Trafic de droguri

Hotărâre 46 din 22.04.2015


Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE, Directia  de  Investigare  a  Infractiunilor  de Criminalitate  Organizata  si  Terorism, Serviciul  Teritorial  Alba Iulia din data de 28.08.2014, emis în dosarul nr.____/__/__/________ s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

A.F., fiul lui I. și S., născut la data de _________ în _________, cu același domiciliu , str. _________, nr. _____, CNP _______________,  pentru infr. de deținere, oferire, vânzare de droguri de mare risc, fără drept,  prev. de art. 2 alin.2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 Cod penal, introducere în țară fără drept de droguri de mare risc, prev. de art. 3 alin. 2 din Legea 143/2000 și deținere de droguri de mare risc , fără drept, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal .

G.F., fiul lui I. și V., născut la data de _________ în _________, domiciliat în _________, str. _________, nr. ____, sc. ___, ap. _____, CNP _________, pentru infr. de deținere, oferire, vânzare de droguri de mare risc, fără drept,  prev. de art. 2 alin.2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 Cod penal și deținere de droguri de mare risc , fără drept, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal  și  fiecare infracțiune cu aplicarea  art. 41 alin 1 cod penal

S.M., fiul lui I. și E., născut la data de _________ în _________, dom. în _________, str. _________, nr. _________, CNP ______________, pentru  infr. de deținere, oferire de droguri de mare risc , fără drept,  prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și deținere de droguri de mare risc , fără drept, pentru consum propriu, prev. art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că, în data de _________, ofiţerii din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană neidentificată din Sibiu , care are apelativul „_________” ,  desfăşoară activităţi pe linia traficului fără drept de droguri de mare risc, respectiv că deţine şi vinde comprimate de ecstasy, pentru suma de _________ de lei tableta .  Ulterior, numitul „_________” a fost identificat ca fiind A.F., din _________.

Prin intermediul colaboratorului  și al investigatorului A. s-au cumpărat de la A.F. mai multe comprimate de ecstasy (_________ pastile) cu _________ de lei bucata.  Din cercetări a reieșit că în cursul lunii _________ A.F. a adus în țară, din _________, circa _________ de comprimatele de ecstasy, toate la fel, de culoare roșie, scopul fiind de a obține bani din vânzarea acestora în România.  Din acestea a consumat și el și de asemenea a oferit și vândut și altor persoane.  Din cercetări a reieșit că inc. A.F. a vândut cel puțin _________ de comprimate cu _________de lei pentru o bucată.

În data de _________s-a organizat un flagrant pentru prinderea inculpatului A.F.. Cu această ocazie, asupra acestuia au fost găsite _________ de comprimate de ecstasy , pe care le oferise pentru vânzare investigatorului, iar la percheziția domiciliară acesta a predat _________ de comprimate din același fel.

Comprimatele au fost analizate de către laboratorul din _________, reieșind că acestea conțin substanța activă _________, care face parte din tabelul anexă nr. 1 al Legii 143/2000 , fiind drog de mare risc . 

Pentru a valorifica ” marfa ” inc. A.a început să frecventeze cluburi din Sibiu , unde a abordat diverse persoane cărora inițial, pentru a-și promova produsele, le-a oferit gratuit din acestea. Ulterior inculpatul a stabilit legături cu aceste persoane , având comunicări telefonice și întâlniri.

Astfel, inculpatul A.F. a avut legături infracționale, respectiv cu  persoane  cărora le-a vândut/oferit asemenea substanțe sau i-au  intermediat operațiunile cu droguri. Dintre aceste persoane au fost identificați numiții G.R.T., G.F. și S.M., H.R.I., C.I. , toți din Sibiu.

Din cercetări a reieșit că inculpatul A. a oferit fără bani circa _________ de comprimate de escstasy . Printre cei cărora inc. A.F. le a oferit aceste droguri sunt suspecții H.R.I., C.I., respectiv lui H. în 2 rânduri , în total _________comprimate și lui C. o dată _________comprimate.

Referitor la faptele inc. S.M., s-a arătat că acesta era consumator de droguri și de substanțe etnobotanice de mai mulți ani. Pe inc. A. l-a cunoscut în luna mai _________ printr-un prieten . La început a primit câteva comprimate fără să plătească , apoi a cumpărat de mai multe ori, în total _________ comprimate cu sume cuprinse între _________ și _________ de lei. Inculpatul S. a achitat o mică parte din drogurile cumpărate de la inc. A. , așa încât a ajuns să se acumuleze o datorie de 1700 la acesta. Constatând că inc. S. nu dă curs cererii sale de a i plăti datoria, inc. A. a apelat la inc. G. pentru a-l ajuta , acesta sunându-l pe inc. S. și chiar s-a întâlnit cu el , ocazii cu care a insistat să își achite obligațiile.  Din comprimatele deținute, inc. S. a oferit și altora, fiind imposibil ca într-o perioadă de circa o lună să consume singur _________de comprimate . Dintre cei cărora inc. S. le-a oferit, a fost identificat numitul D.F., căruia i-a oferit cel puțin câte un comprimat de ecstasy de 2 ori.

Inculpatul G.F. era în luna iunie_________bodyguard în clubul _________ din Sibiu. Inculpatul A., în demersul de a avea clienți cărora să le vândă din droguri, s-a deplasat și în localul _________ unde l-a cunoscut pe inc. G. și, pentru a și-l apropia, i-a dat acestuia cel puțin 2 comprimate de ecstasy fără bani.  După câteva zile după ce a primit primul comprimat de la inc. A.., inc. G.F. s-a deplasat în clubul _________ din Sibiu , unde a cunoscut-o pe numita N.Ș.. În acea noapte în club inc. G. i-a oferit suspectei N. jumătate din pastila de ecstasy primită de la inc A., cealaltă jumătate consumând-o el. După câteva zile,  în seara de _________, N.Ș. l-a contactat prin sms pe inc. G., pentru a-i mai da droguri, scriindu-i :  ” ,,kf? mai vi pe aiki? sa îmi aduki cv si mă revanșez mâine.”

