RECUZARE. RECUZAREA PRIVIND TOŢI PROCURORII INSTANŢEI. CONDIŢII DE ADMISIBILITATE. NEINDICAREA CAZULUI DE INCOMPATIBILITATE. INCULPAT ARESTAT PREVENTIV
Cererea de recuzare privind toţi procurorii din cadrul unui parchet, fără indicarea concretă a cazului de incompatibilitate în care se află fiecare procuror, este inadmisibilă.
(Codul de procedură penală, art. 52 şi urm.)
Secţia penală, încheierea penală nr. 10 din 18 martie 2004
În şedinţa din 4 martie 2004, inculpatul C.B.V.L. a arătat că recuză pe toţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cererea fiind trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Cluj.
Trecând la soluţionarea cererii de recuzare, Curtea constată că cererea de recuzare privind pe toţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, fără indicarea concretă a cazului de incompatibilitate, este inadmisibilă. (art. 52 alin. (2) C.pr.pen.)
În speţă, deşi inculpatul este arestat preventiv, prevederile art. 52 alin. (51) C.pr.pen. nu sunt aplicabile, astfel că instanţa nu se va pronunţa cu privire la arestarea preventivă a inculpatului, deoarece, potrivit art. 52 alin. (5) C.pr.pen., recuzarea care priveşte pe toţi procurorii din cadrul unui parchet trebuie să cuprindă indicarea concretă a cazurilor de incompatibilitate în care se află fiecare procuror.
Curtea de Apel Brașov
Recurs. Cazuri în care se poate face recurs. Modificările aduse art. 385 indice 9 Cod procedură penală prin Legea nr 356/2006.
Curtea de Apel Târgu Mureș
Prelungirea arestării preventive. Data de la care se dispune această măsură.
Curtea de Apel București
Apel. Lipsa cercetării judecătoreşti în primă instanţă. Trimiterea cauzei spre rejudecare
Curtea de Apel Craiova
REJUDECAREA CELOR JUDECAŢI ÎN LIPSĂ ÎN CAZ DE EXTRĂDARE.
Curtea de Apel Timișoara
Urmărirea penală şi judecarea inculpatului în lipsă, în timpul absenţei acestuia din ţară. Extrădarea condamnatului în vederea executării pedepsei. Cerere de rejudecare a procesului penal. Admisibilitate