Fara titlu

Sentinţă civilă 2677 din 18.12.2008


Dosar nr. 2951/257/2008

R O M Â N I A

JUDECATORIA MEDIAS

SECTIE GENERALA

SENTINTA CIVILA Nr. 2677

Sedinta publica de la 18 Decembrie 2008

Prin actiunea civila înregistrata pe rolul instantei la data de 04.11.2008 reclamanta M. M. L. a solicitat reîncredintarea minorului B. C. pârâtului T. I.

În fapt, reclamanta a aratat ca nu îl poate stapâni pe minor, acesta o agreseaza si doreste sa locuiasca la locuinta pârâtului.

Pârâtul nu a depus întâmpinare si a aratat ca este de acord cu admiterea actiunii.

Minorul a fost ascultat în camera de consiliu ( f. 20 ).

Au fost efectuate anchetele sociale la locuintele partilor ( f. 26 si 28 ).

Prin sent. civ. nr.809/2006 a Judecatoriei Medias a fost desfacuta casatoria partilor, iar minorul B. C., nascut la 07.09.1998 a fost încredintat spre crestere si educare mamei ( f. 4-6 ).

Starea de fapt avuta în vedere la pronuntarea divortului s-a schimbat. Minorul a devenit greu de stapânit pentru reclamanta, aceasta având un handicap accentuat la nivelul coloanei vertebrale ( f. 11-12 ). Minorul doreste sa locuiasca alaturi de pârât,pe care îl viziteaza la fiecare sfârsit de saptamâna. A fugit de mai multe ori de acasa la locuinta pârâtului, motivând ca are conditii mai bune de locuit la tata si evita astfel conflictele cu fratele mai mare în vârsta de 13 ani. Din cauza parasirii domiciliului fara acordul parintelui, s-a certat cu reclamanta si a gresat-o fizic.

Minorul locuieste în prezent la locuinta tatalui si a fost înscris la scoala în localitatea Delenii.

Conditiile locative ale reclamantei sunt asigurate într-o garsoniera închiriata, unde locuieste cu actualul sot si celalalt minor rezultat din relatia cu pârâtul.

Pârâtul locuieste în imobilul propriu, compus din 3 camere si toate dotarile necesare.

Analizând probele dosarului, instanta constata ca interesul minorului este acela de a fi încredintat tatalui spre crestere si educare. Pe lânga dorinta partilor si a copilului, instanta retine ca dezvoltarea minorului, educarea acestuia si mai ales supravegherea vor putea fi asigurate într-o mai mare masura la locuinta tatalui, decât la cea a reclamantei.

În baza art. 65 rap. la art.42 al. 1 C. fam. instanta va dispune reîncredintarea minorului B. C., nascut la 07.09.1998 la pârât.

Domenii speta