Trafic de droguri de risc

Sentinţă penală 16 din 11.06.2020


Document finalizat

…………………….

RO M Â N I A

TRIBUNALUL COVASNA DOSAR NR. …………….

SECŢIA PENALĂ

SENTINŢA PENALĂ NR.16

Şedinţa publică din data de 11 iunie 2020

Completul de judecată C11

PREŞEDINTE: ……………..

GREFIER: …………

Cu participarea reprezentantului Ministerului Public din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna,

 procuror ………………

Pentru astăzi fiind amânată pronunţarea asupra acţiunii penale pornită împotriva inculpaților:

1. M.A. – trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale);

2. M.R. – trimis în judecată, sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal și

3. M.I.-C. – trimis în judecată sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Dezbaterile asupra cauzei de faţă s-au desfăşurat în conformitate cu dispoziţiile art. 369 alin. 1 Cod procedură penală, în sensul că au fost înregistrate pe suport audio computerizat.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică de astăzi, se constată lipsa părţilor.

S-a făcut referatul cauzei după care:

Dezbaterile au avut loc în şedinţa publică din 03.06.2020, când părţile prezente au pus concluzii în sensul celor consemnate în încheierea de şedinţă de la acel termen, care face parte integrantă din prezenta, iar instanţa, în vederea deliberării, a amânat pronunţarea pentru astăzi, 11.06.2020.

Instanţa, în urma deliberării, a pronunţat sentinţa de mai jos.

TRIBUNALUL,

I. Asupra procesului penal de faţă, constată că la data de 28.02.2020, s-a înregistrat pe rolul Tribunalului Covasna sub dosar nr…………, rechizitoriul nr. 7/D/P/2020 din 27.02.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

1.- M.A. - fiul lui J. și E., născut la data de ………, în municipiul ……., județul ……, domiciliat în ……………., posesor al CI seria ….., nr. ……, CNP …………, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale);

2. - M.R. - fiul lui J. și E., născut la data de ……… în ………, județul ………, domiciliat în ……………, posesor al CI seria ….. nr. ………, eliberată la ……… de SPCLEP Sfântu Gheorghe, CNP ……………., sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal și

3. - M.I.-C. - fiul lui I. și E. născut la data de ……… în ……….., județul Covasna, domiciliat în ………………, posesor al CI seria … nr. ……., eliberată la ………… de SPCLEP Sfântu Gheorghe, CNP ……………., sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

II. Prin actul de sesizare, în sarcina celor trei inculpați s-au reținut următoarele:

Inculpatul M.A., în data de 03.02.2020, i-a dat numitului M.R., în vederea comercializării, cantitatea de aproximativ 37 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive cu aspect și miros specifice plantei de cannabis, pe care acesta din urmă a deținut-o împreună cu M.I.-C., și în data de 08.02.2020, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a deținut cantitatea de 51,57 de grame de cannabis, în vederea comercializării.

Inculpatul M.R., începând cu data de 03.02.2020, a deținut împreună cu M.I.-C., o cantitate de aproximativ 37 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, din care au comercializat aproximativ 7 grame, iar cantitatea aproximativ 30 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, a fost descoperită în data de 07.02.2020 în posesia acestora de organele de poliție în autoturismul cu numărul de înmatriculare ………….., pe raza localității Ghelința, județul Covasna.

Inculpatul M.I.-C., începând cu data de 03.02.2020, a deținut împreună cu M.R., o cantitate de aproximativ 37 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, din care au comercializat aproximativ 7 grame, iar cantitatea aproximativ 30 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, a fost descoperită în data de 07.02.2020 în posesia acestora de organele de poliție în autoturismul cu numărul de înmatriculare ………… pe raza localității Ghelința, județul Covasna.

În expunerea stării de fapt, se arată că din declarația inculpatului M.R., care se coroborează cu declarația inculpatului M.I.-C. rezultă că, în data de 03.02.2020, primul a fost contactat de inculpatul M.A., care i-a cerut să se întâlnească. Aceste aspecte sunt susținute și de inculpatul M.A., conform declarației sale din data de 26.02.2020.

Inculpatul M.R. s-a deplasat în municipiul Sfântu Gheorghe la sediul SC ………… SRL, CUI ……….., nr. de ordine ……….., situat în localitatea ………., județul Covasna, șoseaua Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc, km. 1, unde inculpatul M.A. își desfășura activitatea, în calitate de agent de pază.

Inculpatul M.A. i-a prezentat inculpatului M.R. două pungi care conțineau substanță vegetală, despre care i-a spus că reprezintă iarbă verde și i-a cerut să vândă acea substanță pentru suma de 35 de lei pentru un gram.

Inculpatul M.R. a luat cele două pungi și s-a întâlnit cu inculpatul M.I.-C., povestindu-i despre ceea ce a discutat cu inculpatul M.A.. Inculpatul M.I. C. i-a spus inculpatului M.R. că substanța respectivă reprezintă droguri și cei doi au stabilit ca împreună să o vândă și să împartă profitul ce urma a fi obținut, după plata către inculpatul M.A. a sumei de 35 de lei pentru un gram.

Interesându-se despre potențiale persoane care ar fi dorit să cumpere drogurile, inculpații M.R. și M.I. C. au realizat că nu pot vinde atât de ușor substanța vegetală, astfel că au decis să-i restituie inculpatului M.A., una dintre pungile cu droguri, fapt care a avut loc tot în data de 03.02.2020, potrivit declarațiilor primilor doi inculpați.

În perioada 03.02.2020-07.02.2020 inculpații M.I. C. și M.R. au reușit să vândă aproximativ 7 (șapte) grame de substanță vegetală pentru suma de 45 de lei pentru un gram, către o persoană despre care arată că se numește G. H.  În toată această perioadă, substanța vegetală a rămas în autoturismul aparținând inculpatului M.R..

În data de 07.02.2020, inculpații M.I. C. și M.R. s-au întâlnit cu inculpatul M.A. și i-au cerut acestuia să le împrumute un cântar pentru a-l folosi la cântărirea și vânzarea drogurilor. Primii doi, martorul B. A. și inculpatul M.A. s-au deplasat la locuința celui din urmă din localitatea ………, unde le-a predat cântarul.

În data de 07.02.2020, în jurul orelor 19.30, organele de poliție din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Târgu Secuiesc au oprit în trafic pe raza localității Ghelința, autoturismul marca BMW, model 318 D, cu numărul de înmatriculare ………….

