Violare de domiciliu

Sentinţă penală 73 din 17.03.2010


FOND

Dosar nr. 2118/89/2009 – violare de domiciliu

R O M Â N I A

TRIBUNALUL VASLUI

 SECTIA PENALA

SENTINTA PENALA  Nr. 73

Sedinta secreta  de la 17 Martie 2010

Instanta constituita din:

PRESEDINTE ELENA SIMIONESCU

Grefier DORICA TRANDAFIR

Procuror RADU GALAN

S-a luat în examinare  pronuntarea  cauzei penale privind pe  inculpatii SP, porecla - , ,  cetatenie româna,  cu antecedente penale, studii medii, fara loc de munca, fara ocupatie,  domiciliat în  în prezent aflat în Penitenciarul de maxima siguranta Iasi  si FFF, porecla -, în  cetatenie româna, studii 8 clase,  fara antecedente penale, fara loc de munca, ocupatie – muncitor sezonier,  domiciliat în sat, în prezent aflat în Penitenciarul de maxima siguranta Iasi , ambii cercetati pentru savârsirea infractiunilor de violare de domiciliu, tentativa de tâlharie, viol si omor deosebit de grav  prev. de art. 192 alin.2 Cod penal , art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal, art. 197 alin.1 Cod penal si art. 174, 176 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal  pentru ambii inculpati si  art.37 lit. b Cod penal, pentru inculpatul SP.

La apelul nominal facut la pronuntare au lipsit partile  .

Dezbaterile  în prezenta cauza au avut loc în sedinta secreta din  data de 10 martie 2010 , concluziile  inculpatilor prin aparatori si reprezentantului parchetului fiind consemnate în încheierea din acea zi ce face parte integranta din prezenta sentinta, cînd din  lipsa de timp pentru deliberare s-a amânat pronuntarea cauzei pentru termenul de astazi.

Deliberând s-a dat solutia de fata:

 

INSTANTA

Asupra  actiunii penale de fata :

Prin rechizitoriul  nr. 262/P/2009 întocmit de  Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui  la data de 29 iunie 2009  si înregistrat la aceasta instanta  la data de 30 iunie 2009 sub nr.2118/89/2009 , au fost trimisi în judecata  în stare de arest preventive inculpatii SP si FFF  pentru savârsirea  infractiunilor de :

- violare de domiciliu prev. de art. 192 alin.2 Cod penal ;

-tentativa de tâlharie prev.  de  art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal;

- viol prev. de art. 197 alin.1 Cod penal 

- omor deosebit de grav  prev. de art. 174, 176 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a Cod penal  pentru ambii inculpati si  art.37 lit. b Cod penal, pentru inculpatul SP..

S-a retinut  prin actul  de sesizare  al instantei  ca în seara de 08.03.2009 ,inculpatii SP si FFF au patruns fara drept în locuinta  victimei D  A cu scopul de o viola si de a o deposeda  de bani , au exercitat violente asupra  victimei  pentru ca  aceasta sa le dea  bani, pe care inculpatii nu i-au gasit, apoi au violat-o repetat vaginal si oral,pe rând si chiar concomitent, si au exercitat apoi  fiecare violente asupra  acesteia ,suprimându-i astfel  viata  în scopul ascunderii  infractiunilor  de viol si  tâlharie  savârsite împotriva acesteia.

În cursul cercetarii judecatoresti  au fost audiati  inculpatii, care au recunoscut  savârsirea  infractiunilor de violare de domiciliu si viol urmat de  moartea victimei ,dar  nu au recunoscut savârsirea  infractiunii de tâlharie  si de omor deosebit de grav.

De ……, pe parcursul judecarii cauzei, inculpatii au dat mai multe  declaratii si au  depus  la dosar multe memorii.

Inculpatul SP  a recunoscut ca  în dimineata zilei de 9.03.2009 dupa ce si-a mai revenit  din starea de ebrietate  s-a întors  la locul faptei la locuinta victimei ca sa vada daca victima este sau nu în viata.

