constrângerea exercitată de inculpata … asupra persoanei vătămate … prin prinderea de păr și obligarea acesteia să îngenuncheze pentru a-i face sex oral inculpatului …, a întreținut un act sexual oral cu persoana vătămată …, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de viol în forma coautoratului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal.

Constatând vinovăţia inculpatului …, instanţa, apreciind că din probele administrate în cauză rezultă vinovăţia acestuia, în baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 205 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal îl va condamna la 1 an și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În baza art. 67 alin. (1) Cod penal va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal îl va condamna pe același inculpat la 5 ani 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Faptele fiind săvârşite în concurs, instanţa, în baza art. 38 alin. (1), art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, va contopi pedepsele de 1 an și 6 luni închisoare, respectiv 5 ani 6 luni închisoare și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani 6 luni închisoare la care se va adăuga sporul fix și obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 6 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 6 ani  închisoare, în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 45 alin. (4) raportat la art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei rezultante.

La individualizarea pedepselor instanţa a avut în vedere criteriile de individualizare ale pedepselor, contribuţia acestuia la comiterea faptelor, suferinţa fizică şi psihică la care a fost expusă persoana vătămată timp de 24 h cu concursul acestuia, faptul că acesta nu a recunoscut comiterea faptelor reţinute în sarcina sa încercând să găsească o scuză pentru acestea, respectiv că a fost ameninţat cu despărţirea de către inculpata ... sau că nu şi-a dat seama când inculpata i-ar fi introdus penisul în gura persoanei vătămate, fiind luat prin surprindere, iar pe de altă parte s-a ţinut cont de faptul că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale. Instanţa apreciază că singura formă de executare posibilă este cea cu privare de libertate, având în vedere gravitatea faptelor şi cuantumul pedepsei rezultante.

Instanţa apreciază că se impune menţinerea inculpatului în stare de arest la domiciliu având în vedere gravitatea faptei reţinute în sarcina sa, astfel, în baza art. 399 alin. (1) Cod procedură penală va menține măsura arestului la domiciliu a inculpatului … dispusă prin încheierea nr. … a Tribunalului Bihor.

În baza art. 404 alin. (4) lit. a) Cod procedură penală și art. 72 alin. (1) Cod penal va deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu de la 03.05.2018 la zi.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

Fapta inculpatului … constând în aceea că în data de 11.04.2018, în jurul orelor 22.00-23.30, în timp ce se aflau în localitatea B., la crater, profitând de constrângerea exercitată de inculpata … asupra persoanei vătămate … prin obligarea acesteia să îngenuncheze și să-i facă sex oral inculpatului …, a întreținut un act sexual oral cu persoana vătămată …, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de viol în forma coautoratului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2 Cod penal.

Constatând vinovăţia inculpatului …, astfel care rezultă din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, instanţa, în baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2), art. 75 alin. (2) lit. b), art. 76 alin. (1) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală îl va condamna, la  2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 65 alin. (1) va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

La individualizarea pedepsei instanţa a avut în vedere criteriile de individualizare ale pedepsei, suferinţa fizică şi psihică la care a fost expusă persoana vătămată şi gravitatea faptei, iar pe de altă parte s-a avut în vedere atitudinea de recunoaştere a inculpatului, contribuţia minimă a acestuia în comparaţie cu ceilalţi inculpaţi la comiterea faptei, s-a mai avut în vedere şi reţinerea circumstanţelor atenuante constând în atitudinea avută de acesta după comiterea faptei în sensul că a făcut demersuri la inculpata … pentru că aceasta să îi dea drumul persoanei vătămate, astfel că s-a aplicat o pedeapsă orientată sub minimul special prevăzut de lege.

Apreciind că scopul pedepsei poate fi atins şi fără aplicarea unei epedepse privative de libertate, inculpatul având şanse reale pentru a se reintegra în societate, instanţa, în baza art. 91 Cod penal va suspenda sub supraveghere executarea pedepsei de de 2 ani și 6 luni pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

În baza art. 93 alin. (1) Cod penal va obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal va impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul din programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) Cod penal va impune inculpatului obligaţia de a presta 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. O. sau în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci O..

În baza art. 404 alin. (2), art. 583 Cod procedură penală şi art. 96 Cod penal va atrage atenţia inculpatului asupra revocării suspendării executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere ori în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

Fapta inculpatului … constând în aceea că în data de 11.04.2018, în jurul orei 15.00, în timp ce se aflau în O., în apartamentul inculpatei … din O., … jud. Bihor, profitând de constrângerea exercitată de inculpata … asupra persoanei vătămate … prin prinderea de păr și obligarea acesteia să-i facă sex oral inculpatului …, a întreținut un act sexual oral cu persoana vătămată …, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de viol în forma coautoratului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. f) din Codul penal cu aplicarea art. 46 alin. 2  Cod penal.