La volanul autoturismului se afla inculpatul M.R., pe scaunul din dreapta față se afla inculpatul M.I. C., iar pe bancheta din spate se afla martorul B. A.

Ocupanților autoturismului li s-a cerut să predea de bunăvoie bunurile pe care le dețin contrar legii.

Inculpatul M.R. a declarat faptul că sub scaunul pasagerului din dreapta față deține o pungă de materie vegetală, cu privire la care a arătat că reprezintă iarbă verde. Astfel organele de poliție au identificat în locul indicat de inculpatul M.R. o plasă din rafie de culoare albastră, cu imprimeuri multicolore, în interiorul căreia se afla o pungă de naylon transparentă, legată cu elastic, conținând fragmente vegetale de culoare verde. De această dată inculpatul M.R. a arătat că este iarbă verde și că aparține inculpatului M.I. C.. Totodată, în buzunarul portierei dreapta față a fost identificat un cântar de culoare neagră, în stare de funcționare, fără marcă, având inscripția Made in China.

Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. 1016542/S7/L.A./08.02.2020 substanța identificată asupra inculpaților M.R. și M.I.-C. este constituită din 26,71 grame de cannabis.

În continuare, în data de 08.02.2020, la locuința inculpatului M.A. situată în localitatea …, județul Covasna, nr. …. s-a efectuat o percheziție domiciliară.

Conform procesului-verbal de percheziție domiciliară, inculpatul M.A. a predat o țiplă din naylon vidată la ambele capete, care conținea fragmente vegetale de culoare verde-olive mărunțite. Totodată, au fost identificate un număr de 79 de țiple din naylon, sertizate, de diferite dimensiuni.

Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. 1016543/S7/L.A./08.02.2020 substanța identificată în locuința inculpatului este constituită din 51,57 grame cannabis.

Cannabis, substanță prevăzută în tabelul-anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, este clasificată ca fiind un drog de risc.

Cantitățile de droguri rămase după efectuarea analizelor de laborator au fost depuse la camera de corpuri delicte a IGPR-DCJSEO conform dovezii nr. 5201939/26.02.2020

La data de 08.02.2020, cu ocazia introducerii în centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Covasna, asupra inculpatului M.I. C. a fost identificată o substanță de culoare albă ambalată într-un plic din material plastic.

Aceasta a fost supusă analizelor de laborator, iar potrivit concluziilor raportului de constatare tehnico-științifică nr.1016542/2020 substanța este constituită din 0,26 de grame de acid tartaric.

III. Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus - în temeiul art. 327 lit. b  Cod procedură penală, art. 328 alin. 3 Cod procedură penală cu referire la art. 314 alin. 1 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b Cod procedură penală - clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunii de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000.

Se solicită, de asemenea, prin actul de sesizare al instanţei, obligarea inculpaților la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale în sumă de câte 1500 de lei fiecare.

IV. Cu privire la datele personale ale inculpaților se arată că M.R. este fiul lui E. și J. născut la data de ……….. în ………., județul ………, domiciliat în …………….., posesor al CI seria .. nr. …….., eliberată la …….. de SPCLEP …….., CNP …………….; M.I.-C. este fiul lui I.și E. născut la data de ………. în ……….., județul ……., domiciliat în ……………., posesor al CI seria ……. nr. ……., eliberată la ………. de SPCLEP ………., CNP ……….; iar M.A. este fiul lui J. și E., născut la data de ………., în municipiul ………., județul …….., domiciliat în ……………, posesor al CI seria …., nr. ………., CNP ……………...

Din fişa de cazier judiciar a inculpatului M.R. rezultă că acesta a fost condamnat prin sentința penală nr. 349/2011 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de 5 ani, rămasă definitivă prin nerecurare la data de 07.12.2011. De asemenea, prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019 inculpatul M.R. a fost condamnat la o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal.

În raport de această ultimă condamnare, având în vedere faptul că inculpatul M.R. a săvârșit infracțiunea care face obiectul prezentei cauzei în termenul de supraveghere a suspendării executării pedepsei, se apreciază că acesta se află în stare de pluralitate intermediară, conform art. 44 alin. 1 Cod penal, fiind totodată aplicabile dispozițiile art. 96 alin. 4 Cod penal.

Inculpatul M.R. a avut o atitudine sinceră, a recunoscut și a regretat comiterea faptei și s-a prezentat la chemările organelor judiciare.

Din fişa de cazier judiciar a inculpatului M.I.-C. rezultă că acestuia i s-a aplicat măsura educativă a supravegherii pentru o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 228 alin. 1 Cod penal raportat la art. 229 alin. 1 lit. b, d Cod penal, prin sentința penală nr. 50/2018 a Judecătoriei Târgu Secuiesc, definitive prin decizia penală nr. 474/Ap/2018 a Curții de Apel Brașov.

Inculpatul M.I.-C. a avut o atitudine sinceră, a recunoscut și a regretat comiterea faptei și s-a prezentat la chemările organelor judiciare.

Din fişa de cazier judiciar a inculpatului M.A. rezultă că prin sentința penală nr. 82/2015 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 21.07.2015 inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal.

Inculpatul M.A. a avut o atitudine sinceră, a recunoscut și a regretat comiterea faptei și s-a prezentat la chemările organelor judiciare. Acesta a formulat denunț împotriva persoanelor de la care a declarat că a primit drogurile, însă la momentul emiterii rechizitoriului nu sunt aplicabile dispozițiile art. 15 din OUG nr. 78/2016.

V. Împreună cu dosarul, în temeiul art. 162 alin. 1 Cod procedură penală, s-au înaintat instanței și:

• un plic de culoare maro ce conține un telefon mobil marca Samsung, model SM-J415FN/DS având IMEI 354263/10/235771/8 și 35264/10/235771/6 cu cartelă Orange având numărul de apel ............ și card de memorie Micosd -1 GB, husă transparentă pentru telefon, sigilat cu sigiliul M.A.I. nr. 19542, aparținând inculpatului M.A. - plic nr. 2;

• un plic de culoare maro ce conține un telefon mobil marca Samsung, model S-M G965f, având IMEI 356809/09/052150/5, cu cartelă SIM Orange, nr. de apel ............ (sticla care acoperă ecranul și spatele telefonului este crăpată) sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19542, aparținând inculpatului M.R. - plic. nr.3;

• un plic de culoare maro ce conține un telefon mobil marca Orange, model Hapiz, avînd seria IMEI  354729100603998, cu cartel SIM Telekom – seria 8940031019771065531, sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19542, aparținând inculpatului M.I.-C.- plic. nr.4;

• un plic de culoare albă ce conține 7 (șapte) DVD-uri marca Verbatim, având capacitatea de 4,7 GB, și 2 ( două) CD- uri marca Maxell respectiv marca Media Range  având capacitatea 700 MB, ce conțin rezultatele obținute din perchezițiile informatice efectuate în sistemele informatice ridicate de la inculpații M.R. și M. I. C. sigilat cu sigiliul DIICOT nr. 20614, înregistrate la poziția nr. 99/2020 în Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

VI. Cu privire la măsurile preventive  dispuse în cauză, se reține că prin ordonanţele nr. 7/D/P/2020 din 08.02.2020 a Parchetului de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus reţinerea inculpaților M.A. și M.R., pe o durată de 24 de ore.

