Confiscarea specială. Modul în care se dispune, în raport de mai mulţi inculpaţi. Inadmisibilitatea solidarităţii.
Curtea de Apel Timişoara a admis recursul inculpatului L.S.N. împotriva deciziei Tribunalului Timiş nr. 13/13 ianuarie 2006, pe care a casat-o împreună cu sentinţa nr. 264/28 iunie 2005 a Judecătoriei Sânnicolau-Mare şi, rejudecând cauza, a dispus înlăturarea confiscării în solidar de la inculpaţii L.S.N. şi K.J. a sumei de 6.000 lei şi a dispus confiscarea de la fiecare inculpat a sumei de 3.000 lei.
Condamnându-i pe inculpaţi pentru furt calificat, instanţa a dispus confiscarea în solidar a sumei de 6.000 lei, conform art. 118 lit. d Cp. Soluţia a fost menţinută de către instanţa de apel.
Ambele hotărâri sunt nelegale.
Confiscarea specială nu operează în solidar, fiind o măsură de siguranţă ce se dispune faţă de fiecare inculpat în parte, fiind inaplicabile dispoziţiile legii civile privind solidaritatea.
Curtea de Apel Timişoara, Secţia penală, decizia nr. 280 din 9 martie 2006
Tribunalul Neamț
Încetarea executării obligaţiei de a nu părăsi ţara- art. 95 Cod penal; art. 57 şi art. 48 din Legea nr. 253/2013
Tribunalul Iași
Încetare măsura internării medicale provizorii. Luarea unei masuri de siguranța este exclusa in cazul in care a intervenit dezincriminarea faptei care a determinat-o, contestatoarea fiind cercetata pentru fapta incriminata de art 272.1 din vechiul CP.
Judecătoria Pitești
Pentru a consulta jurisprudenţa instanţei, accesaţi site-ul http://www.justitie-ag.ro/jud%5Fpit/practica_instanta.asp
Tribunalul Dolj
art.315 lit.c) Cpp, confiscare specială
Tribunalul Brașov
MASURA DE SIGURANTA CONFLICT NEGATIV DE COMPETENTA