În mod corect prima instantă respins acordul de recunoaștere a vinovăției, cât timp nu erau îndeplinite condițiile prevăzute de art. 480-482 C. proc. pen. cu privire la toate faptele reținute în sarcina inculpatului, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută de art.336 alin.1 Cod penal şi de conducere a unui autoturism având permisul de conducere în poziţia reţinut, prevăzută de art.335 alin.2 Cod penal.
Acordul de recunoaștere a vinovăției prevede o unică pedeapsă, ori inculpatul a fost urmărit penal pentru 2 fapte, alcătuind un concurs de infracțiuni, astfel încât acordul trebuia să individualizeze pedeapsa pentru fiecare dintre infracțiuni, fapta de a conduce pe drumurile publice un autoturism cu îmbibație alcoolică peste limită fiind distinctă de cea de conducere cu permis de conducere reținut.
De asemenea, cum legal a statuat instanța de fond, acordul de recunoaștere a vinovăției nu stabilește și regimul sancţionator ce decurge din starea de recidivă a inculpatului, astfel încât instanţa nu poate verifica legalitatea pedepsei stabilită prin acord.
Tribunalul Giurgiu
Întrerupere executare pedeapsă. Motive medicale. Condiţii.
Curtea de Apel București
Recurs. Trimiterea cauzei spre rejudecare.
Curtea de Apel Constanța
Motive de recurs invocate omisso medio privind rolul activ al instantei.
Curtea de Apel Craiova
Cerere de redeschidere a procesului penal. Părăsirea teritoriului ţării după aducerea la cunoştinţă a învinuirii în cursul urmăririi penale (conform Codului de procedura penală din 1969), inculpatul fiind citat la adresa comunicată în cursul urmăririi pen
Curtea de Apel Iași
Revizuire. Motivul de revizuire prevăzut de disp. art. 509 al. 1 pct. 1 Cod pr. civ. Invocarea din oficiu a unei excepţii procesuale. Principiul disponibilităţii în procesul civil.