Infractiunea de coruptie sexuala prevazuta de art. 202 alin.1 cod penal din 1969. Infractiunea de corupere sexuala a minorilor prevazuta de art. 221 alin. 4 cod penal

Decizie 687 din 10.11.2014


Din coroborarea tuturor probelor rezultă că  în timp ce se afla într-un tren de persoane staționat , inculpatul B. D. a acostat-o pe persoana vătămată minora, în vârstă de 10 ani după ce aceasta a ieșit din toaleta vagonului și a săvârșit față de aceasta acte cu caracter obscen respectiv și-a expus organul sexual și a pipăit minora în zona pieptului, adresându-i cuvinte cu conotație sexuală.

 În raport de situația de fapt relevată de probe, fapta comisă de inculpat a fost calificată corect de prima instanță ca infracțiune de corupție sexuală prevăzută de art.202 alin.1 Cod penal din 1969 ce sancționează actele cu caracter obscen săvârșite asupra unui minor sau în prezenta unui minor.

Prin acte cu caracter obscen se înțeleg acele fapte, gesturi sau atitudini prin care se dezvăluie sau se sugerează aspecte intime ale vieții sexuale.

În speță, inculpatul în timp ce se afla în tren a acostat-o pe partea vătămată, după ce aceasta a ieșit din toaleta vagonului, s-a descheiat la pantaloni, și-a scos organul genital, a întrebat-o pe minoră dacă îi place, a început să o mângâie pe piept și a încercat să o determine să îi atingă organul genital adresându-i întrebări cu conotație sexuală.

Prin urmare, fapta sa a constat în gesturi care prin simbolul lor fac referire la activitatea sexuală, gesturi ce au conotație de notorietate în acest sens în rândul membrilor comunității și prin semnificația lor aduc ofensă la pudoare și nu în determinarea minorei să asiste la comiterea unor acte cu caracter exhibiționist în sensul art.221 alin.4 Noul Cod penal, ce presupun doar o expunere publică a organelor genitale.