R O M Â N I A
JUDECATORIA ONESTI
JUDETUL BACAU
DOSAR NR.2262/270/2010
Înreg. 30.03.2010
-art. 208-209 Cod penal-
SENTINTA PENALA NR. 502
Sedinta publica din data de 06.09.2010
Completul de judecata format din :
Presedinte - Liliana Badau
Grefier - Florentina Cristian
Ministerul Public reprezentat de procuror - Cristina Acsente
Pe rol judecarea cauzei penale pusa în miscare prin rechizitoriul Parchetului de pe lânga Judecatoria Onesti împotriva inculpatilor …, …., …. trimisi în judecata pentru savârsirea infractiunii de furt – furt calificat.
Dezbaterile pe fondul cauzei au avut loc în sedinta publica din data de 02.09.2010 fiind consemnate în încheierea de sedinta din acea data, care face parte integranta din prezenta hotarâre.
I N S T A N T A
-deliberând-
Prin rechizitoriul nr. 396/P/2010 al Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti au fost trimisi in judecata inculpatii ….,fiul lui …., ascut la data de …. in …..i,jud. Bacau,cu domiciliul in …..,jud. Bacau,studii ..……., reabilitat de drept, CNP ….. …, fiul lui … si …, nascut la data de …. in …jud. Bacau,cu acelasi domiciliu, ……,jud. Bacau, studii … ,fara ocupatie, necasatorit, CNP ….., ….., fiul lui …. si ……, ascut la data de …… in ..,jud. Bacau,cu acelasi domiciliu str. …., jud. Bacau,studii …. fara ocupatie e casatorit, , CNP ….., sub aspectul savarsirii infractiunii de “ furt calificat” prevazute de art art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen, cu aplicarea art 41 alin 2, art 75 lit. c cod pen. pentru primul inculpate, art26, art 99 cod pen. pentru al doilea si art 75 lit. c cod pen. pentru al treilea inculpat.
In actul de sesizare al instantei,s-au retinut urmatoarele:
În perioada 14.02.-22.02.2010, învinuitul ….., pe timp de noapte si prin eferactie, singur, în mod repetat, sau împreuna cu învinuitul major …. Claudiu si învinuitul minor …. a patruns în locuinta partii vatamate … din ….., jud. Bacau, de unde a sustras mai multe bunuri, dupa cum urmeaza:
1.În noaptea de 13/14.02.2010, în jurul orelor 24:00, învinuitul …….. s-a deplasat la locuinta partii vatamate …….., situata în ……. si prin fortarea unei usi de acces de la etajul imobilului, a patruns întru-una din camere, de unde a sustras 2 valuri de teava din cupru. Apoi a coborât la parter si, cu ajutorul unui levier, a fortat geamul de tip termopan si a patruns întru-o camera, de unde a sustras un fier de calcat, un radio CD marca „Philips” cu boxe detasabile, o razatoare de bucatarie, un set tacâmuri pentru 8 persoane, 2 prelungitoare electrice cu priza, etc.
Învinuitul a parasit locul faptei cu bunurile pe care le-a transportat cu o plasa luata din imobil si în timp ce se afla la intersectia strazilor ……, a fost observat de martorul ……., din aceeasi localitate, fiind nevoit sa paraseasca în fuga locul, doar cu un val de teava de cupru, celelalte bunuri fiind abandonate.
Valoarea bunurilor sustrase este de 2500 lei, din care s-au recuperat bunuri în valoare de 1000 lei.
2. În noaptea de 16/17.02.2010, în jurul orelor 24:00, învinuitul s-a deplasat din nou la locuinta lui ……… si prin acelasi mod de operare a sustras din interior mai multe valuri de cablu electric din cupru, necesare instalatiei electrice.
Ulterior, învinuitul a ars izolatia cablurilor, iar deseul rezultat a fost vândut la un centru de colectare a fierului din ……, primind suma de 60 lei.
Prejudiciul cauzat este de 5000 lei.
3. În noaptea de 19/20.02.2010, dupa orele 24:00, învinuitul …… a patruns din nou, prin efractie, în imobilul aflat în constructie apartinând aceleiasi parti vatamate, de unde a sustras lenjerii de pat, prosoape, fete pentru saltele, iar din casa batrâneasca aflata în aceeasi curte, a patruns prin efractie, a sustras mai multe scule electrice folosite în constructie, truse cu chei mecanice si surubelnite de diferite dimensiuni.