Constatând vinovăţia inculpatului …, din probele administrate în cauză rezultând vinovăţia acestuia, instanţa, în baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2), îl va condamna la  5 ani închisoare, în regim de detenţie pentru comiterea infracțiunii de viol.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal va aplica inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

La individualizarea pedepsei instanţa a avut în vedere criteriile de individualizare ale pedepsei, suferinţa fizică şi psihică la care a fost expusă persoana vătămată şi gravitatea faptei, faptul că inculpatul nu a recunoscut comiterea faptei şi deşi a promis persoanei vătămate că o va anunţa pe mama sa, acesta a blocat-o pe facebook pe aceasta, iar pe de altă parte s-a avut în vedere contribuţia minimă a acestuia în comparaţie cu ceilalţi inculpaţi la comiterea faptei şi faptul că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, astfel că i s-a aplicat o pedeapsă orientată la minimul special prevăzut de lege. Având în vedere cuantumul pedepsei, singura modalitate de executare a pedepsei este cea privativă delibertate.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

În ceea ce priveşte latura civilă a cauzei, instanţa constată că persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 100.000 euro cu titlu de daune morale, în principal în solidar faţă de toţi inculpaţii, în subsidiar cu 25.000 euro faţă de fircare inculpat. De asemenmea solicită obligarea inculpaţilor la plata sumei de 2766 lei cu titu de cheltuieli judiciare reprezentând onorariul avocaţial şi acordarea tuturor daunelor materiale dovedite cu chitanţele de la dosar, fără a se preciza suma.

În cauză a fost audiată pentru dovedirea pretenţiilor civile mama persoanei vătămate, numita … Aceasta a arătat că în momentul în care şi-a găsit fiica aceasta avea faţa tumefiată, tremura, era în stare de şoc, era deshidratată şi deşi era frig afară, persoana vătămată era fără şosete. Mai arată că o perioadă lungă de timp persoana vătămată avea noaptea coşmaruri şi visa că … stătea easupra sa şi o lovea cu telefonul în faţă, iar … alerga după ea cu cuţitul pe care ăl punea pe corpul ei.  Fiica sa acuza dureri de cap care au persistat timp de o lună, fiindu-i afectate cristalele din ureche, fiica sa avea afte în gât după incident, iar ulterior a dus-o pe fiica sa la psiholog întrucât aceasta era traumatizată şi i-a fost distrusă stima faţă de sine. A luat medicamente timp de 3 luni, la început îi era frică să meargă singură pe stradă, tot timpul se uita în spate, singură se putea deplasa doar cu taxiul. În prima lună fiica sa s-a izolat şi nu a luat legătura nici măcar cu prietenii.  Acum nu îi mai este frică, lucrează ca să îşi ocupe timpul dar i-au rămas coşmarurile.

Nu se contestă faptul că persoana vătămată a fost traumatizată de cele întâmplate, nu se contestă faptul că aceasta a suferit şi au intervenit schimbări în viaţa acesteia, fiindu-i afectată libertatea de deplasare pe o perioadă de timp din cauza fricii, de asemenea aceasta a fost traumatizată şi datoritîă tratamentului inculpaţilor, mai ales din cauza faptului că suferinţa sa fizică şi psihică s-a desfăşurat pe o perioadă de 24 h. Instanţa apreciază că inculpaţii nu pot fi obligaţi în solidar la plata despăgubirilor civile întrucât nu toţi inculpaţii au avut o contribuţie egală la săvârşirea faptelor şi nu toţi inculpaţii au comis toate faptele reţinute în rechizitoriu. Astfel, instanţa a apreciat că se impune obligarea acestora la plata despăgubirilor civile în raport de contribuţia fiecăruia şi fără realizarea unei îmbogăţiri fără justă cauză a persoanei vătămate.

În consecinţă, instanţa, în baza art. 19 alin. (1), art. 25 alin. (1) și art. 397 alin. (1) Cod procedură penală cu referire la art. 1349, art. 1357, art. 1381 și art. 1383 Cod civil va admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă … și obligă inculpata … 10.000 euro, inculpatul … 7500 euro, inculpatul … 3.500 euro, inculpatul ...1000 euro. Va constata că despăgubirile materiale solicitate de către partea civilă nu au fost dovedite.

În baza art. 274 alin. (1), alin. (2) Cod procedură penală va obliga pe fiecare inculpat la plata sumei de câte ... lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Onorariile avocaţilor din oficiu …, …  în cuantum de câte 330 lei fiecare se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, potrivit delegaţiilor nr. 2195/2018 , nr. 2262/2018 şi nr. 2264/2018 emise de Baroul Bihor şi onorariile avocaţilor din oficiu …  în cuantum de câte 360 lei fiecare se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, potrivit delegaţiilor nr. 2263/2018 şi nr. 2265/2018 emise de Baroul Bihor.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE

