Majorare contribuţie întreţinere

Sentinţă civilă 57 din 26.01.2009


Prin cererea adresată acestei instanţe reclamanta M.G.M. a solicitat majorarea contribuţiei de întreţinere la care a fost obligat pârâtul în favoarea minorului M.B.

Pârâtul a formulat cerere reconvenţională solicitând obligarea reclamantei de a-i permite să menţină legăturile personale cu minorul  în sensul de a-l lua în prima şi a treia săptămână din lună, o săptămână de Crăciun , o săptămână de Paşti , o lună în august , în fiecare an.

Cererea nu este motivată în fapt în sensul că nu se arată că ar fi fost împiedicat de reclamantă să-şi viziteze copilul  în ultimii doi ani de când sunt despărţiţi , cu atât mai mult cu cât minorul a frecventat cursurile clasei a I-a în aceeaşi comună cu pârâtul.

Faţă de perioada destul de mare în care minorul în vârstă de 8 ani nu şi-a văzut tatăl, de faptul că pârâtul trăieşte în concubinaj şi are şi un copil, persoane necunoscute încă de minor, instanţa a admis în parte cererea reconvenţională şi a obligat pe reclamantă să permită pârâtului să reia legăturile personale cu minorul în mod treptat , în sensul că până la vacanţa de vară să-l viziteze la domiciliul mamei , în vacanţa de vară să-l ia la el în domiciliu două săptămâni, iar după această vacanţă să-l ia în domiciliul lui de sâmbătă orele 10 până duminică orele 15.