Prin decizia civilă nr. 925 din 8 noiembrie 2004 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi a fost admis apelul contestatorului şi modificată sentinţa civilă nr. 740 din 15 decembrie 2003 a Tribunalului Brăila, în sensul că a fost admisă acţiunea petentului şi obligată intimata la plata drepturilor băneşti de care recurentul a fost lipsit în perioada cuprinsă de la data emiterii deciziei de desfacere a contractului de muncă şi până la reintegrarea sa efectivă în funcţia deţinută anterior luării acestei măsuri.
A reţinut instanţa de recurs că, în mod greşit prima instanţă a obligat intimata să plătească drepturile băneşti ce-i reveneau contestatorului doar în perioada cuprinsă de la data emiterii deciziei de desfacere a contractului de muncă şi până la data pronunţării hotărârii instanţei de fond întrucât contestatorului nu i se poate reţine nici o culpă pentru nepunerea în executare a sentinţei pronunţate de Judecătoria Brăila. S-a arătat că, petentul prin cerere înregistrată de intimată a solicitat reintegrarea sa în funcţia deţinută anterior, însă i s-a refuzat acest lucru.
Curtea de Apel Târgu Mureș
Modificarea unilaterală a clauzelor contractului individual de muncă prin decizia angajatorului. Contestaţie împotriva deciziei. Termen. Legalitate
Curtea de Apel Craiova
Sancţiune disciplinară. Aplicarea dispoziţiilor art. 252 alin.1 Codul muncii. Data de la care curge termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sancţiunii disciplinare.
Curtea de Apel București
Conflict de muncă. Modificarea contractului individual de muncă se poate face numai cu acordul părţilor
Curtea de Apel București
Litigiu de munca. Exceptia lipsei de interes juridic(actual) în anularea deciziei prin care s-a dispus încetarea delegarii la un punct de lucru din strainatate al societatii angajatoare. Modificarea contractului individual de munca prin acordul part...
Curtea de Apel Galați
Dispoziţiuni din Codul muncii aplicabile în raporturile de muncă ale cadrelor didactice. Procedura prealabilă desfacerii disciplinare a contractului de muncă. Dreptul la apărare.