Deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept

Hotărâre 46 din 03.11.2022


Document finalizat

Cod ECLI ECLI:RO:TBCVN:2022:..........

Dosar nr. .... 

R O M Â N I A

TRIBUNALUL COVASNA

SECŢIA PENALĂ

SENTINŢA PENALĂ NR. 46 

Şedinţa publică din data de 03 noiembrie 2022

 PREŞEDINTE : ........

GREFIER : .......... 

Cu participarea reprezentantei Ministerului Public, procuror .............. din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna

Pe rol fiind pronunţarea asupra acţiunii penale pornită împotriva inculpatului B.A., trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de „deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000.

Desfăşurarea şedinţei de judecată s-a înregistrat cu mijloace tehnice audio, conform art. 369 alin. 1 Cod procedură penală.

La apelul nominal făcut în şedinţa publică de astăzi, se constată lipsa inculpatului.

Procedura de citare este legal îndeplinită. 

Se face referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, care arată că dezbaterile asupra cauzei de faţă au avut loc în şedinţa publică din data de 12 septembrie 2022, susţinerile şi concluziile părţilor fiind consemnate în încheierea de şedinţă din aceeaşi zi, încheiere care face parte integrantă din prezenta şi la care se face trimitere.

T R I B U N A L U L

A. Prin rechizitoriul  nr. 74/D/P/2021 din data de 5 mai 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Covasna înregistrat pe rolul acestei instanţe la data de 6 mai 2022  sub dosar nr. ..../a1 inculpatul B.A. a fost trimis în judecată, în stare de libertate săvârşirea  infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art.4 alin. 1 din Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut următoarea stare de fapt:

La data de 22 octombrie 2021 pe DJ 103 E, pe raza comunei Belin jud. Covasna, în zona benzinăriei .... unde se desfășura festivalul de muzică ”APOTEK” a fost oprit pentru verificări autovehiculul marca .... înmatriculat sub nr. .... condus de către numitul G.C. cu CNP ....... Pe scaunul din dreapta față a fost identificat numitul B.A., iar în autoturism au mai fost identificate și numitele D.B. cu CNP ...... și M.E., cu CNP ......

Trecându-se la efectuarea unui control polițienesc asupra ocupanților autoturismului, asupra lui B.A. a fost identificată o borsetă în interiorul căreia s-a găsit un plic din nylon transparent autosigilant ce conține fragmente vegetale uscate de culoare verde, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, iar în portiera din dreapta a autoturismului a fost identificată o borsetă marca ”Nike” în interiorul căreia se afla o cutie de culoare galbenă, ce conținea fragmente vegetale uscate  de culoare verde, cu aspect și miros specific plantei de cannabis și respectiv un grinder metalic de culoare argintiu cu negru, ce conținea urme de materie şi, întrebat fiind cu privire la proveniența acestor substanțe B.A. a afirmat faptul că îi aparțin și că le-a cumpărat de pe raza jud. Constanța în urmă cu trei săptămâni.

Se reţine în rechizitoriu că potrivit Raportului de constatare tehnico-științifică nr. 798927/15.02.2022 întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor, proba nr. 1 (o punguță din material plastic transparent) este constituită din 0,82 grame Cannabis, proba nr. 2 (un recipient din material plastic de culoare galbenă) este constituită din 0,61 grame Cannabis și proba nr. 3 (un grinder metalic de culoare negru cu argintiu) este constituită din 0,30 grame Cannabis., cannabisul fiind inclus în tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și constituie drog de risc.

În susţinerea stării de fapt au fost invocate următoarele mijloace de  probă: proces verbal de constatare (fila 4), Raportul de constatare tehnico-științifică nr. 798927/15.02.2022 întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul IGPR, (filele 16-21), declaraţiile date de inculpat (filele 9, 10, 12 dosar up.).

B. Întrucât în cauză nu s-au formulat cereri sau excepţii referitoare la aspecte care pot face obiectul procedurii camerei preliminare astfel cum este definit prin art. 342 Cod procedură penală şi s-a constatat că nici nu se impune invocarea acestora din oficiu, în temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, prin încheierea nr. 14/CP/9 iunie 2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul penal nr. ..../a1  a fost constatată legalitatea rechizitoriului, a actelor de urmărire penală şi a administrării probelor şi s-a dispus începerea judecății.

La primul termen de judecată din data de 12 septembrie 2022  inculpatul B.A. a declarat că doreşte să urmeze procedura recunoaşterii vinovăţiei prevăzută de art. 375 Cod procedură penală şi ascultat, fiind potrivit art. 375 alin. 1 Cod procedură penală (declaraţia acestuia fiind ataşată la fila 16 dosar), a arătat că recunoaşte integral toate faptele descrise în actul de sesizare şi solicită ca judecata să se realizeze pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, astfel încât instanţa a  admis cererea formulată de inculpat.