Au fost audiati martorii :

La solicitarea instantei au fost atasate  la dosar :

-rechizitoriul nr.3319/P/2005 întocmit de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bârlad ;

- rechizitoriul nr.3244/P/2007 întocmit de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bârlad ;

-sentinta penala nr.1244/2002 a Judecatoiriei Bârlad ;

-sentinta penala nr. 121/2007 a Judecatoriei Bârlad ;

-sentinta penala nr. 378/2009 a Judecatoriei Bârlad ;

Inculpatul FFF a depus prin aparatorul sau o caracterizare  întocmita de primarul  comunei Ciocani , jud. Vaslui .

Examinând actele si lucrarile dosarului,  instanta retine urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul SP, în vârsta de 35 de ani, si inculpatul FFF, în vârsta de 20 de ani, sunt locuitori ai satului, si se cunosteau, fiind si rude mai îndepartate.

Victima D A, în vârsta de 69 de ani, era si ea locuitoare a satului , locuind singura, într-o locuinta relativ izolata, formata dintr-o singura încapere, prevazuta cu o usa de acces din scânduri.

In dupa-amiaza zilei de 08.03.2009 inculpatii SP si FFF s-au întâlnit si au mers în satul , unde inculpatul SP i-a vândut numitei L L un telefon mobil.

Dupa acesta, inculpatii au consumat bauturi alcoolice (vin si bere) la un bar din sat, dupa care s-au deplasat spre satul . Afara se întunecase.

Inculpatii aveau asupra lor un PET de 2,5 litri cu bere si tigari marca „Winchester".

în timpul deplasarii lor, inculpatii SP si FFF au discutat si au luat de comun acord hotarârea sa mearga la locuinta victimei D A, despre care stiau ca locuia singura, pentru a o deposeda de banii pe care i-ar fi avut aceasta si pentru a o viola.

Dupa ce au ajuns în drum, în fata portii locuintei victimei D A, inculpatii SP si FFF au patruns în curtea victimei, pe poarta neasigurata, si, fiind noapte, nu au urmat cararea din curte care ocolea o portiune de teren pe care se afla nisip, ci au calcat peste acea gramada de nisip, imprimând astfel urmele încaltamintei pe care o aveau, respectiv pantofii tip sport purtati de inculpatul SP si pantofii purtati de inculpatul FFF.

Ajungând la usa locuintei victimei D A, în jurul orelor 22.00, cei doi inculpati au constatat ca usa era asigurata prin interior, astfel ca au tras de usa din scânduri prin care se facea accesul în locuinta si au patruns astfel în singura încapere a locuintei, unde, pe pat, se afla victima D A.

În continuare victima D A a fost lovita de inculpati, i s-au cerut banii, dupa care a fost violata repetat de acestia, atât vaginal cât si oral, pe rând si chiar concomitent.

În conditiile violului, victima D A a fost lovita repetat de ambii inculpati, care s-au urcat si pe toracele acesteia, pentru a întretinere relatii sexuale orale, au strâns-o de gât.

Acestea s-au petrecut în patul din încapere, iar pe parcursul celor aratate inculpatului SP i-a cazut în pat un carnetel cu mai multe acte si fotografii care îl privesc.

In timpul derularii celor de mai sus, inculpatii SP si FFF au avut si momente de intermitenta, când au fumau mai multe tigari în locuinta victimei, chistoacele  fiind lasate de inculpati pe jos, respectiv la marginea sobei din încapere.

La un moment dat inculpatul FFF a fost apelat de numita G F, cu care a vorbit, violul si violentele fata de victima continuând si dupa aceasta.

Apoi cei doi inculpati au iesit din locuinta, au mers catre poarta, calcând din nou pe gramada de nisip din curte, dar au hotarât sa se întoarca, pentru a cauta din nou banii victimei si a repeta violul, astfel ca au intrat din nou în locuinta, au cautat banii victimei si au încercat sa o violeze din nou, însa posibil de aceasta data nu au mai avut erectie.

Pe fondul celor aratate, inculpatii au lovit din nou victima, au strâns-o de gât, cel mai probabil în ideea suprimarii vietii acesteia, pentru a nu putea ulterior sa relateze infractiunile ce s-au comis împotriva sa de inculpati.

