Reclamantul BŞ, în contradictoriu cu pârâta SE, a solicitat o servitute de trecere – acces prin holul din interior pe casa scărilor pentru a ajunge la apartamentul său de la etaj şi să i se dea cămara pentru a-şi face intrarea direct de afară.
Instanţa a admis excepţia autorităţii de lucru judecat şi a respins acţiunea. În motivare s-a arătat că între părţi a avut loc un partaj de bunuri comune, soluţionat prin SC 672/04.07.2003 a Judecătoriei Gura Humorului modificată în parte prin DC 2493/26.11.2003 a Tribunalului Suceava şi DC 2210/25.11.2003 a Curţii de Apel Suceava, când s-a partajat casa şi s-a atribuit parterul actualei pârâte şi etajul actualului reclamant, stabilindu-se cu autoritate de lucru judecat că imobilul este comod partajabil în natură, astfel că nu mai este posibilă o nouă lotizare. Pe de altă parte reclamantul şi-a făcut deja o scară exterioară pentru a avea acces la apartamentul său de la etaj.
Judecătoria Tecuci
Admiterea cererii având ca obiect partaj succesoral ca urmare a încheierii unei tranzacții între părți, ce îndeplineşte condiţiile de formă şi fond prevăzute de art. 2267, 2270,2271,2272 din Noul Cod civil
Judecătoria Onești
Partaj bunuri comune
Tribunalul Gorj
Anulare act administrativ
Tribunalul Maramureș
Împărţirea bunurilor comune dobândite sub durata căsătoriei. Criterii de atribuire
Tribunalul Buzău
Partaj bunuri comune.Nemotivarea IAP si a sentintei