I. În baza art. 386 Cod procedură penală, schimbă încadrarea juridică reținută prin actul de sesizare în sarcina inculpatei … din o infracțiune de lovire sau alte violențe prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod penal, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod penal și trei infracțiuni de viol prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal în o infracțiune de lovire sau alte violențe prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 193 alin. (2) Cod penal, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal prev. de art. 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod penal și o infracţiune de viol în formă continuată, prev. de 46 alin. (2) Cod penal raportat la art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 193 alin. (2) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă pe inculpata …, fiica lui … și …, născută la data de … în mun. O., jud. Bihor, domiciliată în … jud. Bihor, posesoare a C.I. seria …, nr. …, CNP …, fără antecedente penale, la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 205 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă pe aceeași inculpată la 1 an și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În baza art. 67 alin. (1) Cod penal aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2), art. 35 alin. (1) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă pe aceeași inculpată la 5 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol în formă continuată.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 38 alin. (1), art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, contopește pedepsele de 1 an închisoare, 1 an și 3 luni închisoare, respectiv 5 ani și 6 luni închisoare și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 6 luni închisoare la care se adaugă sporul fix și obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte, respectiv 9 luni închisoare, urmând ca în final inculpata să execute pedeapsa de 6 ani și 3 luni închisoare, în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 45 alin. (4) raportat la art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei rezultante.

În baza art. 399 alin. (1) Cod procedură penală menține măsura arestului la domiciliu a inculpatei … dispusă prin încheierea nr. … a Tribunalului Bihor.

În baza art. 404 alin. (4) lit. a) Cod procedură penală și art. 72 alin. (1) Cod penal deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu de la 03.05.2018 la zi.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpata …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

II. În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 205 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal condamnă pe inculpatul …., fiul lui … și al …, născut la data de … în mun Cluj-Napoca, jud. Cluj, domiciliat în … jud. Bihor, posesor al C.I. seria …, nr. …, CNP …, fără antecedente penale, la 1 an și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În baza art. 67 alin. (1) Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2) Cod penal condamnă pe același inculpat la 5 ani 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 38 alin. (1), art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, contopește pedepsele de 1 an și 6 luni închisoare, respectiv 5 ani 6 luni închisoare și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani 6 luni închisoare la care se adaugă sporul fix și obligatoriu de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 6 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 6 ani  închisoare, în regim de detenţie.

În baza art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 45 alin. (4) raportat la art. 45 alin. (1) și alin. (3) lit. a) Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei rezultante.

În baza art. 399 alin. (1) Cod procedură penală menține măsura arestului la domiciliu a inculpatului … dispusă prin încheierea nr. … a Tribunalului Bihor.

În baza art. 404 alin. (4) lit. a) Cod procedură penală și art. 72 alin. (1) Cod penal deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu de la 03.05.2018 la zi.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

III. În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2), art. 75 alin. (2) lit. b), art. 76 alin. (1) Cod penal și art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă pe inculpatul …, fiul lui … și …, născut la data de … în mun. O., jud. Bihor, domiciliat în …, jud. Bihor, posesor al C.I. seria …, nr. …, CNP …, fără antecedente penale, la  2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 65 alin. (1) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 91 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de de 2 ani și 6 luni pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

În baza art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul din programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) Cod penal impune inculpatului obligaţia de a presta 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. O. sau în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci O..

În baza art. 404 alin. (2), art. 583 Cod procedură penală şi art. 96 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra revocării suspendării executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere ori în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

IV. În baza art. 396 alin. (1) și (2) Cod procedură penală, art. 218 alin. (1) și (3) lit. f) Cod penal cu aplicarea art. 46 alin. (2), condamnă pe inculpatul …, fiul lui … și …, născut la data de … în mun. O., jud. Bihor, domiciliat în … jud. Bihor, posesor al C.I. seria …, nr. …, CNP …, fără antecedente penale, la  5 ani închisoare, în regim de detenţie pentru comiterea infracțiunii de viol.

În baza art. 67 alin. (1) și alin. (2) Cod penal cu referire la art. 218 alin. (3) teza finală Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b)  Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 65 alin. (1) aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 cu modificările şi completările ulterioare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul …, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

În baza art. 19 alin. (1), art. 25 alin. (1) și art. 397 alin. (1) Cod procedură penală cu referire la art. 1349, art. 1357, art. 1381 și art. 1383 Cod civil admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă … și obligă inculpata … 10.000 euro, inculpatul … 7500 euro, inculpatul … 3.500 euro, inculpatul … 1.000 euro. 

În baza art. 274 alin. (1), alin. (2) Cod procedură penală obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de câte 1000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Onorariile avocaţilor din oficiu …, …  în cuantum de câte 330 lei fiecare se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, potrivit delegaţiilor nr. 2195/2018 , nr. 2262/2018 şi nr. 2264/2018 emise de Baroul Bihor şi onorariile avocaţilor din oficiu …  în cuantum de câte 360 lei fiecare se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, potrivit delegaţiilor nr. 2263/2018 şi nr. 2265/2018 emise de Baroul Bihor.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea .

Pronunțată în ședință publică, azi, 29.03.2019.

Preşedinte,  Grefier,

…  …

Red. …

Tehnored.  …. 8 ex./22.05.2019