Dupa aceea inculpatii SP si FFF au parasit locuinta victimei D A si s-au deplasat la locuinta lui S L - frate cu inculpatul SP, unde acesta din urma si-a luat o alta geaca, deoarece geaca de culoare alba cu care a fost îmbracat în timpul comiterii infractiunilor aratate se patase cu sânge provenind de la victima.

Apoi inculpatii au plecat la domiciliul parintilor inculpatului SP, pe parcursul deplasarii cumparând de la numitul B G o sticla cu vin si tigari.

La domiciliul parintilor sai, inculpatul SP a afirmat ca s-a batut în sat, iar ulterior, la un moment ce nu s-a putut stabili, mama sa a ars geaca alba cu care a venit acasa inculpatul, pe care a purtat-o la momentul savârsirii infractiunilor, care purta urme de sânge.

Dupa ce inculpatii au consumat niste vin la domiciliul parintilor inculpatului SP, au discutat sa plece din sat, iar inculpatul FFF 1-a apelat pe numitul A I, care este taximetrist, care s-a deplasat din mun. Bîrlad în satul Ciocani, si i-a luat pe inculpati cu autoturismul.

Acestia s-au deplasat cu taxi-ul catre satul Crîngu Nou, în ideea de a o lua cu ei la Bucuresti si pe U A, dar la aceasta era lumina stinsa astfel ca au renuntat, au revenit cu taxi-ul în centrul satului Ciocani, dupa care inculpatul SP s-a hotarât sa nu mai plece, dar a platit cursa taxi-ului, cu care inculpatul FFF s-a deplasat în acea noapte în mun. Bîrlad.

A doua zi a fost descoperit cadavrul victimei D A, moartea acesteia era suspecta astfel ca au început cercetarile, iar inculpatul SP a fost gasit în timp ce se afla pe un teren viran, la fotbal.

Desi initial a negat verbal implicarea sa în moartea victimei D A, ulterior inculpatul SP a cooperat cu organele de urmarire penale, si-a recunoscut implicarea în savârsirea infractiunilor comise împotriva victimei, chiar daca a încercat sa acrediteze ideea ca inculpatul FFF ar fi mult mai vinovat.

în dupa-amiaza zilei de 09.03.2009 inculpatul FFF a revenit din mun. Bîrlad în preajma satului Ciocani, a tinut legatura telefonic cu familia sa, iar când, pe baza interceptarilor efectuate, s-a stabilit ca a ajuns la domiciliul parintilor sai, acesta a fost invitat la Postul de politie Ciocani, unde ulterior a dat declaratie detaliata, prin care si-a recunoscut faptele, încercând însa sa acrediteze ideea ca inculpatul SP are o vinovatie mai mare.

Cei doi inculpati au predat totodata, fiecare, încaltamintea pe care au purtat-o la momentul savârsirii faptelor, iar pe calea constatarii tehnico -stiintifice traseologice s-a stabilit ulterior ca urmele plantare identificate cu ocazia cercetarii la fata locului, pe nisipul din curte victimei, au fost produse de acestia .

În urma efectuarii autopsiei cadavrului victimei D A s-a pus în evidenta atât împrejurarea ca au aparut indicii ca aceasta a fost victima unui viol, cât si împrejurarea ca moartea acesteia a fost violenta, ulterior fiind întocmit Raportul de expertiza medico - legala (autopsie) nr. 27/C/2009 al Cabinetului Medico - Legal Bîrlad prin care s-au concluzionat urmatoarele:

Moartea numitei D A a fost violenta. Ea s-a datorat insuficientei cardio - respiratorii acute, consecutive comprimarii regiunii cervicale cu degetele (sugrumare), posibil în conditiile unui viol.

