Infracţiunea de omor. Condamnare

Sentinţă penală 366 din 18.09.2015


Prin sentinţa penală nr. 366/18.09.2015 pronunţată de Tribunalul Galaţi a fost condamnat inculpatul I.T. la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru infracţiunea de omor.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului I.T.  pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art.188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal.

În drept, instanţa reţine că din ansamblul probator administrat în cursul urmăririi penale coroborat cu declaraţia de recunoaştere a faptei dată de inculpat  în faţa instanţei rezultă, fără putinţă de tăgadă, că în data de 19.06.2015, pe fondul unui conflict spontan pe care l-a avut cu tatăl lui, victima I.I., împreună cu care locuia în aceeaşi locuinţă, inculpatul I.T. i-a aplicat, folosindu-se de  un obiect înţepător-tăietor, două lovituri în zona toracică-abdominală stângă, provocându-i decesul ca urmare a şocului hemoragic consecutiv hemoragiei interne şi externe, consecinţă a unei plăgi înţepat-tăiate abdomino-toracice, perforantă cu plăgi viscerale şi diafragmatice ce a putut fi produsă prin lovire cu obiect înţepător, tăietor, posibil cuţit.

În privinţa pedepsei principale, instanta urmează a tine cont la stabilirea acesteia de criteriile generale prevazute de art. 74 Cod Penal referitoare la gravitatea infracțiunii săvârșite ori la periculozitatea inculpatului, respectiv împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii, motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit, natura şi frecvenţa eventualelor antecedente penale, conduita inculpatului după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal, nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.

Domenii speta