Litigii cu profesionişti - Acţiune în anulare hotărâre Adunare Generală uniune a unor societăţi cooperative

Sentinţă civilă 665 din 21.12.2021


R O M Â N I A

TRIBUNALUL C

SECŢIA A II-A CIVILĂ

SENTINŢA CIVILĂ Nr. 665

Şedinţa publică de la 21 Decembrie 2021

Completul compus din:

PREŞEDINTE M N M

Grefier N A

Pe rol fiind pronunţarea asupra  acţiunii în  anulare a Hotărârii Adunării Generale Ordinare din data de 23.03.2021 cât şi a Adunării Generale Extraordinare  din aceeaşi dată formulată de  reclamanta SOCIETATEA COOP DE CONSUM GR.I T prin administrator S T cu sediul procesual ales la AV.B N - C, CIF RO ..., în contradictoriu cu pârâta  U.J.C.C. C  cu sediul în C.

Dezbaterile au avut loc în şedinţa publică din data de 06.12.2021 şi au fost consemnate în încheierea de şedinţă din acea dată, încheiere ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, iar instanţa, pentru a da posibilitate părţilor să formuleze concluzii scrise a dispus amânarea pronunţării la data de 21.12.2021 dată când a pronunţat următoarea hotărâre:

T R I B U N A L U L,

Asupra acţiunii civile de faţă;

Prin acţiunea înregistrată sub nr.2967/118/2021 la data de 19.04.2021 pe rolul Tribunalului C, astfel cum a fost precizată ulterior la data de 07.09.2021, reclamanta Societatea Cooperativa de Consum gradul 1 T C prin administrator S T a solicitat în contradictoriu cu pârâta U.J.C.C.C anularea hotărârilor luate in cadrul Adunării Generale Ordinare si Extraordinare din data de 23.03.2021, precum si obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de prezentul litigiu.

În motivare, s-a arătat că UJCC  C  prin organele sale de conducere  a transmis  reclamantei  prin email în data de 9.03.2021 un convocator care conţinea materialele ce urmau a fi prezentate in cadrul Adunării Generale Ordinare si Adunării Generale Extraordinara, cât si prin care îl anunta ca pe data de 23.03.2021 a  convocat Adunarea Generală Ordinară si Adunarea Generală Extraordinara, cu ordinea de zi si buletinul de vot, depuse la dosar.

Reclamanta  a apreciat că  nu  a fost respectat termenul de 15 zile stipulat in cadrul art.34 pct.41 din Legea 1/2005.

Se arată că, un alt aspect este acela al  încălcării votului secret stabilit in cadrul art.42 pct.22, întrucât în cadrul convocatorului din data de 9.03.2021, pe ordinea de zi au fost suspuse si punctele: „8. Alegerea / reconfirmarea Comitetului Director, Colegiului Director si alegerea preşedintelui UJCC pentru un nou mandat de 4 (patru) ani;10. Revocarea si alegerea cenzorului UJCC pentru un mandat de 3 ani”.

Reclamanta a apreciat ca atât Adunarea Generala Ordinara, cât si cea Extraordinara puteau fi ţinute în prezenţa fizica a celor 11 reprezentanţi ai cooperativelor asociate, cu conditia respectării distanţării sociale impuse de lege de 2 m intre membri, parata si având spaţii care sa permită tinerea adunărilor.

S-a  mai susţinut că, anterior ţinerii acestor adunări generale, Cooperativa T a făcut doua solicitari privind activele care trebuiau sa fie date cu contract de inchiriere (comodat), la fel cum si ceilalti asociaţi le deţin, care nu au fost luate in calcul de către preşedinte, si nici trecute pe ordinea de zi. Astfel, prima solicitare a fost trimisa încă din data de 4.06.2020 la care nu s-a primit nici un răspuns, iar cealaltă la data de 10.12.2020, când s-a răspuns ca că aceasta poate fi analizata doar de către Comitetul Director, aspect care totuşi nu a fost pus in discutie de către Comitetul Director la momentul convocarii Adunării Generale Ordinare din data de 23.03.2021.