Bunurile au fost transportate la domiciliul numitei …… din ……., unde învinuitul locuia cu chirie din luna februarei 2010, iar dupa depozitarea acestora, s-a reîntors la imobilul sus-mentionat si dintru-una din camere a sustras mai multe valuri de cablu electric din cupru si alte scule electrice, pe care le-a transportat la locuinta fratilor ……., situata în str. ….., din Tg. Ocna.
Valoarea bunurilor sustrase este de aprox. 20.000 lei, din care s-au recuperat bunuri în valoare de 16.000 lei.
4. În noaptea de 20/21.02.2010, în jurul orelor 24:00, învinuitul ……..se afla în vizita la domiciliul fratilor…………. si fara a le face acestora cunoscuta intentia infractionala, s-a deplasat din nou la locuinta lui ……, în care a patruns prin efractie, de unde a sustras mai multe valuri de teava de cupru, racorduri din cupru pentru instalatia termica, cabluri electrice din cupru si alte bunuri, parte din acestea fiind valorificate a doua zi la un centru de colectare fier vechi din …..
5. În noptea de 21/22.02.2010, învinuitul ….., în urma unei întelegeri prealabile cu fratii …….. si minorul ……., s-au deplasat la aceeasi locuinta, cu intentia de a sustrage bunuri. Astfel, în timp ce minorul a ramas în afara imobilului sa asigure paza, ceilalti doi învinuiti au patruns în curtea imobilului, prin escaladarea gardului, apoi în interiorul locuintei, de unde au sustras doua pilote si un val de teava din cupru, pe care ……. le-a ascuns întru-un cavou din cimitirul aflat în curtea casei.
La reîntoarcere, a fost însotit pâna lânga gardul casei partii vatamate de catre minorul …….., ambii preluând peste gard de la celalalt învinuitul înca cinci valuri de teava din cupru si o patura. Dupa parcurgerea unei distante de 10 metri au fost surprinsi de un vecin si au fugit, abandonând bunurile în aproprierea caii ferate.
In cauza penala de fata a fost administrat urmatorul material probatoriu: in cursul urmaririi penale: procese verbale de sesizare si declaratiile partii vatamate, procese verbale de cercetare la fata locului si planse foto, proces verbal de reconstituire si planse foto, declaratii martori,dovezi de primire., in cursul judecatii: declaratie inculpati, declaratii martori.
Inculpatii aflati in stare de libertate au fost asistati in instanta de aparatori din oficiu in conformitate cu prevederile art 171 cod pen.
In perioada 14.02.- 22.02.2010, inculpatul ….., pe timp de noapte si prin efractie,singur, in mod repetat sau impreuna cu inculpatul major .. ..si inculpatul minor ……. a patruns in locuinta partii vatamate ….. din ……..jud. Bacau de unde a sustras mai multe bunuri.
Asa cum rezulta din procesele verbale de cercetare la fata locului, planse fotografice, declaratia martorului ………, dar si din declaratia inculpatului care a recunoscut savarsirea faptei atat in instanta cat si in cursul urmariri penale, in noaptea de 13/14.02.2010, inculpatul ……. s-a deplasat la locuinta partii vatamate prin fortarea usii de acces de la etajul imobilului si a sustras 2 valuri din teava cupru. Apoi a coborat la parter de unde, dupa ce a fortat un geam de termopan a sustras un fier de calcat, un radio CD marca Philips cu boxe detasabile, o razatoare de bucatarie,un set tacamuri pentru 8 persoane, 2 prelungitoare electrice cu priza, valoarea totala a bunurilor fiind de 2500 lei, din care s-au recuperat bunuri in valaore de 1000 lei potrivit.
Inculpatul, dupa ce parasit imobilul a fost observat de martorul ………la intersectia strazilor ……. cu …….. abandonand lucrurile sustrase, cu exceptia valului de tava din cupru.