Cadavrul prezenta multiple lovituri la nivelul fetei si scalpului (excoriatii, tumefieri, plaga contuza), care au putut fi produse prin lovire cu mijloace contondente din fata victimei (dar nu se exclude si folosirea unui obiect contondent - plaga din regiunea parietala stânga), în seara zilei de 8 martie 2009, sau în noaptea de 8/9 martie 2009 si care nu au legatura de cauzalitate cu decesul. In conditiile supravietuirii victimei, aceste leziuni ar fi necesitat aprox. 8-9 (opt - noua) zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

Traumatismul toraco - abdominal (cu fractura de stern, fracturi multiple costale bilateral pe mai multe planuri si contuzia de pancreas), a putut fi produs prin comprimare toraco-abdominala cu genunchii si având în vedere starea precara de sanatate a victimei si vârsta, puteau conduce la deces chiar si în absenta comprimarii regiunii cervicale.

Cadavrul prezenta echimoze pe fata interna a coapselor care ar putea sugera producerea lor prin comprimare cu degetele, în conditiile unui viol.

În secretia vaginala s-au pus în evidenta spermatozoizi, ceea ce atesta consumarea (unuia sau mai multe) raporturi sexuale vaginale, în ultimele 24 -48 de ore.În momentul decesului, victima nu se afla sub influenta intoxicatiei alcoolice.

Sângele victimei,apartine grupei sanguine AB(IV)."

Concluziile medico - legale completeaza datele de ancheta, coroborându-se cu celelalte probe, inclusiv Raportul de expertiza biocriminalistica întocmit în cauza (f. 64 - 75, vol. I), prin care a fost identificata amprenta genetica a inculpatilor la fata locului (tigarile fumate), ca si fractie spermatica, recoltata din zona genitala si perianala a victimei, provenind de la inculpatul FFF (exista si o fractie spermatica recoltata de la victima care nu a putut fi valorificata, datorita cantitatii insuficiente de ADN matrita).

În drept - Faptele inculpatilor SP si FFF, asa cum au fost expuse, întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de violare de domiciliu, tentativa de tâlharie, viol si omor deosebit grav, prev. de art. 192 alin. 2, art. 20 rap. la art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. „b", alin. 2/1 lit. „a" si „c", art. 197 alin. 1 si art. 174 , 176 lit. „d" C.pen., cu aplic. art. 33 lit. „a"

C.pen. pentru ambii inculpati si art. 37 lit. „b" C. pen. pentru inculpatul SP.

Situatia de fapt si vinovatia  inculpatilor rezulta din coroborarea probelor  administrate în cauza:declaratiile  martorilor, proces - verbal de cercetare la fata locului, cu plansa foto anexa, proces-verbal de cautare a gecii  cu care  a fost îmbracat  inculpatul Stan  Petrica,dovezi de ridicare a pantofilor purtati de  inculpatii SP si Feraru Flavian- Florin, proces-verbal de redare scrisa a convorbirilor telefonice purtate  între inculpatii  FFF si SP, raport de constatare tehnico - stiintifica traseologica nr. 29.913/2009, Raport de expertiza biocriminalistica (ADN) nr. 342692/2009, raport de expertiza medico - legala (autopsie) nr. 27/C/2009 al C.M.L. Bîrlad, cu plansa foto anexa, proces - verbal de reconstituire, efectuat cu inculpatul SP, cu plansa foto anexa,etc.

Constatând ca faptele exista, ca ele  constituie  infractiuni si ca  au fost savârsite de inculpati, instanta  va dispune  condamnarea acestora.

La individualizarea  judiciara a pedepselor  pentru fiecare inculpate  vor fi avute în vedere criteriile enumerate de art.72 Cod penal,grad de pericol social  al faptelor comise, limitele de pedeapsa fixate în partea  speciala a Codului penal, urmarea produsa - respectiv moartea victimei,conduita relativ  sincera a inculpatilor.

În plus pentru inculpatul SP vor fi avute în vedere starea de recidiva postexecutorie în care se afla,aspectul ca a mai savârsit o fapta de viol  pentru care  s-a dispus  încetarea urmaririi penale ca urmare a retragerii plângerii  de catre  partea vatamata, persistenta infractionala  el suferind mai multe  condamnari

De asemenea tot fata de acest inculpate  se va avea în vedere faptul ca el a  avut  initiativa savârsirii faptelor, ca a profitat oarecum de vârsta celuilalt inculpat si ca i-a cerut în timpul procesului penal printr-un biletel  trimis celuilalt  coinculpat  sa ia faptele asupra sa  ( fila 45)  revenind la locul faptei,ceea ce  atesta ca  inculpatul SP este un inculpat periculos.

