Prin sentinta penala 67 din 13 ianuarie 2009 a Judecatoriei Iasi s-a luat act de retragerea cererii formulate de condamnatul T.M. privind liberarea sa conditionata.
Potrivit deciziei XXXIV din 6 noiembrie 2006 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care a fost admis recursul în interesul legii, instanta învestita cu solutionarea cererilor de amânare ori de întrerupere a executarii pedepsei închisorii sau detentiunii pe viata, a cererilor de revizuire si a contestatiilor la executare, în cazul retragerii acestora, va lua act de o atare manifestare de vointa.
Desi decizia se limiteaza la a mentiona doar cereri de amânare ori de întrerupere a executarii pedepsei închisorii sau detentiunii pe viata, la cele de revizuire si la contestatii la executare, consideram ca principiul dreptului partii de a dispune asupra cererii sale îsi gaseste aplicarea si în cazul cererilor de liberare conditionata sau al contestatiilor formulate împotriva încheierii judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate.
Curtea de Apel Galați
Recalcularea perioadei considerate executate conform Deciziei nr. 7/26.04.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Legii nr. 169/2017. Înlăturarea dispoziţiilor referitoare la recidiva postcondamnatorie şi a celor privitoare la revocarea liberării c
Judecătoria Târgu Mureș
Liberare Conditionata
Judecătoria Curtea de Argeș
Fara titlu
Judecătoria Topoloveni
Fara titlu
Tribunalul Dolj
Aplicarea legii penale mai favorabile – art. 6 NCP – în cazul recidivei postcondamnatorii, postexecutorii, revocarea liberării condiţionate