Inc. G. i-a răspuns tot prin sms:  ,,Am ceva dar nu pot veni...trimite un taxi sa ti dau...am cumparat una de la altcineva... _________ lei” .

După câteva minute într-o discuție telefonică cei doi stabilesc ca N.Ș. să trimită un taximetrist la clubul _________ , unde era inc G. , pentru ca acesta să- i dea pe bani o pastilă.

În ziua de _________, la ora _________, G.F. aflat la postul telefonic _________ (cartelă prepaid), localizat în zona _________,, str. _________, jud. Sibiu, lângă _________, este contactat de  O DOAMNĂ , identificată apoi ca fiind N.Ș.,  aflată la postul telefonic _________ (cartelă prepaid) şi poartă următoarea discuţie:

 ” F.: Mă auzi? (n. l. – în fundal se aud manele)

O DOAMNĂ: Da. Vezi c-o să vină un taximetrist cu banii. O să-i dau număru tău să te sune, bine?

F.: Cine?

O DOAMNĂ: Un taximetrist o să vină să-ţi aducă nişte...

F.: Să vină sus. Să vină sus că mi le-a adus ăsta... da numa cu bani. Fără bani... nu ăsta... altu. Că fraieru ăla-i tot beat de 3 zile la _________.

O DOAMNĂ: Păi...

F.: (n. l. – neinteligibil) altcineva şi am plătit, înţelegi? (n. l. – neinteligibil)

O DOAMNĂ: Tre să... Ascultă-mă! Vine încoace, îi dau banii... îi trimit număru tău prin mesaj şi te sună, bine?

F.: Cine? Aa... da... taximetrist, da.

O DOAMNĂ: No bine.

F.: Bine. Să mă sune. Hai...

O DOAMNĂ: Te pup. Ciao!

F.: Pa! Pa! ”

 Tranzacția s-a concretizat, martorul F.V., taximetrist, dându-i inc. G. cei _________ de lei primiți de la N.Ș.. Martorul a primit de la inculpat un șervețel , pe care i l-a înmânat martorei N.. În acest șervețel se afla un comprinat de ecstasy.

La un interval de circa o săptămână martora N. i-a mai solicitat inc. G. să-i mai dea un comprimat de ecstasy. Acesta a chemat-o în clubul _________ unde se afla împreună cu inc. A.F., care avea comprimate la el. Inc. G. a primit o pastilă de la inc. A. și, în fața localului, i-a dat-o martorei Nemeș, care i-a plătit suma de _________ de lei.

 În drept, s-a apreciat că, fapta inculpatului A.F., de a introduce în țară, în luna _________, din _________,  circa _________ de pastle de ecstasy întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de introducere în țară fără drept de droguri de mare risc, prev. de art. 3 alin. 2 din Legea 143/2000.

Faptele aceluiași inculpat, de a deține, în perioada _________, circa _________ de pastile de esctasy pentru consum propriu cât și de a deține, oferi și vinde din aceste substanțe, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de deținere, oferire, vânzare de droguri de mare risc, fără drept,  prev. de art. 2 alin.2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 Cod penal  și deținere de droguri de mare risc , fără drept, pentru consum propriu, prev. art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000,  totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal

 Faptele inculpatului G.F. de a deține, în perioada _________, _________ pastile de ecstasy primite de la inc. A.F., din care a deținut și pentru consum propriu, a oferit o jumătate de comprimat și i-a vândut _________ comprimate numitei N.Ș., întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de deținere, oferire, vânzare de droguri de mare risc, fără drept,  prev. de art. 2 alin.2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 Cod penal și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal  și  fiecare infracțiune cu aplicarea  art. 41 alin 1 cod penal.

Faptele  inculpatului S.M. de a deține, în cursul lunilor _________, circa _________comprimate de ecstasy cumpărate de la inc. A.F., pentru consum propriu și de a oferi din acestea altor persoane, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de deținere, oferire de droguri de mare risc, fără drept,  prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu, prev. art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

În faza de urmărire penală au fost administrate următoarele cu următoarele mijloace de probă:

1.Pentru inculpatul A.F.:

declaraţiile inculpatului, în care a recunoscut faptele

declarațiile coinculpaților și suspecților din dosar

procesele verbale de redare a interceptărilor telefonice;

declaraţiile martorilor

rapoartele și procesele verbale cu privire la activitățile colaboratorului și investigatorilor autorizați

procesul verbal de percheziție domiciliară

rapoartele de constatare tehnico-științifică referitoare la analiza comprimatelor provenind de la inc. A., întocmite de Laboratorul de analiză și profil al drogurilor din Cluj Napoca

2.Pentru inculpatul G. F.

declaraţiile date de inculpat în care a recunoscut doar parțial faptele, respectiv doar că a deținut 2 pastile de ecstasy provenind de la inc. Albu, din acestea consumând el împreună cu numita N.Ș., căreia i-a oferit câte o jumătate din cele _________ pastile

 procesele verbale de redare a interceptărilor telefonice

declaraţia suspectei N.Ș.

 - declaraţiile martorilor F.V. , R.D.T. , G. V.

procesul verbal de confruntare dintre inculpat şi suspecta N.Șt.;

3.Pentru inculpatul S.M.

 declaraţiile inculpatului, în care a recunoscut că a deținut circa  _________ comprimate de esctasy  de la inc. A.pentru consum propriu.

declaraţiile inculpatului A.F. și ale inc. G. F.

 declarația martorului D.F.C.,

 procesele verbale de redare a interceptărilor telefonice.

