Incadrarea Juridica a Faptei de Sustragere a Unui Bun Lasat Temporar Fara Supraveghere de detentor

Sentinţă penală 377 din 14.10.2008


Prin Rechizitoriul Parchetului de pe lânga Judecatoria Câmpina a fost trimis în judecata inculpatul N.A. pentru savârsirea infractiunii de furt calificat prev. de art.208, 209 alin.l lit.e,g cod penal constând în sustragerea unui telefon mobil marca Nokia profitând de neatentia partii vatamate cazuta pe carosabil pe fondul consumului de bauturi alcoolice, telefon aflat pe strada în apropierea partii vatamate.

S-a solicitat de catre inculpat schimbarea încadrarii juridice din infractiunea de flirt calificat, prev. de art.208,209 alin.l lit.e,g cod penal în infractiunea de însusire a bunului gasit prev. de art.216 cod penal.

Solutia pronuntata a fost aceea de respingere a cererii de schimbare a încadrarii juridice motivat de faptul ca nu exista infractiunea de însusire a bunului gasit daca acesta nu a fost pierdut întrucât continua sa se afle la dispozitia detentiarului, sau în situatia de a fi reluat cu usurinta.

A fost avuta în vedere practica judiciara potrivit careia însusirea unui bun lasat temporar de posesor fara supraveghere, chiar daca a pierdut contactul cu acesta, întruneste elementele constitutive ale infractiunii de flirt calificat.