Interpretarea greşită a actului juridic dedus judecăţii
Suspendarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului poate fi dispusă de acesta, prin decizie unilaterală, în oricare dintre situaţiile enumerate de art. 52 alin. 1 lit. a - e Codul muncii şi art. 17 alin. 1 lit. c pct. 1 - 6 din Contractul colectiv de muncă la nivel de unitate. Actul juridic unilateral se interpretează în sensul manifestării de voinţă a emitentului actului, aşa încât menţionarea art. 264 alin. 1 lit. b Codul muncii în decizia scrisă, întocmită de angajator în accepţiunea de „instrumentum probationes”, nu atrage calificarea acestui act juridic unilateral ca decizie de aplicare a sancţiunii disciplinare a suspendării contractului de muncă prevăzută de art. 264 alin. 1 lit. b Codul muncii.
Curtea de Apel Iaşi, decizia nr. 289 din 15 martie 2011
Curtea de Apel Târgu Mureș
a) Schimbarea încadrării juridice. Procedură. b) Furt, participaţie improprie la furt, furt de arbori. Elemente distinctive. c) Fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual. Elemente distinctive
Tribunalul Olt
Cheltuieli de judecata acordate in cazul in care actiunea fost respinsa ca fiind ramasa fara obiect. Indeplinirea obligatiilor de catre parat .
Curtea de Apel Târgu Mureș
Principiul disponibilităţii părţilor în materia dreptului administrativ care este o ramură a dreptului public
Curtea de Apel Timișoara
Desfiinţarea hotărârilor primei instanţe cu trimitere spre rejudecare. Interpretarea dispoziţiilor art. 297 alin. 1 C. pr. civ.
Curtea de Apel București
Recurs. Acţiune pentru acoperirea prejudiciului reprezentând lipsa de folosință a unui imobil. Probe în apel. Admisibilitate. Reevaluare în recurs.