II. Analizând ansamblul probatoriului administrat în dosarul penal de față, tribunalul constată următoarele:

În fapt, la data de 22 octombrie 2021, a fost oprit pe raza comunei Belin jud. Covasna, în zona benzinăriei .... unde se desfășura festivalul de muzică ”APOTEK” autovehiculul marca ....... înmatriculat sub nr. ...... condus de către numitul G.C. cu CNP ........, pe scaunul din dreapta față fiind identificat inculpatul B.A., în autovehicul aflându-se şi numitele D.B. cu CNP ....... și M.E., cu CNP ........., iar la controlul corporal efectuat asupra inculpatului, în interiorul borsetei sale s-a găsit un plic din nylon transparent autosigilant ce conținea fragmente vegetale uscate de culoare verde, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, iar în portiera din dreapta a autoturismului a fost identificată o borsetă marca ”Nike” în interiorul căreia se afla o cutie de culoare galbenă, ce conținea fragmente vegetale uscate  de culoare verde, cu aspect și miros specific plantei de cannabis și respectiv un grinder metalic de culoare argintiu cu negru, ce conținea urme de materie.

Se reţine că potrivit Raportului de constatare tehnico-științifică nr. 798927/15.02.2022 întocmit de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul IGPR (fila 16  dosar up.) în baza ordonanţei din data de 3 noiembrie 2021 (fila 13 dosar up), urmare examinării fragmentelor vegetale, s-au stabilit următoarele:

•proba nr. 1  - fragmentele vegetale aflate într-o punguță din material plastic transparent -  este constituită din 0,82 grame Cannabis,

•proba nr. 2- fragmentele vegetale aflate într-un recipient din material plastic de culoare galbenă - este constituită din 0,61 grame Cannabis;

•proba nr. 3 – fragmentele de materie aflate într-un grinder metalic de culoare negru cu argintiu - este constituită din 0,30 grame Cannabis.

Se reţine că în cursul urmăririi penale, în cadrul declaraţiei date în calitate de suspect şi  (fila 10 dosar up.) şi ulterior în cursul judecăţii în cadrul declaraţiei date în faţa instanţei de judecată (fila 16 dosar instanţă)  inculpatul B.A. a recunoscut că substanţele de mai sus găsite în borsetă şi în portiera maşinii îi aparţin, arătând că a cumpărat drogurile pe care le deţinea în modalitatea de mai sus în luna septembrie a anului 2021, când se afla la mare, în staţiunea Olimp, pentru consumul său propriu.

Nu s-a dispus în cauză de către procuror evaluarea inculpatului de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna în vederea includerii sale în programul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri conform art. 19 din Legea 143/2000, având în vedere că inculpatul a declarat la data de 20 aprilie 2022 (fila 10 dosar up.) că nu dorește să fie evaluat în vederea includerii sale în programul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri și nu dorește să fie inclus în acest program, întrucât nu este dependent de droguri.

În drept, tribunalul va avea în vedere că  substanţa cannabis intră în categoria drogurilor de risc, fiind înscrisă în Tabelul nr. III Anexă la Legea nr. 143/2000, iar potrivit art. 4 alin.1 din Legea  143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri - „(...) deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Prin raportare la situaţia de fapt reţinută anterior, recunoscută de inculpat în cadrul  declaraţiei date în cadrul urmăririi penale precum şi în cadrul audierii sale de către instanţa de judecată, se constată că fapta inculpatului B.A. la data de 22 octombrie 2021, în timp ce se afla în autoturismul marca .... cu nr. de înmatriculare .... condus de către numitul G.C. deplasându-se la festivalul ”Apotek” din comuna Belin, jud. Covasna, a deținut asupra sa, fără drept, pentru consum propriu, cantitățile de 0,82 grame Cannabis aflată într-o punguță din material plastic transparent, 0,61 grame Cannabis aflată într-un recipient din material plastic de culoare galbenă și 0,30 grame Cannabis aflată într-un grinder metalic, drog de risc, inclus pe tabelul anexă III la Legea nr. 143/2000, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Raportat la aceste considerente, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art.396 alin.2 Cod procedură penală, fiind probat dincolo de orice îndoială rezonabilă că fapta de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept  prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/200 0 există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpatul B.A. cu forma de vinovăție a intenţiei directe cerută de lege, tribunalul urmează să dispună condamnarea sa.

