Concediere pentru necorespundere profesională în temeiul disp. art. 61 lit. d) Codul muncii
Reţinerea necorespunderii profesionale a salariatului presupune fie o necunoaştere, fie o stăpânire insuficientă a regulilor specifice unei meserii, profesii ori activităţi şi care trebuie a fi dovedite de către angajator, acesteia revenindu-i obligaţia de a proba carenţele profesionale ale salariatului, şi nicidecum neîndeplinirea accidentală a unor obligaţii de serviciu, chiar dacă aceasta este imputabilă salariatului, în atare din urmă situaţie salariatul răspunzând disciplinar.
Pentru a se considera că salariatul este necorespunzător profesional, trebuie ca neîndeplinirea unor sarcini de serviciu să nu fie urmarea culpei salariatului.
Ori, nu se poate reţine că salariatul este necorespunzător profesional funcţiei pe care o îndeplinea la angajator, în condiţiile în care faptele imputate contestatorului constau în încălcarea frecventă de către intimat a prevederilor notei interne privind termenul de ridicare a documentelor de plată de la clienţi şi de depunere la sediul firmei.
Decizia nr.7 din 7 ianuarie 2011
Tribunalul Galați
Contestaţie decizie concediere
Tribunalul Hunedoara
ESFACEREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCĂ PENTRU MOTIVE CARE NU ŢIN DE PERSOANA SALARIATULUI. NERESPECTAREA CRITERIILOR MINIMALE DE SELECŢIE A PERSONALULUI CE URMEAZĂ A FI CONCEDIAT, PREVĂZUTE DE CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ APLICABIL, RAPORTAT LA D...
Tribunalul Mureș
Contestaţie împotriva deciziei de concediere. Reintegrare în postul deţinut anterior
Curtea de Apel Timișoara
Concediere disciplinară. Cercetare disciplinară prealabilă. Neprezentarea salariatului la ora stabilită. Motive obiective.
Tribunalul Mehedinți
Desfacerea contractului de muncă