Apoi, prin încheierea nr. 3/UP din 09.02.2020 a Tribunalului Covasna definitivă prin  încheierea nr. 20/CC/U din 14 februarie 2020  a Curții de Apel Brașov, în baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 202 Cod procedură penală,  s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului M.A.  - CNP 1940110142607, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.02.2020 şi până la data de 09.03.2020, inclusiv.

Prin ordonanța  nr. 7/D/P/2020 din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus înlocuirea reținerii cu măsura controlului judiciar față de inculpatul M.R.  - CNP ……………  pe o durată de 60 de zile, de la data de 08.02.2020 până la data de 07.04.2020.

Prin ordonanţa nr. 7/D/P/2020 din 08.02.2020  a Parchetului de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus reţinerea inculpatului M.I. C., pe o durată de 24 de ore.

Prin ordonanța  nr. 7/D/P/2020 din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, s-a dispus înlocuirea reținerii cu măsura controlului judiciar față de inculpatul M.I. C.  - CNP ……………… pe o durată de 60 de zile, de la data de 08.02.2020 până la data de 07.04.2020.

În cauză, la primirea dosarului, s-a procedat la verificarea legalității și temeiniciei măsurilor preventive sub imperiul cărora inculpații au fost trimiși în judecată.

Astfel, prin încheierea nr. 10/CP din 04 martie 2020 pronunțată de Tribunalul Covasna în dosarul nr. ……………… definitivă prin încheierea penală nr. 19/CP din data de 11 martie 2020 a Curții de Apel Brașov, s-au menținut măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul M.A. și cea a controlului judiciar dispusă față de inculpatul M.R..

Prin încheierea nr. 11/CP din 09 martie 2020 pronunțată de Tribunalul Covasna în dosarul nr. ………………. s-a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar a inculpatului  M.I. C..

Tot în procedura de cameră preliminară, prin încheierea nr. 13/CP din 30 martie 2020 a Tribunalului Covasna, s-a înlocuit măsura arestării preventive, dispusă faţă de inculpatul M.A. cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 30 martie 2020 şi până la data de 28 mai 2020,  inclusiv.

În cursul judecăţii, prin încheierea nr. 8/FDJ din 27 aprilie 2020, în temeiul art. 362 Cod procedură penală raportat la art.208 alin. 5 Cod procedură penală cu aplicarea art. 207 Cod procedură penală, s-a menţinut măsura controlului judiciar față  de inculpații  M.A., M.R. şi M.I. C..

VII. Prin încheierea nr. 9/CP din 02 aprilie 2020 a Tribunalului Covasna, definitivă prin necontestare, în baza art. 346 alin. 1 Cod procedură penală,  s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 7/D/P/2020 din 27 februarie 2020 al  Parchetului  de pe  lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  - Biroul  Teritorial Covasna privindu-i pe inculpații:

- M.A. - trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale);

- M.R. - trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal și

- M.I.-C. - trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000; a actelor de urmărire penală, precum şi a administrării probelor, sens în care s-a dispus începerea judecăţii în prezenta cauză cu privire la cei trei inculpați.

VIII. La termenul din 03.06.2020, după ce s-au adus la cunoștință inculpaților dispozițiile art. 374 alin. 4 Cod procedură penală și ale art. 396 alin.10 Cod procedură penală, inculpații M.A.; M.R. și M.I.-C., asistați de apărători din oficiu și interpret, aceștia au declarat că recunosc în totalitate faptele reţinute în sarcina lor şi au solicitat ca judecata să aibă loc potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii, poziţii procesuale consemnate în procesele-verbale de la filele 69-71 dosar instanţă.

Întrucât în declaraţiile lor, inculpații au recunoscut în totalitate comiterea faptelor, astfel cum au fost reţinute în cuprinsul rechizitoriului și au solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, s-au admis cererea acestora şi judecarea prezentei cauze, s-a desfăşurat potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

IX. Pe parcursul urmăririi penale au fost administrate următoarele mijloace de probă:

- proces - verbal de control a vehiculului (filele 13-14 dosar urmărire penală);

- declarație suspect M.R. din 08.02.2020 (filele 22-23 dosar urmărire penală);

- proces-verbal din 08.02.2020 întocmit de lucrătorii de poliție  judiciară din cadrul SCCO Covasna (fila 28 dosar urmărire penală);

- declarație suspect M. I. C. din 08.02.2020 (filele 35-36 dosar urmărire penală);

- proces-verbal din 08.02.2020 întocmit de lucrătorii de poliție  judiciară din cadrul SCCO Covasna  (fila 43 dosar urmărire penală);

- declarație suspect M.A. din 08.02.2020 (fila 47 dosar urmărire penală);

- declarații inculpat  M.A. din 09.02.2020 și 26.02.2020 (filele 66, 68 dosar urmărire penală);

- procese-verbale din 08.02.2020 întocmit de lucrătorii de poliție  judiciară din cadrul SCCO Covasna (filele 77,  80-82 dosar urmărire penală);

- declarație martor B. A.  din 08.02.2020 (filele 83-85 dosar urmărire penală);

- proces - verbal nr.7/D/P/2020 din 08.02.2020 de efectuare a percheziției domiciliare la adresa lui  M.A. (filele 97 -101 dosar urmărire penală);

- planșă foto (filele 102-104 dosar urmărire penală);

- proces - verbal nr.7/D/P/2020 din 08.02.2020 întocmit cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la adresa  unde își desfășoară activitatea M.A. (filele 106-110 dosar urmărire penală);

- proces - verbal nr.7/D/P/2020 din 08.02.2020 întocmit cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la adresa  lui  M. I.-C. (filele112-116 dosar urmărire penală);

- proces - verbal nr.7/D/P/2020 din 08.02.2020 întocmit cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la adresa  numitului  M.R. (filele 118-112 dosar urmărire penală);