În faza de judecată, instanţa a procedat la audierea inculpaţilor, ocazie cu care inculpatul A.F. a solicitat aplicarea prevederilor art. 396 alin. 10 c.p.p. recunoscând în totalitate faptele reţinute în sarcina sa şi solicitând judecarea cauzei doar pe baza probelor administrate la urmărire penală (f. _________ d.f.).

În aceste condiţii, tribunalul a admis cererea de judecare a cauzei în procedura recunoaşterii vinovăţiei în ceea ce îl priveşte pe acest inculpat.

Inculpatul G. F., audiat în faţa instanţei, a recunoscut faptul că a primit _________ pastile de la inculpatul  A., având convingerea că sunt pastile pentru stimularea potenţei, pe care le-a consumat împreună cu martora N. (f. 134 d.f. )

Inculpatul S.M. arată, în faţa instanţei, că a achiziţionat de la inculpatul A. un număr de _________ pastile de ecstasy, din care _________  pastile i-au fost sustrase din buzunar de către martorul D.F. (f. _________ d.f.).

Examinând actele şi lucrările dosarului, tribunalul reţine, în fapt, că, în primăvara anului _________ inculpatul A.F. a adus în ţară, din _________, un număr de circa _________ comprimate ecstasy, o parte pentru consum propriu şi o parte destinate a fi vândute sau oferite cunoscuţilor. În vederea distribuirii pastilelor, inculpatul a început contactarea şi stabilirea unor întâlniri cu persoane interesate, astfel că, la data de 06.06.2014 inculpatul intră în atenţia organelor de anchetă ca fiind o persoană cu preocupări pe linia traficului de droguri, fiind cunoscut sub numele Şagu. (f. _________ d.u.p.). Fiind autorizată folosirea investigatorului sub acoperire, la data de 27.06.2014 acesta se întâlneşte cu inculpatul, ocazie cu care inculpatul îşi manifestă disponibilitatea de a vinde pastile de ecstasy, de bună calitate, la preţul de _________ lei bucata, sau _________ lei bucata pentru mai mult de _________ pastile. În aceeaşi împrejurare, inculpatul îi predă investigatorului acoperit Alex, un număr de _________ pastile învelite într-un şerveţel şi introduse apoi într-un pachet de ţigări, în schimbul sumei de _________ lei (f. _________d.u.p.). Ulterior, la data de _________, investigatorii acoperiţi A. şi C. se întâlnesc cu inculpatul  şi se deplasează împreună cu acesta la  domiciliul din _________, unde inculpatul  predă investigatorului acoperit C. un număr de _________ pastile contra sumei de _________ lei .(f. _________d. u.p.). Activitatea inculpatului este surprinsă şi de planşele foto întocmite cu ocazia acestei deplasări de către investigatorii autorizaţi (f. _________d.u.p.) dar şi de agenţii însărcinaţi cu activitatea de supraveghere operativă a inculpatului (f. _________, _________d.u.p.). Rapoartele de constatare tehnico ştiinţifică efectuate în cauză cu privire la cele 3 pastile achiziţionate la data de _________şi pentru cele 5 pastile achiziţionate la data de _________, constată că acestea conţin substanţă activă 3,4 - MDMA, care face parte din tabelul anexă nr. I din Legea nr. 143/2000 .(f. _________, _________ d.u.p.).

Pe de altă parte, martorul G.R. arată că inculpatul A.  i-a propus să cumpere de la el pastile de ecstasy cu preţul de _________ lei bucata, achiziţionând în final o pastică cu suma de _________ lei (f. _________ d.u.p.) iar martorul C.I. arată că în luna _________s-a deplasat la domiciliul inculpatului A., însoţit fiind de martorul H., unde a primit de la inculpat 3-4 pastile pe care le-a înghițit la îndemnul acestuia, creându-i o stare euforică. (f. _________ d.u.p.). În mod similar, martorul H.R. arată că a primit pentru consum, de la inculpatul A., _________ pastile (f. 94 d.u.p.) iar martora B.I. arată că inculpatul A. a vândut martorului G.R. o pastilă contra sumei de _________ lei, această vânzare având loc la insistenţele inculpatului A.. (f. _________d.u.p.).

De asemenea, percheziţia domiciliară efectuată la domiciliul inculpatului A.F. a dus la identificarea a _________ plicuri conţinând câte _________ comprimate de culoare roşu vişiniu şi a unui plic zip-lock ce conţine 150 comprimate (f. _________d.u.p. ) comprimate care conţin substanţă 4- MEC .(f. _________d.u.p.). Inculpatul A.F., fiind supravegheat operativ în data de _________, se întâlneşte cu investigatorii A. şi C., şi înmânează acestuia din urmă un pachet conţinând comprimate de ecstasy. (f _________d.u.p.).

Alături de aceste constatări, se află la dosarul cauzei şi procesele verbale ale convorbirilor telefonice purtate de inculpat care relevă preocuparea acestuia în activitatea de plasare a comprimatelor, relevante fiind, în acest sens, convorbirile şi mesajele din datele de ________, orele ________, ________orele ________, ________orele ________, ________orele ________ (f. ________d.u.p.).

Toate aceste probe se coroborează cu declarațiile inculpatului care recunoaște faptele reținute în sarcina sa.

În aceste condiții, tribunalul va constata că, fapta inculpatului A.F., de a introduce în țară,  în cursul lunii ________, din ________,  circa ________ de pastile de ecstasy, întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de introducere în țară fără drept de droguri de mare risc, faptă prev. și pedepsite de art. 3 alin. 2 din Legea 143/2000.