Din declaratia inculpatului ………… coroborat cu prcoseul verbal de reconstituire rezulta ca acesta s-a deplasat la locuinta aceleiasi parti vatamate si in noapte de 16/17.02.2010 si a sustras prin acelasi mod de operare mai multe vauri din teava de cupru si dupa ce a ars izolatia cablurilor, deseul rezultat a fost vandut la un centru de colectare din …….. unde a primit suma de 60 de lei.
Valoarea prejudiciului este de 5000 lei.
Potrivit procesului verbal de la fl. 48 dosar parchet, declaratia martorei ….. si declaratia inculpatului …… a patruns din nou prin efractie in casa aflata in constructie a aceleiasi parti vatamate si a sustras lenjerii de pat,prosoape, fete pentru saltele, valuri teava din cupru, iar din casa batraneasca aflata in aceeasi curte a sustras truse cu chei mecanice,scule electrice si surubelnite de diverse dimensiuni.
Bunurile au fost transportate de inculpat la locuinta inchiriata de la numita ……., cu exceptia valurilor din teava cupru pe care le-a deposit la fratii ….. si ….
Bunurile sustrase sunt in valoare de 20.000 lei din care s-au recuperat 16000 lei potrivit declaratiei partii vatamate si dovezii de predare primire a bunurilor.
In noaptea de 20/21.02.2010, acelasi inculpat …….. s-a deplasat la locuinta partii vatamate …….. de unde a sustras prin acelasi mod de operare mai multe valuri din teava de cupru, racorudi din cupru, cabluri electrice pe care le-a vandut la un centru de colectare din …...
Situatia de fapt a fost dovedita cu declaratiile celor trei inculpati, proces verbal de reconstituire.
Bunurile in valoare de 10.000 lei au fost recuperate partial, respectiv contravaloarea de 3200 lei.
Asa cum rezulta din declaratiile inculpatilor, procesul verbal de reconstituire, inculpatul …… le-a propus celorlalti doi inculpati sa mearga in noapte de 21/22.02.2010 la locuinta partii vatamate ……., de unde ar fi sustras mai multe bunuri in zilele anterioare cu scopul de a-l ajuta sa transporte bunurile.
Cei doi inculpati …….. si …….. au escaladat gardul de la locuinta partii vatamate, in timp ce inculpatul minor …….. a ramas sa asigure paza.
Primii doi inculpati au sustras din interiorul locuintei doua pilote si un val de teava care au fost ascunse de …… si …… intr-un cavou aflat in cimitirul din apropiere. Celalalt inculpat care a ramas in curtea locuintei partii vatamate a sustras 5 valuri din teava de cupru si o patura pe care le-a dat peste gard celorlalti doi inculpati.
Dupa ce s-au indepartat catva metri de locuinta partii vatamate , inculpati au fost surprinsi de un vecin, moment in care au abandonat bunurile sustrase.
Valoarea bunurilor sustrase si recuperate este de 800 lei.
In drept, fapta inculpatului ….. care prin efractie, pe timp de noapte,singur, in mod repetat dar si impreuna cu inculpatii ……. si minorul …… in noaptea de 21/22.03.2010 au sustras mai multe bunuri din locuinta partii vatamate ……. in scopul inusirii pe nedrept intruneste lementele constitutive ale infractiunii de furt calificat prev. de art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen.
In drept, fapta inculpatului …… de a fi sustras prin escaladare, pe timp de noapte bunuri din posesia partii vatamate, in scopul insusirii pe nedrept si fara consimtamantul acesteia, realizeaza elementul material al infractiunii de furt calificat prev. de art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen.
In drept, fapta inculpatului minor …… care a asigurat paza inculpatilor mai susmentionati si a ajutat la transportul bunurilor sustrase, pe timp de noapte, prin escaladare, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat prev. de art 26 cu referire la art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen. in forma complicitatii.
La individualizarea judiciara a pedepsei instanta va avea in vedere criteriile generale prevazute de art 72 cod pen, respectiv: dispozitiile partii generale ale codului penal,limitele speciale de pedeapsa, gradul de pericol social al faptei, persoana infractorilor, urmand a aplica o pedeapsa cu inchisoarea orientata spre minimul special prevazut de lege.
