Recurs nul - oral

Hotărâre 1913 din 25.01.2010


Recurs civil.

Forma scrisă a recursului este  prevăzută sub sancţiunea nulităţii absolute,  motiv pentru care recursul formulat oral  va fi declarat nul  (decizia civilă nr.1017/R/2009,  dosar nr.1913/278/2009)

La data de 13.08.2009, în timpul dezbaterilor ce au avut loc în faţa Judecătoriei Petroşani în contestaţia la executare promovată de contestatoarea B.O., în contradictoriu cu intimatul M. D., avocatul intimatului – d-l G. S. – a declarat, oral, în şedinţa de judecată, că înţelege să declare recurs împotriva încheierii din data de 30.04.2009 – prin care instanţa de fond a dispus suspendarea executării silite până la data soluţionării contestaţiei.

Recursul a fost timbrat cu 5 RON – taxă judiciară de timbru şi 0,3 RON – timbru judiciar.

Examinând regularitatea recursului de faţă, Tribunalul constată că, potrivit disp. art.82 alin.1 c. pr. civ., “Orice cerere adresata instantelor judecatoresti trebuie sa fie facuta in scris şi să  cuprinda aratarea instantei, numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, dupa caz, denumirea si sediul lor si ale reprezentantului, obiectul cererii si semnatura “., iar potrivit  art. 302 ind.1 din acelaşi act normativ, “ Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, urmatoarele mentiuni:

a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar. Daca recurentul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul*);

b) indicarea hotararii care se ataca;

c) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;

d) semnatura”.

Forma scrisă a recursului este  prevăzută, aşadar, sub sancţiunea nulităţii absolute,  motiv pentru care recursul intimatului  va fi declarat nul.