Cuprins pe materii: Drept administrativ. Funcția publică.
Indice alfabetic: Funcționar public:
-abatere disciplinară
-sancțiune disciplinară
Temei de drept: OUG nr. 57/2019
Legea nr. 554/2004 art. 1 alin. 6
Curtea a constatat că urmarea imediată a anulării art. 1 și 2 din Dispoziția nr. yyy/13.05.2020 a Primarului comunei BB privind revocarea Dispoziției nr. xxx/31.03.2020, cu care recurenții sunt de acord, este că această din urmă dispoziție, prin care a fost adoptată sancțiunea disciplinară a diminuării drepturilor salariale ale reclamantei cu 10% pe o perioadă de 6 luni, își recapătă valabilitatea, ca și cum nu ar fi fost niciodată anulată, producând, față de destinatarul său, neîntrerupt efecte juridice de la data comunicării sale indiferent de alți factori precum restituirea unor sume de bani către reclamantă. În aceste condiții este evident că, pentru aceeași abatere disciplinară, reclamantei-intimate i s-au aplicat două sancțiuni disciplinare, diminuarea drepturilor salariale ale reclamantei cu 10% pe o perioadă de 6 luni și destituirea din funcția deținută, ceea ce este inadmisibil.
Curtea de Apel Oradea
Recurs. Răspunderea persoanei fizice pentru obligaţiile fiscale ale persoanei fizice autorizate, după închiderea procedurii falimentului împotriva acesteia din urmă
Curtea de Apel Suceava
Anulare act administrativ, dispoziţie de respingere a cererii de prelungire permis armă. Necesitatea notificării anterioare a titularului, potrivit art. 25 din Legea nr. 295/2004.
Tribunalul Bihor
Incompatibilitatea între calitatea de consilier local şi funcţia de director al societăţilor de interes publice.
Tribunalul Sibiu
ANULARE ACT ADMINISTRATIV
Curtea de Apel Iași
Funcţionari publici. Prescripţia dreptului la acţiunea în despăgubiri