VĂTĂMARE CORPORALĂ. INDIVIDUALIZARE PEDEAPSĂ
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria a fost trimis în judecată, în stare de libertate, inculpatul GHE.I. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală prev. de art. 181 alin. 1 Cod Penal, constând în aceea că, în seara zilei de 20 martie 2005 i-a aplicat mai multe lovituri părţii vătămate N.P. cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 25 zile de îngrijiri medicale.
În baza probelor administrate instanţa a reţinut că pe fondul unei relaţii tensionate între inculpat şi partea vătămată, în seara zilei de 20 martie 2005, în timp ce inculpatul se deplasa spre domiciliu, a văzut-o pe partea vătămată căreia i-a făcut anumite reproşuri, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu un corp dur, peste tot corpul şi a împins-o în şanţ, continuând să-i aplice lovituri.
În urma loviturilor aplicate de către inculpat, partea vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 25 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptei.
Prin sentinţă inculpatul GHE. I. a fost condamnat la pedeapsa de l (unu) an închisoare în baza art. 181 alin. 1 Cod Penal, interzicându-i-se drepturile prev. de art. 64 lit. a şi b Cod Penal în condiţiile art. 71 Cod penal.
În baza art. 81 Cod penal s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 (trei) ani, stabilit în condiţiile art. 82 Cod Penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal s-a dispus suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale.
La individualizarea judiciară a pedepsei instanţa a avut în vedere criteriile prev. de art. 72 Cod Penal, respectiv împrejurările în care a fost comisă fapta, pe stradă, seara, situaţia părţii vătămate care este o persoană în vârstă, precum şi circumstanţele personale ale inculpatului care este cunoscut cu antecedente penale, a avut o atitudine nesinceră pe parcursul procesului penal. În aceste condiţii s-a apreciat că scopul pedepsei poate fi atins prin aplicarea unei pedepse orientate peste minimul prevăzut de lege, fără privare de libertate.
Pe latura civilă a cauzei, în baza art. 14 şi 346 C.proc.pen. a fost admisă acţiunea civilă formulată de partea civilă M.P. şi a fost obligat inculpatul să plătească părţii civile suma de 100 lei, despăgubiri materiale şi 1500 lei, daune morale.
În baza art. 193 C.proc.pen. a fost obligat inculpatul să plătească părţii vătămate suma de 1750 lei, cheltuieli judiciare avansate de aceasta, iar în baza art. 191 alin. 1 C.proc.pen. a obligat inculpatul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat.
Judecătoria Filiasi
Înşelăciunea - art. 244 CP
Tribunalul Bistrița Năsăud
Din succesiunea derulării secvenţelor evenimentului rutier produs rezultă că, inculpata a ales manevra cea mai neinspirată, continuând depăşirea autoturismului ce rula în faţa sa, în ciuda faptului că şoferul acestuia a accelerat, iar în faţa sa se ...
Judecătoria Brăila
Plângere art.2781/C.proc.pen. Schimbarea temeiului scoaterii de sub urmărire penală
Judecătoria Craiova
punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat (art.334 NCP)
Judecătoria Craiova
INFRACTIUNI CONTRA VIETII SI INFRACTIUNI CONTRA INTEGRITATII CORPORALE SAU SANATATII art. 192 alin. 2, 3 si 196 alin. 2,3 din Codul Penal.