Prin cererea de chemare în judecată reclamanta a solicitat suplinirea consintământului pârâtului în vederea eliberarii paşapoartelor pentru cei doi minori,rezultati din relatia de concubinaj cu pârâtul .
Reclamanta și-a exercitat dreptul de dispoziție asupra acțiunii civile, prin aceea că a formulat cerere de renunțare la judecată.
În drept, potrivit art.406 Cod procedură civilă, reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în ședința de judecată, fie prin cerere scrisă. Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.
Instanța constată că sunt îndeplinite condițiile legale pentru a se lua act de cererea de renunțare la judecată, fiind formulată în scris, de către reclamanta ,prin apărătorul ales să o reprezinte.
În consecință, constatând că sunt îndeplinite dispozițiile legale, instanța va lua act de cererea de renunțare la judecata cererii formulate de reclamantă.
Curtea de Apel Galați
Reîncredinţare minor spre creştere şi educare. Criterii.
Tribunalul Neamț
Ordin de protecţie
Judecătoria Caracal
Divorţ cu minori
Judecătoria Iași
Divort cu minori
Judecătoria Vaslui
Aplicabilitate Regulament CE nr. 2201/2003 privind competenţa, recunoaşterea, şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti - acţiune respinsă ca nefiind de competenţa instanţelor române