Fata de inculpatul FFF se va retine în plus lipsa antecedentelor penale , vârsta acestuia, starea de ebrietate , influenta negativa a inculpatului SP asupra sa.

Daca victima o femeie  în vârsta , saraca,bolnava de diabet a fost  ajutata de vecini , de autoritatea locala sa-si duca  traiul  de pe o zi pe alta, s-au gasit  inculpatii sa-i  fure banii si sa-si satisfaca placerile intime  cu aceasta ,ceea ce face ca faptele  acestora  sa fie abominabile.

Dispozitiile art. 52 Cod penal,prevad ca pedeapsa este o masura  de constrângere si nu un mijloc de reeducare ……………………………

Pentru ca pedeapsa sa- si  realizeze  functiile si scopul,aceasta trebuie sa corespunda  sub aspectul duratei si  naturii sale, gravitatii faptei comise  si numai o pedeapsa  justa si proportionala  este de natura  sa asigure preventia speciala  si generala  înscrise în disp. art. 52 Cod penal.

Fata de aspectele aratate mai sus , instanta  apreciaza ca  nu se impune retinerea  în favoarea  inculpatilor disp. art.74 Cod penal .

Pe durata  executarii pedepselor  cât si pentru  perioada stabilita dupa executarea pedepselor ,li se va  interzice inculpatilor  exercitarea drepturilor prev.  de art. 64  lit.a , teza a II -a  si lit.b Cod penal, deoarece gravitatea faptelor comise îi fac nedemni  pe inculpati  de a fi alesi  în autoritatile  publice sau  functii  elective  sau  de a ocupa o functie  implicând  exercitiul autoritatii de stat.

Deoarece  urmarirea penala si cercetarea judecatoreasca cât si faptul ca  inculpatii vor fi  condamnati la pedepse privative de libertate,în temeiul disp. art.350  alin.1 Cod pr.penala, se va dispune mentinerea  masurii arestarii preventive  luate fata de  acestia , iar conf. disp. art.88  alin1 Cod penal, se va deduce  din pedepsele ce vor fi aplicate  inculpatilor , durata retinerii si arestarii preventive , începând cu  data de 10 martie 200 , la zi.

Se va dispune conservarea în continuare a urmatoarelor mijloace de proba:

 - colet sigilat cu  sigiliu 2985,continând probe care au facut obiectul expertizei ADN;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile privind pe inculpatul SP ;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile telefonice privind pe inculpatul  Feraru Falvian –Florin , înregistrate la pozitia 76/2009 în registrul de corpuri delicte al Tribunalului  Vaslui .

În baza art.191 alin.2 Cod pr.penala,  fiecare inculpat  în parte va fi obligat  la plata cheltuielilor judiciare catre stat.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII

HOTARASTE

 Condamna  pe inculpatul  SP, , cetatenie româna, recidivist , studii medii, fara loc de munca, fara ocupatie, în prezent aflat în stare de arest preventiv în  Penitenciarul Iasi, la urmatoarele pedepse  :

- 4(patru)  ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de  violare de domiciliu prev. de art.192 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal 

- 10 (zece) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii  de tentativa  de tâlharie prev. de art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal cu aplicarea art. 37 lit.b  Cod penal  si  5 ani  interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a II a si  lit. b Cod penal;

- 12 (doisprezece ) ani  închisoare  pentru savârsirea infractiunii de viol prev. de art.197 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.37 lit.b Cod penal si 7 (sapte)  ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.lit a teza a II a si lit. b  Cod penal

- 25 (douazeci si cinci ) ani  închisoare  pentru savârsirea  infractiunii  de omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit.”d” Cod penal, cu aplicarea art.37  lit.b Cod penal si  7 (sapte ) ani interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod  penal.

