Art. 399 Cod procedură civilă,
Prin sentinţa civilă a fost admisă contestaţia la executare formulată de debitor şi a dispus anularea tuturor formelor de executare din dosarul execuţional.
Pentru a hotărî astfel instanţa a reţinut că :
Prin ordonanţă a fost admisă cererea pentru somaţie de plată formulată de creditoare în contradictoriu cu debitorul . Debitorul a fost somat să plătească creditoarei suma de 4196,71 lei , în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii . De asemenea , debitorul a fost obligat la plata sumei de 254,5 lei cheltuieli de judecată.
Pe toată durata procedurii de judecată , citarea debitorului s-a făcut prin afişare.
La soluţionarea cererii de investire cu formulă executorie a acestei ordonanţe , în mod greşit s-a dispus investirea cu formulă executorie a hotărârii , întrucât comunicarea acesteia nu s-a făcut prin scrisoare recomandată cu aviz de primire către debitor .Astfel , s-au încălcat dispoziţiile art. 6 alin. 4 din OG 5/2001, conform cărora ordonanţa se va comunica fiecărei părţi de îndată , cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Mai mult, conform Deciziei XI /2006 a ÎCCJ , cererea de investire cu formulă executorie a ordonanţei de admitere a somaţiei de plată nu este admisibilă dacă aceasta nu a fost comunicată cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
În aceste condiţii , titlul executor nu este valabil , întrucât , prin aceste proceduri a fost încălcat dreptul de apărare al debitorului şi dreptul de acces la justiţie aşa cum este definit de art. 6 alin. 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Curtea de Apel Craiova
Limite de pedeapsă.Circumstanţe atenuante.
Tribunalul Teleorman
Contestatie la executare - Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită a creanţelor fiscale- apărare de fond în cadrul contestaţiei la executare silită
Tribunalul Teleorman
Contestaţia împotriva proiectului de distribuire a sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitorului
Judecătoria Balș
Contestaţie la executare
Judecătoria Mizil
Contestaţie la executare-admite în parte contestaţia la executare