Pentru această faptă instanța va aplica inculpatului o pedeapsă de 4 ani și 8 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o perioadă de 2 ani, având în vedere, la individualizarea pedepsei, gravitatea infracțiunii săvârșite, împrejurările în care a fost comisă, valoarea socială ocrotită de lege, dar și motivul, scopul urmărit de inculpat precum și rezultatul produs ori care s/ar fi putut produce.

La individualizarea pedepsei, instanţa va face aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10 c.p.p. privitoare la reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, aplicând o pedeapsă orientată la limita minimă, având în vedere caracterul singular al faptei, conduita inculpatului după comiterea faptei şi în cursul procesului penal, dar şi vârsta acestuia, situaţia familială şi socială şi posibilităţile reale de îndreptare ale acestuia.

Întrucât dispoziţiile art. 67 alin. 2 c.p prevăd obligativitatea aplicării pedepsei complementare atunci când legea prevede această pedeapsă, tribunalul va interzice inculpatului drepturile prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o perioadă de 2 ani, apreciind că acesta nu prezintă garanţii morale pentru a fi ales în autorităţile publice sau în alte funcţii publice ori de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Faţă de dispoziţiile art. 65 alin. 1 c.p. instanţa va aplica inculpatului şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

De asemenea, va constata că fapta aceluiași inculpat  de a deține, în perioada ________, circa ________ de pastile de esctasy, de a oferi și vinde din aceste substanțe, întrunește elementele constitutive ale infracţiunilor de deținere, oferire, vânzare de droguri de mare risc, fără drept,  prev. de art. 2 alin.2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 Cod penal, fapta având caracter continuat.

Pentru această faptă, tribunalul va aplica inculpatului o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, făcând aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10 c.p.p. orientându-se către o pedeapsă la limita minimă date fiind împrejurările în care fapta a fost comisă, lipsa antecedentelor penale, conduita inculpatului după săvârşirea faptei şi în cursul procesului penal. 

În baza art. 67 alin. 2 c.p tribunalul va aplica şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o perioadă de 2 ani, apreciind că acesta nu prezintă garanţii morale pentru a fi ales în autorităţile publice sau în alte funcţii publice ori de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

În baza art. 65 alin. 1 c.p. instanţa va aplica inculpatului şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

Întrucât o parte din comprimatele achiziţionate de inculpat  erau destinate consumului propriu, instanța va constata faptul că deținerea unor droguri de mare risc pentru consum propriu, întrunește  elementele constitutive ale infracțiunii de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, prev. și ped. de art. 4 alin. 2 Legea nr. 143/2000 faptă pentru care va aplica inculpatului o pedeapsă de 4 luni închisoare, făcând aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10 c.p.p.

În baza art. 38, 39 alin.1 lit.b C.pen. va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de  4  ani şi 8 luni închisoare sporită cu 1 an, 5 luni şi 10 zile, ( 1/3 din 3 ani şi 4 luni +4 luni închisoare) urmând ca acesta să execute 6 ani, 1 lună şi 10 zile  închisoare.

În baza art. 45 alin.3 lit. a C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară cea mai grea, aceea a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o durată de 2 ani.

În baza art. 45 alin.5 C.pen. va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În ceea ce priveşte măsura arestului preventiv, instanţa constată că temeiurile care au fost avute în vedere la luarea măsurii, dispoziţiile art. 223 alin. 2 c.p.p. se menţin şi la acest moment, probele care au conturat suspiciunea rezonabilă a arestului preventiv devenind probe care au stat la baza pronunţării unei soluţii de condamnare, chiar nedefinitivă, iar circumstanțele reale ale faptei şi circumstanţele personale ale inculpatului nefiind modificate până la acest moment. În aceste condiţii, în baza art. 399 C.p.p. tribunalul va menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat prin încheierea penală nr. ________/________ a Tribunalului Alba. Pe cale de consecinţă, cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu se priveşte a fi neîntemeiată şi urmează a fi respinsă. 

În baza art. 72 c.p. va scădea din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 09.07.2014 la zi.

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea adăugării profilelor genetice în SNDGJ.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

II. În ceea ce îl priveşte pe inculpatul G. F., în sarcina sa se reţin infracţiunile de deţinere, oferire, vânzare de droguri de mare risc, fără drept, şi de deţinere de droguri de mare risc fără drept, pentru consum propriu, fapte prev.de art. 2 alin. 2 Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 c.p. şi art. 4 alin. 2 Legea nr. 143/2000, fiecare cu aplicarea art. 41 alin. 1 c.p.

Inculpatul a contestat săvârşirea infracţiunilor, solicitând achitarea sa, în baza art. 16 lit. c sau lit. a c.p.p. cu motivarea că faptele reţinute nu sunt dovedite, nu au fost săvârşite cu intenţie, acesta primind de la inculpatul A. cele două pastile, fără a şti că sunt droguri, crezând că sunt pastile pentru potenţă, pe care le-a consumat întâmplător. De asemenea, invocă faptul că declaraţia martorei N. nu a fost dată în condiţii de contradictorialitate, interceptările convorbirilor telefonice nu sunt relevante, iar banii daţi prin intermediul taximetristului au reprezentat o parte din  împrumutul dat martorei N..

