Întrucât în cazul începerii executării silite, calea procedurală pentru a obţine suspendarea executării este contestaţia la executare, iar apelantul nu a uzat de această cale, cererea de suspendare a executării popririi formulată în apel apare ca inadmisibilă.
Prin sentinţa civilă nr. 1321/8.04.2014 a Judecătoriei A s-a admis în parte acţiunea formulată de către reclamanta S.C. TS S.R.L. societate în insolvenţă, prin administrator judiciar D IPURL, pârâtul BI fiind obligat la plata către aceasta a sumei de 1028, 48 lei, reprezentând contravaloare energie termică livrată şi majorări .
Împotriva acestei sentinţe a declarat apel, pârâtul, care a formulat critici pentru nelegalitate şi netemeinicie.
A motivat că la data cumpărării apartamentului, acesta era debranşat de la reţeaua de încălzire, iar în perioada în care s-a făcut comunicarea hotărârii în locuinţă nu a fost nimeni, întrucât soţia sa a fost internată la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală
Totodată, a solicitat suspendarea executării popririi până la soluţionarea definitivă a apelului.
Apelantul nu a indicat temeiul în drept al cererii formulate.
Cu privire la cererea apelantului de suspendare a executării popririi, s-a fixat termen de judecată la data de 18.02.2015 cu citarea părţilor, prin rezoluţie dispunându-se şi achitarea de către apelant a sumei 102,8 lei cu titlu de cauţiune.
La termenul de judecată din 18.02.2015, instanţa din oficiu a invocat excepţia inadmisibilităţii cererii.
Analizând cu prioritate excepţia invocată, în raport de dispoziţiile art. 248 C. proc. civ., se apreciază că este întemeiată, pentru considerentele care vor succede.
Din cuprinsul cererii formulate rezultă că apelantul nu a solicitat suspendarea executării hotărârii instanţei de fond, ci suspendarea executării popririi, ceea ce presupune începerea executării silite.
Într-adevăr, la termenul de judecată din 18 februarie 2015, apelantul a precizat că s-a înfiinţat poprire asupra veniturilor realizate din pensie.
Întrucât în cazul începerii executării silite, calea procedurală pentru a obţine suspendarea executării era contestaţia la executare, iar apelantul nu a uzat de această cale, se va respinge ca inadmisibilă cererea de suspendare a executării popririi formulată de acesta în apel.
Curtea de Apel Târgu Mureș
Suspendarea executării actului administrativ contestat. Condiţiile ce se cer a fi îndeplinite cumulativ: caz bine justificat şi prejudiciu iminent
Judecătoria Ploiești
Sesizare pentru revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Admitere în parte. Prelungirea termenului de încercare. Condiţii de apreciere.
Curtea de Apel Cluj
Perimare. Cauză suspendată în baza art. 155-1 C.pr.civ.
Judecătoria Buzău
CIVIL.ORDONANŢĂ PREŞEDIŢIALĂ – SUSPENDARE PROVIZORIE EXECUTARE SILITĂ
Judecătoria Sibiu
Suspendarea executarii pedepsei