Procedura de atestare a domeniului public al unei unități administrativ teritoriale presupune parcurgerea mai multor etape, respectiv: întocmirea inventarului de către o comisie special constituită; însușirea inventarului de către consiliul local al unității administrativ teritoriale; centralizarea inventarelor de către consiliul județean și înaintarea către Guvern; atestarea apartenenței bunurilor la domeniul public printr-o hotărâre. Astfel, se observă că hotărârea însușirii inventarului de către Consiliul Local este doar o etapă intermediară pentru atestarea domeniului public al unității administrativ teritoriale, atestare care se face doar printr-o hotărâre de guvern, care reprezintă actul administrativ final prin care se atestă bunurile care fac parte din domeniul public al unității administrativ teritoriale.
Curtea de Apel Ploiești
Condiţii necesare pentru abţinerea avizului de exploatare. Situaţii în care refuzul autorităţii publice de a emite avizul nu este nejustificat, în accepţiunea Legii nr. 554/2004.
Tribunalul Arad
Anulare de cizie de concediere
Tribunalul Dolj
refuz nejustificat
Tribunalul Iași
Tichete de vacanta
Curtea de Apel Oradea
Recurs. Respingerea probei cu expertiză tehnică judiciară poate duce la încălcarea dreptului la apărare şi la un proces echitabil