Din examinarea probatoriului administrat în cauză, tribunalul reţine că, în luna ________, inculpatul G. F., care la acel moment era angajat la clubul ________ din Sibiu, l-a cunoscut pe inculpatul A.F. de la care a primit, de două ori, câte o pastilă, împrejurare recunoscută de inculpatul G. şi confirmată de inculpatul A.. Însă, în timp ce inculpatul G. afirmă faptul că nu ştiut nici un moment că aceste pastile sunt pastile de ecstasy, crezând că sunt pastile cu efect de viagra,(f. ________ d.u.p.), inculpatul A. arată că a oferit acestuia pastile de ecstasy ( f. ________ d.u.p.) iar martora N.Ş., audiată în faza de urmărire penală, (f. ________ d.u.p.) arată că inculpatul G. i-a explicat efectele unei pastile de ecstasy ( te simţi de parcă pluteşti şi ai o stare euforică) iar la solicitarea martorei, i-a dat jumătate dintr-o pastilă pentru a o consuma. Ulterior, la interval de câteva zile, martora a solicitat inculpatului să îi mai procure o pastilă, dar acesta a pretins suma de ________ lei,  pe care martora a trimis-o inculpatului, prin intermediul martorului F.V., taximetrist la SC ________ SRL, primind în schimb, o pastilă de ecstasy învelită într-un şerveţel. Ulterior, la data de ________, tot la solicitarea martorei de a-i procura o pastilă de ecstasy, acesta a chemat-o în clubul _______ unde i-a predat o pastilă de ecstasy învelită într-un şerveţel, martora introducând suma de _______ lei în buzunarul inculpatului.  (f. ________ d.u.p.) Tot martora N.S. declară că, înainte de a fi audiată la parchet, inculpatul G. i-a solicitat să declare că pastilele erau de viagra, în caz contrar inculpatul riscând să stea 4 ani în puşcărie.

Cu ocazia confruntării efectuate în faza de urmărire penală între martoră şi inculpatul G., martora arată că a primit de la inculpat o pastilă fără a achita vreo sumă de bani pentru aceasta, şi, ulterior, în două împrejurări, a cumpărat câte o pastilă, contra sumei de  _______ lei. (f. _______d.u.p.). În schimb, inculpatul G. arată că în data de _______a consumat o pastilă împreună cu martora la domiciliul său, iar suma de _______ lei primiţi prin intermediul taximetristului erau o parte din datoria de 200 lei. (f. _______ d.u.p.)

La rândul său, martorul F.V., taximetrist la SC _______SRL, confirmă, atât în faza de urmărire penală cât şi în faza de judecată, faptul că, la începutul lunii iulie 2014 a fost solicitat de martora N. să se deplaseze la clubul _______ pentru a preda inculpatului G. suma de _______ lei, în schimbul căreia a primit un şerveţel în formă de plic, inculpatul atrăgându-i atenţia să nu îl piardă.(f. _______d.f.).

Pe de altă parte, procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice purtate de inculpatul G. relevă faptul că inculpatul cunoştea natura şi efectul acestor pastile, solicitându-i inculpatului A., în repetate rânduri, să aducă astfel de pastile. Relevante sunt, în acest sens, convorbirile telefonice din datele de _______orele _______, dar şi mesajele transmise de inculpatul G. inculpatului A., cum este cel din data de _______orele _______cu următorul conţinut : “cf ma iar zaci…iar bei iar te droghezi fără mine. ”

De asemenea, starea de fapt redată de martora N.Ş., deşi contestată de inculpat, este susţinută şi de cuprinsul convorbirilor telefonice din datele de _______orele _______, _______,  (f. _______d.u.p),  dar şi de cuprinsul mesajelor telefonice din datele de _______orele _______, _______ (f. _______d.u.p.) şi din _______orele _______, _______ (f. _______d.u.p.).

În aceste condiţii, deşi martora nu a mai putut fi audiată în faţa instanţei de judecată, cele învederate de martoră în faza de urmărire penală şi cu ocazia confruntării cu inculpatul, sunt susţinute de alte probe din dosar (declaraţia martorului F.V., convorbirile telefonice şi declaraţiile inculpatului A.) astfel că instanţa va da eficienţă declaraţiei martorei şi va înlătura susţinerile inculpatului care nu se coroborează cu nicio altă probă din dosar. Astfel, martorii G. V., mama inculpatului, şi R.D.T. arată faptul că inculpatul s-a deplasat cu martora N. la domiciliul său cu intenţia de a întreţine relaţii sexuale, însă nu relatează împrejurări relevante privitoare la faptele pentru care este trimis în judecată inculpatul. (f. _______d.u.p., _______d.f.).

Pe cale de consecinţă, tribunalul va constata că, fapta inculpatului G. F., care, în perioada _______, deţine şi oferă martorei N. o jumătate pastilă de ecstasy pentru consum, şi vinde acesteia, în două împrejurări, câte o pastilă de ecstasy, contra sumei de câte _______ lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de  deţinere, oferire, vânzare  fără drept de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin.2 din Legea nr. 143/2000.

Pentru această faptă, instanţa va aplica inculpatului o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, având în vedere, la individualizarea acesteia, împrejurările comiterii faptei care diminuează gravitatea infracţiunii ( pastilele fiind date, respectiv, vândute martorei la solicitarea acesteia, numărul mic de pastile, martora fiind consumatoare de astfel de substanţe, solicitând în mod repetat inculpatului să îi procure aceste pastile),  astfel că instanţa va face aplicarea dispoziţiilor art. 75 alin. 2 lit. b c.p. reducând cu o treime limitele de pedeapsă prevăzute de lege, în condiţiile art. 76 c.p.

Pe de altă parte, instanţa va avea în vedere caracterul continuat al faptei, făcând aplicarea dispoziţiilor art.  35 al.1 C.pen., art. 36 alin.1 C.pen. dar şi starea de recidivă în care se află inculpatul faţă de condamnarea de 4 ani închisoare aplicată inculpatului prin S.P. nr. _______/_______a Jud. Sibiu, reţinând aplicabilitatea dispoziţiilor art. 41 alin. 1 c.p.