Pentru inculpatii majori, …… si …….. instanta va aplica circumstanta agravanta prev. de art 75 lit. c cod pen avand in vedere ca au savarsit fapta prevazuta de legea penala impreuna cu un inculpat minor, iar pentru acesta din urma se vor retine dispozitiile art 99 si urmat. cod pen.
Fata de persoana inculpatilor ………, imprejurarea ca au participat doar la una din faptele infractionale iar prejudiciul a fost recuperat in totalitate, instanta va face aplicarea circumstantei atenuante prevazute de art 74 lit. b cod pen. urmand a cobori pedeapsa inchisorii sub minimul prevazut de lege conform art 76 lit. c cod pen., respectiv 76 lit. d cod pen pentru inculpatul ……
Cu privire la modalitatea de executare a pedepsei inchisorii ce va fi aplicata prin prezenta, instanta apreciaza ca scopul educativ al pedepsei prev. de art 52 cod pen. poate fi atins si fara executare in regim de detentie.
In cauza sunt intrunite conditiile art 861 cod pen. privind suspendarea executarii sub supraveghere.
Astfel, pentru inculpatul ……., instanta in baza art. 71 Cod pen. va aplica pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile prevazute de art. 64 litera a teza a II a si litera b Cod penal.
În baza art.861 cod penal va dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de 5 ani, termen de incercare stabilit in conditiile art 862 cod pen. compus din pedeapsa aplicata prin prezenta plus durata fixa de 2 ani.
In baza art 863 alin 1 cod pen. va dispune ca inculpatul sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata suspendarii executarii pedepsei :
-sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bacau,
-sa anunte în prealabil orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si întoarcerea,
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca,
-sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
În baza art. 359 cod proc. va atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.864 cod penal privind revocarea suspendarii in cazul in care va savarsi o noua infractiune in cursul termenului de incercare.
Pentru inculpatul ……… va deduce perioada retinerii de 24 de ore din pedeapsa inchisorii ce urmeaza a fi aplicata prin prezenta.
Astfel, in baza art 88 cod pen. va deduce din pedeapsa inchisorii perioada retinerii de 24 de ore a inculpatului, incepand cu data de 22.02.2010, ora 23.30 si pana la 23.02.2010, ora 22.30, potrivit ordonantei de retinere din dosar nr. 403034/396/P/2010.
In ceea ce-l priveste pe inculpatul …….., in baza art. 71 Cod pen. va aplica pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile prevazute de art. 64 litera a teza a II a si litera b Cod penal.
În baza art.861 cod penal va dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de 3 ani si 6 luni , termen de incercare stabilit in conditiile art 862 cod pen. compus din pedeapsa aplicata prin prezenta plus durata fixa de 2 ani.
In baza art 863 alin 1 cod pen. va dispune ca inculpatul sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata suspendarii executarii pedepsei :
-sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bacau,
-sa anunte în prealabil orice schimbare de domiciliu , resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile , precum si întoarcerea,
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca,
-sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
În baza art. 359 cod proc. va atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.864 cod penal privind revocarea suspendarii in cazul in care va savarsi o noua infractiune in cursul termenului de incercare.
In baza art. 71 al 5 cod pen., pe durata suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, va suspenda si executarea pedepselor accesorii.
Cu privire la inculpatul minor …….., instanta constata ca prin sentinta penala nr. 176/2009 pronuntata de Judecatoria Onesti in dosar 817/270/2009 acest inculpat a fost liberat din centrul de reeducare …….. inainte de a deveni major. Avand in vedere ca sentinta a ramas defintiva in martie 2009 iar infractiunea dedusa judecatii a fost savarsita in perioada liberarii inainte ca inculpatul sa devina major, instanta in baza art 108 alin 2 cod pen. va dispune revocarea liberarii inainte de a deveni major din executarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare.
In baza art 108 alin 2 cod pen.va dispune revocarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare.
În baza art 861 cod penal va dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata de 2 ani, termen de incercare stabilit potrivit art 1101 cu referire la art 110 cod pen. compus din pedeapsa ce va fi aplicata prin prezenta plus durata fixa de 1 an.