Societatea reclamantă a arătat că cererea fost analizata în cadrul Colegiului Director din data de 04.06.2020, solutia fiind ca se va analiza in cadrul Comitetului Director al UJCC in care sunt toti membrii care participa si la adunarea generala.

S-a conchis de către reclamantă că ambele adunari generale s-au desfăşurat într-un mod nelegal, mai precis, pe e-mail, într-o modalitate care sa nu poată permita membrilor interactionarea si discutarea efectiva a propunerilor aflate pe ordinea de zi si mentionate in convocator, fiind astfel si votul lipsit de caracterul secret care trebuia sa fie purtat cu privire la punctele 8 si 10 din convocator.

Societatea reclamantă a precizat că nu  avut la dispozitie platforma suport pentru un vot prin corespondenta, unde să poată accesa cu ajutorul unei parole si user name, unde sa poată posta puncte de vedere, propuneri, unde sa poată avea loc discutii  pe marginea subiectelor de pe ordinea de zi în conformitate cu art. 31 lit. h.

Totodată,  reclamanta a arătat că  nici aspectul ca buletinul de vot nu este conform, întrucât, în primul rând, nu sunt trecuti membrii de drept identificati nominal, iar in ceea ce priveste Colegiul Director, nu a cunoscut  cine este dl. GERAT - care ocupa functia de vicepreşedinte.

S-a învederat că procesul - verbal este semnat si întocmit de membri asociaţi care au fost propuşi in vederea formarii organelor de lucru, dar nu au fost si votaţi in acest sens, sau cel putin acest aspect nu rezulta din înscrisuri, votul efectiv cum s-a manifestat, fiind un vot deschis totusi in aceasta situatie. Nu exista manifestarea votului care a fost deschis (nelegal cu privire la punctele 8 si 10 doar), întrucât comunicarea manifestării votului nu s-a făcut către membrii participanţi la vot care astfel nu au avut cunostinta de modalitatea in care s-a votat, cum si de către cine.

In drept, s-au invocat dispozitiile art.34, art. 42, art. 95 pct. 8, art. 31 lit. h din Legea nr. 1/2005, şi art. 9 lit. e, art. 13 pct. 8 din Statutul UJCC C.

În dovedirea acţiunii, reclamanta s-a folosit de proba cu înscrisuri.

Pârâta  UNIUNEA JUDEŢEANĂ A COOPERATIVEI DE CONSUM C a formulat la data de 07.09.2021 ( filele 64 – 66 dosar vol. 1 ) „Apărări”, prin care a invocat excepţia lipsei de interes în formularea acţiunii, in raport de dispozitiile art. 44 alin 3 din Legea 1/2005 privind  organizarea şi functionarea cooperatiei potrivit cu care „(3)Hotărarile adunarii generale contrare prevederilor prezentei legi şi ale actului constitutiv pot fi atacate in justitie in termen de 15 zile de la data mentionării in registrul comerţului, de oricare dintre membrii cooperatori care au luat parte la adunarea generale, au votat impotrivă sau care nu au participat la adunarea generală”.

Pârâta  UNIUNEA JUDEŢEANĂ A COOPERATIVEI DE CONSUM C a  susţinut că orice nelegalitate a unei hotărari a adunării generale a membrilor cooperatori, fiind neconformă cu legea speciala (nr. 1/2005) ori cu actele constitutive ale cooperativei, poate fi invocată de către membrul cooperator in condiţiile art. 44 alin. 3 din legea 1/2005, dar in niciun caz nu poate constitui obiectul examinării pe fondul unor pretinse motive de nulitate, atât timp cat au fost respectate toate drepturile reclamantei prevazute de art. 31din Legea 1/2005, iar reclamanta a participat activ la şedinţă şi şi-a exercitat dreptul la vot in acord cu toate problemele puse pe ordinea de zi.