În baza art. 67 alin. 2 c.p tribunalul va aplica şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o perioadă de 2 ani, apreciind că acesta nu prezintă garanţii morale pentru a fi ales în autorităţile publice sau în alte funcţii publice ori de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

În baza art. 65 alin. 1 c.p. instanţa va aplica inculpatului şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

O parte din comprimatele primite de la inculpatul A. au fost destinate consumului propriu, chiar inculpatul recunoscând faptul că a primit de la acesta o pastilă pe care a consumat-o  cu martora Nemeş, astfel că instanța va reţine în sarcina inculpatului şi infracţiunea de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, faptă  prev. și ped. de art. 4 alin. 2 Legea nr. 143/2000.

La individualizarea pedepsei ce va fi aplicată inculpatului pentru această faptă, instanţa va avea în vedere împrejurările în care ea a fost comisă ( faptul că această infracţiune vizează doar o pastilă de ecstasy, a fost consumată împreună cu martora care mai consumase astfel de substanţe) gradul mic de pericol social al faptei, urmarea produsă, astfel că va reține în sarcina inculpatului aplicabilitatea dispoziţiilor art. 75 alin. 2 lit. b c.p. şi va aplica inculpatului o pedeapsă de 4 luni închisoare. 

În baza art. 38, 39 alin.1 lit. b C.pen. va aplica inculpatului pedeapsa cea m ai grea, de  3  ani şi 4 luni închisoare sporită cu 1 lună  şi 10 zile, urmând ca acesta să execute în final,  3 ani, 5 luni şi 10 zile  închisoare.

În baza art. 45 alin. 1 C.pen. se va aplica inculpatului şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o durată de 2 ani.

În baza art. 45 alin.5 C.pen. instanţa va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

La alegerea acestor interdicţii, instanţa va avea în vedere natura şi gravitatea faptelor, împrejurările în care acestea au fost comise, astfel că va aprecia că inculpatul nu prezintă garanţii morale pentru a fi ales în autorităţile publice sau în alte funcţii publice ori de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Întrucât inculpatul a săvârşit prezentele fapte în termenul de încercare de 6 ani stabilit prin S.P. nr. _______/_______a Jud. Sibiu, def. la data de _______, prin care acesta  a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 4 ani, tribunalul, văzând dispoziţiile art. 96 alin. 4 C.p. va revoca suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare aplicată inculpatului prin S.P. nr. _______/_______a Jud. Sibiu, def. la data de _______, şi, în baza art. 96 alin. 5 C.p. art. 43 alin. 1,2 C.p. va adăuga la pedeapsa de 3 ani, 5 luni, 10 zile închisoare, pedeapsa de 4 ani aplicată prin S.P. nr. _______/_______ a Jud. Sibiu, urmând ca inculpatul să execute în final, 7 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare.

În ceea ce priveşte măsura preventivă luată faţă de inculpatul G. F., tribunalul constată că, prin încheierea din data de _______ a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, cu motivarea că împrejurările concrete ale cauzei, stadiul procesual, conduita procesuală a inculpatului permit aprecierea că o măsură preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului măsurilor preventive.

La acest moment, tribunalul constată că aceste temeiuri avute în vedere la luarea măsurii arestului la domiciliu se menţin, astfel că, în baza art. 399 C.p.p. va menţine măsura arestului la domiciliu  luată faţă de inculpat prin încheierea din _______ a Tribunalului Sibiu.

În baza art. 72 C.p. se va scădea din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de _______până la data de  _______, precum şi durata arestului la domiciliu începând cu data de _______ la zi.

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea adăugării profilelor genetice în SNDGJ.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

III. În ceea ce îl priveşte pe inculpatul S.M., tribunalul constată că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi oferire de droguri de mare risc, fără drept, prev. de art. 2 alin. 2 Legea nr. 143/2000 şi de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prev. de art. 4 alin. 2 Legea nr. 143/2000, reţinându-se, în fapt, că acesta a deţinut, în cursul lunilor _______, circa _______ comprimate de ecstasy cumpărate de la inculpatul A., atât pentru consum propriu şi pentru a oferi altora.

Audiat în faţa instanţei de judecată, inculpatul Stoian arată că a cumpărat de la inculpatul A. _______ pastile de ecstasy dar cu scopul de a le consuma şi nu pentru a le vinde, deşi în faza de judecată declară că de două ori a oferit fără bani astfel de pastile martorului D.F.(f. _______ d.f., f. _______ d.u.p.).

La rândul său, inculpatul A. arată că i-a vândut inculpatului S., de _______ ori, aproximativ _______ de pastile cu _______ lei bucata astfel că acesta din urmă a acumulat o datorie de _______ lei pentru drogurile vândute. (f. _______ d.u.p.).

Martorul D.F. declară, în faza de urmărire penală, faptul că, la începutul lunii _______, s-a întâlnit cu inculpatul S. care avea în mână o pungă cu _______ pastile de ecstasy, martorul cerând să îi dea şi lui pastile dar inculpatul a refuzat. (f. _______ d.u.p.) În faza de judecată martorul revine parţial asupra declaraţiei şi arată că nu i-a cerut inculpatului pastilele ci i-a sustras punga din buzunar, a luat două pastile şi le-a înghiţit, fără ca inculpatul să observe, întrucât era şi el sub influenţa pastilelor. (f. _______ d.f.). La următoarea audiere în faţa instanţei ( când s-a procedat la readministrarea probatoriului în faţa noului complet investit cu soluţionarea cauzei, faţă de considerentele avute în vedere de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza C. c/a României) martorul declară că sustras din buzunarul inculpatului _______ pastile, fără ca acesta să observe, le-a înghiţit, după care inculpatul a observat şi i-a dat două palme. (f. _______ d.f.). Aceste ultime susţineri ale martorului vin în contradicţie cu declaraţia iniţială a acestuia şi cu declaraţia inculpatului de la urmărire penală, astfel că instanţa va aprecia că este făcută pro causa, pentru a susţine poziţia inculpatului din faza de judecată, nici martorul şi nici inculpatul neavând o explicaţie credibilă pentru schimbarea declaraţiilor.