- procese-verbale  de percheziție informatică din 21.02.2020, 19.02.2020 (filele136-152 dosar urmărire penală);

- traducere  din limba maghiară  procese-verbale de percheziție (filele 153-155 dosar urmărire penală);

- proces-verbal de percheziție informatică din 20.02.2020 (filele156-171 dosar urmărire penală);

- traducere  din limba maghiară a procese-verbale de percheziție (filele171 bis-173 dosar urmărire penală);

- raportul de constatare tehnico-științifică nr.1016543/26.02.2020 (filele 179-185 dosar urmărire penală);

- raportul de constatare tehnico-științifică nr.1016542/08.02.2020 (filele 189-195 dosar urmărire penală);

- raportul de constatare tehnico-științifică nr.1016703/14.02.2020 (filele 198-203 dosar urmărire penală);

- dovada nr. DCJSEO-5201939 (fila 204 dosar urmărire penală);

- rezultat Drager (fila 208 dosar urmărire penală).

X. Astfel, analizând coroborat şi obiectiv materialul probator administrat în cauză, se reţine în fapt că în data de 03.02.2020, după ce inculpatul M.R. a fost contactat  de inculpatul M.A., cei doi s-au întâlnit în localitatea …., județul Covasna, șoseaua Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc, km. 1, la sediul SC ………… SRL unde inculpatul M.A.  lucra ca agent de pază.

Aici inculpatul M.A. i-a înmânat inculpatului M.R. două pungi care conțineau iarbă verde și i-a cerut să vândă acea substanță cu 35 de lei pentru un gram.

Inculpatul M.R. a luat cele două pungi, s-a întâlnit cu inculpatul M.I.-C., iar aceștia au stabilit să o vândă împreună și profitul obținut să îl împartă, după plata către inculpatul M.A. a sumei de 35 de lei pentru un gram.

Substanța vegetală a rămas în autoturismul aparținând inculpatului M.R., un autoturism marca BMW, model 318 D, cu numărul de înmatriculare ……………..

În perioada 03.02.2020-07.02.2020, inculpații M.I. C. și M.R. au vândut aproximativ 7 (șapte) grame de substanță vegetală pentru suma de 45 de lei pentru un gram, către o persoană G. H. 

În data de 07.02.2020, inculpații M.I. C. și M.R., M.A. și martorul B. A. inculpatul s-au deplasat la locuința lui M.A. din localitatea Moacșa, unde le-a predat un cântar de culoare neagră, în stare de funcționare, fără marcă, având inscripția Made in China.

 În data de 07.02.2020, în jurul orelor 19.30, autoturismul marca BMW, model 318 D, cu numărul de înmatriculare …………. în se aflau inculpatul M.R., inculpatul M.I. C. și martorul B. A., a fost oprit în trafic pe raza localității Ghelința de organele de poliție din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Târgu Secuiesc.

Ocupanților autoturismului li s-a cerut să predea de bunăvoie bunurile pe care le dețin contrar legii.

Inculpatul M.R. a declarat faptul că sub scaunul pasagerului din dreapta față deține o pungă de materie vegetală, cu privire la care a arătat că reprezintă iarbă verde,  astfel că în locul indicat s-a identificat o plasă din rafie de culoare albastră, cu imprimeuri multicolore, în interiorul căreia se afla o pungă de naylon transparentă, legată cu elastic, conținând fragmente vegetale de culoare verde, în buzunarul portierei dreapta față a fost identificat un cântar de culoare neagră, în stare de funționare, fără marcă, având inscripția Made in China.

Conform raportului de constatare tehnico-științifică nr. 1016542/S7/L.A./08.02.2020 substanța identificată asupra inculpaților M.R. și M.I.-C. este constituită din 26,71 grame de cannabis.

Apoi la data de 08.02.2020, la locuința inculpatului M.A. situată în localitatea ………, județul Covasna, s-a efectuat o percheziție domiciliară, ocazie cu care acesta a predat o țiplă din naylon vidată la ambele capete, care conținea fragmente vegetale de culoare verde-olive mărunțite. Totodată, au fost identificate un număr de 79 de țiple din naylon, sertizate, de diferite dimensiuni.

Potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. 1016543/S7/L.A./08.02.2020 substanța identificată în locuința inculpatului este constituită din 51,57 grame cannabis.

Cannabis, substanță prevăzută în tabelul-anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, este clasificată ca fiind un drog de risc.

Cantitățile de droguri rămase după efectuarea analizelor de laborator au fost depuse la camera de corpuri delicte a IGPR-DCJSEO conform dovezii nr. 5201939/26.02.2020

Starea de fapt rezultată din materialul probator administrat se coroborează pe deplin cu declaraţiile suspecților/inculpaților date pe parcursul urmăririi penale, dar și cele din faţa instanţei unde au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimiși în judecată, uzând de procedura recunoaşterii învinuirii.

XI. În drept, fapta inculpatului M.A., care în data de 03.02.2020, i-a dat numitului M.R., în vederea comercializării, cantitatea de aproximativ 37 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive cu aspect și miros specifice plantei de cannabis, pe care acesta din urmă a deținut-o împreună cu M.I.-C., iar în data de 08.02.2020, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a deținut cantitatea de 51,57 de grame de cannabis, în vederea comercializării, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale).

Fapta inculpatului M.R., care începând cu data de 03.02.2020, a deținut împreună cu M.I.-C., o cantitate de aproximativ 37 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, din care au comercializat aproximativ 7 grame, iar cantitatea aproximativ 30 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, a fost descoperită în data de 07.02.2020 în posesia acestora de organele de poliție în autoturismul cu numărul de înmatriculare ……., pe raza localității Ghelința, județul Covasna, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Din fişa de cazier judiciar a inculpatului M.R. rezultă că acesta a fost condamnat prin sentința penală nr. 349/2011 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de 5 ani, rămasă definitvă prin nerecurare la data de 07.12.2011.

Apoi, prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019 inculpatul M.R. a fost condamnat la o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal.

În raport de această ultimă condamnare, având în vedere faptul că inculpatul M.R. a săvârșit infracțiunea care face obiectul prezentei cauzei în termenul de supraveghere a suspendării executării pedepsei, acesta se află în stare de pluralitate intermediară, conform art. 44 alin. 1 Cod penal, fiind aplicabile dispozițiile art. 96 alin. 4 Cod penal.

