Chitanta cu care se face dovada achitarii onorariului de avocat, reprezinta un înscris care, conform dispozitiilor art. 305 Cod procedura civila, poate fi depus în recurs pentru dovedirea acestuia, chiar daca nu a fost folosit în etapa procesuala anterioara.
Decizia civila nr. 785/R din 12.10.2009
Prin Încheierea nr. 1638/26.06.2009 a Judecatoriei Viseu de Sus s-a luat act de renuntarea reclamantei C. I. la judecata actiunii formualte împotriva pârâtilor I. G. si I. I..
Împotriva acestei încheieri au formulat recurs pârâtii solicitând obligarea reclamantei la plata sumei de 800 lei cheltuieli de judecata.
Intimata s-a opus admiterii recursului învederând instantei ca pârâtii recurenti nu au dovedit plata onorariului avocatial pentru judecata în prima instanta.
Trecând la solutionarea recursului instanta a retinut urmatoarele:
În sedinta publica din data 26.06.2009 reclamanta C.M. a declarat în fata instantei de fond ca renunta la judecata actiunii formulate împotriva pârâtilor-recurenti.
Asa cum s-a consemnat în practica, pârâtii au solicitat obligarea reclamantei la plata sumei de 800 lei cheltuieli de judecata.
Potrivit chitantei nr. 1923/01.06.2009 pârâtii au achitat suma de 800 lei onorariu avocatial, avocatului care i-a reprezentat în instanta de fond.
Aceasta chitanta reprezinta un înscris care, conform dispozitiilor art. 305 Cod procedura civila, poate fi depus în recurs pentru dovedirea acestuia, chiar daca nu a fost folosit în etapa procesuala anterioara.
Tribunalul Bistrița Năsăud
Fiind chemată să soluţioneze contestaţia la executare silită formulată de SC M. P. SRL în contradictoriu cu intimatele ANAF – AFP Beclean, împotriva adresei de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti emisă de către intimată, la termen...
Curtea de Apel Galați
Cheltuieli judiciare – dacă apelul inculpatului este admis, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, art. 192 alin. 3 Cod procedură penală.
Curtea de Apel Galați
Terţii, deşi sunt protejaţi de principiul relativităţii efectelor unei hotărâri judecătoreşti (în sensul că hotărârea nu poate crea drepturi sau obligaţii în favoarea sau în sarcina lor), totuşi nu pot nega situaţia juridică născută din faptul existenţei
Tribunalul Gorj
Inadmisibilitatea contestaţiei împotriva unei încheieri prin care s-a dispus asupra plângerii formulate de inculpat împotriva unei măsuri preventive dispuse de către procuror, potrivit art. 213 C.pr.pen.
Curtea de Apel Timișoara
Drept procesual penal. Recurs. Admisibilitate. Nulitatea încheierii recurate.