Releva faptul că reclamanta SOC1ETATEA COOPERATIVA DE CONSUM gradul 1 T prin administrator S T, nu a solicitat includerea pe ordinea de zi a adunării generale a membrilor cooperatori a unor noi probleme, astfel cum prevede dreptul acesteia conferit de art. 31 lit. h din lege, sens în care  prin Hotărârea nr 1/23.03.2021, parata UJCC nu a incălcat si nici nu a ingrădit reclamantei niciun drept exercitat cu buna credinţă.

Pârâta UNIUNEA JUDEŢEANĂ A COOPERATIVEI DE CONSUM C a conchis că prin hotărârea adoptata in 23.03.2021 in cadrul Adunarii Generale Ordinare a UJCC C nu a fost incălcat interesul actual al reclamantei sau al vreunuia dintre membrii cooperatori persoane juridice, astfel încât  nulitatea hotărârii astfel adoptate poate fi invocată doar de către persoanele  faţă de care s-ar fi incălcat dispozitiile legale şi nu de catre reclamanta, prin dovedirea în cauză a producerii unei vătămări ce nu poate fi inlaturată altfel decât prin anularea hotărârii adoptate cu incalcarea dispoziţiilor legale.

În apărare, pârâta a solicitat administrarea probei cu înscrisuri.

În drept, au fost invocate disp. Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea  cooperaţiei.

Prin Încheierea din data de 09.11.2021 a Tribunalului C s-a respins, ca nefondată excepţia lipsei calităţii de reprezentant a Dlui Stere Tănase („excepţia lipsei mandatului”) pentru reclamanta Societatea Cooperativă de Consum gradul I T C şi a apărătorului ales, Dl. avocat B N.

Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa reţine următoarele:

I) Prin  Convocatorul emis de UJCC C în temeiul Legii nr. 1/2005 şi Statutului UJCC C , s-a prevăzut ca , Comitetul Director convoaca Adunarea Generala Ordinara a Asociatilor la sediul UJCC C, sala de sedinţe a Hotelului D, pentru data de 23.03.2021 ora 13 având următoarea ordine de zi:

1. Prezentarea raportului de activitate a Comitetului Director pe perioada mandatului 2017-2020;

2. Prezentarea şi aprobarea bilanţului contabil la data de 31.12.2020;

3. Prezentarea raportului cenzorului;

4. Prezentarea situaţiei patrimoniale la data de 31.12.2020;

5. Prezentarea raportului oficiului juridic privind situatia litigiilor in curs;

6. Discutii;

7. Descarcarea de gestiune a membrilor Comitetului Director, Colegiului Director si revocarea acestora;

8. Alegerea/reconfirmarea Comitetului Director, Colegiului Director şi alegerea presedintelui UJCC pentru un nou mandat de 4 ani;

9. Adoptarea BVC si a programului de activitate pentru anul 2021;

10. Revocarea şi alegerea cenzorului UJCC pentru un mandat de 3 ani;

11. Stabilirea indemnizatiei pentru membrii Comitetului Director, Colegiului Director si cenzor pentru anul 2021;

12. Alegerea delegatilor la Congresul Centrocoop, iulie 2021 - Iasi.;

13. Mandatarea dnei F M –consilier juridic, pentru depunerea tuturor documentelor la Judecătoria C ;

14. Diverse: alegerea /realegerea membrilor CA la societatile comerciale cu capital cooperatist Complex Turistic D SRL şi L C cu R CCR SRL.

Prin Procesul - verbal întocmit in data de 23.03.2021 ( filele 68 – 76 dosar vol. 1 ), cu ocazia Adunării Generale Ordinare a UJCC C, Comisia de Validare a procedat la numărarea buletinelor de vot si a constatat ca ,, din cele 12 cooperative asociate Consumcoop B, C H, M, M, M K, N V, O, S, T, T, Federalcoop C , nu si a exprimat votul Consumcoop S”.

Comisia de validare a retinut ca „ Voturile au fost exprimate de presedinte, reprezentantul societatii cooperative. La Adunarea Generala, din cei 12 membri persoane juridice asociati convocati sunt prezenti 11 membri, procent de participare 91,67 %”.

Toate punctele de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare din 23 03.2021 supuse la vot au fost aprobate.