Constata ca infractiunile pentru care inculpatul este judecat în prezenta cauza  sunt concurente  cu infractiunea de conducere pe drumurile publice  fara a poseda permis de conducere  prev. de art.86 alin.1 din O.U.G.195/2002  si pentru care  i s-a aplicat pedeapsa de  8 luni închisoare  prin Sentinta penala nr. 378/23.06.2009 a Judecatoriei Bârlad,definitiva prin neapelare la data de  20 iulie 2009.

În baza art.36 alin.1 Cod penal, art.33 lit.a, art. 34 lit.b si art. 35 Cod penal,contopeste pedepsele aplicate în prezenta cauza  cu pedeapsa de 8 luni închisoare  aplicata prin Sentinta penala nr. 378/23.06.2009 a Judecatoriei Bârlad,definitiva prin neapelare  la data de  20 iulie 2009 , dispunând ca inculpatul  sa execute pedeapsa cea mai grea de 25 (douazeci si cinci )  ani închisoare  si 7 (sapte) ani interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a, lit. b Cod  penal.

2.Condamna  pe inculpatul FFF, fiul lui

cetatenie româna, studii 8 clase,  fara antecedente penale, fara loc de munca, ocupatie – muncitor sezonier,  domiciliat în, în prezent aflat în stare de arest preventiv  la  Penitenciarul Iasi,la urmatoarele pedepse: 

- 3 (trei) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de  violare de domiciliu prev. de art.192 alin.2 Cod penal, 

- 7 (sapte) ani închisoare pentru savârsirea infractiunii  de tentativa  de tâlharie prev. de art. 20 rap.la art. 211 alin.1, alin.2 lit.b, alin.2 ind.1 lit.a si c Cod penal 

- 10(zece) ani  închisoare  pentru savârsirea infractiunii de viol prev. de art.197 alin.1 Cod penal si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II a si lit. b Cod penal

-18 (optsprezece) ani  închisoare  pentru savârsirea  infractiunii  de omor deosebit de grav prev. de art. 174, 176 lit.”d” Cod penal, si 5(cinci) ani interzicerea  drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod  penal.

În baza art. 33 lit.a si art.34 lit.b Cod penal,contopeste pedepsele aplicate si dispune ca inculpatul  Feraru Flavian- Florin sa  execute pedeapsa cea mai grea de 18 (optsprezece) ani închisoare  si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a , lit. b Cod  penal.

Pe durata  executarii  pedepselor ,în tem. art. 71 alin2 Cod penal, interzice  fiecarui inculpat  în parte exercitarea drepturilor prevazute de art. 64  lit.a teza a II-a  si lit.b Cod penal

Conf. disp. art.350 alin.1 Cod proc. pen. ,mentine starea de arest preventiv luata fata de  inculpati  si în temeiul  art.88 alin.1 Cod penal, deduce din pedeapsa  aplicata fiecarui inculpat  în parte, durata  retinerii si arestarii preventive ,începând  cu data de  10 martie 2009  la zi.

Ia act ca în cauza nu este constituire de parte civila.

Dispune conservarea în continuare a urmatoarelor mijloace de proba:

 - colet sigilat cu  sigiliu 2985,continând probe care au facut obiectul expertizei ADN;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile privind pe inculpatul SP ;

- plic continând CD-ul marca Traxdata cuprinzând înregistrarile telefonice privind pe inculpatul  Feraru Falvian –Florin , înregistrate la pozitia 76/2009 în registrul de corpuri delicte al Tribunalului  Vaslui .

În baza art.191 alin.2 Cod pr.penala,  obliga  fiecare inculpat  în parte sa plateasca  statului cheltuieli judiciare  în suma de câte 3010 lei RON , din care suma de  câte 300 lei, reprezentând  onorarii pentru aparatori desemnati din oficiu  în cursul judecatii( av. Placinta Ioan si Buculeasa Gabriel ), care  se vor avansa din  fondurile Ministerului Justitiei.

Cu  apel în 10 zile de la comunicare .

Pronuntata în sedinta publica,  azi 17 martie 2010, ora 12,00.

Presedinte,

ELENA SIMIONESCU