Executare silita

Hotărâre 900 din 24.05.2018


ÎNCHEIERE NR. 900

CAMERA  DE CONSILIU DIN DATA DE: 24.05.2018

Pe rol se află soluţionarea cererii formulate de către B.E.J. CM, având ca obiect încuviințare executare silită în dosarul execuțional nr. …., deschis la cererea creditorului …..

Procedura de judecată este legal îndeplinită, fără citarea părţilor.

S-a efectuat referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care:

În baza art. 529 Cod procedură civilă, instanţa verificându-şi din oficiu competenţa, constată că este competentă general, material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză.

Nemaifiind alte cereri de formulat sau probe de administrat, instanța reţine cauza spre soluţionare.

INSTANŢA,

Deliberând asupra cauzei civile de faţă, constată următoarele:

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Sânnicolau Mare sub dosar nr. de mai sus, B.E.J. CM a solicitat încuviințarea executării silite pornite de creditorul …. împotriva debitorului TCA , în baza titlului executoriu reprezentat de contract de credit nr. ….

Încuviinţarea executării silite a fost solicitată pentru recuperarea sumei de 1000,11  lei reprezentând credit neachitat, la care se adaugă cheltuielile de executare silită.

La cerere au fost anexate cererea creditoarei de începere a executării silite, titlul executoriu, încheierea executorului prin care s-a dispus înregistrarea cererii creditoarei, contractul de credit, contractul de cesiune de creanţe şi dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 20 lei.

Analizând cererea pendinte, instanța reține următoarele:

Potrivit art. 666 Cod procedură civilă, instanța de executare este competentă să încuviințeze executarea silită, la cererea executorului judecătoresc, pentru admiterea cererii trebuind să verifice inexistența situațiilor prevăzute de art. 665 alin. 5 din acelaşi cod, potrivit cărora „instanţa poate respinge cererea de încuviinţare a executării silite numai dacă: cererea de executare silită este de competenţa altui organ de executare decât cel sesizat; hotărârea sau, după caz, înscrisul nu constituie, potrivit legii, titlu executoriu; înscrisul, altul decât o hotărâre judecătorească, nu întruneşte toate condiţiile de formă cerute de lege sau alte cerinţe în cazurile anume prevăzute de lege; creanţa nu este certă, lichidă şi exigibilă; debitorul se bucură de imunitate de executare; titlul cuprinde dispoziţii care nu se pot aduce la îndeplinire prin executare silită; există alte impedimente prevăzute de lege”.

Având în vedere aceste dispoziții, instanța constată că executorul judecătoresc este competent să efectueze executarea silită, fiind respectate dispozițiile art. 652 alin. 1 Cod procedură civilă, contractul de credit bancar constituind titlu executoriu, în conformitate cu dispozițiile art. 120 din O.U.G. nr. 99/2006, creanța reclamată fiind certă, lichidă și exigibilă, iar debitorul nu se bucură de imunitate la executare şi nu există alte impedimente prevăzute de lege.

PENTRU ACESTE MOTIVE,

ÎN NUMELE LEGII,

DISPUNE:

Admite cererea formulată de B.E.J. C M, cu sediul în …, în dosarul execuțional nr. …, deschis la cererea creditorului …., cu sediul pentru comunicarea actelor de procedură în …

Încuviințează executarea silită a debitorului TCA, CNP … cu domiciliul în loc. … prin toate formele de executare silită, în baza titlului executoriu reprezentat de contract de credit nr. …, pentru recuperarea sumei de 1000,11  lei reprezentând credit neachitat, la care se adaugă cheltuielile de executare silită.

Fără cale de atac.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.05.2018.

Noi, Preşedintele României,

Dăm împuternicire şi ordonăm executorilor judecătoreşti să pună în executare titlul executoriu reprezentat contract de credit nr. …., pentru care s-a pronunţat prezenta încheiere de încuviinţare a executării silite. Ordonăm agenţilor forţei publice să sprijine îndeplinirea promptă şi efectivă a tuturor actelor de executare silită, iar procurorilor să stăruie pentru ducerea la îndeplinire a titlului executoriu, în condiţiile legii.