II) Prin Convocatorul emis de UJCC C in temeiul Legii nr 1/2005 si Statutului UJCC C ,  s-a prevăzut ca , Comitetul Director convoaca Adunarea Generală Extraordinara a Asociatilor la sediul UJCC C, sala de sedinte a Hotelului D, , pentru data de 23.03.2021 ora 15, având urmatoarea ordine de zi:

l. Aprobarea bunurilor care pot face obiectul ipotecii, inchirierii sau instrăinarii pe parcursul anului 2021, conform anexelor nr 1, 2 si 3;

2. Actualizarea Statutului si Actului Constitutiv al UJCC C;

3. Aprobarea contractarii de imprumuturi, linii de credit, prelungiri contracte imprumuturi si linii de credit de la institutiiile bancare, precum si garantarea imprumuturilor contractate de societatile cooperative asociate pentru perioada 2021-2024:

4. Aprobarea contractarii unui imprumut in valoare de 50.000 lei ;

5. Împuternicirea conducerii operative (presedinte, vicepresedinte, contabil sef) in vederea semnării documentelor in relatiile cu bancile pentru perioada 2021-2024;

6 Acordarea dreptului de semnătură pentru următorul mandat 2021-2024;

7. Diverse

Prin Procesul - verbal întocmit in data de 23.03.2021 cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a UJCC C ( filele 80 – 82 dosar vol. 1 ), Comisia de Validare a procedat la numărarea buletinelor de vot si a constatat ca ,,din cele 12 cooperative asociate: Consumcoop B, C H, M, M, M K, N - V, O, S, T, T, Federalcoop C, nu si-a exprimat votul Consumcoop S .

Comisia de validare a constatat ca „ Voturile au fost exprimate de presedinte, reprezentantul societatii cooperative. La Adunarea Generală, din cei 12 membri persoane juridice asociati convocati, sunt prezenti 11 membri, procent de participare 91,67 %”.

Toate punctele de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare din 23.03.2021 supuse la vot au fost aprobate.

Pârâta U.J.C.C. C este o uniune a unor societăţi cooperative constituită în temeiul disp. art. 89 din Legea nr. 1/2005 conform cărora „(1)Societăţile cooperative se pot asocia în mod liber şi voluntar, pe baza hotărârilor adunărilor generale ale acestora, în asociaţii şi uniuni constituite în scopul de a asigura reprezentarea şi apărarea intereselor societăţilor cooperative asociate în relaţiile cu administraţia publică, autoritatea de stat, alte persoane fizice sau juridice, publice ori private, organisme internaţionale şi cu asociaţii internaţionale echivalente, precum şi pentru susţinerea şi promovarea principiilor cooperatiste, conform prevederilor prezentei legi.

(2)Pentru a constitui asociaţii sau uniuni, societăţile cooperative pun în comun şi fără drept de restituire un aport în bani şi/sau în natură şi activează pe baza experienţei manageriale pentru realizarea scopului şi obiectivelor propuse.

(3)Asociaţia poate fi constituită din două sau mai multe societăţi cooperative de aceeaşi formă sau de forme diferite.

(4)Uniunea judeţeană poate fi constituită din societăţi cooperative şi/sau asociaţii de cooperative de aceeaşi formă, care îşi au sediul pe raza administrativ-teritorială a judeţului, în condiţiile prezentei legi.

(5)Uniunea naţională poate fi constituită din societăţi cooperative, asociaţii şi uniuni de societăţi cooperative de aceeaşi formă, în condiţiile prezentei legi.

(6)Asociaţiile şi uniunile respective dobândesc personalitate juridică prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor deschis la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi au sediul.”

Nu există aşadar identitate între societatea cooperativă şi uniunea societăţilor cooperative, regimul juridic al acestora fiind diferit. Dispoziţiile art.108 din Legea nr. 1/2005 („Societăţile cooperative beneficiază de toate măsurile promovate de statul român pentru societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, înfiinţate în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”) nu sunt cuprinse în Titlul III care reglementează  Asociaţiile, uniunile judeţene şi uniunile naţionale, ci în Titlul IV care reglementează  Raporturile dintre stat şi cooperaţie.