Fapta inculpatului M.I.-C., care începând cu data de 03.02.2020, a deținut împreună cu M.R., o cantitate de aproximativ 37 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, din care au comercializat aproximativ 7 grame, iar cantitatea aproximativ 30 de grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu miros și aspect specifice plantei de cannabis, a fost descoperită în data de 07.02.2020 în posesia acestora de organele de poliție în autoturismul cu numărul de înmatriculare ……., pe raza localității Ghelința, județul Covasna, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Prin urmare, probele analizate dovedesc dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele există, constituie infracţiuni şi au fost săvârşite de către inculpații M.A., M.R. și M.I.-C., fiind înlăturată prezumţia de nevinovăţie instituită în beneficiul acestora prin art. 99 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 6 paragraful 2 C.E.D.O,  astfel că instanţa urmează a pronunţa o soluţie de condamnare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

XII. La individualizarea judiciară a pedepselor ce vor fi aplicate, instanţa va avea în vedere limitele de pedeapsă stabilite de legea specială (pedeapsa închisorii de la 2 la 7 ani), dispozițiile art. 44 alin. 1 Cod penal  și  art. 96 alin. 4 Cod penal (cu privire la inculpatul M.R.), cele ale art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, precum şi criteriile generale de individualizare prevăzute de art.74 Cod penal, examinate în mod plural, fără preeminenţa vreunuia din acestea, împrejurările şi modul de comitere a infracţiunilor - modalitatea şi aria de desfăşurare a activităţii infracţionale, caracterul oarecum organizat, într-un timp relativ redus, cantitatea de droguri semnificativă vândută/găsită, împrejurarea că nu se află la prima abatere de la rigorile legii  penale şi încercarea de obţinere a unor surse de venit ca urmare a acestui gen de activităţi.

Se va avea în vedere  că prin sentința penală nr. 82/2015 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 21.07.2015 inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal.

Inculpatul M.A. a formulat denunț împotriva persoanelor de la care a declarat că a primit drogurile, însă s-a apreciat că la momentul emiterii rechizitoriului nu sunt aplicabile dispozițiile art. 15 din OUG nr. 78/2016.

Inculpatul M.R. a fost condamnat prin sentința penală nr. 349/2011 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de 5 ani, rămasă definitivă prin nerecurare la data de 07.12.2011. Apoi, prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019 inculpatul M.R. a fost condamnat la o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal.

În raport de această ultimă condamnare, acesta se află în stare de pluralitate intermediară, conform art. 44 alin. 1 Cod penal, fiind aplicabile şi dispozițiile art. 96 alin. 4 Cod penal.

Inculpatul M.R. a avut o atitudine sinceră, a recunoscut și a regretat comiterea faptei și s-a prezentat la chemările organelor judiciare.

Prin sentința penală nr. 50/2018 a Judecătoriei Târgu Secuiesc, definitivă prin decizia penală nr. 474/Ap/2018 a Curții de Apel Brașov, inculpatului M.I.-C. i s-a aplicat măsura educativă a supravegherii pentru o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 228 alin. 1 Cod penal raportat la art. 229 alin. 1 lit. b, d Cod penal.

Sub aspectul circumstanțelor de ordin personal ale inculpaților, se reține și prezintă relevanța cuvenită vârsta tânără a acestora, nivelul de educație şi instrucție,  că inculpații M.A. și M.I.-C. au loc de muncă, la SC ……………. SRL Sfântu Gheorghe, respectiv, la  SC ……………. SRL, se bucură de stabilitate locativă, precum și atitudinea responsabilă de asumare și regret a faptelor imputate.

Astfel în contextul prezentei cauze, în ceea ce priveşte cuantumul pedepselor ce vor fi aplicate, instanţa se va orienta spre minimul acestora prevăzut de lege, redus cu o 1/3, potrivit art.396 alin.10 Cod procedură penală, cu respectarea principiului proporţionalităţii între gravitatea faptelor comise şi persoana inculpaților, apreciind că astfel stabilite, oferă garanţii în ceea ce priveşte realizarea scopului preventiv – educativ al pedepsei.

XIII. Prin urmare, în contextul celor ce preced:

XIII.1 În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,  va condamna inculpatul M.A. - fiul lui J. și E., născut la data de ……….., în municipiul ………, județul ………., domiciliat în ……………., fără forme legale în localitatea ……, județul Covasna, nr. ……., posesor al CI seria ………, nr. ……, CNP …………, cetățean român, studii 9 clase, agent de pază la SC ……… SRL Sfântu Gheorghe, stagiul militar nesatisfăcut, în concubinaj cu O. G., la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.R. și M.I.-C. sau de a se apropia de aceștia), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

Pedepsele complementare și accesorii aplicate își găsesc rațiunea și justificarea în natura și felul infracțiunii comise, în valorile sociale ocrotite prin norma de incriminare a infracțiunii de trafic de droguri și în proliferarea acestui fenomen infracțional.

Faţă de circumstanţele personale ale inculpatului, constatând că acesta dispune de resurse familiale şi comunitare ce îl pot sprijini în vederea realizării şi menţinerii unei schimbări comportamentale, instanţa apreciază că inculpatul M.A. se va îndrepta şi fără executarea în regim de detenţie a pedepsei aplicate, motiv pentru care se va dispune suspendarea sub supraveghere a acesteia pe o durată de 2 ani, stabilită conform art. 91 Cod penal.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul M.A. va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

-să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

-să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

-să comunice schimbarea locului de muncă;

-să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2  lit. b Cod penal, va impune inculpatului M.A.  să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Covasna sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul va fi obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe sau în cadrul Primăriei comunei Bodoc, judeţul Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condiţiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală cu aplicarea art. 91 alin. 4 Cod penal,  va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, ori săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei aplicate.

În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, va constata că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore,  în 08.02.2020, arestat preventiv, începând cu data de 09.02.2020 şi până la data de 30.03.2020 şi aflat sub control judiciar din 30.03.2020 la zi.

Conform art. 241 alin. 1 lit. b Cod procedură penală, va constata încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin încheierea nr. 13/CP din 30 martie 2020 a Tribunalului Covasna.

Potrivit art. 7 din Legea nr. 76/2008, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul M.A. în vederea introducerii profilului său genetic în baza de date a SNDGJ.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  va aduce la cunoştinţa inculpatului M.A. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

XIII.2  În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,  va condamna inculpatul M.I.-C. - fiul lui I. și E. născut la data de …… în ………., județul ….., domiciliat în ……………., fără forme legale în …………………. posesor al CI seria ….. nr. ………., eliberată la ……… de SPCLEP …….., CNP ………….., cetățean român, studii 9 clase, dulgher la SC …………. SRL Sfântu Gheorghe, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut,  la pedeapsa de 1(un) an şi 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.R. și M.A. sau de a se apropia de aceștia), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

Pedepsele complementare și accesorii aplicate își găsesc rațiunea și justificarea în natura și felul infracțiunii comise, în valorile sociale ocrotite prin norma de incriminare a infracțiunii de trafic de droguri și în proliferarea acestui fenomen infracțional.

