Potrivit prevederilor art. 45 alin. 1 lit. o ) din Legea nr. 85/2014 ,,Principalele atribuţii ale judecătorului-sindic, în cadrul prezentului capitol, sunt: judecarea cererilor administratorului judiciar/lichidatorului judiciar în situaţiile în care nu se poate lua o hotărâre în şedinţele comitetului creditorilor sau ale adunării creditorilor din lipsa de cvorum cauzată de neprezentarea creditorilor legal convocaţi, la cel puţin două şedinţe ale acestora având aceeaşi ordine de zi”.
În speţă, instanţa reţine că, judecătorul sindic are în competenţă judecarea cererilor formulate de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar în situaţiile în care nu se poate lua o hotărâre în şedinţele comitetului creditorilor sau ale adunării creditorilor din lipsă de cvorum cauzată de neprezentarea creditorilor legal convocaţi, la cel puţin două şedinţe ale acestora având aceeaşi ordine de zi. Dispoziţia legală are ca şi finalitate deblocarea procedurii insolvenţei în ipoteza în care creditorii manifestă dezinteres faţă de continuarea acesteia, ea găsindu-şi aplicabilitatea în absenţa unei reglementări speciale.
Curtea de Apel Oradea
CONTENCIOS ADMINISTRATIV. Cerere de revizuire întemeiata pe dispozitiile art. 21 din Legea nr. 554/2004. Restituire taxa pentru emisii poluante. Incidenta cauzei Manea C-76/14 pronuntata de C.J.U.E.
Curtea de Apel Oradea
RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIV. ANULARE DECIZIE DE IMPUNERE DIN OFICIU. CONTRIBUTIE F.N.U.A.S.S.
Curtea de Apel Oradea
623
Tribunalul Buzău
COMERCIAL: Acţiunea în constatarea proprietăţii asupra unui bun. Modificarea obiectului cererii în restituirea bunului. Aprecierea eronată a probelor la fond. Interpretarea artt. 1191 Cod civil
Curtea de Apel Oradea
Act de autoritate publică. Anulare decizie de impunere din oficiu emisă de C.A.S. - art. 257 alin. 2 şi 3 din Legea nr. 95/ 2006 - art. 306 alin. 2 Cod de procedură civilă - art. 35 alin. 1 din O.P.C.N.A.S. nr. 617/ 2007 - art. 244 alin. 2 şi 5 şi art. 2