Aşadar, disp. art. 108 prevăd numai  pentru societăţile cooperative, nu şi pentru formele  asociative,  că beneficiază de toate măsurile promovate de statul român pentru societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, înfiinţate în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art. 95 alin. (8) din Lege nr. 1 din 21 februarie 2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei „Hotărârile adunărilor generale şi deciziile comitetului director contrare legii, actului constitutiv şi statutului pot fi atacate în justiţie”.

Cu titlul preliminar, Tribunalul reţine că pârâta U.J.C.C. C a depus la dosar Statutul Uniunii Judeţene a Cooperaţiei de Consum C, precum şi Actul constitutiv în variantele actualizate în baza Adunării Generale Extraordinare a U.J.C.C. din data de 23.03.2021, hotărâri ce fac obiectul acţiunii în anulare de faţă.

Statutul Uniunii Judeţene a Cooperaţiei de Consum C în varianta anterioară actualizării stabileşte că adunarea generală se convoacă de Comitetul Director, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, cu cel puţin 15 zile înainte de data adunării. Convocatorul va indica data, locul şi ora ţinerii adunării generale şi ordinea de zi ( art. 13 alin. 3).

Totodată, Statutul stipulează că norma de reprezentare a membrilor asociaţi la Adunarea Generală se stabileşte de Comitetul Director ( art. 13 alin. 2 ).

Hotărârile Adunării Generale se iau prin vot deschis, cu excepţia celor privind numirea şi revocarea membrilor Comitetului Director şi a cenzorului şi a celor privind răspunderea administratorilor ( art. 13 alin. 9 ).

Asupra excepţiei lipsei de interes ce urmează a fi analizată cu prioritate în baza disp. art. 248 alin. 1 NCPC, Tribunalul constată caracterul nefondat al acesteia, sens în care va fi respinsă ca atare, pentru considerentele ce vor fi arătate în continuare:

În baza disp. art. 32 alin. 1 lit. d NCPC orice cerere poate fi formulată şi susţinută numai dacă autorul acesteia justifică un interes.

Interesul constituie una din condiţiile de exerciţiu al dreptului la acţiune şi a fost definit în doctrină ca fiind folosul practic urmărit de cel care a pus în mişcare acţiunea civilă, în oricare din formele procedurale ce intră în conţinutul acesteia. Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. Interesul este legitim atunci când nu contravine normelor imperative ale legii sau regulilor de convieţuire socială. Câtă vreme reclamanta contestă legalitatea hotărârilor luate in cadrul Adunării Generale Ordinare si Extraordinare din data de 23.03.2021, pretinzând încălcarea normelor din Legea nr. 1/2005 şi din Statutul UJCC C, nu se poate reţine că partea nu justifică un folos practic în adoptarea unor acte de voinţă interne obligatorii pentru toţi asociaţii care să fie adoptate în conformitate cu legea şi în folosul societăţii.

Din analiza materialului probator administrat în cauză prin prisma susţinerilor reclamantei SOCIETATEA COOPERATIVĂ DE CONSUM gradul I T prin administrator STERE TĂNASE, instanţa reţine că Hotărârile Adunării Generale Ordinare din data de 23.03.2021, cât şi a Adunării Generale Extraordinare din aceeaşi dată a U.J.C.C. C au fost adoptate cu încălcarea prevederilor Statutului Uniunii Judeţene a Cooperaţiei de Consum C, după cum urmează:

Nu au fost respectate dispoziţiile art. 13 alin. 3 din Statut cu privire la modul de convocare a adunării generale prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, cu cel puţin 15 zile înainte de data şedinţei. Convocatorul va indica data, locul şi ora ţinerii adunării generale şi ordinea de zi.

Raţiunea textului rezidă în aceea de a încunoştinţa pe asociaţi cu privire la desfăşurarea adunării şi hotărârile ce urmează a fi luate de aceasta într-un termen util. Numai în acest mod asociaţii îşi pot forma un punct de vedere în cunoştinţă de cauză şi pot fi protejate interesele acestora.