In baza art 1101 alin 1 teza finala cod pen. cu referire la art 863 alin 1 cod pen.va dispune ca inculpatul sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata suspendarii executarii pedepsei :
-sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bacau,
-sa anunte în prealabil orice schimbare de domiciliu , resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile , precum si întoarcerea,
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca,
- sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
În baza art. 359 cod proc. va atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.864 cod penal privind revocarea suspendarii in cazul in care va savarsi o noua infractiune in cursul termenului de incercare.
In baza art. 71 al 5 cod pen., pe durata suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, va suspenda si executarea pedepselor accesorii.
Sub aspectul laturii civile.
In cauza de fata sunt intrunite conditiile raspunderii civile delictuale prev. de art 998 cod civ. intre fapta ilicita a inculpatului …… si prejudiciu infractional existand legatura de cauzalitate.
In baza art 14, 346 alin 1 cod proc. pen. cu referire la art 998 cod civ. va obliga inculpatul ……… la plata despagubirilor civile in suma de 17.300 lei, contravaloare bunuri nerecuperate catre partea civila ……...
Va lua act ca prejudiciul infractional in suma de 23.700 lei a fost recuperat.
In baza art 191 alin1, 2 cod proc. pen. va obliga inculpatul …….. la plata sumei de 800 lei, din care 700 lei onorariu avocat din oficiu, cheltuieli judiciare catre stat.
In baza art 191 alin 1, 2 cod proc. pen. va obliga inculpatul …. …la plata sumei de 400 lei, din care 300 lei onorariu avocat oficiu, cheltuieli judiciare catre stat.
In baza art 191 alin 1,2 cod proc. pen. va obliga inculpatul ……. la plata sumei de 700 lei, din care care 600 lei onorariu avocat oficiu, cheltuieli judiciare catre stat.
In baza art 189 cod proc. pen.va dispune avansarea onorariilor avocat oficiu dupa cum urmeaza: din cursul urmaririi penale, av. ….., suma de 400 lei, av. …. suma de 300 lei; in cursul judecatii: av. …. ……., ……., in suma de cate 300 lei fiecare din fondurile MJ catre BA Onesti.
PENTRU ACESTE MOTIVE
ÎN NUMELE LEGII
HOTARASTE
In baza art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen. cu aplic. art 41 alin 2, art 75 lit. c cod pen. condamna pe inculpatul ….,fiul lui ….. si ….,nascut la data de ….. in ….,jud. Bacau,cu domiciliul in …..,jud. Bacau,studii …,.., reabilitat de drept, CNP …….sub aspectul savarsirii infractiunii de “ furt calificat”, la pedeapsa inchisorii de 3 ani.
In baza art. 71 Cod pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile prevazute de art. 64 litera a teza a II a si litera b Cod penal.
În baza art.861 cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de 5 ani, termen de incercare stabilit in conditiile art 862 cod pen.
In baza art 863 alin 1 cod pen. dispune ca inculpatul sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata suspendarii executarii pedepsei :
-sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bacau,
-sa anunte în prealabil orice schimbare de domiciliu , resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile , precum si întoarcerea,
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca,
-sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
În baza art. 359 cod proc. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.864 cod penal privind revocarea suspendarii in cazul in care va savarsi o noua infractiune in cursul termenului de incercare.
In baza art. 71 al 5 cod pen., pe durata suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, suspenda si executarea pedepselor accesorii.
In baza art 88 cod pen. deduce din pedeapsa aplicata prin prezenta perioada retinerii de 24 de ore a inculpatului, incepand cu data de 22.02.2010, ora 23.30 si pana la 23.02.2010, ora 22.30, potrivit ordonantei de retinere din dosar nr. 403034/396/P/2010.
In baza art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen. cu aplic. art 75 lit. c, 74 lit. b cod pen, 76 lit. c cod pen. condamna pe inculpatul …….., fiul lui ……nascut la data de ……. in …..,jud. Bacau,cu acelasi domiciliu str. …… jud. Bacau,studii ….., fara ……..,……, , CNP ….., sub aspectul savarsirii infractiunii de “ furt calificat”, la pedeapsa inchisorii de 1 an si 6 luni.
In baza art. 71 Cod pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile prevazute de art. 64 litera a teza a II a si litera b Cod penal.