De altfel, apărarea inculpatului potrivit căreia a cumpărat pastilele pentru consum propriu este contrazisă chiar de declaraţiile inculpatului care arată că este consumator de etnobotanice şi de iarbă (f. _______ d.u.p.) dar şi de declaraţiile martorului D.F. care arată că atât el cât şi inculpatul  Stoian erau consumatori de etnobotanice şi nu au consumat droguri (f. _______ d.u.p., f. _______d.f.). În aceste condiţii, numărul mare de pastile achiziţionate de la inculpatul A. denotă faptul că acestea erau destinate altor consumatori, sub forma vânzării sau oferirii, împrejurare susţinută şi de sumele mari de bani pe care le datora martorul inculpatului. 

În aceste condiţii, tribunalul va constata că fapta inculpatului S.M. de a deţine _______ pastile de ecstasy şi de a oferi, din acestea, martorului D.F. două pastile, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de deținere şi oferire , fără drept, de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. 2 Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 al.1 C.pen., art. 36 alin.1 C.pen. faptă pentru care va aplica acestuia o pedeapsă de 5 ani închisoare .

La individualizarea acestei pedepse instanţa va avea în vedere natura faptei săvârşite, gravitatea acesteia, urmările care s-ar fi putut produce şi scopul urmărit de inculpat, dar şi circumstanţele personale ale inculpatului, care este la prima abatere de la legea penală, este tânăr, a recunoscut circumstanţiat faptele, astfel că va aplica acestuia o pedeapsă orientată spre minimul ei special.

În baza art. 67 alin. 1 c.p. instanţa va aplica inculpatului şi  pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.p. pe o durată de 2 ani pentru infracţiunea de deţinere, oferire, vânzare  fără drept de droguri de mare risc.

În baza art. 65 c.p. aplică inculpatului şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

Întrucât inculpatul a deţinut o parte din droguri şi pentru consum propriu ( martorul D. arătând că la momentul la care i-a sustras pastilele inculpatului acesta era sub influenţa drogurilor) instanţa va reţine în sarcina inculpatului şi infracţiunea de deţinere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin. 2 Legea nr. 143/2000 faptă pentru care va aplica inculpatului  o pedeapsă de 6 luni închisoare, având în vedere gradul relativ scăzut de pericol social al faptei, împrejurările în care ea a fost comisă, rezultatul produs.

În baza art. 38, 39 alin.1 lit. b C.pen. va aplica inculpatului pedeapsa cea  mai grea, de  5  ani închisoare, sporită cu 2 luni, urmând ca acesta să execute 5 ani şi 2 luni  închisoare.

În baza art. 45 alin.1  C.pen. se va aplica inculpatului şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o durată de 2 ani.

În baza art. 45 alin.5 C.pen. tribunalul va aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În ceea ce priveşte măsura preventivă luată faţă de inculpat, tribunalul constată că faţă de acesta a fost luată măsura controlului judiciar, astfel că, în baza art. 399 C.p.p. tribunalul va menţine măsura controlului judiciar  luată faţă de inculpat prin încheierea instanţei din data de _______.

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea adăugării profilelor genetice în SNDGJ.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

Întrucât la percheziţia domiciliară efectuată la inculpatul A. au fost găsite _______ comprimate de ecstasy a căror deţinere este interzisă de lege, tribunalul, în baza art.  16 alin. 1 Legea nr. 143/2000 rap. la art. 112 lit. f C.p. va dispune confiscarea cantităţii de _______ comprimate ecstasy care conţin substanţa activă MDMA şi _______ grame pulbere care conține substanţa activă MDMA.

De asemenea, sumele de bani obţinute în urma comercializării drogurilor  se impun a fi confiscate, instanţa, în baza art. 16 alin. 2 Legea nr. 143/2000 rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.p.va  confisca de la inculpatul A.F. suma de _______lei, iar de la inculpatul G. F., suma de _______ lei.

Dispune distrugerea drogurilor ridicate în vederea confiscării.

Dispune comunicarea prezentei hotărâri Agenţiei Naţionale Antidrog la momentul rămânerii definitive.

Întrucât inculpaţii sunt în culpă procesuală, instanţa, în baza art. 274 alin. 2 C.p.p. va obliga fiecare inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de câte _______lei, onorariile avocaţilor din oficiu în faza de judecată, în sumă de _______ pentru inculpatul S.M. şi de  _______ lei pentru inculpatul A.F., rămânând în sarcina statului.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

H O T Ă R Ă Ş T E :

I. În baza art. 2 alin.2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 al.1 C.pen., art. 36 alin.1 C.pen. şi art. 396 alin. 10 C.p.p.

Condamnă pe inculpatul A.F., fiul lui fiul lui I. şi S., născut la data de _______ în com. _______, jud. _______, CNP ______________, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii 8 clase, fără ocupaţie şi loc de muncă, cu antecedente penale, domiciliat în com. _______, str. _______nr. _______, jud. _______, posesor al C.I. seria _______ nr. _______ eliberat de S.P.C.L.E.P. Sibiu, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud (mandat de arestare preventivă nr. _______/_______/_______emis de Tribunalul Alba)

 la 3 ani şi 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.p. pe o durată de 2 ani pentru infracţiunea de deţinere, oferire, vânzare  fără drept, de droguri de mare risc.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În baza art.3 alin.2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p. 

