Contestatie tabel preliminar creante

Sentinţă civilă 513 din 05.04.2017


INSTANTA

Constată că în cadrul procedurii insolvenţei deschisă împotriva SC V SRL, administratorul judiciar desemnat CII a întocmit şi depus tabelul definitiv actualizat al creanţelor debitoarei publicat în BPI nr. 671/13.01.2016.

Împotriva tabelului preliminar reprezentanţii creditorului CEC BANK SA au solicitat admiterea contestaţiei formulate la data de 19.01.2016 cu privire la creanţa analizată şi înscrisă  în condiţiile în care administratorul judiciar a interpretat greşit cererea de creanţă, înscriind creditorul cu 19887,10 lei, omiţând înscrierea unui rest de creanţă în sumă de 425 lei  reprezentând comision de garantare anual.

În drept invocă disp. art. 64, 67, 73 - 75din legea 85/2006.

În dovedirea contestaţiei depune înscrisuri alăturat cererii principale.

La contestaţia formulată administratorul judiciar a depus întâmpinare solicitând respingerea acesteia, precizând că este neîntemeiată; creanţa solicitată în cuantum de 425 lei este una curentă, născută după deschiderea procedurii insolvenţei debitorului, motiv pentru care nu se impune înscrierea în tabelul preliminar ci doar plăţii în baza unei cereri formulate în acest fel.

În drept sunt invocate disp. art. 64, alin. 6 din legea 85/2006.

Acordând cuvântul asupra contestaţiei formulate, văzând răspunsul la întâmpinare al reprezentanţilor contestatoarei instanţa observă că prin cerea de creanţă supusă analizei administratorului judiciar creditoarea CEC BANK SA a solicitat înscrierea în tabelul preliminar al creanţelor debitorului SC V SRL cu un rest de creanţă în sumă de 425 lei.

Creanţa pretinsă de reprezentanţii contestatorului provine din raporturi comerciale cu debitorul în temeiul cărora între părţi s-a încheiat contractul de credit nr. 369 din 20.01.2010.

În consecinţă creanţa de 425 lei solicitată a fi înscrisă în tabelul preliminar al creanţelor debitorului se consideră a fi una născută după deschiderea procedurii; a fost analizată de către administratorul judiciar  în conformitate cu disp. art. 64, alin. 6 din legea 85/2006 care stipulează că: „Creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplicã în mod corespunzãtor pentru creanţele nãscute în procedura de faliment.”

Prin urmare creanţa declarată urmează procedura plăţii în baza unei cereri ce trebuia să fie formulată de către reprezentanţii creditorului-contestator, nefiind necesară înscrierea în tabelul preliminar.

În consecinţă, instanţa consideră că în lipsa altor contestaţii formulate la tabelul preliminar completat, analiza creanţelor a fost temeinic făcută urmând să dispună definitivarea acestuia în forma finală propusă de administratorul judiciar.

PENTRU ACESTE MOTIVE

IN NUMELE LEGII

HOTĂRĂŞTE:

Respinge contestaţia formulată de reprezentanţii creditorului  CEC BANK SA împotriva neînscrierii creanţei în cuantum de 425 lei în tabelului preliminar al debitorului SC V SRL, întocmit şi publicat de către practicianul în insolvenţă CII.

Cu menţiunile de mai sus constată definitiv tabelul de creanţe al debitorului SC V SRL.

Definitivă şi executorie.