În baza art.861 cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o durata de 3 ani si 6 luni, termen de incercare stabilit in conditiile art 862 cod pen.
In baza art 863 alin 1 cod pen. dispune ca inculpatul sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata suspendarii executarii pedepsei :
-sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bacau,
-sa anunte în prealabil orice schimbare de domiciliu , resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile , precum si întoarcerea,
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca,
-sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.
În baza art. 359 cod proc. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.864 cod penal privind revocarea suspendarii in cazul in care va savarsi o noua infractiune in cursul termenului de incercare.
In baza art. 71 al 5 cod pen., pe durata suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, suspenda si executarea pedepselor accesorii.
In baza art 26 rap. la art 208 alin 1, 209 alin 1 lit. a,g,i cod pen. cu aplic. art 99, art 74 lit. b cod pen, 76 lit. d cod pen. condamna pe inculpatul ……, fiul lui ….. si …., nascut la data de ….. in ..,jud. Bacau,cu acelasi domicicliu, str. ….,jud. Bacau,studii …,fara ocupatie, ….., CNP …… sub aspectul savarsirii infractiunii de „ furt calificat” la pedeapsa de 1 an inchisoare.
In baza art 108 alin 2 cod pen. dispune revocarea liberarii inainte de a deveni major din executarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare.
In baza art 108 alin 2 cod pen. dispune revocarea masurii educative a internarii intr-un centru de reeducare.
In baza art. 71 Cod pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile prevazute de art. 64 litera a teza a II a si litera b Cod penal.
În baza art 861 cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata de 2 ani, termen de incercare stabilit potrivit art 1101 cu referire la art 110 cod pen.
În baza art 1101 alin 1 teza finala cod pen. cu referire la art 863 alin 1 cod pen. dispune ca inculpatul sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata suspendarii executarii pedepsei:
-sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Bacau,
-sa anunte în prealabil orice schimbare de domiciliu , resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile , precum si întoarcerea,
- sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca
- sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta
În baza art. 359 cod proc. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art.864 cod penal privind revocarea suspendarii in cazul in care va savarsi o noua infractiune in cursul termenului de incercare.
In baza art. 71 al 5 cod pen., pe durata suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, suspenda si executarea pedepselor accesorii.
In baza art 14, 346 alin 1 cod proc. pen. cu referire la art 998 cod civ. obliga inculpatul ……. la plata despagubirilor civile in suma de 17.300 lei, contravaloare bunuri nerecuperate catre partea civila Dragulelei Simion.
Ia act ca prejudiciul infractional in suma de 23.700 lei a fost recuperat.
In baza art 191 alin1, 2 cod proc. pen. obliga inculpatul …… la plata sumei de 800 lei, din care 700 lei onorariu avocat din oficiu, cheltuieli judiciare catre stat.
In baza art 191 alin 1, 2 cod proc. pen. obliga inculpatul …. ..la plata sumei de 400 lei, din care 300 lei onorariu avocat oficiu, cheltuieli judiciare catre stat.
In baza art 191 alin 1,2 cod proc. pen. obliga inculpatul ….. la plata sumei de 700 lei, din care care 600 lei onorariu avocat oficiu, cheltuieli judiciare catre stat.
In baza art 189 cod proc. pen. dispune avansarea onorariilor avocat oficiu dupa cum urmeaza: din cursul urmaririi penale, av. …., suma de 400 lei, av. ….. suam de 300 lei; in cursul judecatii: av. …., ….. …. in suma de cate 300 lei fiecare din fondurile MJ catre BA Onesti.
Cu apel in 10 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica, azi 6.09.2010.
PRESEDINTE , GREFIER,
Tribunalul Tulcea
CNFLICT DE DREPTURI - CONCEDIU DE ODIHNA
Judecătoria Buzău
PENAL.ÎNCETARE PROCES PENAL. RETRAGERE PLÂNGERE PREALABILĂ
Tribunalul Tulcea
Fond –Comercial-somaţie de plată-declinare de competenţă
Tribunalul Tulcea
Fond –Comercial –decontare cheltuieli procedură
Judecătoria Pitești
infractiunea de ucidere din culpă prev. de art.178 alin.2 C.pen.