Reclamanta SSM a chemat în judecată pe pârâtul BA, solicitând ca, prin sentinţa ce se va pronunţa să se dispună ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorului BA, născut la data de 20.12.2009, să se facă doar de către reclamantă.
Având în vedere faptul că nu există un punct de vedere comun al părinţilor minorului, cu privire la exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte, faţă de probatoriul administrat, cât şi dispoziţiile legale incidente, instanţa apreciază că nu există motive temeinice ca exercitarea autorităţii părinteşti să fie exercitată doar de către reclamantă, atât timp nu s-a făcut dovada faptului că unul din părinţi manifestă dezinteres faţă de minor sau are o atitudine necorespunzătoare faţă de acesta, situaţie în care s-ar impune instituirea unei custodii unice, cu atât mai mult cu cât şi reclamanta este în străinătate, iar minorul este în grija părinţilor actualului soţ. Instanţa, apreciind că în interesul superior al minorului este ca autoritatea părintească să fie exercitată de ambii părinţi, aşa cum, de altfel s-a stabilit prin Sentinţa Civilă nr. 1719 din data de 21.12.2012 pronunţată în dosarul nr. 2001/237/2012 a Judecătoriei Gura Humorului şi s-a menţinut prin Sentinţa Civilă nr. 891 din data de 01.10.2013 pronunţată în dosarul nr. 605/237/2013 a Judecătoriei Gura Humorului, va respinge cererea, ca nefondată.
Tribunalul pentru minori și familie Brașov
Legea nr.272/2004. Imposibilitatea tânărului major faţă de care nu a fost luată o măsură de protecţie specială în timpul minorităţii de a beneficia de instituirea unei astfel de măsuri după majorat, chiar şi în condiţiile în care se află în continuar...
Judecătoria Tecuci
Reîncredinţare minor. Părţile au reşedinţa stabilită în străinătate. Necompetenţa instanţelor române.
Judecătoria Iași
TÂLHĂRIE. COMPLICITATE LA TÂLHĂRIE. AUTORAT
Curtea de Apel Timișoara
Minor. Încredinţare spre creştere şi educare. Reîncredinţare. Condiţii.
Judecătoria Moinești
Minori