În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a pedepsei ce va fi aplicată inculpatului, instanţa va avea în vedere  limitele speciale de pedeapsă prevăzute de Legea 143/2000 - limite care, în măsura în care sunt incidente cauze de atenuare şi/sau de agravare, se stabilesc prin aplicarea regulilor prevăzute de art. 79 Cod penal şi va lua, totodată, în considerare, pentru a stabili pedeapsa între limitele speciale, criteriile generale de individualizare prevăzute de art. 74 Cod penal prin raportare la care se evaluează gravitatea infracţiunilor săvârşite şi periculozitatea infractorului, respectiv împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii, motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit, natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal, nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.

Relativ la pedeapsa prevăzută de legea specială pentru infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului, se va avea în vedere că pentru infracţiunea de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 prevede pedeapsa închisorii alternativ cu pedeapsa amenzii.

Reţinând că potrivit art. 74 alin.2 Cod penal când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative se ţine seama de criteriile prevăzute de alin.1 şi pentru alegerea uneia dintre acestea, luând în considerare cantitatea redusă de drog de risc găsită asupra inculpatului precum şi faptul că inculpatul se află la primul contact cu legea penală instanţa apreciază că pentru infracţiunea săvârşită o pedeapsă cu amenda penală este proporţională cu gravitatea faptei şi este de natură a asigura la acest moment o justă represiune penală.

În ceea ce priveşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se va avea în vedere că în conformitate cu art. 61 alin.3 Cod penal instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei, cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă stabilindu-se ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa.

Reţinând că nu este necesară majorarea limitelor speciale ale zilelor-amendă în condiţiile art. 61 alin. 5 din Codul penal, relativ la cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă pentru inculpatul  B.A. se va avea în vedere că acesta  este angajat la societatea „....” S.R.L., fiind încadrat curier, potrivit celor arătate de inculpat şi reţinute în rechizitoriu (filele 9 dosar up., 6 şi 16 dosar) şi nu rezultă că are persoane în întreţinere astfel că, faţă de limitele legale ale cuantumului unei zile-amendă cuprinse conform art. 61 alin.2 Cod penal între 10 şi 500 lei, instanţa va stabili un cuantum de 20  lei pentru o zi-amendă.

În ceea ce priveşte numărul zilelor-amendă, având în vedere că pentru infracţiunea de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 prevede pedeapsa închisorii  de cel mult 2 ani, este aplicabil în cauză art. 61 alin.4 litera b Cod penal potrivit căruia limitele amenzii se situează între 120 şi 140 de zile-amendă, iar în condiţiile în care în cauză inculpatul a urmat procedura recunoaşterii învinuirii, este  incident art. 396 alin.10 Cod procedură penală potrivit căruia în cazul pedepsei amenzii limitele de pedeapsă se reduc cu o pătrime, considerente faţă de care se reţine că limitele pedepsei amenzii sunt în cauză între 90 şi 105 zile-amendă.

Stabilind pedeapsa amenzii între aceste limite legale, instanţa va avea în vedere că în conformitate cu art. 61 alin.3 Cod penal instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei.

Drept urmare, la dozarea pedepsei amenzii instanţa va avea în vedere natura şi gravitatea infracţiunii săvârşite, pericolul social al faptei comise, ce rezultă din încălcarea relaţiilor sociale ce combat deţinerea şi consumul ilicit de droguri şi din starea de pericol creată asupra organismul consumatorilor - persoane tinere, raportat şi amploarea acestui fenomen infracţional, precum şi persoana inculpatului, care are vârsta de 24 de ani, a absolvit 12 clase,  are  loc de muncă, nu este căsătorit, precum şi faptul că acesta  nu are antecedente penale (astfel cum rezultă din fişa de cazier – fila 23 up.) şi nu în ultimul rând, atitudinea sinceră manifestată de inculpat, atât în faza urmăririi penale (fila 9 up.), cât şi în cursul judecăţii (fila 16), recunoscând şi regretând fapta comisă, solicitând totodată judecarea cauzei  conform procedurii recunoaşterii învinuirii, potrivit art. 375 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, în condiţiile prevăzute la art. 374 alin. 4 Cod procedură penală.

Pe de altă parte, se va avea în vedere că, deşi cantitatea totală deţinută de inculpat nu este una ridicată – 1,73 grame - fapta reţinută nu are o gravitate redusă, inculpatul arătând în cadrul declaraţiei date în cursul judecăţii  (fila 16) că a mai consumat şi anterior droguri în anii 2017-2019 în Anglia, iar în urmă cu o lună cumpărase o cantitate totală de 5 grame cannabis, împrejurare ce relevă astfel că aplicarea exclusiv a atenţionării inculpatului asupra conduite sale viitoare  - în cadrul instituţiei juridice a amânării aplicării pedepsei - nu este aptă a contribui la împlinirea procesului preventiv-educativ, în considerarea efectelor pe care consumul de droguri îl are asupra sănătăţii, cât şi a necesităţii corectării comportamentului viitor al inculpatului, considerente faţă de care instanţa apreciază că în cauză se justifică aplicarea unei pedepse  - cea a amenzii penale -  pentru a se atinge scopul acesteia, acela de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni şi de  formare a unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept, faţă de regulile de convieţuire socială.