Condamnă pe acelaşi inculpat la 4 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o perioadă de 2 ani, pentru infracţiunea de introducere în ţară fără drept  de droguri de mare risc.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În baza art.4 alin.2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p. 

Condamnă pe acelaşi inculpat la 4 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38, 39 alin.1 lit.b C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa de  4  ani şi 8 luni închisoare sporită cu 1 an, 5 luni şi 10 zile, urmând ca acesta să execute 6 ani, 1 lună şi 10 zile  închisoare.

În baza art. 45 alin.3 lit. a C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o durată de 2 ani.

În baza art. 45 alin.5 C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 399 C.p.p. menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat prin încheierea penală nr. _______/_______ a Tribunalului Alba.

În baza art. 72 c.p. scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 09.07.2014 la zi.

Respinge cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. 

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea adăugării profilelor genetice în SNDGJ.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

II. În baza art. 2 alin.2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 al.1 C.pen., art. 36 alin.1 C.pen. 41 alin. 1 c.p. şi a art. 75 alin. 2 lit. b c.p. art 76 c.p.

Condamnă pe inculpatul G. F., fiul lui I. şi V., născut la data de _______în _______, judeţul _______, CNP ______________, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar satisfăcut, studii 8 clase, fără ocupaţie şi loc de muncă, cu antecedente penale, domiciliat în municipiul _______, str. _______, nr. _______, sc. _______, ap. _______, judeţul Sibiu, posesor al C.I. seria _______ nr. _______ eliberat de S.P.C.L.E.P. _______

 la 3 ani şi 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.p. pe o durată de 2 ani pentru infracţiunea de deţinere, oferire, vânzare  fără drept de droguri de mare risc.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C. pen.

În baza art.4 alin.2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art.  75 alin. 2 lit. b C.p. art. 76 C.p. şi a art. 41 alin. 1 C.p.

Condamnă pe acelaşi inculpat la 4 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38, 39 alin.1 lit. b C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa de  3  ani şi 4 luni închisoare sporită cu 1 lună  şi 10 zile, urmând ca acesta să execute 3 ani, 5 luni şi 10 zile  închisoare.

În baza art. 45 alin. 1 C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o durată de 2 ani.

În baza art. 45 alin.5 C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 96 alin. 4 C.p. revocă suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare aplicată inculpatului prin S.P. nr. _______/_______ a Jud. Sibiu, def. la data de 20.06.2013.

În baza art. 96 alin. 5 C.p. art. 43 alin. 1,2 C.p. adaugă la pedeapsa de 3 ani, 5 luni, 10 zile închisoare, pedeapsa de 4 ani aplicată prin S.P. nr. _______/_______ a Jud. Sibiu, urmând ca inculpatul să execute în final, 7 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare.

În baza art. 399 C.p.p. menţine măsura arestului la domiciliu  luată faţă de inculpat prin încheierea din _______ a Tribunalului Sibiu.

În baza art. 72 C.p. scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de _______ până la data de  _______, precum şi durata arestului la domiciliu începând cu data de _______ la zi.

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea adăugării profilelor genetice în SNDGJ.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

III. În baza art. 2 alin.2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 al.1 C.pen., art. 36 alin.1 C.pen. 

Condamnă pe inculpatul  S.M., fiul lui I. şi E., născut la _______ în _______, jud. _______, cetăţean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii liceale, fără ocupaţie şi loc de muncă, fără antecedente penale, cu domiciliul în _______, str. _______ nr. _______, jud. _______, posesorul CI seria _______ nr. _______, CNP ______________,

 la 5 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.p. pe o durată de 2 ani pentru infracţiunea de deţinere, oferire, vânzare  fără drept de droguri de mare risc.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În baza art.4 alin.2 din Legea 143/2000 

Condamnă pe acelaşi inculpat la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

În baza art. 38, 39 alin.1 lit. b C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa de 5 ani închisoare sporită cu 2 luni, urmând ca acesta să execute 5 ani şi 2 luni  închisoare.

În baza art. 45 alin.1  C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen. pe o durată de 2 ani.

În baza art. 45 alin.5 C.pen.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b C.pen.

În baza art. 399 C.p.p. menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat prin încheierea instanţei din data de 04.09.2014.

În baza art. 7 alin. 1 Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea adăugării profilelor genetice în SNDGJ.

În baza art. 5 alin. 5 Legea nr. 76/2008 informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic.

În baza art. 16 alin. 1 Legea nr. 143/2000 rap. la art. 112 lit. f C.p. dispune confiscarea cantităţii de _______ comprimate ecstasy care conţin substanţa activă MDMA şi _______ grame pulbere care conține substanţa activă MDMA.

În baza art. 16 alin. 2 Legea nr. 143/2000 rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.p. confiscă de la inculpatul A.F. suma de _______lei, de la inculpatul G. F., suma de _______ lei.

Dispune distrugerea drogurilor ridicate în vederea confiscării.

Dispune comunicarea prezentei hotărâri Agenţiei Naţionale Antidrog la momentul rămânerii definitive.

În baza art. 274 alin. 2 C.p.p. obligă fiecare inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de câte 10.317 lei.

Onorariile avocaţilor din oficiu în faza de judecată, în sumă de _______ pentru inculpatul S.M. şi de  400 lei pentru inculpatul A.F., rămân în sarcina statului.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Pronunţată în şedinţă publică, azi _______.