Faţă de circumstanţele personale ale inculpatului, constatând că acesta dispune de resurse familiale şi comunitare ce îl pot sprijini în vederea realizării şi menţinerii unei schimbări comportamentale, instanţa apreciază că inculpatul M.I.-C. se va îndrepta şi fără executarea în regim de detenţie a pedepsei aplicate, motiv pentru care se va dispune suspendarea sub supraveghere a acesteia pe o durată de 2 ani, stabilită conform art. 91 Cod penal.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul M.I.-C. va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

-să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

-să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

-să comunice schimbarea locului de muncă;

-să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2  lit. b Cod penal, va impune inculpatului M.I.-C. să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Covasna sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul va fi obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe sau în cadrul Primăriei comunei Ghelința, judeţul Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condiţiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală cu aplicarea art. 91 alin. 4 Cod penal,  va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, ori săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei aplicate.

În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, va constata că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore,  în 08.02.2020, şi aflat sub control judiciar din 08.02.2020 la zi.

Conform art. 241 alin. 1 lit. b Cod procedură penală, va constata încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin ordonanța  nr. 7/D/P/2020 din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna.

Potrivit art. 7 din Legea nr. 76/2008, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul M.I.-C. în vederea introducerii profilului său genetic în baza de date a SNDGJ.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  va aduce la cunoştinţa inculpatului M.I.-C. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

XIII.3 În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal  și art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,  va condamna inculpatul M.R. - fiul lui E. și J. născut la data de ………. în ………, județul ……., domiciliat în …………., posesor al CI seria …. nr. ……., eliberată la ……. de SPCLEP ………, CNP …….., cetățean român, studii 4 clase, fără ocupație sau loc de muncă, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, la pedeapsa de 1(un) an şi 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.I.-C. și M.A. sau de a se apropia de aceștia), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

Pedepsele complementare și accesorii aplicate își găsesc rațiunea și justificarea în natura și felul infracțiunii comise, în valorile sociale ocrotite prin norma de incriminare a infracțiunii de trafic de droguri și în proliferarea acestui fenomen infracțional.

Inculpatul M.R. a fost condamnat prin sentința penală nr. 349/2011 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de 5 ani, rămasă definitivă prin nerecurare la data de 07.12.2011. Apoi, prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019 inculpatul M.R. a fost condamnat la o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal.

În raport de această ultimă condamnare, acesta se află în stare de pluralitate intermediară, conform art. 44 alin. 1 Cod penal, fiind aplicabile şi dispozițiile art. 96 alin. 4 Cod penal.

Conform art. 96 alin. 4 Cod penal, va revoca suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 9 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019  şi va dispune executarea pedepsei conform art.96 alin.5 Cod penal.

În temeiul art.96 alin.5 Cod penal cu aplicarea art.44 alin.2 Cod penal și art.39 alin.1 lit.b Cod penal, inculpatul M.R. urmează să execute pedeapsa de 1(un) an şi 4 (patru) luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa de 9 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019, adică 3 luni închisoare.

În final, inculpatul M.R. va executa pedeapsa de 1(un) an şi 7 (șapte) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.I.-C. și M.A. sau de a se apropia de aceștia).

Se va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

Văzând  și cuantumul pedepsei aplicată inculpatului, acesta urmează să  execute pedeapsa în regim de detenţie şi în consecinţă, executarea pedepsei complementare va începe după executarea pedepsei închisorii, potrivit art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

Pedeapsa accesorie, potrivit art. 65 alin. 3 Cod penal, se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. 

În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, va constata că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore,  în 08.02.2020, şi aflat sub control judiciar din 08.02.2020 la zi.

În consecință, în baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală cu aplicarea art.  72 alin. 1 Cod penal, urmează să se scadă din durata pedepsei închisorii aplicată perioada reţinerii de 24 ore din 08.02.2020.

În baza art. 399 alin.1, 4 Cod procedură penală, apreciind că temeiurile ce au determinat luarea şi menţinerea măsurii preventive subzistă, va menţine măsura menţine măsura controlului judiciar a inculpatului  M.R. - CNP ……………, dispusă prin ordonanța nr. 7/D/P/2020  din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, cu respectarea în continuare de către inculpat  a obligațiilor instituite în sarcina sa prin aceeași ordonanță, astfel cum au fost modificate prin încheierea nr. 10/CP din 04 martie 2020 a Tribunalului Covasna, necesară bunei desfăşurări în continuare a procesului penal faţă de natura şi gravitatea infracţiunii pentru care i se reţine vinovăţia.

Conform art. 7 din Legea nr. 76/2008, va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul M.R. în vederea introducerii profilului său genetic în baza de date a SNDGJ, la introducerea în penitenciar, de personalul medical al penitenciarului, cu sprijinul personalului de pază şi în prezenţa unui poliţist, fără nici o altă notificare prealabilă din partea instanţei de judecată.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  va aduce la cunoştinţa inculpatului M.R. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

XIV. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. f Cod penal raportat la art. 16 din Legea nr. 143/2000, va dispune confiscarea specială de la inculpaţii M.R. și M.I.-C. a cantităţii de 26,71 grame de cannabis şi a un cântar de culoare neagră, în stare de funcționare, fără marcă, având inscripția Made in China, depuse la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O, conform dovezii nr. 5201939/26.02.2020.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. f Cod penal raportat la art. 16 din Legea nr. 143/2000, va dispune confiscarea specială de la inculpatul M.A. a cantităţii de 51,57 grame cannabis, depusă la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O, conform dovezii nr. 5201939/26.02.2020.

În baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, va dispune distrugerea drogurilor confiscate, cu păstrarea de contraprobe.