Pentru aceste motive, în baza art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 61 alin.4 litera b Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, se va dispune condamnarea inculpatului B.A. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.000 lei (100 de zile-amendă, fiecare zi în cuantum de 20  lei) - pentru săvârşirea infracțiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept” prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Se va atrage atenţia inculpatului B.A. asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 Cod penal potrivit cărora, dacă, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008, raportat la art.  4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008, se va dispune prelevarea de la inculpatul B.A. a probelor biologice, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare care, potrivit art. 7 alin. 3 din Legea nr. 76/2008, se va realiza de către personalul Poliţiei Române instruit în acest sens, imediat după comunicarea hotărârii definitive de condamnare.

În baza art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  se va aduce la cunoştinţa inculpatului B.A. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

Având în vedere că deţinerea substanţei ridicată de la inculpat este interzisă de legea penală, urmează ca, în baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. f Cod penal raportat la art. 16 alin.1 din Legea nr. 143/2000, să se dispună confiscarea specială de la inculpatul B.A. a cantităților de 0,42 și 0,32 grame cannabis rămase în urma examenelor de laborator din cantitatea totală de droguri ridicată de la acesta - introduse la Camera de corpuri delicte a IGPR - Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă, conform dovezii  nr.298736/ 22.02.2022(fila 21 dosar u.p.).

În baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 care stipulează în acest sens, se va dispune distrugerea drogurilor confiscate, potrivit art. 574 lit. d Cod procedură penală, cu păstrarea de contraprobe.

De asemenea, în baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. b Cod penal, cel din urmă stipulând că sunt supuse confiscării speciale bunurile care au fost folosite, în orice mod, sau destinate a fi folosite la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, dacă sunt ale făptuitorului se va dispune confiscarea specială în baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. b Cod penal de la inculpatul B.A. a grinderului folosit de inculpat la mărunțirea drogurilor - introduse la Camera de corpuri delicte a IGPR - Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă, conform dovezii mai sus arătate - nr.298736/22.02.2022 (fila 21 dosar u.p.).

În baza art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, faţă de soluţia de condamnare a inculpatului B.A., acesta va fi obligat la plata către stat a cheltuielilor judiciare în sumă totală de 900 lei, din care suma de 111,5  lei aferent actelor de procedură efectuate în cursul judecăţii, iar suma de 788,5 lei aferent urmăririi penale, potrivit celor arătate în rechizitoriu (din care 720 lei reprezintă costul raportului de constatare tehnico-ştiinţifică fizico chimică întocmit în cauză, iar diferenţa aferentă actelor de procedură efectuate în cursul urmăririi penale.

PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

H O T Ă R Ă Ş T E

În baza art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 61 alin.4 litera b Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A. (fiul lui I. și E., născut în data de ..... în mun. ...., jud. ...., domiciliat în ............., posesor al .... seria .... nr....., CNP ........., fără antecedente penale) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.000 lei (100 de zile-amendă, fiecare zi în cuantum de 20 lei) - pentru săvârşirea infracțiunii de „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept” prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Atrage atenţia inculpatului B.A. asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 Cod penal potrivit cărora, dacă, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008, raportat la art.  4 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de la inculpatul B.A. a probelor biologice, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare care, potrivit art. 7 alin. 3 din Legea nr. 76/2008, se va realiza de către personalul Poliţiei Române instruit în acest sens, imediat după comunicarea hotărârii definitive de condamnare.

În baza art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008,  aduce la cunoştinţa inculpatului B.A. că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. f Cod penal raportat la art. 16 alin.1 din Legea nr. 143/2000, dispune confiscarea specială de la inculpatul B.A. a cantităților de 0,42 și 0,32 grame cannabis rămase în urma examenelor de laborator din cantitatea totală de droguri ridicată de la acesta - introduse la Camera de corpuri delicte a IGPR - Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă, conform dovezii  nr.298736/ 22.02.2022.

În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală raportat la art. 112 lit. b Cod penal dispune confiscarea specială de la inculpatul B.A. a grinderului folosit de inculpat la mărunțirea drogurilor- introdus la Camera de corpuri delicte a IGPR - Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă, conform dovezii mai sus arătate -  nr.298736/22.02.2022.

În baza art. 398 Cod procedură penală rap. la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul B.A. să plătească statului suma de 900  lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta, din care suma de 788,5 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale, iar suma de 111,5 lei cheltuieli judiciare efectuate în faza judecăţii.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii.

Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 3 noiembrie 2022.

PREŞEDINTE GREFIER