Prin cererea formulata si înregistrata sub nr. 4446/292/2011, reclamantul P. M. S. l-a chemat în judecata pe pârâtul O. M. solicitând instantei ca, prin hotarârea ce o va pronunta, sa constate refuzul nejustificat al pârâtului de a-si da acordul pentru autorizarea executarii lucrarilor de etajare la imobilul sau.
În motivarea cererii, reclamantul a mentionat ca a întocmit si a depus documentatia tehnica la primarie în vederea obtinerii autorizatiei de construire, a fost emis certificatul de urbanism nr. 258/20.09.2011, în care se arata ca este necesar, printre alte documente, si acordul notarial al proprietarului de la limita de vest. Pârâtul, fiind proprietarul cu care se învecineaza pe latura de Vest a proprietatii, a refuzat sa mearga la notar pentru a-si da acordul în acest sens.
Analizând probele administrate în cauza, instanta a retinut ca:
Asa cum se mentioneaza în certificatul de urbanism nr. 258 din 20.09.2011 eliberat de Primaria municipiului Rosiorii de Vede, cererea de emitere a autorizatiei de construire depusa de reclamant, trebuie sa fie însotita printre alte documente, si de „acordul notarial al proprietarului de la limita vest sau retragere 2 ml spre interiorul proprietatii”.
Prin depunerea la dosar a documentatiei tehnice - autorizatie de construire cu nr. 92/2010, a memoriului tehnic si planului de amplasament, reclamantul face dovada ca a început demersurile necesare autorizarii executarii lucrarilor de etajare la imobilul proprietatea sa si din sustinerile sale se retine ca vecinul de la limita de Vest, pârâtul în cauza, refuza sa-si dea acordul necesar.
În cauza a fost efectuat un raport de expertiza tehnica judiciara de catre expert D.T. în care concluzioneaza ca supraetajarea imobilului reclamantului nu aduce prejudicii proprietatii pârâtului, iar refuzul pârâtului de a-si da acordul pentru etajarea casei reclamantului, nu este justificat.
Din probele administrate, înscrisuri, expertiza de specialitate, instanta a retinut ca refuzul pârâtului de a-si da acordul la supraetajarea constructiei reclamantului, este nejustificat, astfel ca în baza dispozitiilor legale mentionate, a admis cererea formulata de reclamant si a constatat refuzul nejustificat al pârâtului de a-si da acordul pentru autorizarea executarii lucrarilor de etajare la imobilul proprietatea reclamantului, prezenta hotarâre urmând sa fie acceptata de catre emitentul autorizatiei de construire.
Curtea de Apel Oradea
Motivarea contestaţiei până la primul termen de judecată. Respingerea excepţiei nemotivării în termen, în lipsa unor prevederi legale, cu privire la conţinutul şi termenul de motivare a contestaţiei în anulare. - art. 105 alin. 2 şi 319 alin. 2 Cod de pr
Judecătoria Mediaș
Fara titlu
Tribunalul Satu Mare
Contestaţie act administrativ fiscal admisă în parte
Tribunalul Satu Mare
Anulare autorizaţie de port şi folosire arme şi muniţii letale şi neletale (art. 45 alin. 2 din Legea nr. 295/2004) menţinută de către instanţa de contencios administrativ
Curtea de Apel Timișoara
Acţiune în constatarea existenţei dreptului la scutirea de la plata taxelor vamale de import, întemeiată pe dispoziţiile art. 111 din Codul de procedură civilă. Inadmisibilitate