XV. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, va dispune confiscarea specială de la inculpatul M.A. - CNP ……… - a un telefon mobil marca Samsung, model SM-J415FN/DS având IMEI 354263/10/235771/8 și 35264/10/235771/6 cu cartelă Orange având numărul de apel ............ și card de memorie Micosd -1 GB, husă transparentă pentru telefon, sigilat cu sigiliul M.A.I. nr. 19542 folosit la comiterea faptei (un plic de culoare maro - plic nr. 2) - înregistrat la poziția nr. 99/2020 din Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, va dispune confiscarea specială de la inculpatul M.I.-C. - CNP …………. - a un telefon mobil marca Orange, model Hapiz, avînd seria IMEI  354729100603998, cu cartel SIM Telekom – seria 8940031019771065531, sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19542 folosit la comiterea faptei (un plic de culoare maro - plic nr. 4) - înregistrat la poziția nr. 99/2020 din Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, va dispune confiscarea specială de la M.R. - CNP ………….. - a un telefon conține un telefon mobil marca Samsung, model S-M G965f, având IMEI 356809/09/052150/5, cu cartelă SIM Orange, nr. de apel ............ (sticla care acoperă ecranul și spatele telefonului este crăpată) sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19542 folosit la comiterea faptei (un plic de culoare maro - plic nr. 3) - înregistrat la poziția nr. 99/2020 din Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

În temeiul art.162 alin.1 Cod procedură penală şi art.163 alin.1 Cod procedură penală, după rămânerea definitivă a hotărârii, mijloacele materiale de probă și mediile de stocare şi anume -  un plic de culoare albă ce conține 7 (șapte) DVD-uri marca Verbatim, având capacitatea de 4,7 GB, și 2 ( două) CD- uri marca Maxell respectiv marca Media Range  având capacitatea 700 MB, ce conțin rezultatele obținute din perchezițiile informatice efectuate în sistemele informatice ridicate de la inculpații M.R. și M. I. C. sigilat cu sigiliul DIICOT nr. 20614, înregistrate la poziția nr. 99/2020 în Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna, se  vor arhiva împreună cu dosarul cauzei.

XVI. Conform art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 272 alin. 1 Cod procedură penală, onorariile apărătorilor desemnați din oficiu pentru inculpații M.R. și M. I. C., avocat ……….. pentru inculpatul M.I. C. și avocat ……… pentru inculpatul M.R. în sumă de câte 868 lei (conform delegațiilor pentru asistență juridică obligatorie nr.000194 din 02.03.2020 și nr.000193 din 02.03.2020), se vor avansa din fondul special al Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Covasna şi se vor include în cheltuielile judiciare care vor rămâne în sarcina statului.

În baza art. 273 alin. 4 Cod procedură penală, art. 16 din Ordinul nr. 1054/C/27.07.2005 şi art. 1 alin.1  lit. a din Ordinul nr. 772/C-414 din 05 martie 2009 și art.7 alin. 3 lit. c din Legea nr.178/1997, se va stabili valoarea serviciilor de traducere prestate în prezenta cauză de către domnul .......... la suma de 92,60 lei.

 Prezenta încheiere se va comunica Departamentului economico-financiar şi administrativ al Tribunalului Covasna în vederea efectuării plăţii din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

În conformitate cu art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 274 alin.1, 2 Cod procedură penală, va obliga inculpații M.A., M. I. C. și M.R. la plata către stat a sumei de câte  1800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de câte  1500  lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale.

În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat, vor rămâne în sarcina acestuia.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII,

HOTĂRĂŞTE:

A. În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,  condamnă inculpatul M.A. - fiul lui J. și E., născut la data de ………., în municipiul ……, județul ……, domiciliat în ………….., fără forme legale în localitatea ……, județul Covasna, nr. …., posesor al CI seria ………., nr. ……., CNP ………., cetățean român, studii 9 clase, agent de pază la SC ……….. SRL Sfântu Gheorghe, stagiul militar nesatisfăcut, în concubinaj cu O. G., la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.R. și M.I.-C. sau de a se apropia de aceștia), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi, în baza art. 92 alin. 1 Cod penal, stabileşte termen de supraveghere de 2 ani, care potrivit art. 92 alin. 2 Cod penal, se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul M.A. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

-să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

-să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

-să comunice schimbarea locului de muncă;

-să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2  lit. b Cod penal, impune inculpatului M.A.  să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Covasna sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul este obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe sau în cadrul Primăriei comunei Bodoc, judeţul Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condiţiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală cu aplicarea art. 91 alin. 4 Cod penal,  atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, ori săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei aplicate.

În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, constată că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore,  în 08.02.2020, arestat preventiv, începând cu data de 09.02.2020 şi până la data de 30.03.2020 şi aflat sub control judiciar din 30.03.2020 la zi.

Conform art. 241 alin. 1 lit. b Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin încheierea nr. 13/CP din 30 martie 2020 a Tribunalului Covasna.

Potrivit art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul M.A. în vederea introducerii profilului său genetic în baza de date a SNDGJ.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  aduce la cunoştinţa inculpatului M.A. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

B. În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,  condamnă inculpatul M.I.-C. - fiul lui I. și E. născut la data de …. în ….., județul …….., domiciliat în ……………, fără forme legale în …………….. posesor al CI seria ……. nr. ……., eliberată la ……… de SPCLEP …….., CNP ……….., cetățean român, studii 9 clase, dulgher la SC ……….. SRL Sfântu Gheorghe, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, la pedeapsa de 1(un) an şi 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.R. și M.A. sau de a se apropia de aceștia), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi, în baza art. 92 alin. 1 Cod penal, stabileşte termen de supraveghere de 2 ani, care potrivit art. 92 alin. 2 Cod penal, se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul M.I.-C. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

-să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Covasna, la datele fixate de acesta;

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

-să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

-să comunice schimbarea locului de muncă;

-să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2  lit. b Cod penal, impune inculpatului M.I.-C. să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Covasna sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul este obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe sau în cadrul Primăriei comunei Ghelința, judeţul Covasna, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă, care se va executa în condiţiile prevăzute de art. 57 din Legea nr. 253/2013.

În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală cu aplicarea art. 91 alin. 4 Cod penal,  atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, potrivit cărora, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, ori săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei aplicate.

În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, constată că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore,  în 08.02.2020, şi aflat sub control judiciar din 08.02.2020 la zi.

Conform art. 241 alin. 1 lit. b Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin ordonanța  nr. 7/D/P/2020 din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna.

Potrivit art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul M.I.-C. în vederea introducerii profilului său genetic în baza de date a SNDGJ.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  aduce la cunoştinţa inculpatului M.I.-C. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

C. În baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 44 alin. 1 Cod penal  și art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,  condamnă inculpatul M.R. - fiul lui E. și J. născut la data de …… în …………, județul ….., domiciliat în ……….., posesor al CI seria ….. nr. ………, eliberată la ………. de SPCLEP ………, CNP ………., cetățean român, studii 4 clase, fără ocupație sau loc de muncă, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, la pedeapsa de 1(un) an şi 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.I.-C. și M.A. sau de a se apropia de aceștia), pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

Conform art. 96 alin. 4 Cod penal, revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 9 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019  şi dispune executarea pedepsei conform art.96 alin.5 Cod penal.

