Menţinere poprire

Sentinţă civilă 3456 din 30.04.2010


JUDECATORIA SECTORULUI 4 BUCURESTI

SECTIA CIVILA

Dosar nr. ........................

SENTINTA CIVILA NR. ......................

SEDINTA PUBLICA DE LA .........................

INSTANTA CONSTITUITA DIN:

PRESEDINTE - ....................................................

GREFIER - .......................................

Pe rol solutionarea cauzei civile privind pe creditoarea ........................................ în contradictoriu cu debitoarea ............................... si cu tertul poprit .............................., având ca obiect cerere de mentinere poprire, în temeiul art. 150 Cod procedura fiscala.

La apelul nominal facut în sedinta publica nu au raspuns partile.

Procedura legal îndeplinita.

S-a facut referatul cauzei de catre grefierul de sedinta care învedereaza instantei ca, prin cerere, creditoarea a solicitat judecarea în lipsa, în baza art. 242 alin. 2 Cod procedura civila.

Instanta constata cauza în stare de judecata si o retine spre solutionare.

INSTANTA,

Deliberând asupra cauzei civile de fata, retine urmatoarele:

Prin cererea înregistrata pe rolul acestei instante sub nr. ...................... la data de ......................, creditoarea ........................................a solicitat, în contradictoriu cu debitoarea .......................... si cu tertul poprit ..............................., mentinerea popririi înfiintate în dosarul de executare nr. ..................... asupra sumelor de bani datorate debitoarei de tertul poprit, pâna la concurenta sumei de ............... lei.

În motivare, s-a aratat ca debitoarea are obligatii fiscale catre bugetul de stat în cuantum de ..................... lei, în timp ce tertul poprit datoreaza debitoarei suma de ...................... lei, în urma relatiilor comerciale desfasurate între cele doua societati.

A fost înfiintata poprirea prin adresa nr. ..........................., asupra sumelor de bani datorate debitoarei de tertul poprit, însa tertul poprit nu a comunicat nici un raspuns, astfel încât se impune mentinerea popririi.

În dovedirea cererii, întemeiata în drept pe disp. art. 145, art. 146 si 149 din OG nr. 92/2003, creditoarea a solicitat administrarea probei cu înscrisuri, fiind atasate cererii actele din dosarul de executare.

Debitoarea si tertul poprit nu au formulat întâmpinare si nu s-au prezentat în fata instantei pentru a solicita probe.

Analizând actele dosarului, instanta retine ca debitoarea ......................... înregistreaza obligatii la bugetul de stat în cuantum total de ....................... lei, conform somatiei si titlurilor executorii atasate la dosar (filele .............).

Mai retine ca prin adresa emisa cu nr. ................. la data de .................. în dosarul de executare nr. ...................... (fila ......), creditoarea a solicitat tertului poprit ................... înfiintarea popririi asupra sumelor de bani datorate debitoarei ........................., pâna la concurenta sumei ..................... lei.

Tertul poprit datoreaza debitoarei suma de bani respectiva în urma relatiilor comerciale derulate între parti, asa cum rezulta din contractul nr. ............................ si factura nr. ........................., acceptata la plata de catre tertul poprit, prin semnatura si plata partiala efectuata (filele ........).

Instanta retine ca tertul poprit nu s-a prezentat în fata instantei pentru a contesta datoria catre debitoare si nu a comunicat creditoarei pozitia sa fata de masura înfiintarii popririi.

În consecinta, instanta apreciaza ca sunt întrunite conditiile art. 150 din OG nr. 92/2003, astfel încât va admite cererea si va mentine poprirea înfiintata de creditoare sub nr. ..........................., asupra sumelor de bani datorate debitoarei de tertul poprit, pâna la concurenta sumei de ..................... lei.

 .

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII,

HOTARASTE:

Admite cererea de mentinere a popririi formulata de creditoarea ..................................., cu sediul în ................................., în contradictoriu cu debitoarea ............................., cu sediul în ....................................., si cu tertul poprit ............................., cu ultimul sediu cunoscut în ...................................

Mentine poprirea înfiintata de creditoare sub nr. .............................., asupra sumelor de bani datorate debitoarei de tertul poprit, pâna la concurenta sumei de ............... lei.

Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Pronuntata în sedinta publica, azi, .......................

PRESEDINTE, GREFIER,

2

Domenii speta