Convocatorul a fost comunicat membrilor UJCC C pe data de 09.03.2021 ( filele 77 – 78 dosar vol. 1 ), cu mai puţin de 15 zile înainte de ţinerii adunărilor generale (23.03.2021). Or, o adunare neconvocată în conformitate cu legea şi statutul persoanei juridice nu poate avea puterea unei adunări care să adopte hotărâri producătoare de efecte juridice şi cu putere obligatorie pentru asociaţii săi.

Deşi hotărârile au fost adoptate la data de 23.03.2021, voturile au fost exprimate de asociaţi în date diferite, în intervalul 18.03.2021 – 23.03.2021 ( filele 132 – 178 dosar vol. 1 ). Aşadar, neexprimarea votului în cursul adunării generale este un alt motiv de natură să atragă nulitatea hotărârilor  atacate.

Tribunalul reţine drept întemeiat şi motivul de nelegalitate a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Asociatilor în ceea ce priveşte nerespectarea caracterului votului „ secret” în cazul numirii membrilor Comitetului Director şi a cenzorului, în condiţiile în care votul exprimat prin email de fiecare asociat a fost adus şi la cunoştinţa celorlalţi asociaţi ai Uniunii Judeţene a Cooperaţiei de Consum C.

Instanţa nu poate reţine motivul de nelegalitate invocat de reclamantă prin acţiunea introductivă referitor la neincluderea pe ordinea de zi a solicitărilor de transmitere în folosinţă a obiectivelor ce au făcut obiectul contractului de comodat nr. 1/01.02.2007 încheiat cu FEDERALCOOP ( filele 67 – 69 dosar vol. II ), în condiţiile în care această propunere este datată 04.05.2020, deci cu mult înainte de data ţinerii şedinţei din data de 23.03.2021.

Pentru motivele expuse în cele ce preced, constatând că Hotărârile Adunării Generale Ordinare din data de 23.03.2021, cât şi a Adunării Generale Extraordinare din aceeaşi dată atacate prin demersul judiciar de faţă nu au fost luate în conformitate cu prevederile Statutului Uniunii Judeţene a Cooperaţiei de Consum C, fiind încălcate normele imperative privitoare la convocarea adunărilor şi sub aspectul procedurii de adoptare, urmează a se dispune anularea acestora.

În baza disp. art. 453 alin. 1 reţinând culpa procesuală a pârâtei U.J.C.C. C în pornirea procesului civil de faţă, urmează a o obliga pe aceasta la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 2.200 lei constând în taxă judiciară de timbru ( 200 lei ) şi onorariu avocat (2.000 lei) în favoarea reclamantei Societatea Cooperativa de Consum gradul 1 T C prin administrator S T.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE:

Respinge, ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de pârâta U.J.C.C. C. 

Admite cererea formulată de reclamanta SOCIETATEA COOPERATIVĂ DE CONSUM gradul I T prin administrator STERE TĂNASE cu sediul procesual ales la AV.B N - C, CIF RO ..., în contradictoriu cu pârâta U.J.C.C. C cu sediul în C,  .

Dispune anularea Hotărârilor Adunării Generale Ordinare din data de 23.03.2021, cât şi a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare din aceeaşi dată a U.J.C.C. C.

Obligă pârâta la plata în favoarea reclamantei a cheltuielilor de judecată în sumă de 2.200 lei constând în taxă judiciară de timbru ( 200 lei ) şi onorariu avocat (2.000 lei).

Dispune menţionarea în registrul comerţului şi publicarea în Monitorul Oficial, partea a VII -a, la data rămânerii definitive, a prezentei sentinţe .

Cu apel în 15 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, respectiv Tribunalul C.

Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 21.12.2021.

PREŞEDINTE ,  GREFIER,

M N M  N A

Red. Jud. M.N.M/24.03.2022

Tehnoredactat gref. NA/4 ex

DI 24.03.2022