În temeiul art.96 alin.5 Cod penal cu aplicarea art.44 alin.2 Cod penal și art.39 alin.1 lit.b Cod penal, inculpatul M.R. urmează să execute pedeapsa de 1(un) an şi 4 (patru) luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa de 9 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 47/2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, rămasă definitivă prin neapelare la data de 15.05.2019, adică 3 luni închisoare.

În final, inculpatul M.R. execută pedeapsa de 1(un) an şi 7 (șapte) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica cu coinculpații M.I.-C. și M.A. sau de a se apropia de aceștia), în regim de detenţie, iar executarea pedepsei complementare începe după executarea pedepsei închisorii, potrivit art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și n Cod penal.

În baza art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, constată că inculpatul a fost reţinut timp de 24 de ore,  în 08.02.2020, şi aflat sub control judiciar din 08.02.2020 la zi.

Conform art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală cu aplicarea art.  72 alin. 1 Cod penal, scade din durata pedepsei închisorii aplicată perioada reţinerii de 24 ore din 08.02.2020.

În baza art. 399 alin.1, 4 Cod procedură penală, menţine măsura menţine măsura controlului judiciar a inculpatului  M.R. - CNP …………….., dispusă prin ordonanța nr. 7/D/P/2020  din 08.02.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna, cu respectarea în continuare de către inculpat  a obligațiilor instituite în sarcina sa prin aceeași ordonanță, astfel cum au fost modificate prin încheierea nr. 10/CP din 04 martie 2020 a Tribunalului Covasna.

Conform art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul M.R. în vederea introducerii profilului său genetic în baza de date a SNDGJ, la introducerea în penitenciar, de personalul medical al penitenciarului, cu sprijinul personalului de pază şi în prezenţa unui poliţist, fără nici o altă notificare prealabilă din partea instanţei de judecată.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  aduce la cunoştinţa inculpatului M.R. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

D. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. f Cod penal raportat la art. 16 din Legea nr. 143/2000,  dispune confiscarea specială de la inculpaţii M.R. și M.I.-C. a cantităţii de 26,71 grame de cannabis şi a un cântar de culoare neagră, în stare de funcționare, fără marcă, având inscripția Made in China, depuse la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O, conform dovezii nr. 5201939/26.02.2020.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. f Cod penal raportat la art. 16 din Legea nr. 143/2000,  dispune confiscarea specială de la inculpatul M.A. a cantităţii de 51,57 grame cannabis, depusă la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O, conform dovezii nr. 5201939/26.02.2020.

În baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, dispune distrugerea drogurilor confiscate, cu păstrarea de contraprobe.

E. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, dispune confiscarea specială de la inculpatul M.A. - CNP ………. - a un telefon mobil marca Samsung, model SM-J415FN/DS având IMEI 354263/10/235771/8 și 35264/10/235771/6 cu cartelă Orange având numărul de apel ............ și card de memorie Micosd -1 GB, husă transparentă pentru telefon, sigilat cu sigiliul M.A.I. nr. 19542 folosit la comiterea faptei (un plic de culoare maro - plic nr. 2) - înregistrat la poziția nr. 99/2020 din Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, dispune confiscarea specială de la inculpatul M.I.-C. - CNP ………… - a un telefon mobil marca Orange, model Hapiz, avînd seria IMEI  354729100603998, cu cartel SIM Telekom – seria 8940031019771065531, sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19542 folosit la comiterea faptei (un plic de culoare maro - plic nr. 4) - înregistrat la poziția nr. 99/2020 din Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, dispune confiscarea specială de la M.R. - CNP ………….- a un telefon conține un telefon mobil marca Samsung, model S-M G965f, având IMEI 356809/09/052150/5, cu cartelă SIM Orange, nr. de apel ............ (sticla care acoperă ecranul și spatele telefonului este crăpată) sigilat cu sigiliul M.A.I. nr.19542 folosit la comiterea faptei (un plic de culoare maro - plic nr. 3) - înregistrat la poziția nr. 99/2020 din Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna.

În temeiul art.162 alin.1 Cod procedură penală şi art.163 alin.1 Cod procedură penală, după rămânerea definitivă a hotărârii, mijloacele materiale de probă și mediile de stocare şi anume -  un plic de culoare albă ce conține 7 (șapte) DVD-uri marca Verbatim, având capacitatea de 4,7 GB, și 2 ( două) CD- uri marca Maxell respectiv marca Media Range  având capacitatea 700 MB, ce conțin rezultatele obținute din perchezițiile informatice efectuate în sistemele informatice ridicate de la inculpații M.R. și M. I. C. sigilat cu sigiliul DIICOT nr. 20614, înregistrate la poziția nr. 99/2020 în Registrul mijloacelor materiale de probă de la Tribunalul Covasna, se  arhivează împreună cu dosarul cauzei.

F. Conform art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 272 alin. 1 Cod procedură penală, onorariile apărătorilor desemnați din oficiu pentru inculpații M.R. și M. I. C., avocat ………. pentru inculpatul M.I. C. și avocat ……….. pentru inculpatul M.R. în sumă de câte 868 lei (conform delegațiilor pentru asistență juridică obligatorie nr.000194 din 02.03.2020 și nr.000193 din 02.03.2020), se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Covasna şi se includ în cheltuielile judiciare care vor rămâne în sarcina statului.

În baza art. 273 alin. 4 Cod procedură penală, art. 16 din Ordinul nr. 1054/C/27.07.2005 şi art. 1 alin.1  lit. a din Ordinul nr. 772/C-414 din 05 martie 2009 și art.7 alin. 3 lit. c din Legea nr.178/1997, stabilește valoarea serviciilor de traducere prestate în prezenta cauză de către domnul .......... la suma de 92,60 lei.

 Prezenta încheiere se comunică Departamentului economico-financiar şi administrativ al Tribunalului Covasna în vederea efectuării plăţii din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

În conformitate cu art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 274 alin.1, 2 Cod procedură penală, obligă inculpații M.A., M. I. C. și M.R. la plata către stat a sumei de câte  1800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de câte  1500  lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale.

În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

Pronunţată în şedinţă publică, azi – 11 iunie 2020. 

PREŞEDINTE GREFIER